Na elmondom mi volt a problémám. A wordpress alapból úgy működik, hogy az első oldalra rakja a blogot és azt tölti be elsőnek. A probléma ott volt, hogy én nem blognak akartam elsősorban használni, így szerettem volna elérni azt, hogy egy szöveges kezdőoldal töltődjön be elsőnek, aki erre a címre lép. Ezt az admin felületen is megpróbáltam statikusan megcsinálni, csak ilyenkor a blog rész nem töltődött be, hanem csak az töltődött be helyette is, amit beállítottam az admin részben arra, hogy melyik oldalt töltsön be elsőnek.
Tehát ha azt akarod, hogy ne a kezdőoldalon legyen a blog, akkor tedd a következőt:
1.Hozz létre néhány oldalt az admin panelben. A jobb oldali oszlopban tudod kiválasztani, hogy hányadik legyen. Ezt mindegyik oldalnál meg kell csinálnod, hogyha nem akarod hogy abc betűrendbe rendezze az oldalakat. A lényeg az, hogy lesz egy oldal, amit te a blognak fogsz használni. Ott állítsd be hogy második helyen legyen, azaz írj be egy 2-es számot. Majd ellenőrizd hogy olyan sorrendben vannak e az oldalak, amilyet szerettél volna. Az hogy ott a kezdőlap, amit nem te hoztál létre, ahol a blog bejegyzések vannak alapból, az most nem számít. Később ezt is eltüntetjük, mert nem lesz rá szükség.
2. Az admin panelen menj a Beállítások/Olvasás menüpontra. Ott állítsd ki hogy “Egy statikus oldal (alul választható)” és ott állítsd be hogy mi töltődjön be először, amikor a látogató az oldalra lép. Ez lesz az “Első oldal:”. Aztán a “Bejegyzések oldala:” részben mondhatod meg, hogy melyik oldalon legyen a blog bejegyzései. A többi nem érdekes, mehet a “Változtatások mentése”.
3. Most a sablonodat kell módosítani. Ehhez menj a Megjelenés/Szerkesztő részre. Ott válaszd hogy “Fejléc (header.php)”, aztán valami ilyesmit kell találnod valahol felül:
Code:
<li class=""><a href="">
Ezt kell kitörölnöd.
Aztán ha sikerült, akkor jöhet egy köszönet nekem. ;)
Győző. Mit gondolsz, elég érthetően elmondtam hogy mások is értsék? Néha túl bonyolultan mondom el a dolgokat, aztán zúdítják a kérdéseiket. :D
Nagy segítségre lenne szükségem, kérem ha valaki tud idejéből rám szánni azt megköszönném.
Abszolút kezdő vagyok, nem ismerem még a html kódolást, vagy css-t de elvállaltam egy ismerősőmnek hogy segítek, de mégsem haladok úgy ahogy terveztem.
ha valaki tudna nekem némi eligazítást adni, hogy merre induljak el, örömmel venném.
Nagy segítségre lenne szükségem, kérem ha valaki tud idejéből rám szánni azt megköszönném.
Abszolút kezdő vagyok, nem ismerem még a html kódolást, vagy css-t de elvállaltam egy ismerősőmnek hogy segítek, de mégsem haladok úgy ahogy terveztem.
ha valaki tudna nekem némi eligazítást adni, hogy merre induljak el, örömmel venném.
Köszönöm előre is.
Sztivee
Ha azt szeretnéd hogy más csinálja meg helyetted, akkor ne ebben a témában kérj segítséget. Ha meg tudod hogy pontosan mit szeretnél és a témához kapcsolódik, akkor nyugodtan mondd el és lépésről lépésre végig vezetünk téged. Mi nem akarjuk hogy mindenki programozzon, így igyekszünk minnél személyre szabottabb segítséget adni. Ennek ellenére csak bátorítani tudunk hogy jobban megismerkedj a programozási területtel, hiszen lehet hogy ezt is megkedveled, mint a nőket, italokat és finom ételeket. :)
A mandigo theme-n egy beállítással nem bolgogulok: ebben a theme-ben a fejléc a legördülő almenűivel az oldalak berendezett hierarchiája alapján működik, ezeket szeretném kategóriákba sorolni.
Viszont kategórikat csak a bejegyzésekre lehet beállítani alapból, rákerestem a fórumban az egyik korábbi hozzászólásban a category pages plugint ajánlották, fel is telepítettem, hozzá is rendeltem az oldalakat, ennek ellenére cumulus plugin csak azt a kategóriát hajlandó megjeleníteni az animációjában amelyik kategória bejegyzéshez van rendelve.
Van valakinek ötelete hogy lehetne az oldalakat ebbe a felhőbe beilleszteni?
És mi a francos francnak akarsz te kategóriákat az oldalaknak. Miért oly nehéz megérteni: az oldal az egyedülálló statikus tartalmú dolog.
Miért nem jó egy kategória amibe teszel bejegyzéseket, csinálsz neki egy külön category-x.php-s designt, exclude-olod a kagtegórialistázásból és kész is vagy…
A Mandigo sablonnal dolgozik a Könyvelőiroda honlapja is. A sablon egy szép, izmos, gondosan munkált darab, rengeteg beállítási lehetőséggel. Ha azt akarod “piszkálni” akkor alaposan fel kell kötni a gatyát a CSS-tanból és a Codexből.
Úgy érzem, hogy egy kicsit keverednek a fogalmak, pl. “…ha tudtok olyan témát ahol a bejegyzések a főoldalon legördülő menükbe rendezhetőek…”, vagy “… a fejléc a legördülő almenüivel az oldalak berendezett hierarchiája alapján működik, ezeket szeretném kategóriákba sorolni”.
Szóval, nem igazán értem, hogy mit szeretnél?
Azt bogoztam ki magamban, hogy a jelenlegi menüben nem az oldalakat (aloldalakat), hanem a kategóriákat (alkategóriákat) szeretnéd látni?
Ez a leírás az oldalak listájával,ez pedig a kategóriák listájával foglalkozik. Nézd meg mindkettőt, majd hasonlítsd össze a Mandigo sablonban miként oldotta meg a szerzője az oldalak menüjét, és sakkozd ki, hogy miként teszed a helyére a kategóriákat.
Kössz az emberi hangú választ Győző. Igen ez egy nagyon sokoldalú sablon aminek az admin felületén is nagyon sok feature van, ezért is próbálkozom vele.
Világos számomra is hogy a cimkék és a kategóriak alapból a blogbejegyzésekre lettek fejlesztve nem a statikus oldalakra és eszembe se jutott volna ilyen távoli dolgokat összehozni egymással. Láttam a Te oldaladon is fent van a Better Tag Cloud plugin, de a Cumulus widget is a cimkéket és kategóriákat tudja a maga stílusában megjeleníteni, én meg naív módon az oldalakat is szerettem volna ide tuszkolni mert nálam abból van a legtöbb. Az oldal egyébként majdnem kész és tényleg élmény ez a sablon, csak ez a két widget felcsigázta a fantáziámat…
Erre próbáltam itt rákérdezni aztán majdnem rámesett a szent Kába kő egyenesen Mekkából .
Azt is megértem ha nem lehet a klasszikus wordpress admin felületén csak gondoltam megkérdezem…
Győző! Kérdezhetnék egyet a Mandigo theme-al kapcsolatban?
Hogy lehet átalakítani az oldalak, bejegyzések végén található “ITT és MOST!A vélemény szent a hozzászólás szabad” keretet? Van erre is valamilyen kiegészítő?