Szájbarágósan kérem szépen elmondani!:)

Sziasztok! Mindenféle programozási ismeretek nélkül belevágtam a wordpress megismerésébe, alkalmazásába, mert úgy döntöttem, kell egy oldal nekem is. Az RGB nevű sablont használom, többnyire sikerült személyre szabnom, viszont van annak egy olyan sidebar-ja, ami nem mozdul, és mindenfélék szerepelnek rajta (meta, xfm, valid xhtml ilyesmik). Ezeket nem tudom,hogy micsodák? Honnan tudhatom meg? Jelenleg nem néznek ki túl jól…legalábbis számomra, és változtatni sem tudok rajtuk. Szerettem volna naptár widgetet behúzni az oldalsávba, be is húztam, de ez a sablon nem jeleníti meg. Lehet,hogy sablont kellene váltanom?

További kérdés, hogyan csináljam,hogy az egyik menüpontom alatt (pl: alkotásaim)legyen galéria? Melyik bővítményt töltsem le? Melyiket egyszerű használni? Egyelőre ennyi, megköszönöm, ha segítetek.

Én feltöltöttem(szerintem sablonhiba), gyorsan le is szedtem. :wink:

Vagy reméljük, jön vki aki ért is hozzá.

U.I.:miért ragaszkodsz ehhez a sablonhoz?

Talán azért, mert az ember ragaszkodik az első szerelméhez. Meg azért, mert nem vagyunk egyformák.Erről van szó? http://xuyiyang.com/wordpress-themes/rgb/Melyiket és melyik wp verzióval használod?

Tényleg ez (woááááááááááá)

csak én innen töltöttem le:

http://wordpress.org/extend/themes/rgb

:blink:


'Farkas wrote on '2010-01-06:
Talán azért, mert az ember ragaszkodik az első szerelméhez. Meg azért, mert nem vagyunk egyformák.

Erről van szó? http://xuyiyang.com/wordpress-themes/rgb/

Melyiket és melyik wp verzióval használod?

Igen, erről van szó! Azért választottam ezt, mert könnyen személyre szabható, a fejlécét is könnyen lecseréltem. Aminek bele kell piszkálni a css-ébe mindenképpen, ahhoz,hogy változtatni tudjak rajta, olyan szóba sem jöhetett...egyelőre, merthogy még nem nagyon tudok semmit:)...de gyorsan tanulok.


Nos, akkor tehát mit is tegyek a sidebar-ral? Most, ha valaki megnézi az oldalamat, akkor ott vannak ezek a földöntúli kifejezések rajta...amiknek nem tudom a jelentését.

2.9-es verzióm van...a legfrissebb,ha jól tudom.

akle: ha ezt a sablont Te már egy kicsit is tudtad személyre szabni, akkor nagyon ügyes ember vagy! Most letöltöttem kiváncsiságból … próbáltam widgeteket huzigálni a sidebarba, de egyszerűen figyelmen kivül hagyta, mintha semmi sem csináltam volna vele, semmi nem változott! Áthúztam a naptárt, nem jelent meg. Kikapcsoltam ezt a témát, a régit kapcsoltam vissza, azzal meg ott volt a naptár, ahova akartam tenni … :blink:Erőt, egészséget és kitartást ehhez a témához! És ha sikerül valamit elérned vele, szerintem ird itt le,hadd tanuljak belőle.Megnéztem a téma leirását itt: http://wordpress.org/extend/themes/rgb .Egy kicsit tudok angolul csak, de amit a “See what others are saying…”-ben irtak más próbálkozók, úgy tűnik, hogy másnak is voltak bajai a sidebarral a 2.8-as WP megjelenése óta!


'varnyu' wrote on '2010-01-06:
Feleslegesen ne idézz! Különösen ne, ha az előtted lévő hozzászóláshoz fűzöl véleményt!

Úgy tűnik,akkor jól beválasztottam magamnak így elsőre. Keresgélek mást:( Nagy nehezen beállítottam a színeket, meg új fejlécem lett...majd akkor eljátszom ezt egy másik sablonnál is.

akle: én is jártam már igy, tudom, hogy milyen vacak érzés, mikor az embernek megtetszik valami, dolgozik rajta, aztán rá kell jönnie, hogy kénytelen feladni … Az a téma, amibe én “beleszerettem”, az se hibátlan … de legalább működik. Sajnálom, hogy elsőre igy beválasztottál, és remélem, hogy fogsz találni egy olyat, ami működik és tetszik is Neked :wink:

Sziasztok!Végül másik témát/sablont (brownline) választottam. Ebben viszont már előre be vannak illesztve a leendő Goggle Adsense hirdetés helyei, méretei. Majd egyszer biztos hirdetek az oldalamon, de azt még nem tudom, hogy ha nem widgettel csinálom, akkor hová kell majd beillesztenem az adott reklám kódját? a stíluslapon kell megkeresnem valamilyen részt? és azt manipulálni?De lehet,hogy nincs szerencsém,vagy szemem,hogy egy jó, könnyen kezelhető sablont válasszak…Szép napot!

Szia!

Sablonfüggő :slight_smile:

Ha van rá graf felület, akkor: Megjelenés > a sablon által létrehozott menüpont alatt, de valószínűbb:

index.php, page.php, single.php, archive.php stb a megjelenítésért felelős file-okban van a megfelelő hely erre kijelelölve :slight_smile:

Sziasztok!

Ha mondjuk az iwiwes megosztás gombját szeretném úgymond bekötni az oldalamra, azt hogyan csináljam? Hová kell beilleszteni azt a pár sor html kódot, amit megadnak?

További szép napot! :rolleyes:

Egy sima szöveg-widget ben nem működ ? :o

Ha a bejegyzésekhez szeretnéd akkor a sablonod single.php fájljába a the_content rész után kell betenned az alábbi kódot:

Code:

function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=650,height=600,scrollbars=1');return false;}

<a href="http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u=" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank">


Köszi a segítséget…de nem sikerült. :frowning:

Biztos én nem tudom jó helyre beilleszteni a kódot, pedig több helyen is megpróbáltam a content-es részek után berakni (merthogy itt nincs szépen szétszedve, hogy content, meg body, meg satöbbi), egyik esetében sem jelent meg a megjegyzések után…pedig szerintem jó helyre tettem.

Akkor most mi a teendő? elküldhtem a single.php-t? megnézitek? hm?…jó, hogy vagytok :rolleyes:

szia… ha gondolod küldd át azt a szingli php-t pü-ben…

Nem jó ez így hogy küldözgetjük amúgy privátban. Más akkor hogy fog rájönni a dologra? Van a single.php-ban egy ilyen rész:Code:


Utána tedd be közvetlenül.

Áruld el, légyszíves, hogy az RGB helyett most melyik sablont használod, vagy adjál egy elérhetőséget, mert így nehezen tudunk segíteni…

Csatolom a single.php-mat. Oda közvetlenül nem tudom betenni, ahova Efrud mondja, merthogy nincs olyan sorom.

A sablont most Artisteer-ben készítettem.[attachment=57:single.php]Már beletettem az iwiw megosztós kódot…csak hát nem jó helyre.Még eszembe jutott egy kérdés, ami kicsit más téma.

Ha itt a wp fórumon a hozzászólásoknál megjelenik az avatarom, akkor a fórum kezdőoldalán, ahol a mai nap aktív fórumozói láthatóak, ott miért nem? Nem mintha annyira akarnám magam reklámozni, csak nem értem a dolgot.

ha másképp nem megy, használd a szöveges keresőt, ott van a csatold php-dban: the_content !!!

De ha ezen az oldaladon csinálod: www.sandoranita.com, akkor ott van a dolog, csak nem azt a kodot tetted be amit én írtam fentebb.