Jé, most veszem csak észre, hogy mindenki törölheti a saját hsz-át.
Ez eléggé egy hülye opció…
Hali ismét.
Lenne egy újabb kérdésem: Azt hogyan tudom elérni, hogy a kezdőlapon alapból csak egy kategória bejegyzései legyenek kilistázva?
Előre is köszi.
valahol a forumon is van category exluder plugin megemlitve keresd meg azt, vagy irsz egy egyszeru egyedi loopot
kb ez a 2 lehetoseged van (=
ha a utobbit valasztod akkor majd szolj es segitunk
Megtaláltam és működik, köszi szépen.
Újabb kérdés
A kezdőlapon ugye az összes kategória bejegyzését kilistázza a wp… Ehhez kellett nekem ez a plugin, hogy csak egy bizonyos kategória postjait jelenítse meg. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám kiiratni már rögtön akezdőlap betöltődésekor azt, hogy melyik kategória bejegyzéseit látom? Mert a csak akkor írja ki, ha már kiválasztottam egy kategóriát.
Remélem érthető a kérdés.
mindenkeppen a loopon belul (while utan endwhile elott) hivd meg a the_category() fuggvenyt az kiirja
wp codex szerint: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/the_category
es ezt ajanlom gyakran forgatni, van benne sok-sok okossag (=
Ez nekem azért nem jó, mert én a loop-on kívülre, például a lapom fejlécébe szeretném kiírni, hogy éppen mely kategóriának a bejegyzéseit látom. A működik, de csak akkor, ha már kiválasztottam egy kategóriát, tehát amikor a kezdőlap betölt, még nem ír ki semmit, holott már akkor is ki vannak listázva egy kategória bejegyzései.
Remélem így érthetőbb kicsit.
A linket pedig ismerem :), és szokok használni, de erre nem találtam ott megoldást.
a loop barhol elkezdothet…
De akkor ami benne van, az minden ismétlődik annyiszor, ahány bejegyzés van nem? Vagy rosszul használnám? Ha a loop elejét följebb rakom, akkor bele kerül egy csomó div, amivel ugye fel van építve az oldal és azokat is ismétli.
csinalj egy loopot kerdezd le csak a kategoriat, majd egy masikkal a bejegyzeseket, amugy igazad van (=
Kipróbáltam, de azt csinálja, hogy a sorrendben a legelső post kategóriáit írja ki. Ez nem lenne baj, ha csak egy kategóriába lenne sorolva minden post, de mivel egy bejegyzésnek több kategóriája is van, ezért nem jó…
nem lenne egyszerubb ha mar ugyis tudod mely kategoriak nem jelenthetnek meg akkor wp_list_categories -el listazod excludeolod azokat?
Majd kipróbálom, egyenlőre nincs időm.
Nekem van egy kis gondom és ehhez kérnék segítséget.
A wordpress úgy néz ki, hogy több oldal van.
A baj az, hogy a blog alapértelmezetten mindig az első oldal, amit nem tudok módosítani. Nekem a második oldalon kell a blog rész, mert az első oldal csak egy leirást foglal magában.
Tehát így nézne ki:
- oldal:leírás(ezt egy bejegyzéssel megoldottam)
2.oldal:blog(itt csak egy bejegyzést tudok írni és ez a probléma)
És van a többi oldal, ami rendben van.
Pontosan így nézne ki a dolog:
http://sikermegoldasok.com
Elég fontos és ha szerkesztéssel vagy megfelelő plugin ajánlással tudnátok segíteni, akkor nagyon hálás lennék. Tehát a lényeg, hogy a második oldalon tudjak több bejegyzést írni.
Vagy nekem már az is jó, ha adatbázisban át tudnám írni, hogy a headerben a második helyre kerüljön a blog részre és első helyre az oldal. Nem tudom hogy van e arra mód, hogy több oldal között legyen a blog rész. A lényeg, hogy a kezdőoldal csak egy leírás legyen és egy másik oldalon blogolási lehetőség.
Mit állítottál be az olvasási beállításoknál?
Előtte semmit. De most kipróbáltam hogy a bejegyzéseket statikusan a második oldalra rakom, aztán így sem jó. Mert most az első két oldalon vannak a blog bejegyzések. Mintha klónozta volna. Nekem olyasmi kéne, hogy az első oldalon ne legyen bejegyzés, csak ugyanolyan oldal, mint a többi, ahol egy leírás bőven elég. Nem szeretném hogy pont a blog jönne be mindjárt.
Na jó. Nem lehet valahol manuálisan átírni, hogy a második oldalt rakja be kezdőoldalnak? Úgy látom hogy csak adatbázisban vagy php szinten lehet, mert nagyon nem akarja, akárhogy állítom az olvasási beállításnál. Vagy duplán rakja be, vagy eltűnik valami, de sehogy sem jó. Pedig már mindenféle kombinációt próbáltam. Az jelenthet próblémát, hogy a fősablonban átneveztem az oldal nevét Főoldalnak?
Milyen függvénnyel lehet az admin felületen kívül egy postot egy bizonyos kategóriába helyezni? Az „is_category”-val lehet csekkolni, hogy az adott post benne van-e egy bizonyos kategóriában, de mivel tudom hozzáadni egy másik kategóriához?
Szervusz Atomjani!
Minden szép, minden jó, és úgy működik, ahogyan kell és lehet. Nem gond az átírás sem. A gondot az okozza - bocsánat, de jószándékból mondom -, hogy a honlap (blog) elkészítésénél nem gondoltad alaposan át, hogy mit is szeretnél, nem tervezted el, a megoldás módját (mondjuk, sokan estünk, esünk ebbe a hibába), és most össze-vissza kell farigcsálni azt, ami egyébként jó lenne.
Ãtnézvén az oldalaidat, szerintem az lenne a megoldás, hogy jó alaposan elmented szövegfájlba a 4 blogbejegyzést, és az egy "főoldali" írást, elmented a komplett wp-content könyvtáradat, a .htacces fájlodat, majd lezúzod az adatbázisodat és a wp-t.
Mindezekután fogood és, újratelepíted a wordpresst, de most már a blog.sikermegoldasok.com aldomain alá.
A sikermegoldasok.com főoldalra pedig csinálsz egy egylapos html-oldalt, aminek van 3 menüpontja: a Kezdőoldal, a Blog és a Kapcsolat.
A Kezdőoldalra helyezed az elmentett, jelenlegi, főoldali írást, a Blog menüpontot átirányítod a blog.sikermegoldasok.com aldomainre, a Kapcsolat menüpontba pedig az elérhetőségeidet tezsed.
Ha nem annyira vagy otthon a HTML-be, vagy nincs kedved hozzá, akkor a domainre telepítesz még egy WP-t, az említett Menüpontokkal, és kész.
Bár, a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha így hagynád, és a Blogot átneveznéd valami másra. (Pl. Tanácsaim, Gondolataim, Megoldások, stb.)
Ha a blog esetén a közvetlen linkjét meglehetne változtatni, mint a blogok és oldalak esetén, akkor ezzel nem lenne probléma. Esetleg hozhatok létre egy blog nevű könyvtárat is, csak akkor a főoldalt kéne helyre pofozni. Viszont szeretném hogy a widgetek ne csak a blog részben jelenjen meg, úgyhogy ez se jó ötlet. Az iframe megoldás sem tudom, hogy mennyire ad megoldást. Ha a blog helyet azt írom hogy “Beszélgetések”, akkor az még elfogadható, igaz?
Bocsánat, nálam leesett az ékszíj, már nemigen tudom követni, hogy mit is szeretnél…
A “Beszélgetések” is elfogadható.