Oldalak és kategóriák...

@ap: már miért lenne az általad készített statikus oldal soha nem frissülő? Ha az oldalsablonba eleve úgy kódolod bele, hogy (oda is) wp_list_pages-zel és benne van az argumentumok között a child_of is, akkor az frissen tartja magát.

'psztrnk' wrote on '2010-11-15:

Köszönöm szépen, tényleg ez volt a hiba. Bocsi, nagy láma vagyok, nekem ez eszembe se jutott. :)

Sziasztok!

Most kezdek ismerkedni a wp-vel, eddig nagyon tetszik!

A kérdésem lehet hülyeség, és nem tudom, hogy megoldható-e egyáltalán, de egy próbát azért megér. :slight_smile:

Szóval: be lehet-e azt állítani, hogy a fejrészben miket hozzon létre lenyíló “menüként”? Vagyis kategóriát vagy oldalt - egyiket, másikat, esetleg mindkettőt. Vagy ez sablonfüggő?

Remélem érthető a kérdés, ha nem, akkor majd próbálok jobban fogalmazni.

Remélem tudtok segíteni!

Előre is köszi!

Üdv!

Be is lehet állítani, meg sablonfüggő is. :slight_smile:

Ha magad csinálod, akkor beépíted, ha sablont használsz, akkor amely támogatja a WordPress 3.x-et, azzal használható a wp saját menü rendszere.

'Farkas wrote on '2010-11-27:

Be is lehet állítani, meg sablonfüggő is. :)

Ha magad csinálod, akkor beépíted, ha sablont használsz, akkor amely támogatja a WordPress 3.x-et, azzal használható a wp saját menü rendszere.

Szia!

Köszi a választ!

Ha magam csinálom, akkor hogyan tudom megvalósítani? Én elsősorban kategóriákat - több lépcsős rendszerben - szeretnék létrehozni a fejrészben, de a legtöbb sablon oda - alapértelmezettként - az oldalakat rakja be.

Szóval, hogyan tudnék létrehozni oda kategóriákat (is)?

WordPress 3.0.1-et használok, s ebben akkor hogy tudok oda saját menüt létrehozni? Widget-ként?

Bocsi az értetlenkedésért, lehet, hogy ezek alap dolgok, de sajnos még nem állok úgy, hogy tudjam ezeket.

Előre is köszi!

Üdv!

Sziasztok!

Korábbi problémáimat sikerült megoldani - vagyis a fejlécen az oldalak mellett most már megjelennek a kategóriák is. De ezek után lenne egy újabb kérdésem: azt hogyan tudom megoldani, hogy ne az összes, hanem csak bizonyos, az általam kiválasztott kategóriák jelenjenek meg a fejlécen? Pl: létrehoztam 5 kategóriát, és ugye most mindet megjeleníti a fejlécen, de mondjuk én csak kettőt vagy hármat akarok, hogy ott legyen. Hogy tudom megcsinálni?

Légyszi, válaszoljon valaki!

Előre is köszönöm!

Üdv!

http://www.google.hu/search?q=wp+exclude+category&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

'Farkas wrote on '2010-12-01:

http://www.google.hu/search?q=wp+exclude+category&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Szia!

Köszönöm a választ, értem is, hogy mit kell tenni, de - gondolom ismét egy hülye kérdés... -, honnan tudom, hogy mi az ID-ja egy-egy kategóriának? Gondolom ez egy nagyon triviális kérdés, de sajnos akkor sem tudom...

Előre is köszönöm az újabb segítséget!

Üdv!

Tényleg átnézhetnéd egy kicsit a kezelőfelületet, meg egy kicsit használhatnád a Fórum keresőjét és a Google-t - amit kérdezel, az mind olyan, hogy alapfok, és előbb kellene kicsit foglalkozni vele, olvasgatni, matatgatni, és amikor megakadsz, akkor tényleg szívesen segítünk.

Ugyanakkor helyetted miért kellene nekünk olvasgatni? :wink:

Admin —> Bejegyzés —> Kategóriák —> Az adott kategória fölé húzod az egeret, és a böngészősor alján látod az ID-t, valahogy így:

Code:

http://www.te_oldalad.hu/wp-admin/edit-tags.php?action=edit&taxonomy=category&post_type=post&tag_ID=3

Szia!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :slight_smile:

Ne haragudj, igazad van, de kb. két hete kezdtem el foglalkozni a WP-vel, s még nem igazán vagyok mindennel tisztában - ezért fogok többet olvasni.

Ígérem, mostantól jobban odafigyelek, és keresgélek, olvasok többet a fórumon is, és csak “végszükség” esetén írok ide.

Üdv!

Sziasztok!

Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy a kategóriára klikkelve rögtön a bejegyzés jelenjen meg. ( Mert ugye gyárilag az adott kategóriába tartozó bejegyzéseket kilistázza, és ott lehet válogatni, majd klikk és bejön a bejegyzés. Én a kilistázó állomást akarom kihagyni)

Előre is köszönöm a segítséget!

Bakker rakj egy kategóriába egy bejegyzést ha azt akarod h ne listázza őket…

Akkor meg minek neked a kategória? Nem igazán értelek…

'hgrg' wrote on '2010-12-02:

Bakker rakj egy kategóriába egy bejegyzést ha azt akarod h ne listázza őket..

Akkor meg minek neked a kategória? Nem igazán értelek...

Lehet rosszul írtam előbb, na mégegyszer:

WP -be akarok hagyományos weblapot csinálni. Tehát akkor a legjobb példa ez a weblap(wordpress.hu), úgy akarom megcsinálni mint itt van, felső menusorba ráklikk a tárhely gombra, és egyből megjelenik "egészbe" az ezzel kapcsolatos hozzászólás. Az egészbe alatt azt értem, hogy nem kell rámenni a Bővebben gombra ahhoz, hogy az egész bejegyzés olvasható legyen.

te (sem) vagy tisztában az alapokkal.

mammamia.

vannak bejegyzések és oldalak.

neked az oldalakra van szükséged, olvass utána vagy legalább GYAKOROLJ ha már van wp-d!

béke

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat, segítséget :rolleyes: ! Az lenne még a kérdésem, hogy melyik php-be tudom átírni az adott kategória linkjét?

Példa mit akarok:

• hajó

Amit akarok belőle:

• <a href="http://proba.hu/?p=52" title="Összes bejegyzés a(z) a hajó kategóriában">hajó
  • :blink:

Na most mondanám hogy “húzz vissza gyakorolni” de nem teszem.

Szóval:

?p= a ?page= rövidítése

page=oldal

oldalakat ne akarj kategóriákba rendezni…

Sziasztok!

Egy olyan sablont használok ami nem támogatja natívan a menüket. Felül van vízszintesen két menüsávja, az egyikbe az oldalakat rakja automatikusan a másikba pedig a kategóriákat.

Nálam egy kicsit sok oldalból állna a weboldalam. Hogy tudom azt megcsinálni hogy egyes oldalak ne jelenjenek meg a menüsorba?

Előre is köszönöm a segítséget.

a wp_list_pages függvénymeghívásakor (erre keress rá a sablonfile-ok között, valószínűsítem, hogy a header.php-ben lesz a menüd, hacsak nincs kiszervezve sidebar-nak ill. navbarnak vagy akárminek… ez már a sablont leprogramozón múlik :))

no és ott adj hozzá ennyit: &exclude=5 ha az 5ös ID-jű oldalt akarod kiszedni… id megjelenítése

a) visszarakod a közvetlen linkeket alapértelmezetten és megnézed h mit ír ki a ?p=SAJT helyre. na ott a SAJT helyén lesz az ID

avagy

admin menüben megnézed az állapotsoron mikor az adott elemre húzod szerkesztéshez a kurzort hogy a szép hosszú sorban mi az ID

blalbalblbalbalblalba&balblablab&ID=5&akbkajkjabkdfjkdfblajfkldjblbf

ennyi…

de ez is le volt már írva korábban, csak jelzem…

Szia!

Köszönöm a segítséget.

A header.php találtam ezt a sort:

Pontosan hogy kell ide beillesztenem, ha mondjuk a 2 és a 3-as id számú oldalakat akarom kivenni a megjelenítésből?

És elnézést ha már volt téma. Tényleg használtam a keresőt de nem találtam meg. Biztos rossz szavakkal kerestem.

Nagyon megköszönném ha segítenél.

És már most köszönöm a türelmedet.