Telepítési probléma!!!!

Quote:

Fatal error: Allowed memory size of 6291456 bytes exhausted

De most egyet nem értek, és ezt holt komolyan kérdezem. Ebből melyik szó nem érhető?

Haza megyek és megfogom mutatni az általános iskolás, 1 éve olvasni tudó, és 1 éve angolt tanuló kis öcsémnek, és érteni fogja, hogy mit jelent.

Miért egyszerűbb hozzászólást gépelni, mint keresni?

Vagy ez már direkt szivatásként írja be.

De mint valahol már írtam, mivel egyre népszerűbb a wp, egyre kezd süllyedni a wp felhasználók IQ-szintje.

Egyetértek, kivéve mp33portal utolsó, túl sommás, lekezelően lázító, második mondatrészét… :frowning:

Az IQ-szint felmérésére - tudomásom szerint - nem került sor, célzottan a WP-felhasználók között, így ilyenféleképpen minősíteni nem kellene.

Ha arra gondoltál, akkor egyre nagyobb számban merülnek fel az előzőhöz hasonló "lustasági kategóriás " kérdések, mert egyre népszerűbb a WP, akkor azzal egyetértek. :slight_smile:

És még mindig ez a 30 fokos levegő, a 23-25 fokos Adriával, meg a hideg csapolt sörökkel… brrrr…

Olyan a helyzet mint az utakon. Nő a kocsik száma és egyre több arra alkalmatlan egyén vezet. De majd most, emelik a benzin árát…

Amúgy a mostanában regelt fórum tagok, mintha tényleg a chat.hu-ról jöttek volna át.

Jajj, ugyanmár. A benzináremeléses vicc régi: “- Én nem értem, mit jön mindenki a benzin árának növekedésével, én továbbra is 5000-ért veszem a benzint…”

És miért baj, ha átjönnek? Azért (is) vagyunk, hogy megmutassuk,: ez nem az… :slight_smile:

Sziasztok!

Először vagyok itt, lehet, hogy már írták ide ezt.

Nos a problémám, gondolom mindenki sejti, a telepítéssel lenne. Feltöltöttem minden fájlt az extra szerverére, beállítottam a wp-config.php-t rendesen.

Nos elindítom a telepítést, www.balpeter.extra.hu/wp-admin/install.php

HOPP!

Probléma:

Error establishing a database connection

This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at DB_HOST. This could mean your host’s database server is down.

* Are you sure you have the correct username and password?

• Are you sure that you have typed the correct hostname?

• Are you sure that the database server is running?

If you’re unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.

Nos nem adtam föl, mondtam magamnak, biztos csak elírtam valamit. Ellenőrzés: semmi hiba. Nembaj, wp-config.php feltöltése a szerverre újból. Lap frissítése, HOPP, hiba még mindig.

Ezután írtam egy e-mailt az extrának a problémámmal kapcsolatban. Válaszukban azt írták, hogy nem jól állítottam be a wp-config.php fájlt (pedig az ő oldalukról másoltam le az adatokat, kivéve jelszó).

Rendben írtam a csókának, hogy márpedig az jól van beállítva. Ezután azt írta, hogy nem is írtam át semmit a wp-config.php fájlban. Hát mondom, ember pedig nézd meg ott van minden. Következő válaszában azt írta, hogy ő is letöltötte a filet és ő nem látott semmi változtatást a szerveren lévő fileban. Ez nagyon érdekes, már nemegyszer telepítettem Wordpress motort, több éves programozói háttérrel, de nem ütköztem még ilyen problémába.

Remélem itt jobb választ kapok mint az Extrás kollégától.

Segítséget előre is köszönök!

Az extrát kerüld el olyan nagy ívben ahogy csak tudod.

balpeter.exrta.sql van beállítva a localhost helyett ?

Persze, mindent a leírásnak megfelelően csináltam a beállítások során. Tudom, hogy nem az extra a legjobb szerver ebből a szempontból, dehát ingyenes és arra, hogy próbálgassak dolgokat tökéletesen megfelel.

Üdv mindenkinek!

Totál kezdőként, és látva az itteni szigort:), igyekeztem a fórum témáiban tájékozódni mielőtt megszólalok, de olyat, ami velem történt nem találtam.

A cél előtt estem hasra a WP 2.8. telepítésénél, életre keltésénél. Feltöltöttem mindent a tárhelyre, ahogy kell, és meg is jelent a WP 2.8 admin felülete (miután kiírta nekem, hogy SIKERÜLT!). Megváltoztattam a jelszót, adtam címet életem első honlapjának, számtalan szebbnél szebb gondolat cikázott bennem a tartalmat illetően, pezsgőt bontottam, azután bezártam az oldalt…És azóta sem láttam meg újra. Hiába írom be a www.nevem.hu - t, helyette a tárhelyem lapjának egyik panelja jelenik meg így: “ispCP Omega Error 403 Forbidden!” vagyis azt mondja, hogy letiltott a saját oldalam. www.nélkül is ugyanezt vágja hozzám. Ha pedig a www.nevem.hu/index.php - t pötyögöm a gépbe, akkor válaszult azt kapom, hogy “Error 404 File Not Found”, vagyis ha jól értelmezem, akkor a fájl nem található.

A megoldásra van valamilyen vény nélküli recept?:frowning:

Előre is köszönetem a “patikusnak”.:slight_smile:

Kedves mesztic!

Olyan nem nagyon fordult még elő, hogy a WP fájljai önfelszívódóak lennének, ehhez kell némi tudatos emberi beavatkozás is. :slight_smile:

Pl. Most oda akarsz visszamenni, ahol ténylegesen létrehoztad? Nem a http://neved.hu/wpalkönyvtár oldalba telepítetted véletlenül, vagy a http://wpalkonyvtar.neved.hu aldomainre?

Az FTP-vel látod a fájljaidat, vagy véletlenül letörölted őket?

A .htacces fájl kezelése rendben van? Nem írtál bele valamit? Vagy éppenséggel a szolgáltató engedélyezi?

nem cikiből írok ilyent, de velem is kb. másfél hete fordult elő, hogy bőszen frissítettem egy oldalt, majd az eredményt megtekintve megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem upgradeltem, hanem downgradeeltem. Ha jó helyen néztem volna, láthattam volna… :slight_smile:

Szóval, ez valami triviális baki lesz. :wink:

Ha végképp nem leled, akkor ne görcsölj sokat: töltsd le a 2.8.1 beta2-t, azzal csinálj egy teljesen vadonatúj telepítést, ne a cpanellel, hanem FTP-vel, aztán hajráá, fog az menni. :wink:

Kösz, Győző!

No, akkor megvan a ma esti programom…:slight_smile:

Az biztos, hogy megvannak a WP-fájljaim, mert megnéztem, ott vannak. Már kétszer levettem és fölraktam az egészet. Az ingyenes tárhelyszolgáltatóm, a nextárhely, amiről eddig csak jót mondhatok, azt írja a gyik-ben, hogy a WP-t a gyökérkönyvtárba (nekem: htdocs) kell feltölteni. Így történt. Lehet, hogy a wp-t mégis inkább egy phptmp könyvtárb kéne rakni?

Lehetséges, hogy a wp-config.php fájlban az MySQL felhasználóhoz @-os beírás kerüljön ? (például: kovacs@localhost , csak így .hu nélkül, mert a MySQL bázis nekem a kovacs nevet adta ki, de az MySQL bázisnál már az előbb említett kovacs@localhost -ot írta ki.?!

Minden esetre köszönöm a javaslatodat, kipróbálom.

'balpeter wrote:

dehát ingyenes és arra' date=' hogy próbálgassak dolgokat tökéletesen megfelel.[/quote']

Mivel ingyenes? Próbálgatni jó rajta, mert ingyenes? És ha ez neked történetesen tökéletesen megfelel, akkor mi a bibi? :lol:

Akkor további jó próbálgatást - mi-, vagy legalább is én, addig meg felépítek három weblapot - amíg te próbálgatsz...

Jahhh, hogy ez nekünk pár száz forint kerül havonta? Jahhh kérem...

A feltöltést, a tárhelyszolgáltató leírása szerint, kizárólag a htdocs mappába teheted (ha meg is akarod jeleníteni :)). Előtte mindent ki kell takarítani belőle.

A kapcsolódáskor (adatok a wp-config.php-ben) a dbhost = “localhost”, a dbuser, dbpass és dbname a Control Panelben megadott felhasználó név, jelszó, valamint adatbázis név. Azokkal teljesen egyező módon.

Kedves Győző! Javaslatod szerint jártam el, és majdnem célhoz értem, de a majdnem, sajnos ott van…A nevem.hu beütése után a múltkori hibaüzenetekkel ellentétben valami biztatóbbat kaptam, szó szerint ezt:

This is the default page for nevem.hu. This page was generated automatically via ispCP Omega. Please upload your own index.html file.

If you are the Administrator of this domain, please login here.