Na közben letöltöttem a másik progit is a PSPad-ot azzal megnyitva sem láttam a ???-et, de kitörölve az első sort majd újból beírva "<?PHP" jó lett. Nem tudom mi volt a baj, de most már nem is érdekel az a lényeg , hogy működik.
igen. minden valószínűség szerint ott volt. csak nem PsPad kell hozzá hanem HEXA editor (ill. azt mondták h PsPadnak is van olyan nézete, de akkor HEXA nézetbe kell váltani!!)
Eddig joomla-ztam de egy ismerősöm tanácsára kipróbálnám a wordpress-t. Telepítettem wampserver-re, hiba nélkül felment, állítgatom be a dolgokat, de a közvetlen link beállítások valamiért nem mennek. Az alapértelmezett beállítással működik, bármelyikre váltok át, utána nem működnek a bejegyzések és az oldalak. A főoldal bejön, bármire nyomok ezt kapom: Not Found
The requested URL /kepzavar/2010/02/teszt/ was not found on this server.
Amint visszaváltok alapértelmezettre, hiba nélkül működik.
Véleményem szerint a szerver nem engedi…, nem tudja kezelni a htaccess fájlt. vagy beszélj a webmesterrel, vagy végső esetben tárhelyváltás. Vagy maradsz az alapbeállításoknál.
De ha nem így van, akkor valaki majd úgy is helyreigazít.
Nincs engedélyezve a mod_rewrite apache modul. Kérdezz rá a szolgáltatónál -ahogy hitetlen is mondta-. Kérd meg, hogy engedélyezzék -ha lehet-, vagy maradhatsz a “csúnya :P” linkeknél…
Sikeresen telepítettem a Wp-t. de az admin felületén a bejövő linkek, bővítmények, napi lélekmelegítőd ablakocskában ezt az üzenetet írja ki.
Code:
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes) in /var/www/purgator/wp-includes/class-simplepie.php on line 13154
A szolgáltatónál 1Gb tárhely van rákérdeztem, mert elsőre azt gondoltam kevés a tárhely.
Még ezzel a hibaüzenettel nem találkoztam, pedig már több WP-s oldalt is telepítettem.
Hát most 33 at kér. gondolom 32re van állítva. Tedd 64re és akkor egyideig jó lesz… utána meg mehet feljebb (ha engedik… én goDaddynél saját php.ini-mben 512-t írtam be és megy… :))
Ha nem az egész hibaüzenetet másolod ki, hanem csak az állandó részeket (pld filenév biztos mindenkinek más ahol gondja van, a számok is változnak stb) akkor nagy valószínűséggel találkozol hasonló problémával küszködővel