Simple:Press Forum plugin a WP-be és WP MU-ba

Szervusz Adiran!

1. Nem hiba, csak nem állítottad az oldaladhoz a megjelenést helyesen. Az (ha jól láttam) nem a sidebarba töltődött, hanem átlóg a főoldalról.

2./ Aki a Wordpress-be regisztrál, az a Fórumba is regisztrálásra kerül és fordítva is. Tehát, nem kell 2x regisztrálni a Fórum használatához.

3./ Ha valaki, akkor Török Zoli biztosan segít Neked, ha én nem voltam érthető. merthogy ő tényleg ért hozzá… :slight_smile: :slight_smile:

köszi a választ Győző, de kicsit szerintem elértetted a problémám.

Sajna nem átnyúlik, hanem ugyanaz a tartalom (a fórum maga) jelenik meg a sidebar felső Video fülén. Ha átnyúlna css-ben beállítanám neki a széleséget, de itt kétszer jelenik meg ugyanaz, ezért vagyok tanácstalan.

Bemásolom a sidebar arra a részre vonatkozó kódját, hátha ez jelent valamit:

Code:

<?php $my_query = new WP_Query('category_name=videos&showposts=1');

while ($my_query->have_posts()) : $my_query->the_post();$do_not_duplicate = $post->ID; ?>

A regisztrálás dolgot is értem és tetszene is így. Viszont a plugin tényleg nem enged regisztrálni. Megpróbálok regisztrálni és azt közli, hogy foglalt a név és az email, pedig nem az.

Szeva’ Adrian!

Akkor nem néztem meg, vagy nem értettem meg jól, elnézést. Mentségemül: hasonlóképpen jártam már.

A kódra mondanak valamit a hozzáértők. :slight_smile:

A regisztrálás pedig - szerintem - csak a beállítások miatt akadozhat. Ha nézed a Fórum SPF-fel foglalkozó részét, akkor valahol Zolival leveleztünk róla: az SPF permalink-frissítésének elmaradása, és trükkös összefüggése a WP-vel a rejtély kulcs, de nem emlékszem pontosan rá, hogy miként is, mert még a frissítés után is ment a Fórumom, csak egyéb megfontolásokból kikapcsoltam, és viszonylag régen nem néztem feléje. :wink:

szeva :slight_smile:

Sikerült megoldani! A gond az volt, hogy a sidebarba be volt hívva a content rész, mivel a videós blokk új videója így jelent meg automatikusan. Csakhogy ez behívta a content részben lévő fórumot is. Most ezt módosítottam és már minden megy szuperül :slight_smile:

Ügyes vagy, gratula! :slight_smile:

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a fórum, tényleg könnyű kezelni, de egy dologra sehogy sem tudom a választ. Hogyan lehet azt megoldani, hogy fórumba regisztrálás nélkül lehessen olvasni a fórum topikjait és hozzászólásait? Többször átnéztem a fórum beállítási lehetőségeit, de teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, mit kellene beállítani ahhoz, hogy megjelenjenek a kommentek. Ha nem látják az emberek hogy hova regisztrálnak, nem tudják a fórum hozzászólásait előzetesen megnézni, nem is fognak regisztrálni…

Minden fórumnak lehet jogokat adni. Guests-Read only és akkor csak olvasni tudnak, de többit és érdemes megnézni.

Guests => Read Only Access

Members => Standard Access

Moderators => Moderator Access valahogy így…

toecksimbo wrote:

Guests => Read Only Access

Members => Standard Access

Moderators => Moderator Access valahogy így...

Igen, ezt mind megcsináltam, de semmi változás nincs :( Letöröltem a jogok kezelése menüből a semmilyen jogot nem adó pontot is (ID1), de még így sem jó... Valahol az adatbázisban lenne a hiba? Vagy esetleg van olyan mód, ahol könnyen vissza tudok lépni a fórum alapértelmezett beállításaihoz anélkül hogy az eddigi bejegyzések törlődjenek? Lehet hogy már olyan sok dolgot elállítottam, hogy valamelyik ezek közül okozhatja a galibát...

Érdekes az is, hogy más, simple:press-t használó fórumokon is ugyanez a helyzet, ahol ki van írva a friss, olvasatlan hozzászólások fölött, hogy "Nincsenek csooportok létrehozva". Pedig a csoportok kezelése menüben vannak vendégek, fórumtagok és moderátorok is...

zaffarano wrote:

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a fórum, tényleg könnyű kezelni, de egy dologra sehogy sem tudom a választ. Hogyan lehet azt megoldani, hogy fórumba regisztrálás nélkül lehessen olvasni a fórum topikjait és hozzászólásait? Többször átnéztem a fórum beállítási lehetőségeit, de teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, mit kellene beállítani ahhoz, hogy megjelenjenek a kommentek. Ha nem látják az emberek hogy hova regisztrálnak, nem tudják a fórum hozzászólásait előzetesen megnézni, nem is fognak regisztrálni...

Az a legjobb, amikor saját magamnak oldom meg a problémát :D Nos, hogy okuljon mindenki az én hibámon:

A csoportok kezelése menüben tilos átnevezni a Guests / Members / Moderators csoportneveket, különben regisztráció nélkül nem lehet olvasni a fórumot. Bár ha valaki csak regisztrált felhasználók számára szeretné fenntartani a fórumot, akkor ez egy könnyen beállítható lehetőség (-nek tűnik).

Felraktam egy másik helyre a wordpresst és a fórumot, és oldalról oldalra elkezdtem átfésülni a különbségeket, így derült ki a turpisság...

A nyilvános fórumokba vendégek is írhatnak: pipa

ez megvolt? felhasznalok ful

Török Zoltán wrote:

A nyilvános fórumokba vendégek is írhatnak: pipa

ez megvolt? felhasznalok ful

Én kipróbáltam mindent, még azt is, hogy moderátor jogot adtam a vendégeknek. Vissza kellett nevezni a felhasználói csoportokat angol nevűre ahhoz hogy minden működjön rendesen.

Én is ezért járok ide! Nem jön össze valami és közben rájövök hogy mi nem volt jó:))) Szal inspirál a forum rendesen! Nem? :))))) Főleg Zoli kétsorosai…

toecksimbo wrote:

Én is ezért járok ide! Nem jön össze valami és közben rájövök hogy mi nem volt jó:))) Szal inspirál a forum rendesen! Nem? :))))) Főleg Zoli kétsorosai....

Hát én még nem vagyok annyira "ekszpert" hogy tudjam, mik a szokások itt :) De mindenképpen sikerélmény nekem!!

Szia zaffarano!

Semmilyen extra különlegességet nem kínálunk, kizárólag a normális létet adjuk és kapjuk. Ennyi. :slight_smile:

Sziasztok!

Én simplepresst használok az oldlamon, és azt szeretném, hogy amikor megnyitom a fórumot akkor csak az látszódjon, tehát a sidebarok ne!!

Előre is köszönöm a választ!

Üdv.: Tibi :wink:

csinalj kulon oldal templatet neki, amiben nincs meghivva a sidebar, ennyi

Tudom, hogy nagyon amatőr kérdés, de rövide leírnád, hogy, hogyan kell??

Előre is köszi a türelmedet!! :slight_smile:

le van irva, mar tobbszor, keresd meg…

Legutoljára kb. 2 hete írta le a Zoli, nem tudni hanyadszor (még nincs róla statisztika :)), nyilván ezért akadt ki. :frowning:

Légyszíves, legalább a Fórum keresőjét használni; a legelső találatban ezt leltem, de volt ott még bőven :wink: :

http://forum.word-press.hu/post/7697/#p7697