Szájbarágósan kérem szépen elmondani!:)

szabados: az nagyon jó, amit hitetlen ajánlott. És igen, szerintem először gyakorold egy kicsit a használatát, csak aztán kezdj neki a sablon buherálásnak.

Aha, köszi ezt már elkezdtem olvasni.

a kérdésem még fenn áll… :slight_smile:

"háj, nekem olyan problémám lenne, hogy IE alatt folyton megszakad a művelet.

nincs valakinek valami ötlete hogy mi baja?

(amugya honlap www.botmax.hu )

thxx "

Melyik művelet szakad meg, milyen hibaüzenettel, melyik IE alatt

IE8-cal a fejrész (a header a második nekifutás után megy tovább, Firefox-szal és Firebug-gal szaladj neki, valami a header-ben felzabálja a böngésző energiaforrását.

nekem ezt írja ki:

Weblap hibáinak részletei

Üzenet: HTML Parsing Error: Unable to modify the parent container element before the child element is closed (KB927917)

Sor: 0

Karakter: 0

Kód: 0

URI: http://www.botmax.hu/

Üzenet: 'document.getElementById(…)' értéke NULL, vagy nem objektum.

Sor: 300

Karakter: 5

Kód: 0

URI: http://www.botmax.hu/

De például Footer sincs a lapod forrásába.

Válts sablont, 99%, hogy minden okés lesz. Magyarán, a sablonba csak akkor nyúlj bele, ha tudod mit miért csinálsz.

@aodcrew

Lenne pár hozzáfűznivalóm:

1. magyar fórumon ékes magyar nyelvünket használjuk

2. talán ha a sablonod rendelkezésre állna tudnék segíteni…

SZIASZTOK!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy sablont telepítek…, hogyan tudnám megőrizni az összes tulajdonságát, megjelenését. Példaként: Telepítem a wp-ét, és ad egy kiindulás tartalmat. " Helló Világ stb. " . Nos ezzel semmi gond, mert biztos hogy ez is hasznos. Viszont ha egy Sablont telepítek, akkor a megjelenése átáll a Default Theme tartalmára.

Előre köszönöm a körmöst, és a szájbarágást :smiley: // folyamatos fejlődésemhez a buta kérdések is fejlesztenek, ha kapok választ :blink: //

Na ezt most még egyszer előről. Hogy érted, hogy “átáll” a default theme tartalmára? Elszállank a postjaid?!

h23: biztos én nem értelek jól… Irtál már valami új posztot a Helló világ-on kivül? És az száll el???

Mondjuk egy sablon index oldala: menü, alatta banner, alatta egy Post, alatt meg három oszlop különböző tartalommal, és alatta a Footerja. Ha ezt a megjelenést installálom, akkor a Default theme tartalmat beágyazza a Helló Világ Postot, és alatta az oszlopok eltűnnek.

szerintem azért, mert más a két sablon felépitése. ha nem hasonló a két sablon, akkor ne várd azt, hogy egyformán jelenitse meg a tartalmat. Pl. ha irsz valamit egy 3 oszlopos valamilyenbe, és átváltasz a 2 hasábos defaultra, képtelen arra, hogy ugyanúgy nézzen ki.

ráadásul, ha az eredetiben a footerben is vannak sidebarok, azzal a default nem tud mit kezdeni…

(megint nem tudtam szerkeszteni …)

Így van…, arra gondoltam, hogy hátha van erre egy megoldás…, ha nincs, akkor tépem tovább az arcomat :rolleyes: .

Post alá oszlopokat ( mondjuk hármat ) hogyan tehetek? HTML-ben írjak Div-eket + a CSS?

szerintem a legegyszerűbb, ha keresel ilyen felépitésű témát :slight_smile: de ha értesz jól az iráshoz, akkor persze önmagad is buherálhatod :wink:

Merszibokú. Gondoltam futásközben felkap a szél, és akkor jobban haladok :smiley: :wink:

h23. EZ itt blogMOTOR. NEM GPORTAL és társai. Itt sablon(theme)=kinézet ami MINDENT jelent ami kinézet. És általában teljesen más és más felépítést. Ezt nem is értem miért akarod “uniformizálni”… gyakorlatilag minek van szükséged külön sablonokra?!Másold le az egyiket és a style.css-ben írd át a színeket… (vagy phpval generáld a css-t és rakj be egy “color scheme selector”-t :))

Sziasztok!

Nemrég kezdtem a wordpressel foglalkozni és nem igazán tudom személyre szebni.Nyílván gyakorlat teszi a mestert de vagy nagyon korlátolt a rendszere, vagy teljesen máshoz vagyok szokva.Ugyanis én idáig e107-et használtam.

Szükségem lenne egy kis segítségre, felvilágosításra!

Van egy bizonyos sablon, amit elkezdtem szerkeszteni,ennek a neve:Company Style Blue

Tőbb kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.

Létre hoztam a jobb oldali sávban egy A "blog WordPress oldalai"widgwttel egy menüt, amihez oldalakat rendeltem.Nem vagyok benne biztos,hogy így kelle csinállni.A lényeg, hogy aoldal tetején is megjelentek az oldalak címei linkként.Azt szeretném, hogy azok ne legyenek ott.

A másik, ha a főmenüben hozok létre egy gombot és ahoz rendelek egy szöveget, akkor a gomb melett lévő másik gomb megnyomásával is ugyan az a szöveg jön fel.Nem értem!

Most lényegében a téma van így kialakítva, vagy én bénázok?

erről van szó? http://newwpthemes.com/demo/CompanyStyleBlue/

“oldal tetején is megjelentek az oldalak címei linkként”

vagy vedd ki kézzel a sablonod header.php fájl szerkesztve: wp_list_pages részt keresve

vagy próbáld meg az ACE pluginnal kivenni: http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/

Telepíted, majd az adminban keresd meg a beépült ACE menüt, és ott tüntesd el az összes lapról azt, amit szeretnél…

Quote:

a főmenüben hozok létre egy gombot és ahoz rendelek egy szöveget, akkor a gomb melett lévő másik gomb megnyomásával is ugyan az a szöveg jön fel.

A sablonban http://newwpthemes.com/demo/CompanyStyleBlue/ én úgy látom, hogy HOME link mellett a kategóriák menüpontjai jelennek meg. Ott hogy hoztál létre "gombot"?

'hgrg' wrote on '2010-02-24:

h23. EZ itt blogMOTOR. NEM GPORTAL és társai. Itt sablon(theme)=kinézet ami MINDENT jelent ami kinézet. És általában teljesen más és más felépítést. Ezt nem is értem miért akarod "uniformizálni".. gyakorlatilag minek van szükséged külön sablonokra?!Másold le az egyiket és a style.css-ben írd át a színeket.. (vagy phpval generáld a css-t és rakj be egy "color scheme selector"-t :))

hgrg. Tudod az ember furmányos gondolkokdásához hozzá tartozik, hogy bonyolítsa az elötte felbukkanó lehetősget. NOS ÉN PONT ILYEN VAGYOK :rolleyes: . Tudom, hogy blogmotor, és azt már sejtem hogy mi az ereje, de hogy öszinte legyek nem annyira..., pont ezért akarom GPORTÁL (G-PONTOT ) elérni. :blink: Addig csavarom, amig menetszakadás lesz rajta, és akkor tudod jön a Karácsonyi Ponty pislogás :D . REGGGGGARDS ;)

Na jó. H23: szóval amit szeretnél, ha NEM változna a kinézet (tartalmak elrendezése) gyökeresen, csak a SZÍNEK mindössze?