Telepítési probléma!!!!

@flash7

na jó

azért most kiverted a biztosítékot.

tudom

első hozzászólásod. DE:

http://www.google.hu/search?hl=hu&source=hp&q=wordpress+cannot+modify&meta=&btnG=Google+keresés

és nagybetűs közlemény is született már róla Győző tollából… (első válasz a keresőből)

http://forum.word-press.hu/topic/1556-cannot-modify-header-information-headers-already-sent-by-hibauzenet/page__hl__modify__fromsearch__1

Hogy az a rézfánfütyülős kiskésit…

Mind a kettőtöknek köszönöm a válaszát, de PSPad-dal megnyitva a file-t sincs ott több karakter, mint kellene.

Így továbbra is tanácstalanul állok a probléma előtt.

Még egyszer köszönöm.

wp-config.php biztosan ott lesz. és HEXA SZERKESZTŐVEL próbáld

Vagyis a PSPad – Nézet – Hexadecimális szerkesztő mód.

Ha ez sem megy, akkor mindent törölj (a .htaccess fájlt is), és kezdj el egy új telepítést, aminek a wp-config.php fájlját a PSPad-del szerkeszd meg.

@Győző: Az, hogy milyen hexa szerkesztő végülis tökmind1, de talán jobb, ha rögtön külön hexa szerkesztőt ajánlgatok, megspórolunk +2postot/eset :slight_smile:

Egyrészről flash7 említette a PSPad szerkesztőjét, másrészről a PSPad tényleg egy nagyon jó, magyar nyelven is beszélő szerkesztő, ami tudja a hexat, a php-t, a html-t, stb-t is. :wink:

[off]igen tudom :slight_smile: csak azért mondtam, mert ilyenkor mindig visszaküldik, hogy “de nincs ott” mire bizonygathatjuk, hogy ott van csak hexa-ban kéne néznie :)[/off]

B.Ú.É.K mindenkinek.

Napok óta olvasgatom a fórumot, mert nekem se sikerült ez a wp dolog. Vagy 6x újratelepítettem különböző helyre, NotPad++ meg minden, próbáltam minden itt felmerült hibát kiküszöbölni, de semmi. Most feladom. Nem kérdezem, hogy miért nem sikerült, mert még jól fejbekólint valaki a tudatlanságom miatt. Nincs több időm vele szórakozni, ha lesz majd jobban beleásom magam, és kérek valakitől segítséget ha végképp nem megy. Csupán azért ragadtam mégis klaviatúrát, hogy elmondjam, ha valaki nem tud vagy nem ért valamit, még nem biztos hogy hülye, vagy lusta volt utána nézni dolgoknak. Mindenhol azt látom hallom, hogy milyen szuper dolog ez, és hogy milyen egyszerű. Biztosan így van, csak valahogy azt látom, hogy mégsem. Na mindegy, tovább olvasom a fórumot, hogy okosodjam, egyszer majd csak összejön nekem is. Vagy nem. :slight_smile:

Kedves Graffity!

A gép is csak ember, és azt csinálja, amit mondanak neki. :slight_smile:

Azért, mert valamiről azt mondják, hogy egyszerű, meg szerte a világban használják, az nem jelenti azt, hogy egyeseknek ne okozna a telepítése, az üzembehelyezése, vagy a működtetése gondot - és valóban nem azért, mert dinka, vagy lusta.

Tételezzük fel, hogy az előkészítés során (adatbázis létrehozása, fájlok feltöltése, adatok beírása) tényleg minden stimmel, precízen követésre került a leírás minden betűje. (Biztos nem lett elnézve valami? Nem lett elütve gy-két betű? Aminek kisbetűnek kell lennie, az nem nagybetűs, vagy fordítva?).

Ezeket az emberi hibákat már csak további emberi hibák tudják felülírni; a tárhelyszolgáltatók. Vannak közöttük ilyenek is, meg olyanok is. Akik a szerverbeállításokat végzik. Vagy sikerül nekik, vagy nem. A WordPress már csak olyan, hogy elvárja a korrekt tárhelybeállításokat (nem mintha más CMS rendszer nem így lenne vele, de ez nem az ő reklámjuk helye…).

Nem véletlenül szoktunk mutogatni a tárhelyek szolgáltatóira, mert amennyiben ők jól állítják be a szervert, akkor a WordPress jól is fog futni.

Az magánügy, hogy ki és milyen hamar adja fel azt a kis küzdelmet, amit saját magával folytat, de sokan (velem együtt) nem adtuk fel az eleje előtt.

Senki nem fog fejbekólintani, senki nem született CMS-sel a pólyájában, de hibaüzenet, valamint a főbb jellemzők (verzió, domain cím, tárhelyszolgáltató, használt sablon és/vagy bővítmény) hiányában csak a mi gondolatolvasási képességeink hiányosságára hívod fel a figyelmet. :wink:

Én azért adnék még esélyt magamnak…

Kedves Graffity!

Nálamnál jobban senki nem utálhatta a WP-t … az elején. Mert nekem eszem ágában se volt telepiteni sehova és bütykölni se. A párom kezdett el vackolni vele és hivott segiteni a css-nél (nem minha én ahhoz is nagyon értenék, csak kicsit többet tudtam már nála). Igy az agyamra ment a WP, hidd el. Legszivesebben valahova messze kivántam volna, mindazt, aki kitalálta, és mindazokat, akik most tovább fejlesztik. Azt mondtam, hogy én a saját cuccaim között a tárhelyemen sose fogok WP-t megtűrni, mert egy értelmetlen - hadd mondjam már ki magyarosan - kakinak tartottam.

Aztán a párom lassan haladt előre vele. Én meg ideges lettem. Nehogy már neki menjen, én meg képtelen legyek rá! Igy október végén egy éjszaka a tárhelyről bennről a Fantastico-val felrakattam. Ez 2 hónapja volt. Először csak muszájból használtam. És szenvedtem vele, mert én egyálalán eddig sose néztem semmilyen php-s kütyünek a belét, sose tanultam, sose néztem, hogy mi mit jelenthet benne. Ennek ellenére mára már úgy ahogy elboldogulok vele. Nem tudom, hogy Te hány éves vagy, én 52. Valszeg Te fiatalabb. Akkor miért ne boldogulnál vele?

Én a helyedben azért csak elkezdeném a kérdezést itt. Én se voltam megelégedve az elején néha a válaszokkal. Sőt… ez egy enyhe és úrinős fogalmazás volt most. Mérgemben sokáig nem irtam, csak kinnről olvastam. Aztán valami megváltozott, de leginkább bennem. Most már merek kérdezni. És ha esetleg azt a választ kapom, hogy a Google a barátom, akkor nem húzom fel magam rajta.

De mostanában már nem nagyon szokták ezt itt irni :wink: :smiley:

Köszi a biztatást, még adok esélyt magamnak, bár eléggé megfeneklettem már az elején úgy érzem. El se jutok semmilyen bejelentkező oldalig. Azért sajnálom, mert most szabi alatt lett volna időm belemélyedni, de hát már az elején csődöt mondtam. Két ingyenes tárhelyen próbáltam, egyik az extra (mert ahogy olvastam volt akinek oda is sikerült), másik a 000webhost volt, van egy t-online-os is, azt még nem, bár arra azt sem tudom hogy kell. Szóval valszeg alapvető hiányosságaimból adódhat a gond, ezért aztán nem is tudom mi az. Ja, én se mai csirke vagyok, Te-10=én, de nagyon szeretném kicsit megtanulni ezt az izét!! :smiley: Hát ha nem megy, maradok a jó kis htm-es szerkesztőmnél.

Szóval, letöltöttem a wp2.9-et. Megnyitottam a wp-config-sample.php fájlt NotePad++ -szal, nálam nem volt semmilyen plusz karakter. Aztán beírtam a megfelelő adatokat a megfelelő helyre, ellenőriztem vagy 10x, elmentettem wp-config.php ként és feltöltöttem. Ezután beírtam amit kell és semmi.

Grafitty:

akkor most elmondom, hogy mit csináltam az elmúlt félórában. Van egy tárhelyem a http://000space.com-on. Oda felmentem a cpanelbe, ott van belső script telepitési lehetőség. Azzal felrakattam automatán egy angol WP 2.8.5-öt. Utána letöltöttem egy magyar 2.9-et, azt kibontva rámásoltam FTP-vel az automatán telepitettre, csak a főkönyvtárban lévő wp-config.php-t nem!!!. Mer abban vannak az adatok. Utána a főkönyvtár wp-configba ide define ('WPLANG', ''); kicsit belejavitottam igy: define ('WPLANG', 'hu_HU');. És most van egy default sablonnal működő WP, 2.9 magyar nyelvű . Itt a link (nem reklám, mert ugyis törlöm) http://vbdsm.000space.com/wp/

Sose telepitettem még oda WP-t. És úgy meg végképp nem frissitettem, hogy FTP-vel másoltam fel az újat. De most kiváncsi voltam, hogy sikerül-e … Sikerült.

Az extrán egyenlőre ne kinlódj, mert arról mindenki csak rosszakat irt. A 000webhost-ról is épp pár napja irt valaki problémát. A 000space-en csináld, mert ott tuti, hogy megy. Épp azért próbáltam most ki :wink:

PS: én még eddig mindig csak fizetős tárra automatán pakoltam fel a Fantastico-val és megvártam az automata magyar frissitést. A 000space-re még soha nem raktam fel, csak most, mert én is kiváncsi voltam, hogy ilyen “öszvér” módon meg tudom-e csinálni :slight_smile:

Köszi, ki fogom próbálni, mert nem hagy nyugodni :slight_smile:

Szivesen. Ne hagyd már, hogy egy vén tyúk lehagyjon :wink: :smiley:

Mindenesetre elismerésem Grafitynek, hogy erre a moslék 000webhost.com-ra meg próbálta feltuszmákolni a wp-t; én is kipróbáltam, hát szívtam vele, mint a torkosborz. :frowning:

Itt lett az eredmény: http://wptest.webege.com/

Azt még nem tudtam megoldani, hogy akár a flash, akár a böngésző alapú feltöltővel képet töltsek rá, vagy automatikusan frissítsen, de - azt hiszem - nem is akarom tovább próbálni.

A jelszó: normális tárhelyre!! :slight_smile:

[off]hé:) voltam náluk két évet… mindent működésre lehetett bírni :slight_smile: Szerencsére kb fél éve már van egy hosting accom amiért -diáktárcával- elég sokat fizetek (mivel csak saját szórakoztatásomra van), de legalább működik minden ami kell :slight_smile:

Mostanság gondolkodtam:talán össze kéne fognom pár szerencsétlen próbálkozóval akiknek segítek megtenni az első lépéseket (=elvégzem a beállításokat) egy csekély hozzájárulásért és sok kicsi sokra megy alapon részben ebből fedezem a hosting accot. Mindezt vitára bocsátom (értsd szerintetek lehet ilyesmit csinálni? (végülis aki “nagyban” tolja az is hasonlót csinál, csak nem 1 szál shared acc-al :P)

[/off]

Mindent lehet, csak nem ebben a topicban, hanem a Munkás rovatban… :wink:

hé… azért offoltam :slight_smile: