Simple Press fórum

privát üzenetet használd wp pluginként és jó a mingle…

Köszi, de ez sajnos nem az igazi. Várok még ötleteket!

Mingle + egy privát üzenetküldő

Sziasztok!

Sikerült ráncba szednem a Simple Presst, már majdnem teljesen tökéletes.

Annyi csak a probléma vele, hogy minden hozzászólást adminisztrátori jóváhagyáshoz köt.

Tehát, ha valaki bármilyen hozzászólást szeretne írni a fórumba, az csak akkor jelenik meg, ha az admin jóváhagyta. Nem csak az első, hanem az összes hozzászólásra vonatkozik.

Kerestem a fórumbeállításoknál, de nem találtam erre vonatkozó részt.

A WP admin felületén (Beállítások -> Interakció)találtam olyat, hogy az adminnak el kell fogadni vagy az első vagy az összes hozzászólást, onnan kivettem a pipákat, de a probléma továbbra is fennáll.

A héten szeretném elindítani az oldalam, és ehhez egy tökéletes fórum is kellene, mert szerves részét képezi.

Kérlek benneteket, adjatok ötletet, hogy és hol állítsam át, hogy ne kelljen az adminnak jóváhagyni a hozzászólásokat!!!

Nagyon köszönöm előre is!

Sikerült, sikerült!!

Fórum admin -> Jogok -> Jogok kezelése -> itt kiválasztani, hogy előzőleg a fórumtagokat milyen jogokkal ruháztad fel -> és a listában pipálni a " Kikerülheti a bejegyzés moderációt" és “Kikerülheti a bejegyzés moderációt egyszer” opciókat!

Ezután a tagok szabadon irkálhatnak a fórumba.

Sziasztok,

végső elkeseredésemben irok…

A wp segítségével csináltam egy szerintem szép honlapot, amihez fórumot is szerettem volna tenni. letöltöttem a simple presst… kiválasztottam a structure-tan skint, és napok óta próbálom testreszabni de nem megy :frowning:

arra már rájöttem, hogy a css fájlokat nem a wp felületen találom, hanem az ftp-ben…

de egyszerűen alig haladok…

a legfontosabb kérdésem: hogyan kell a cellákat eltüntetni az egyes csikokon? ezzel szenvedek 2 napja…

egyáltalán nem olyan ez a skin, mint ahogy kinéz a sp oldalán demóban…

valakinek van ötlete, hogy mit-hol találok??

az sp supoort fórumot már átnyálaztam…

vagy van egy másik fórum ami sokkal könnyebben testreszabható és elmegy a wp-sel?

Letöltöttem a mingle forumot.

ugyanugy berácsozza az egészet…

és nem tuom testreszabni, totál szét van esve…

nem értem mit rontok el…

Arra jutottam, hogy valamiért a wordpress nem “szereti” a fórumokat. Ha beágyazom őket a wp-be, akkor valamiért totál szétesik a fórum sablon és borzasztó rondán néz ki… Hogy tudnám ezt helyrehozni?

wp verzió, url cím?

Látatlanban még gyengék vagyunk… :wink:

Kedves Győző,

rájöttem a hibára… mivel bele akartam préselni egy olyan sablonba a fórumomat ahol bal oldalt volt oldalsáv, nos ezt nem szerette és valamiért berácsozta magát… :slight_smile: most teljes szélességben üzemel és tök oké!!!

nagyon köszönöm, hogy meg volt a segítőszándék, már ez reményt adott :slight_smile:

most folytatom a fabrikálást.

hip-hip-hurrá

ja, és visszaraktam a simple presst… a minglét talonba tettem. :rolleyes:

Ügyi vagy, kaptál is a zöld pontot! :slight_smile:

A magam bőrén (hasonlóan rekamamahoz) tudom, hogy a wp csodálatos egységét, működését csak kitartó, szorgalmas szerkesztési (értsd: admin) munkával lehet megtörni. Nagyjából ez az egy mód van arra, hogy két-három mozdulattal egy pillanat alatt tönkre tegyük azt, amivel két-három hetes puszilgatással szöszmötöltünk. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Köszönöm a pontot, és mindent. :rolleyes:

Működget a fórumom, persze miért is lenne tökéletes?! Az egyik legfőbb hibája, hogy időnként nem küldi ki a regisztrálóknak az ideiglenes jelszót. Vajon miért? Van, aki azonnal megkapja, van aki soha. Figyeltem az e-mail szolgáltatókat, de nincs felfedezhető logika.

A másik probléma, hogy a privát üzenetekben nem jeleníti meg a linkeket. Próbáltam a jogosultságok közt turkálni, de nem találtam ide vonatkozót. Az be van pipálva, hogy “Linkelt bejegyzés készítése” - bár nem tudom, hogy ez erre vonatkozik-e.

Köszönöm, ha tudtok segíteni!

A linkelt bejegyzés készítése arra vonatkozik, hogy (beállításoktól függően) a Fórumod témáját megjelenítse-e a bejegyzéseid között, illetve fordítva: a bejegyzésedet megjelenítse-e fórum témaként.

Értem, köszönöm!

A probléma megoldására nincs valamilyen ötleted?

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem.

Mivel az oldalon lévő tagjaimnak túl bonyolult a Wordpress alap commentelő része (ne kérdezzétek miért), ezért feltelepítettem a simple press fórumot, sikeresen beüzemeltem.

Nos mivel nekem és még néhány tagnak a sima Wp komment rész is tökéletes (ráadásul én meg a telefonomon lévő WP programmal könnyedén meg tudom nézni a hozzászólásokat) így meghagynám ezt is, és aki akar az a wp-n keresztüli kommentelést használja, akinek meg bonyolult az meg a fórumon keresztül fog hosszászólni a témákhoz, ugyanis a simple press fórummal oda-vissza szinkronban megy a dolog.

Tehát, ha én mondjuk írok egy hozzászólást egy bejegyzéshez Wp kommenttel kersztül, az megjelenik a fórumban is, illetve fordítva is működik, amit írnak fórumon keresztül, az megjelenik a bejegyzés wp kommentjében is!

Csak egy kis szépséghibája van a dolognak: ha fórumon keresztül írnak kommentet, akkor ugyan hibátlanul megjelenik a bejegyzés komment résézben is DE a WP nem számolja ezt a hozzászólást!

Magyarul ott van, de mégse mert nem számozza, ha mondjuk van összesen 6 komment de abból 4 íródott a fórumból és 2 a wp kommenten keresztül, akkor csak 2 kommentet fog kiírni a bejegyzéshez, holott ott van mind a 6.

Remélem ez így azért valamennyire érthető :unsure: ÉS én szerintem mivel a fórumon keresztül írt hozzászólásokat nem számolja, így egyrészt hibás komment darabszámot ír ki mindig a bejegyzésnél, másrészt én sem tudom lefrissíteni az összes hozzászólást a telefonommal, harmadik pedig, hogy a recent comments widgetem is csak azokat a kommenteket mutatja, amelyek a wp kommenten keresztül íródtak.

Találtam egy ilyet:

comments number

Szerintem, ha sikerülne erre átírnom az eredeti wp komment számoló részt, akkor valószínűleg működne minden hibátlanul. Remélem jól gondolom.

A probléma az, hogy hiába kerestem, nem találom, hogy mit és hol kéne átírnom :huh:

Hálás lennék ha valaki segítene nekem ebben és megmondaná, hogy hol mit kellene lecserélnem, hogy működjön.

Előre is nagyn szépen köszönöm a segítséget!

Sziasztok,

a simple press fórum esetében van pár kérdésem:

1. hol lehet testreszabni a bejelentkező ablakot? pl. csik hossza, betűméret stb. már mindent átnyálaztam, de nem találtam :frowning:

2. hogyan lehetne a regisztrációs ablakot is testreszabni, ez igy most ahogy eredetileg van annyira nem illik bele a honlapom környezetébe, hiszen egy fehér oldalon van ez az ablak… vagy hogy lehet köré varázsolni a honlapom arculatát?

illetve borzasztó nehezen tudtam eddig bármit is átalakítani az arculaton… ez valóban ilyen nehéz?

csak, hogy az utolsó mondatodra válaszoljak: igen, és ebből fakad, hogy az 1 és 2 kérdésedre a választ csak az idő és a további “nyálazás” adja meg… :wink:

Sziasztok,

az a kérdésem, hogy ha a fórum profil adatlapon az időzónás részt szeretném kivenni, akkor mit tegyek? megtaláltam az adott php fájlban ezt a részt, kérlek segítsetek abban, hogy mit hogy irjak át úgy, hogy a továbbiakban az űrlapon ne jelenjen meg és a rendszer se omoljon össze…

Code:

#timezone

$value = $profile['user_options']['timezone'];

if(!isset($value) || empty($value)) $value=0;

$out.= ''."n";

$out.= ''.__("Set your Timezone as +/- hours from Server", "sforum").':'."n";

$tz = get_option('timezone_string');

if(empty($tz)) $tz = 'UTC '.get_option('gmt_offset');

$out.= ''.__("Server Timezone set to", "sforum").': '.$tz.'';

$out.= '

'.sprintf(__("For zones in front of server use positive number (i.e., 4) %s For zones behind server use a minus sign (i.e., -4)", "sforum"), '
').'

'."n";

$out.= '';

$out.= ' ';

$out.=''."n";

$out.=''."n";

$out.= '

';

$out.= ''.__('Help and explanation of timezones', 'sforum').'';

$out.= '

';

$out.=''."n";

$out.=''."n";

$out.='
'."n";

köszönöm..

Sziasztok,

abban tudtok segíteni, hogy miért van az, hogy a beérkezett illetve kimenő üzenetek mappában az üzenetek teljes terjedelmükben megjelennek, és nem ugy mint ahogy általában egy mail-boxban hogy csak a feladó, tárgy, dátum stb. jelenik meg hanem az egész tartalom… ez a simple press sajátja vagy valamit be kell állítani hogy ne igy legyen?