Simple:Press Forum plugin a WP-be és WP MU-ba

'NWTEAM' wrote on '2009-12-14:

Üdözlök Mindenkit!

.....

Feltelepítettem a Forum plugin-t magyarosítottam, ........

Esetleg magyartást tudsz küldeni? Nagyon hálás lennék érte! :rolleyes:

Nah kicsit elkezdtem én is konfigolni ezt a plugint. Csináltam fórumot illetve csoportot is, de sehogy nem tudok topikot nyitni illetve témát indítani egy adott bejegyzéshez…átnéztem minden beállítást,de úgy érzem valami mégis elkerülte a figyelmemet. Valakinek esetleg már sikerült? :rolleyes:

úgy néz ki sikerül rájönni…legalábbis a topik/téma nyitás kérdésére…az a baj, hogy hiába frissítem adminon keresztül permalinkeket, egyszerűen nem akar működni… végig a ?pageid.php…akármi oldalt akrja behozni és azon belül a teszt fórumot, nem pedig a sajáthonlapom.com/forum/teszt-et...persze ha ezt írom be manuálisan, az már tökéletesen működik :rolleyes:

Sziasztok!

Szeretnék a simple:press forumba egy fórum szabályzatot elhelyezni, ami egy látható linkről elérhető minden fórumozó számára. (mondjuk a fórum tetején vagy alján).

Nem találtam ilyen opciót, tudtok rá valamilyen megoldást?

Köszi,

Balázs

Nah erről még én sem találtam semmit, csak annyit, hogy regisztráláskor el kell olvasni a szabályzatot, és én azt megírhatom. :rolleyes:

Hi!

Ezt írja:

MySQL verzió 4.1.11-Debian_4etch-log:

Ezt a MySQL verziót nem támogatja a Simple:Press Forum 4.1.3. MySQL 4.1.21 vagy újabb szükséges.

Köszönöm Emese (FW)

Tudtok ajánlani másik fórumot FW alá, ami magyarul is tud. Nagyon primitív is elég.

Leszedtem párat, de nincs magyar nyelvi támogatásuk.

Kösz: RaaR

hát akkor írj hozzá magyarítást…

phpBB3 :slight_smile: pl.

'hgrg' wrote on '2010-01-10:

hát akkor írj hozzá magyarítást..

1x már magyarítottam, még E107 alatt. A fordítás még csak OK, de a photoshopos munka mikorra a képeket megcsináltam :angry:

Hanyagolnám a fordítást ;)

hmm írj hozzá php-s image create-eket és azt meg szedd be gettextből, képeket tárold el majd bocsásd a közösség rendelkezésére :smiley:

'hgrg' wrote on '2010-01-11:

Azt hiszem elkerülte a figyelmedet a rangunk. A Tiéd veterán, az enyém újonc :lol:

[off]Nos ez nem mér semmit. Legfeljebb az itt eltöltött időt. De valójában még azt sem. (mert olvasgathatnék hozzászólások nélkül is…) :slight_smile: annak ellenére, hogy itt nem szóltál még hozzá olyan sokszor, lehetnél bármilyen képzettségű :)[/off]

Warning: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments in /home/baromcom/public_html/wordpress/wp-content/plugins/simple-forum/profile/forms/sf-form-profile.php on line 751

az sf-form-profile.php 751.sora nálam ez:

$out.=’

’.sprintf(__(“Files accepted: GIF, PNG, JPG and JPEG - Maximum width displayed: %s pixels”, “sforum”), ‘’.$maxsize.’’).’’.“n”;

Mija baj? :blink: Megköszönöm, ha tudja valaki. :slight_smile:

( a fenti hibaüzenetet a fórumban, a profilba lépéskor kapom )

Megoldódott :slight_smile:

A SPF alapból english(úgy nix hibaüzi).

Létrehoztam egy po -t és az előző verziók fordításat felhasználva, lefordította a poedit (félig).

Valami hibázhat nálam, mert automatikus fordításkor(fordítóbázis létrehozva) a poedit sokat 'tévedett'(duplázott, nem helyesen fordított - valószínű rosszul hoztam létre a fordítóbázist).

Ezért az 'új', nagyrészt lefordított po -ba helytelen információk is bekerültek (volt 6 fatal error mentéskor , ledolgoztam kettőre ), ezt a po -t és mo -t feltöltöttem és mostmár jó. :wink:

Tehát megint kiderült, hogy nem a 'gép' hanem az ember tévedett. :o

'rozi' wrote on '2010-01-17:

Tehát megint kiderült, hogy nem a 'gép' hanem az ember tévedett. :o

Aranyos Rozika, az ember már csak ilyen tévedékeny hibaforrás a természet körfogásában :D LOOOOOL

Sziasztok!

Eljutottam odáig, hogy feltelepítettem a fórumot, a nyelvi fájlt is bemásoltam a megfelelő helyre, viszont továbbra is angolul működik a fórum.

Ezt az infot találtam hozzá, de nem igazán értem, hogy mit kellene tennem:

http://wiki.simple-press.com/installation/spf-in-your-language/

Tudna valaki segíteni?

wp-config.php-ban nekem ez van: define ('WPLANG', 'hu_HU');

Annyit értek belőle, hogy hasonlítania kellene a wp nyelvi beállítására, csak sforummal kell kezdődnie és a nyelv jön utána. Nem tudom, hogy az sforum után kell-e valami elválasztó karakter. Az az igazság, hogy nem nagyon merek kísérletezni ezzel, jó lenne valami biztos változat.

valahol az adminban kell azt hiszem átállítani a fórumot (a fórum adminjában) később megnézem neked, pontosan hol.

Ide tetted fel a fájlt? plugins/simple-forum/languages/

Ugyanaz a nyelvi fájl verzió, mint a fórum verzió?

Igen, oda másoltam be és a verziók is megegyeznek.

A Simple press weblapjáról szedtem le minden szükséges fájlt. A 4.2.2-est raktam fel, az ott talált magyarítást használtam fel.

Ma megint megpróbáltam rájönni a hibára, mert nem akartam elhinni, hogy nem működik. Kíváncsiságból letöltöttem a 4.3-as magyarítását és ezzel együtt megtaláltam a probléma kulcsát is. A 4.2-es nyelvi fájl sforum-hu elnevezést kapta, a 4.3-as pedig az sforum-hu_HU-t. Már korábban is sejtettem, hogy a fájlnevekkel lehet a gond, csak nem tudtam a pontos megoldást. Átneveztem a 4.2-es nyelvi fájl-t és azóta minden nagyszerűen működik…és nem utolsó sorban végre MAGYAR. :smiley:

A hétvégén pont az átnevezés ellenkező változatát választottam, vagyis a wp-hez kapcsolódó nyelvi fájlt akartam átnevezni a fóruméhoz hasonlóra. Átnevezés nélkül és az előbb leírt módszeremmel továbbra is angol nyelven működött a fórum.

Hosszas levezetésem lényege tehát az, hogy ilyen esetekben sforum-hu_HU-ra kell átnevezni a nyelvi fájlt.

Hihetlen! Köszönettel tartozom minden eddigi segítségedért, de végül magamtól is sikerült megoldanom. :slight_smile:

Még mindig van egy pici gondom a fórummal.

A letöltött magyarításban több magyarra fordított kifejezéssel sem értettem egyet, így úgy döntöttem átírom őket. Természetesen nem az átírással van a problémám, az sima ügy volt. A probléma a kijavított fájl feltöltése után kezdődött, mert bár mindent átírtam, amit szerettem volna, a feltöltést követően a fórum ugyanazokat a szófordulatokat használja, amiket előtte. Nem ismeri fel az általam átírt szöveget.

Tud-e valaki erre megoldást? Azt hiszem erre már nem fogok rájönni magamtól.

Már többször újraraktam a fórumot, de még mindig nincs változás.