Valójában a tartalom megjelenítése, elrendezése a kérdésem témája. Ha színeket szeretném, akkor csak a CSS kérdés tartozna ide, meg az adott jpg.-ek manipulálása.
Figyelj. Biztos én vagyok korlátolt, de nem sikerül összerakni, hogy mit akarsz.
az “adott jpg-k manipulálása”=CSS. CSS=CSS. Ha nem akarod az elrendezést megváltoztatni akkor CSAK CSS. Ennyi.
h23: lécci szájbarágósan magyarázd már el, hogy mit kérdezel, mert többen nem értjük 
na ez jo. megnyugodtam, hogy lehet, hogy mégsem -egyedül :P- vagyok korlátolt 
én spec most értem…
h23: PHP tudás nélkül nem megy…, vagy keresel magadnak olyan sablont, ami számodra megfelel, vagy utána olvasol, pl. hogyan lehet egyedi lekérdezéseket…, vagy 1 kategória híreit megjeleníteni… itt is olvashatsz egy két tippet: http://efrud.eu/kategoria/megjelenites/
Widgetek egyéni elhelyezése sem megy a Wordpress-ben magától…
Mind-mind egyedileg kell a sablonban leprogramozni. (én úgy szoktam hogy olyan sablont választok, ami többet tud, mint ami nekem kell, majd abból kiveszem/lefaragom azt, ami számomra felesleges - hozzáadni egyéni “dobozokat” nem olyan könnyű, illetve a WP alaból erre nem képes)
“Magazin” típusú sablonok után nézz, azok élből sok mindent tudnak. Pl: http://www.google.hu/#hl=hu&q=magazine+theme+wordpress&meta=&fp=64b4728edf147fb0
hitetlen. Egyből rátapintott a lényegre…, A hasznos amit írtál. :unsure:
Sziasztok!
Találtam egy sablont:Fervens B 1.1 névvel,telepítettem és annak ellenére,hogy magyarítottként kerestem rá,nagyon is angol.
Lehetőséget az átállításra nem leltem.
Mely fájlok tartalmazzák a szöveget?/persze lehet,hogy rossz a kérdés/
A fejlécet is szeretném kicsit módosítani,szinvilágában és egyedi grafika beszúrásával…
Nincs olyan program,amivel fogd és vidd módszerrel tudnám a sablont alakítgatni?
köszönöm a választ előre is :rolleyes:
charley2005 ha ilyet akarsz akkor keress rá a googleben a wordpress theme generatora windows alá létezik csomó ilyen program ingyenes fizetős egyaránt.
ha már húzd és vidd módon akarod csinálni.
h23 amit te szeretnél gondolom az eredeti sablonban a képek lecserélése ha nem akarsz php-t css-t módosítani akkor az elkészített képeket olyan formátumban és névvel rakod be ahogy az eredetiben szerepelnek természetesen az eredeti sablon másolatán dolgozz.
gondolom ez a célod.
amit hitetlen írt érdemes elolvasni.
köszönöm a gyors választ…csak sajnos az a probléma,hogy sok hivatkozás ami itt van a fórumban az halott,de találtam megoldást legalább is azt hittem.
Az Artisteer nevű progit,csak az a baj,hogy ez a progi nem enged importálni témát,csak exportálni képes.
Pedig nekem egy adott téma tetszik és azt szeretném alakítgatni,de bár alap html és php ismereteim vannak,mégsem nagy kedvem van kódokban turkálni és keresgélni.Az artisteer szintű progi megfelelne ha be tudnám hívni az adott témámat.
Pls kis segítséget még,mert nem hiszem,hogy nincs ilyen progi…az képtelenség :rolleyes:
Egyáltalán nem képtelenség mivel ez egy elég új terület.
másrészről segítünk ha tudunk. “PLS HELP” jellegű hszektől tartózkodj…
oké vettem.
Szóval az a problémám,hogy tetszik ez a sablon,de szeretném testreszabni kicsit…no nem nagyon ,mert a funkciója kielégítő.
Szeretnék belenyúlni a fejlécbe,minimum színeket változtatni ott,és ha lehet akkor egy saját gyártású fejlécet belerakni./ jpg-ben van meg/
Azon kivül nem lelem bárhogyan is keressem azt a részt ahol átírhatom az angol szövegeket magyarra: hogy például az arhívum az arhívum legyen és ne archives,vagy a kategória az ne categories legyen.
Az összes php át kell néznem??? és a css-t is? vagy ezeket a szövegeket hol tárolja a wp?
húúú vadul olvasgatok és már folyik ki a szemem,de csak vitákat és kibéküléseket találok,a sablon és fordítási problémák rovatban.Vannak hosszú értekezések arról,hogy ki mit nem akar és ha akarja is akkor mégis,hogyan képzeli el,de a választ a kérdésemre nem találom.De nem adom fel csak most kicsit pihentetem a szememet.
Valószínűleg a sablonod összes PHP fájlát át kell bogarásznod és úgy lefordítani. Elég kevés az olyan sablon, ami .PO alapú fordítással rendelkezik…a kinézeti variálás meg CSS…
mi a véleményetek az elastic teheme editorról?
“Szájbarágósan kérem elmagyarázni!” - valljuk be, ez nem éppen egy frappáns cím annak, aki valamilyen gondjára megoldást keres. Alcímnek elmenne, de többnyire a konkrét kérdésre olyan válaszok érkeznek, amelyek elegendőek arra, hogy aki megakadt, tényleg tovább tudjon haladni (esetleg még történik visszakérdezés).
Amikor valaki a Fórumra érkezik, általában céltudatosan keres valamit, és nincs könnyű feladata, ha a topik címei nem beszédesek; nehéz kibányászni oldalakon keresztül zajló párbeszédekből az éppen őt érdeklő, konkrét kis részt.
Ez a topik éppen akkora nagyságúra növekedett, hogy itt az ideje lezárni, mielőtt végképp kezelhetetlen és áttekinthetetlen méretűvé növekedne, ezért lezárásra kerül.
Mindenkit arra kérünk, hogy kérdése feltétele előtt gondolja át, hogy mire is vár megoldást, azt fogalmazza meg magának úgy egy mondatban is, hogy a lényeg legyen benne, és a megfelelő helyre írja be címnek ezt az egy mondatot címként, ha kell akkor alcímnekk is van még hely.
A válaszadókat pedig úgy segítheti a legjobban, ha a szövegtörzsben nem csak a konkrét problémájára tér ki, hanem a körülményekre is (verziószámok, op.rendszer, hibaüzenet, stb.)