Simple:Press Forum plugin a WP-be és WP MU-ba

Sziasztok!

Úgy gondoltam bővtem a blogomat egy forummal. A Simple press-t valasztottam. Sikerült saját sablont is készteni neki, minden jo.

DE

amikor belépnék az egyik témába akkor a -Sorry You Reached Our 404 Error Page- üzenetet kapom.

mi lehet a gond.

a .htaccess filet kiszedtem, fizetős a tárhelyem.

itt van a forum

http://www.virtualize.hu/forum

Előre is köszi a helpért

Frissítsd a permalink struktúrát talán.

README elolvasása megvolt?

charlie wrote:

Frissítsd a permalink struktúrát talán.

README elolvasása megvolt?

Nemtom hogyan frissitsem a permalink strukturat.

nem volt README a csomagban

Permalinkek=közvetlen linket. Általános beállítások->közvetlen linkek->változtatások mentése. Gondolom Charlie erre gondolt.

Megy a közvetlen linkek beállításba, állítsd át valami másra mint ami volt, oké, majd ezután állítsd vissza arra ami volt, majd megint oké.

'charlie wrote:

Megy a közvetlen linkek beállításba' date=' állítsd át valami másra mint ami volt, oké, majd ezután állítsd vissza arra ami volt, majd megint oké.[/quote']

Sajnos a frissités után sem változott meg a probléma.

ha valaki komolyan gondolja a segitseget es becsuletes akkor pm-ben odadom a logint meg a passt ha ugy konyebb :)

keydek kisse ketsegbeesni

De te ezt írtad: “.htaccess filet kiszedtem”. Hogyan szedted ki? Ezt nem értem, hát az kell hogy működjenek a permalinkek.

'Efrud wrote:

De te ezt írtad: ".htaccess filet kiszedtem". Hogyan szedted ki? Ezt nem értem' date=' hát az kell hogy működjenek a permalinkek.[/quote']

A fizetos tarhelyen interwox klienst hasznalok. Ebben van egy olyan kapcsolo hogy globalis htaccess .

Eddig konytarakra be volt allitva. Mostmar csak 1 globalis van es abban minden engedelyezve. erre ertettem. ugy gondolom ez mar nem okoz problemat

Ha jól emlékszem, akkor a Simple:Press Forum permalinkjeit is frissíteni kell a beállításoknál.

Sajnos meg mindig nem sikerult munkara birnom a forumot, lehet keresek valami mas forummotort

sajnos meg mindig nem sikerult megoldanom a problemat. :frowning:

http://www.virtualize.hu blog a kerdeses hely

Sziasztok

Én is felraktam ezt a fórum modult az oldalam mellé, ezt-azt sikeresen beállítottam, de beleszaladtam egy roppant triviális hibába: nem tudok topicokat létrehozni! Gondolom, ennyire nem használhatatlan a dolog, bár már kezd az a érzésem lenni, hogy nem user errorról van szó, mivel kábé másfél órája nézem a beállítások között, hogy vajon mi lehet a gond, de nem találtam megoldást. Admin joggal sem tudok topicot legyártani, egyszerüen ha rámegyek egy fórumra, egyből az a üzenet fogad, hogy nincs ilyen oldal. Ez azért nevetséges.

Persze nem zárom ki, hogy én vagyok a figyelmetlen, de nem igazán látom a lehetőséget arra, hogy topicot nyissak a saját fórumomban adminnal.

Megnézné valaki?

http://f1.2009.gamedroid.hu/forum

A választ és az esetleges megoldást előre is hálásan köszönöm.

Senki? Azért ez szánalom. Ez most ilyen “nem tudom a választ, de úgy csinálok, mintha nem láttam volna a kérdést” hozzáállás? Mert nagyon gáz! :smiley:

frissits permalink strukturát. És hidd el azért van ez a közösség, hogy egymást segítsük. Nem azért, hogy elmenjünk egymás kérdései mellett. :wink:

Már ne is haragudj, de ez a “tanács” a közvetlenül előttem érdeklődő versenyzőnek sem jött be és mielőtt feltettem volna ezt a láthatóan igen megerőltető és a közösséged tudás kapacítását a jelek szerint jelentősen megreggeliző kérdést, természetesen úgy ötvenszer frissítettem a permalink struktúrát és minden mást is megtettem, amit itt olvastam.

Miből gondolod, hogy ha az előttem szólónak nem vált be ez a “megoldás”, akkor most be fog? Vagy csak arról van szó, hogy ne maradjon válasz nélkül a dolog és kaptam egy - egyébként bizonyítottan nem működő - töltelék választ?

Esetleg ki kéne jelenteni, hogy az adott probléma meghaladja a tudásotokat és kész. :wink:

padahq ez egy olyan fórum, ahol az emberek tisztelik a másikat. Tudom, ez nem megszokott hazánkban, de itt az ilyen hangnem, nem megszokott és nem is szeretném, hogy az legyen. Kérlek, ha hozzászólsz egy témához, akkor azt szebb stílusban tedd, vagy inkább ne. Köszönjük!

Kedeves Padahq!

Nem elegáns dolog valakinek az ablaka alá szarni, majd bekopogni az ablakon wc papírért, aztán újra bekopogni, és visszaadni a használt papírt… :slight_smile:

A Simple:Press Fórum nem a Wordpress része, és az alkotói csapat sem azonos. Amit kérdeztél, arra kaptál választ - ha visszaolvasol a Fórumon, akkor voltak ugyan problémák, de többeknek mégiscsak működött, működik.

Úgy tűnik, hogy nem indult be a Fórumod, ezért nem kockáztatsz sokat, ha legyalulod; adatbázisostúl, fájlostúl.

Aztán töltsd le újból (ne a régi fájlt irasd felül, hanem új helre), csinálj új adatbázist neki (az ördög nem alszik, én ilyenkor más prefixet is adok neki).

A WP beállításait mégegyszer nézd át alaposan, csinálj új permalink struktúrát (ha jól emlékszem, a Fórum nem szereti az egyedi permalink struktúrát, de régen láttam már, nem tudom, hol tartanak).

Mindezek után tedd fel mégegyszer a Fórumot, állítgasd be.

Szerintem mennie kellene.

Persze, az is lehet, hogy a WP-vel alapstruktúrára frisssítesz, meg a Fórum permalinket is frissíted.

Jut eszembe közbe - valami oldal ID-t is meg kellett adni, mert addig a boga sszakállasnak sem akart menni. A leírásban szépen benne van.

Drága Patai…

Köszönöm a tippeket, kipróbálom mindegyiket, bár nem lesz könnyű végig zongorázni ezt a hatalmas mennyiségű megoldás-lehetőséget, amivel voltál kedves megtisztelni…

Farkas Úr!

Nem, valóban nem “indult be” a fórum, mivel nagyjából másfél-két órát ha megért, aztán miután ugye senki nem adott olyan választ, ami többet ért volna a használt wc-papírnál, letöröltem.

A kérdésemre pedig - állításoddal ellentétben - nem született megoldást adó válasz, ugyanis előttem is volt olyan, aki ismételten jelezte, hogy a problémája továbbra is megmaradt, de napokon át egy hümmögést nem kapott rá. (Tessék szépen visszolvasni és lőn…) Tehát nem igaz az a megállapítás, hogy a “többieknek működött-működik”. Nem, rajtam kívül legalább még egy embernek nem működött-működik.

Az utolsó tipp talán még jó is lehet - ID megadása - egyetlen szépséghibája, hogy már nincs fórumom, mivel emberi időn belül senki nem érkezett meg a Bölcsek Kövével, így nem kínlódtam vele tovább. Talán majd lesz olyan integrált fórum is, amit esetleg lehet használni különösebb problémák nélkül is - tehát olyanok csinálnak egy ilyesféle plugint, akik értenek hozzá és tudják, hogy nem mindenki webprogramozó… -, akkor esetleg ismét lesz úri kedvem egy fórum aktiválására.

Ez a Simple:Press egy tömény szánalom ebben a formában ugyanis: Nem működik együtt tökéletesen a WP-vel - plugin létére! :smiley: -, mindenféle prefixeket kéne állítgatni - nálam halálosan feleslegesen - és ID-ket kitalálni, állítgatni. Vicc kategória.

Ja, még valami:

“ha jól emlékszem, a Fórum nem szereti az egyedi permalink struktúrát” - Igen, és a többit sem, ezt is kipróbáltam, az összes lehetőségnél halott ügy volt a SPF életre hívása topic szinten.

Hát ennyi volt urak, köszöntem a konstruktív jellegű eszmecserét, most távozom, megannyi nemes tapasztalattal a tarsolyomban.

Alá’szolgája!

Kedves Padahq!

Én nem a számítógépek csecsein lógva jelentem meg a nagyvilágban, és mégis sikerült - kisebb-nagyobb (de inkább nagyobb) küzdelem, és kitartás révén a Simple:Press Fórumot üzemképesen beillesztenem a Wordpress mögé. (Az megint egy másik kérdés, hogy a WP hozzászólási rendszere alapján van-e értelme egy fórumnak, vagy kifejezetten szükségünk van-e egy fórumra?).

Innen, a Közösségből, senki nem vert Téged össze-vissza, hogy a S:PF-ot tedd fel, de azt gondolom, máshonnan sem történt ilyen fenyegetés… :wink:

Amikor a vonatkozó kérdést feltetted, már ebben a topicban is három oldalnyi történés előfordult, és még más helyeken is említve van - gondolható volt, hogy talán végignézted.

Mert, ha igen, akkor láthattad, hogy nagyon sokan megbirkóztak a feladattal, és vannak páran, akik nem.

Az, hogy - történetesen - az előtted szóló problémája megoldódott, vagy sem, nem tudhatjuk, mert ő még nem jelzett vissza, hogy nekifut-e mégegyszer, meg mégegyszer, és mégegyszer… :slight_smile:

A kérdésed feltevését követően nem egészen másfél órán belül (1 óra 21 perc) már reklamáltad a válasz hiányát, és “tréflizted” azt a Közössséget, akitől - amúgy - segítséget vártál volna.

Egyáltalán nem zavart - az alapvető udvariasságon túl - sem a Fórumszabályzat betűje, sem szellemisége:

Quote:

2.2 Légy türelmes. Az összes fórumon résztvevő tag a saját szabadidejében osztja meg véleményeit, válaszait.

Efrud, a legsegítőkészebb, jól felkészült fórumozóink egyike, nagyon-nagyon szelíd, szeretetteljes figyelmeztetése mellett adott egy tanácsot Neked a kérdésfelvetésedtől számítva 3 óra 38 perc múlva, amit Te elfelejtettél neki megköszönni, de rá 57 percre újból leoktattad őt is, és a Közösséget is a kissé "bicskanyitogató" hozzászólásoddal.

Másnap ezt észlelte a lap "gazdája", aki nagyon udvariasan felkért a Közösségi Szabályaink tiszteletben tartására.

Mivel én nem vettem észre Patai Laci írását, mert rögtön fennakadtam a Te hozzászólásodon, mikor megláttam, a magam kis "finom" és rövid stílusában ugyanerre kértelek, és még én is adtam tippeket, hogy miként lehetne a fórumodat beüzemelni.

Gondolhatod, mennyire meglepődtem maró gúnnyal teli válaszodon, mely' szerint válaszunk értéktelen, mely szerint hazudozunk, mert rajtad kívül legalább egy embernek még nem működik (itt jegyzem meg, hogy saját állításunk bizonyítására az indirekt bizonyítási mód nem feltétlenül, és nem mindig alkalmas :)).

Azt feltételeztem, hogy jártál a Simple:Press Forum hivatalos oldalain, és láthattad, hogy bizony-bizony működik az a fránya fórum (a főlapjuk 2.7.1-es verziójú WP), és gondoltam, ha itt nem találod meg a Bölcsek Kövét, akkor ott utánajársz, és elmondod, hogy mi lehetett volna a megoldás.

Ehhez képest, ha jól számolom, élt a fórumkísérleted kb. 30 órányit, aztán jól feladtad. Ahelyett, hogy megpróbáltad volna azt, amit oly' sokan, kicsit tenni az eredményért, inkább letetted a segíteni szándékozókat, lefikáztad a bővítményt, és egyszerűen feladtad.

Nem kaptad tálcán a megoldást, nem tettél a megvalósításért lépéseket, a Közösséget lesajnáltad, nem volt kitartásod, a fórumodat letörölted (jól kiszúrtál velünk) - gratulálok! :(

Sajnos meg mindig nem sikerult felimadkoznom semmilyen forumot sem a wordpressembe. Ezzel a linkstrukturaval sza*axik az egesz arra mar rajottem. Frissitettem, meg minden egyeb, de a wp-forum sem megy.