Oldalak és kategóriák...

igen :slight_smile:

Helló mindenkinek!!

Én az elmúlt napokban csatlakoztam a wordpress blogmotort használók táborához.

Ami azt illeti eddíg meg vagyok vele elégedve. Az elején úgy tűnt mindent meg tudok vele oldani amire szüksédem van ahhoz, hogy elkészítsem az oldalam. Azonban akatt egy előszőr ártatlannak -majd annál bosszantóbb- tűnő problémám.

Ara rájötem, hogy úgy épül fel a wp, hogy a főoldalon listázza ki a bejegyzéseket amiket mi egyéb kategóriákba sorolhatunk. Valamint nyílik lehetőségünk külön oldalakat létrehozni. Ez egyszerű mint az 1x1.

A problémám az, hogy amikor a kategóriák közül választok egyet, akkor előszőr az adott kategórián belül kilistázza az abban lévő bejegyzéseket. Méghozzá úgy, hogy minden bejegyzésről csak egy kis összegzést, elő információt mutat, majd ha akarunk tovább léphetünk és elolvashatjuk a bővebb tartalmat. Ami nem is baj, a baj az, hogy a főoldalon ezt nem így teszi. a főoldalon megjeleníti (legalábbis nálam) az összes bejegyzés összes tartalmát.

Azt szeretném csupán elérni, hogy a főoldalon is csak egy összegzést mutasson a bejegyzésekből, a teljes tartalmat csak akkor ha érdekli a látogatót és továbblép.

Ebben szeretném segítségeteket kérni.

Ha túl hosszan írtam le bocsi, csak el akartam kerülni a nem ide tartozó megoldáshoz nem vezető válaszokat az esetleges hiányos kérdés miatt.

Előre is kösz a segítséget!!!

the_content helyett the_excerpt az index.php-dba

avagy: the_content marad és a sablonodba illessz be egy “read more”-t…

hgrg ha nekem írtad az indexben a cserét, akkor kösz. Szívesen megnézném, csak nem tudom melyik indexre gondoltál.

a sablonéra, a wp-re vagy esetleg másikra?

Közben megtaláltam és ki is cseréltem. Működik is, csak annyi a baj, hogy a kategóriáknál megjelenik read more vagy efféle(nálam további tartalom)a főoldalon viszont nem. ezenkívűl minden frankó, pont ahogy szerettem volna. Köszike. Ha még ebben is tudsz segíteni, naon coocl lenne!!

:rolleyes: Közben megoldottam a másik problémát is, úgyhogy már minden oké!

Ahogy írtad tettem be egy more info-t az indexbe is!

Kösz mindent!!!

Hello! Új vagyok a Wordpress témakörben, ezért elolvasgattam mindent és azt hiszem ezt még nem kérdezte senki:

1. kérdés: Szeretném, ha a bejegyzéseim alatt megjelennének a “kapcsolódó” bejegyzések, tehát az adott kategóriába tartozó bejegyzések. Arra gondoltam, hogy a “saját mező” funkcióval kell dolgoznom, valamilyen plug-in segítségével, de a segítségetekre szorulok, mert itt elakadtam.

a 2. kérdés ugyanerre vonatkozna, de ott egy oldalra szeretném kigyűjteni ezeket. Tehát adott egy téma pl. “szőnyegek”, aminek van egy oldala. Ott leírom, hogy mi is ez a téma, és az ehhez kapcsolódó bejegyzések címei szépen sorakoznak az oldal tartalma alatt, amik a “szőnyegek” kategóriába kerültek.

lehet ilyet? a válaszotokat előre is köszönöm!
  1. Itt egy jó kis plugin a kapcsolódó cikkekhez: http://wordpress.org/extend/plugins/yet-another-related-posts-plugin/

2. Ez annyit jelent, hogy ki akarod listázni egy kategória tartalmát. Ha csak egy kategóriáét, akkor a legeszerűbb megoldás, ha egy szöveges widgetben pl. a szőnyegek szóra rálinkeled a kategória url-jét.

Vagy alapból van olyan widget, hogy kategóriák (ha az összes kategóriának akarsz ilyen gyűjtőoldalt).

köszönöm, megnézem!

Sziasztok az a gondom lenne hogy a bejegyzéseimnél a parancsot használnám de valamiért nem működik vagy én nem tudom hogy kezeljem berakom és megjelenik az előzetes végén a Bővebben “Gomb” rámegyek de nem jeleníti meg a bejegyzés többi részét ami mellesleg ott van a more parancs után,Kiírja hogy nem létezik a bejegyzés többi része .Miért lehet ötletek ?

Előre is köszönöm Mrdeeds

Nah sikerült megkapnom a problémát ami egyszerű és nagyszerű megoldódik ha kicserélem a permalinket a

Day and name opcióra mert a Custom Structure-t használtam.

Mrdeeds

@Mrdeeds: ügyes vagy, hogy rájöttél!

Sziasztok!

Szeretnék én is egy kérdést feltenni.

Az oldalamra csináltam egy div-et, amiben a page-ek címeit szeretném kilistázni az utolsó módosításuk időrendjében (hogy ne kelljen a látogatóknak végignyomkodni az összes oldalt, hátha valamelyik időközben frissült-e). Ezt ezzel sikerült is megoldanom:

Code:

Legutóbb frissített menüpontok

A problémám az, hogy ennek a kimenete ez:

Code:

Legutóbb frissített menüpontok

• Oldalak

• Azt hogyan lehetne megoldani, hogy az elejére és a végére ne rakja be ezeket?

Code:

• Oldalak

• és

Code:

Uh, közben megtaláltam: Lemaradt a title_li…

Bocsánat a dupláért, de már nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólást.

Sziasztok!

Szóval keresztül kasul átolvastam minden hozzászólást aminek egy picit is köze van a kérdésemhez. De a sok válaszban nem nagyon találtam a lényeget.

Tehát az oldal nem tud bejegyzéseket megjeleníteni? Akkor ezt értem. Akkor hogyan oldjam meg, ha meg tudom egyáltalán wordpressel oldani a következőt.

A sablon felső részén a következők szerepelnek: Főoldal, Videók,Könyvek. Ezeket ugye odalakként hozom létre. Azt meglehet csinálni, hogy ha az emberek pl a video-ra kattintanak, akkor a pl a video kategóriákat jelenítse meg? Valahogy ez annyira triviális opció lenne,de lehet csak nekem. :slight_smile:

Manualisan letrehozol oldaladneve.hu/category/video cimre mutato linket.

'psztrnk' wrote on '2010-09-24:

Manualisan letrehozol oldaladneve.hu/category/video cimre mutato linket.

Az okés,csak hogyan fog ettől az oldal (fent tulajdonképpen én menünek nevezném) megjeleníteni egyből kategóriát? Vagy én nem értem? :S

Sziasztok.

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok amire elméletileg tudom a választ viszont az marhára érdekelne hogy van-e egyszerűbb mód, így ha tudtok akkor megköszönném.

Az oldalon dupla vízszintes menü van. A felső menüsorban vannak az oldalak, az alsóban a kategóriák, tehát így:

Oldal1 Oldal2 Oldal3…

Kategória1 Kategória2 Kategória3…

Bonyolításképp a kategóriák némelyike többszintű. az alsó sor akkor ugye így módosul:

Kategória1 Kategória2 Kategória3

Kategória2.1

Kategória2.2

Kategória2.3

Az én kérdésem az lenne, hogy ha én a Kategória 2-re kattintok, akkor oda létrehozhatok-e egy “oldalt” ami felsorolja az alkategória menüit. Mer ugye alapértelmezettként beömleszti a 3 alkategória posztjait. Szépen megfogalmazva adhatok-e oldalt egy főkategóriának? :slight_smile:

Az én megoldásom az lenne hogy statikus lap készítése a kategória2-re, majd a template-ben szétszedni a category ciklust, kihagyni a 2-es kategóriát, fixen beilleszteni az alkategóriákkal együtt az ul és li tagokat és akkor van egy soha nem frissülő hibrid szörnyem, amibe ráadásul a template összetettsége miatt bele kell ölnöm vagy egy napot :smiley:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni én is.

Az egyik saját sablonomban szeretném kilistázni azt a 7 oldalt, amelyek legutoljára kerültek módosításra (hogy a látogatóknak ne kelljen végigkattintgatniuk őket, hogy melyik frissült). A codex alapján ezzel próbálkoztam:

Code:

Sajnos azonban az oldalakat csak a közzétételük megjelenésének sorrendjébe teszi ki a WordPress, holott az admin felületen látszik, hogy néhány page-nek az utolsó módosítása már más dátumra esik, mint a közzétételének ideje.

Kell még valamit beletenni a sablonba, hogy ez működjön, vagy valamit teljesen rosszul csinálok?

És ha a sort_order=DESC is benne foglaltatik (így az utoljára módosított kerülne legelőre – a default az ASC, viszont így olyanok kerülnek legelőre, amelyeket lehet, hogy még nem is módosítottál)?