Elnézést mindenkitől! Megtaláltam itt http://forum.word-press.hu/post/2383/#p2383 , de az eddigi segítségeket is köszönöm!
Most regeltem és tetszik a fórum, mert mindig gyorsan kapok választ!! 
Sziasztok! Bocsanatot kerek, hogy bemutatkozas nelkul egybol ide irok, de a Simple:Press-szel en is szenvedek.
Vegigmentem a Simple:Press FAQ-ban megtalalhato utmutaton, mert ugyanaz a problemam, mint a fentieknek, a sidebart szeretnem eltuntetni a forum oldalrol. Sajnos olyan skint valasztottam a WP-hez, amiben nem a page.php-ben hivja meg a sidebar-t hanem a footer.php-ban. Beletettem egy if elagazast, ami a page_id -t megvizsgalja, es ha a forum id-jat latja, akkor nem hivja meg a sidebar-t. Eddig jo, mert a sidebar valoban nem jelenik meg, azonban a forum nem szelesedik ki, mikozben pl. ha mas nem forum oldalon veszem ki a sidebar-t, akkor a content automatikusan szethuzodik az egesz rendelkezesre allo helyen.
Probalkoztam a skin CSS-et szerkeszteni, nezegettem a forum CSS-t is, es talaltam egy bedrotozott width property-t, de hiaba vettem ki, nem tortent semmi.
Kerdeseim:
1.van-e erre valami modszer, ill. valaki hajlando lenne -e szemelyre szabott tanacsot adni, akkor azt megkeresnem PU-ben.
2.ez a forum milyen motorral megy, es milyen skinnel, nekem ugy tunik, hogy nem SPF?
Koszi
Nos a fentiek megoldodtak, az egyik css-ben egy width property-t atirtam nagyobbra.
Viszont tovabbi problemam is van.
Pl. posztolom azt a szot a forumra, hogy “hurrá”. Erre html kodolasban kerul be:
wysiwyg hurrá
Igy viszont a "hurrá" szo nem keresheto. Mi lehet erre a megoldas?
Nos, kimondanam a verdiktet, a Simple Press egy amator trash.
Az utf-8-as anomalia utan, megvaltoztattam a blogom eleresi utjat is (pl. blogom.hu/wp volt es blogom.hu lett). Ezt keptelen kezelni az SMF, es tovabbra is a /wp utvonalra linkel mindent. Sebaj letoroltem az osszes csoportot, es hozzajuk tartozo forumokat, majd ujra letrehoztam egyet beloluk. Mar a csoportra is hiaba kattintok, nem jut el a forumok listajaig… Hat koszonom szepen.
Persze ez lehet a Wordpress hibaja is, ugyanis a WP adminban is orakat kellett hekkelni, meg az adatbazisban is, hogy megvaltozzon a siteurl. Iszonyat amator megoldas…
Drupalban egy helyen eleg atirni hogy mi az alap URL, es utana mindenhol az lesz, nincsenek bedrotozasok, ennyit nem lehet ellesni belole?
Kedves Tunah!
Azért, mert valamibe belecsavarodtál, vagy valamit nem csináltál végig, attól még nem kell lefikázni sem a Simple Press-t, és valami furcsa kanyarulattal a Wordpress-t. 
A legutóbbi beírásból nekem nem derül ki, hogy a Simple:Press-től hogyan jutottál az SMF-ig (az a SimlpleMachine :))?
Aztán azt is látom (írod), hogy a blog elérési utat megváltoztattad, de nem olvashattad el a Simple:Press leírását, legalábbis nem alaposan 
Nézd, én teljesen amatőr vagyok, elég jól ismernek erről az oldalamról :(, de egy biztos, kb. 3-5 percembe telik innen-oda, onnan-idecipelni egy WP blogot. És nem hekkelek, hegesztgetek, mert akkor tutti megállna az oldalam.
Ugyanis nem értek PHP-ül (sem)…
Ha a Drupálról akarsz áradozni, akkor Fórumot tévesztettél, ez a WordPress Fóruma! 
Nem hiszem, hogy bárki odament hozzád, és össze-vissza vert, hogy WP-t használj!
Szerintem légy türelmes, próbáld megismerni, hidd el; nagyon barátságos tartalomkezelő rendszer!
Igen, egy kicsit elszallt az agyam az lathato… 
Kovetkezo a scenario:
Megcsinalod a blogodat, de meg ugye beta, ezert elrejted egy masik utvonalra, neadjisten masik domainre, vagy aldomain-re. Hozzaadsz posztokat… A posztokba be van drotozva pl. az image-ek abszolut utvonala. Mit kellett volna tennem, hogy ez mukodjon, es a WP automatikusan atkonvertalja? Persze mondhatod, hogy te mar 500 oldalt mozgattal, sot, ez a specialitasod, de nekem ez addig nem mond sokat, amig meg nem mondod, hogy mit benaztam el. Atirtam mindent az admin feluleten, amit csak talaltam. Ennek ellenere, ha az adatbazis dump-ba belenezek es rakeresek a regi URL-re ott is megtalalom meg csomoszor.
Az SMF az valoban tevedes, a Simple Press-rol beszeltem igen.
Es a Drupalt se akarom fenyezni, se lehuzni, de ott a fejlesztok ragaszkodtak a relativ URL-ekhez, nem is ertem miert… Es ezt csak peldakent mondtam el, de ha baj, hogy itt valaki masik CMS-t emlit meg, akkor moderaljatok, vagy tegyetek be a swearwords-be, hogy “Drupal” 
Szia tunah!
Nem baj! Néha kell egy kis gőzkiengedés…
Megtörtént, fátylat rája.
Nem, nem 500-szor, csak kb. 10-szer. Elsőre, elszállt, mint bugyi a fotel alá…
A szerver üzemeltetője segített. Pedig azt hittem, hogy amivel egy hétig szenvedtem, soha többé viszont nem látom.
Másodszor, asszem DjZoNe segített, vagy a Patai Laci.
Harmadszor? Nem fogod elhinni; előtte elolvastam, kinyomtattam azt a hülye x sort, és figyeltem, mint macska az egérlyukat. (http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html)
Nem lettem szakértő, csak most már nem esek magamnak áldozatul (ebben legalábbis nem ;))
Világos az SMF-Simple:Press - csak cukkoltalak egy kicsit…
Amúgy pedig, a Simple:Press nem a WordPress része, nem is azonosak a szerzők, sőt, ha jól emlékszem, a wordpress.org-on nincs is a bővítmények között (http://www.stuff.yellowswordfish.com/).
… és minden bővítményt az emberfia saját kockázatára használ… Nem? 
Nem baj, ha más CMS-ek vannak említve; nem vakok és félnótások vagyunk, nem szemellenzős sörös lovak, hanem minden jóra nyitottak. Csak a hirtelen felindulásból elkövetett fikázás nem esik nagyon jól. Senkinek…
Szóval, türelem, vidámság, napsütés!

Gyozo, jo neked, hogy ennyi idod van…
En altalaban mindent intuicio alapjan csinalok, dokumentacio az minek 
Koszi egyebkent a turelmes hozzaszolasaidat, max tiszteletem.
En most atnyergelek a phpBB-re, igaz, az egy ismertebb cucc, es gyakrabban meghekkelik, de most inkabb az a lenyeg nekem, hogy valami menjen az oldalon.
Adieuu 
Halihó tunah!

Azért nehogymár végleg elhúzzál ám! Ha a Fórum alá kell egy remek CMS-, akkor visszagyere! Vagy, ha blogolsz, akkor depláne! 
Szerinted, ki az aki először olvas dokumentációt, aztán tesz-vesz? Na, nem én! Nem is jön be sokszor minden. 
Szóval, nehogy ilyen könnyen add fel! 
Ahoy, Popacsek! 
Üdv Mindenkinek!
Amatörként kezdtem telepíteni a wp-t, és és saját magam is meglepődtem, hogy milyen jól ment. 
Viszont a fórum telepítésénél már megbuktam és nem is találtam kérdésemre választ itt a fórumon.
Szóval a lényeg :
“A bővítmény bekapcsolása nem sikerült, mert végzetes hibát generált.
Warning: main(sf-startup.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-content/plugins/SPF-314-Update/sf-control.php on line 26”
ezt a hibaüzenetett kaptam.
wp 2.6.3-as
a fúrum is a legfrisebb.
Remélem tudtok segíteni, előre is kösz.
Kiwi
:) :)
Azért nehogymár végleg elhúzzál ám! Ha a Fórum alá kell egy remek CMS-, akkor visszagyere! Vagy, ha blogolsz, akkor depláne! ;)
Szerinted, ki az aki először olvas dokumentációt, aztán tesz-vesz? Na, nem én! Nem is jön be sokszor minden. ;)
Szóval, nehogy ilyen könnyen add fel! :)
Ahoy, Popacsek! ;)
Gyozo, nem huztam el! A SPF-nek adieu, a Wordpress megmarad mert egyebkent franko. Az egesz koncepcioja, megoldasai nagyon tetszenek. Egy hiba miatt duhongtem egy kicsit, de mar elcsitult. Majd beintegralom a phpBB-t a blog ala, aztan meglatjuk mi lesz. (meghackelnek a romanok:))
De jó!
Ennek szívből örülök.
Amúgy, annyira belerágtad a kérdést a fülembe, hogy feltámasztottam (kb. éppen 2 perce) A SPF-omat.
Mivel nem nagyon volt rá időm, csak elkezdtem valamikor, befrissítettem, aztán kikapcsoltam. Most a legfrissebb verzió lakozik fenn, a Simple:Press Fórum 3.1.4 build 357, Török Zoli magyar nyelvű fordításával (illetve a fordítást egy kicsit a magam ízléséhez szabtam), és a WordPress-nek a 2.7béta2 verziója - működnek együttesen.
Az egy másik kérdés, hogy illene egy kicsit megigazgatnom, a sablonhoz fazonírozni, de mindenre nem fussa az időmből, majd ennek is eljön az ő sora… 
És hidd el, Tunah, ha nekem sikerült, akkor az mindenkinek kell, hogy menjen! Komolyan mondom, mert nálam nem sok amatőrebbet találsz ezen a Fórumon, az biztos. 
hello
én is kipróbáltam a wp 2.7 béta (1) és a SPF egyvelegét, és egyelőre a bejegyzés publikálása során hibát jelzett akkor, ha alul kipipáltam azt hogy a publikálással egyidejűleg a posthoz hozzon létre egy fórumtémát is…
Nálatok ez működik?
És hidd el, Tunah, ha nekem sikerült, akkor az mindenkinek kell, hogy menjen! Komolyan mondom, mert nálam nem sok amatőrebbet találsz ezen a Fórumon, az biztos. :(
Nezd, nekem is sikerult, csak az ekezetes szavakat nem utf-8-ban mentette el hanem HTML escaped karakterekkent. (asszem igy hivjak PHP-ul). De mivel szeretnek egy jol keresheto forumot, ez megakasztott...
Lenne egy kérdésem. Nem nem lehet fórumban levenni az oldali menü?
A stílusodban kell szerkeszteni a sidebar vagy a header.php-t. De pár hozzászólással feljebb erről volt már szó, 20 hozzászólást elolvasni nem a világvége szerintem.
tunah: nem kell egybol az eszet osztani… ((=
Kedves Zoli! A 3-as verziójú simplepressforum magyarítása olyan 70%-ban jó a négyeshez is, de azért nem tökéletes. Azt szeretném kérdezni, hogy tervezed-e a nyelvi fájl megújítását a 4-es verzióhoz is? További szép napot és jó munkát kívánok Neked!
nem tervezem egyenlore…
Üdv!
Most ismerkedem a WP-vel és mondhatom remek a rendszer.
Ezt az SPFot telepítettem, egész jónak tűnik. A WP-m az 2.7.1 és a SP-em 4.0.1(1318)-es.
Nekem nem kellene ilyen sok lépcsófok, míg egy topichoz eljutok. Nekem nem kellene a Csoport és abba a fórum és azon belül is a témák, hanem egyből a fórum belseje kellene egyszerűen a topicokkal.
Valamint egy ehhez az oldalhoz hasonló egyszerű letisztult style is jó lenne. Nem ismernek valamilyen gyűjtőhejet?