Szájbarágósan kérem szépen elmondani!:)

Egy picit visszanyúlva a kezdők-haladók, kérdezzek-ne kérdezzek témához: Nekem mindig azt mondták, hogy kérdezni nem bűn, sőt! Ha kérdezel, megkapod a választ. Ha nem kérdezel, hülye maradsz. Vagy persze olvasol-olvasol… De mi van, ha az adott téma csak angolul érhető el? Azt meg nem érti mindenki. Elmegy a kedve a wp-től. Ez a fórum meg pont azért van, hogy ha valamit nem tudok, megkérdezzem. Persze én kérdeztem, csak választ nem kaptam, aztán csak olvastam-olvastam… :slight_smile:

Hell ismét.

Adott az oldal, azaz www.napijo.com, itt van a “Home” abba a “sorba” hogyan tehetnék még linkeket vagy hogyan tudom bővíteni?

Pl ennél az oldalnál van a címsor, és mellette van1 kis kocka amiben a “logo” szerepel én az oldalamhoz hogyan tudok saját kis "logo2 rendelni?

Alsó sorban lévő hivatkozásokat melyik fájlban találom?

Előre is köszi.

Hi!

Előre bocs:)

Az oldalsávba szeretnék elhelyezni egymás alá képeket,de úgy, hogy a saját mappa állományból hívja elő.

Egyenlőre a localhostomon próbálkozok! Ha a sidebárba beteszek egy szöveg widgetet és beírom a szöveg részbe,hogy:

Ez tök jó mert működik!

De azt szeretném, hogy mondjuk a beállított téma image mappájából hívja meg a képet, akkor hogy kell megadni az elérési utat?

Köszi

nkaroly Ikon: Feltöltöd a média feltöltés segítségével és ott lesz a link. És akkor úgy linkeled.

BeriHampeR: Az ott megjelenő linkek az oldalak. Ha egyebet szeretnél betenni akkor a sablonod header.php fájljába lehet azt kiegészíteni.

Köszi Efrud!

De hajnalba nem vettem észre, hogy a kép egy picit nagyobb volt a kelleténél, és hiába írtam be az elérést,látszólag nem történt semmi,de átszerkesztettem a képet és jó lett, persze mind ez azért történt,mert az oldalsáv méretét is kisebbre vettem.

Még1x köszi.

Sziasztok!

Végigolvastam mindent e témában, amit távollétem alatt írtatok. A téma címe szerintem egyértelművé teszi,hogy itt többnyire kezdők, programozói ismeretek nélkül! kérdezősködnek. Nekem sincs programozói előéletem, bár amióta az eszemet tudom, gépen dolgozom, csak éppen a másik (felhasználói) oldalon. Tervező mérnökként nekem nem adtak HTML ismereteket semelyik sulimban. Autodidakta módon magamra szedtem némi tudást, merthogy utánaolvastam ennek-annak, de azért ez nem ugyanaz,mintha suliban tanultam volna, sőt! Szóval, vannak,akik segíteni szeretnének és vannak,akik a haladóbb wp-sekkel tudnak csak szót érteni. Nem kötelező ezt a témát látogatni, de ha megteszed, akkor fogadd el, hogy itt bizony lesznek egészen kezdő kérdések is, egészen egyszerű, közérthető válaszokra várva. Köszi, és bocs, hogy leírtam, de ami szívemen, az a számon.

Igazad van. Kezdő wp-sek. Bár fiatal vagyok, nekem soha senki egyetlen szót sem tanított iskolában. amit tudok azt magamtól utánajárással/olvasással/gondolkodással “tanultam”. Mert ami érdekel, amit el szeretnék érni azt megvalósítom. De engem felháborít amikor az embertől elvárják, hogy más helyett dolgozzon. Nagyon szívesen, ha megfizetik. Ha tanács kell vagy segítég azt szívesen adok ami csak tőlem telik. De hogy a másik helyett tegyem fel/állítsam be/találjam ki, hogy mit is akar azért az szerintem enyhe kifejezéssel élve is pofátlanság. Mármint nem szükségszerűen az, ha konkrétan megkérnek rá. De ha arra kérnek hogy segíts és a végén kiderül hogy gyakorlatilag segítség=csináld már meg na az ki szokott akasztani. Nem kicsit.

amúgy mellékésen, szerintem erre -is- értetted:

'No akkor file-ok karakterkódolását ellenőrizd.

Notepad++ al megnyitod.

Formátum: megnézed hogy mire van állítva.

Ha ANSI akkor megálsz és végigolvasod!

Lentebb mész és megkersed az Alakítás UTF8 (Bom nélkül) -re opciót.

rámész. feltöltöd a filet. megnézed.

és szólj vissza h segített-e ’

Ebből mi az ami megvalósíthatatlan egy “User” számára?!

Hali!

Összeraktam az első igazi oldalam (www.hangeskep.com), sok munka volt vele, de egy dolgot sehogy nem tudok megoldani. A sidebar-on van 4 db ‘AdBlock’ hirdetési ablakom, amit lecserélnék. De egyszerűen nem megy. :frowning:

A sidebar.php-ban ennyi az ide vonatkozó rész:

A style.css-ben meg ennyi:

#sidebar ul.ads {padding:0 0 0 7px;}

#sidebar ul.ads li {float:left; padding:10px; }

a.spot {background:url(images/adspots.png); width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px; outline-style: none;}

a:hover.spot {background:url(images/adspots2.png); width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px;}

...de mintha ez még kevés volna. Merre keressek tovább?

Köszi

W.

Nincs a Beállítások - Megjelenés -Sablonok alatt, vagy valahol a Beáééítások között a használt sablonnak egy beállítások része, ahol meg lehet adni a megjelenítendő hirdetéshez tartozó kép elérési útját, valamint a rákattintáskor hova vigyen URL címet?

Vagy egyszerűen kézzel idegyömöszölöd ami kell. :slight_smile:

Nincs sajnos, mindent kézzel kellett “gyömöszölni” bele. :slight_smile:

Az a helyzet, hogy próbáltam ezt is, de meghaladta a képességeimet. (minimális html, php ismereteim miatt)

Itt 4 db különböző képről és linkről van szó, a style.css pedig csak 1-et kezel. A beidézett sidebar.php sorokon pedig bármit is írok át, az nem látható, érzékelhető.

De ezt ne a css-ben próbáld megváltozatni. Tegyél oda egy képet és rá ugyebár a linket. hirdetes Ezt tedd a

• tagek közé és akkor jónak kell lennie.
  • igen csak ne fejeltsd el e helyett:

a.spot {background:url(images/adspots.png); width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px; outline-style: none;}

a:hover.spot {background:url(images/adspots2.png); width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px;}

ezt betenni a stlye.css-edbe:

a.spot {background:none; width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px; outline-style: none;}

a:hover.spot {background:none; width:100px; height:100px; display:block; text-indent:-9999px;}

:slight_smile: mert különben ami képet beteszel azt “elfedi” ez…

amúgy Efrud jól mondta: és máris hivatkozhatsz rá ahogy szeretnél :slight_smile:

“background:none” … istenem, milyen triviális :slight_smile:

(törölni nem mertem, olyankor szokott szétesni minden.)

Szóval kész, köszönöm a segítséget.

szívesen :). Nem feltétlen triviális… ilyen időszakra, mikor már megy a kódolás, de még nem vagy benne biztos, ajánlott valami dreamweaver féle dolog ami felajánl lehetőségeket…

háj, nekem olyan problémám lenne, hogy IE alatt folyton megszakad a művelet.

nincs valakinek valami ötlete hogy mi baja?

(amugya honlap www.botmax.hu )

thxx

Sziasztok!

A kereső segítéségével próbáltam olyan anyagot találni ahol eltudnám olvasni, hogyan tegyem meg az első lépéseket. Már ott megakadtam, hogy letöltöm innen az oldalról a híres 2 perces telepítés segítéségével a programot. Én találtam magamnak egy sablont amit szeretnék megváltoztatni, személyre szabni. Segítsetek hol találok leírást?

Üdv:szabados

szabados: sikerült felrakni a WP-t? Milyen tárhelyen vagy? Szerintem, ha sikerült, akkor is először gyakorolj egy kicsit a default sablonnal, hogy egyáltalán átlásd a beállitásokat!

Tehát, ha letöltöttem, bontsam ki és töltsem fel a tárhelyre és gyakoroljak? A tárhely baráti alapon van.

'szabados' wrote on '2010-02-20:

Tehát, ha letöltöttem, bontsam ki és töltsem fel a tárhelyre és gyakoroljak?

Ez nem jó? http://dokumentacio.word-press.hu/