Sziasztok!
Valamelyikőtök le tudná írni pontosan, hogy kéne .hu-s magyar domaint és a Hostgator tárhelyet összehozni.
Utána olvastam a fórumban, de nem lettem sokkal okosabb.
Az a problémám, hogy nem vágom ezt a name-server dolgot, mi ez pontosan.
Ha csak domaint igényelek, akkor kéri a névszervereket: “Saját névszerverekkel rendelkezem, az NS-ek címei a következők:…” Ez mit takar pontosan?
Domain igénylésnél “A domain név üzemeltetéséhez (DNS) az ‘atw/domainsector/web-server/valamilyen regisztrátor tökmind1’ által üzemeltetett névszervereket kivánom igénybevenni.” általában ezt írják ki, vagy azt, hogy saját névszerverekkel rendelkezem. Itt melyiket kell választanom?
A tárhely regisztrációnál (Hostgator - baby plan) viszont úgy akarok, hogy már meglévő domainnel.
Lényeg, hogy magyar legyen a domain, de Hostgatoros tárhellyel. Biztos a könyökötökön jön már ki a dolog, de én nem találtam rá választ.
$95.52-re jön ki a Hostgator baby-plan, 1 évre venném.
Még sosem csináltam ilyet, ne oltsatok porig. Köszi 
Az első domain ingyen adják a hostgatoron. Magyarán, előbb regisztrálj ott egy tárhelyet (valamilyen domain nevet találj ki, hisz mondom, az ingyen van)
Ha ez kész, azután megkapod a Cpanel hozzáférést, ahol majd látni fogod a tárhelyed name szerver címet is. Majd gyere vissza, és mutatjuk hogyan tovább.
Üdv Hitetlen!
Package (12 Month Cycle) $119.40
Coupon Credit (SPRING | 20.00% off first package payment! ) $23.88
Domain Registration (sdfsdfsds6.com) $15.00
Setup Price $0.00
Total due: $110.52
Baby plan. Felszámol 15 dolcsit a domain regisztrációra. Vagy nem erről lenne szó?
mondjuk nekem csak business csomagom van: http://signup.hostgator.com/hg2/shared-4
de ahogy látom, megújult az is, így már nem merem biztosra állítani ezt az első domaint ingyen…
de akkor is itt a hostgatoron kell kezdened… (majd végezetül a kapott cpnaleben megláthatod a name szerver címeket, amire a domaint kell állítani)
és akkor sem ajánlom, hogy a magyar domaint állítsd be a hostgatoron kezdő domain névként, mert az alap domain (és honlapot) nem egykönnyen lehet onnan majd továbbköltöztetni (pl. eladás esetében).
minden más domain név esetében ez egyszerűen működik (te magad adod hozzá a domaint, vagy veszed (törlöd) ki). De az alap domain név esetében ezt külön le kell kommunkiálnod a supportal.
Illetve a magyar domaint "csak" át szoktuk irányítani egy már meglévő működő weblapra, mert a magyar jogszabályoknak egyre nehezebb megfelelni (lásd. legutóbbi hercehurca a hírlevél feliratkozás törvényénél)
Ha már van bankkártyád (hiszen a hostgatort is azzal lehet kifizetni), én azt tanácsolom, a domain neveket itt vedd meg (1 perc a domain regisztráció, vagy még annyi sem): name.com
ott a magad ura lehetsz (+ha szeretnéd, a domain név tulajdonosi adatait elrejtheted)
ha mindenképp fontos a magyar domain név, én minden esetben az átírásnyitását a már meglévő működő honlapra tanácsolom.
Szóval én így csinálom:
1. hostgator-on a vásárolt csomaghoz - vagy ott rendelek egy új domaint nevet, vagy már meglévőt veszek fel a rendszerbe -, de megpróbálom ezt kevésbé fontos domain névvel eljátszani (hogy később ezt a domain nevet ne kelljen költöztetni)
2. A name.com oldalon kezelem a domain neveket (ergo: ott is regisztrálom le ezeket saját magam)
3. A name.com a leregisztrált domain nevet én magam irányítom a hostgator tárhelyemre (a cpanelben látott adatok segítségével)
Ãgy nincs magyar hivatali packázás (regényeket lehetne erről mesélni), nincs 2 hetes várólista, nincs könyörgés a magyar supportnak stb.stb... és a sort a végtelenségig lehetne folytatni. // összefoglalva: így teljes mértékben a saját magad "webmestere" lehetsz. Nem szorulsz senkire sem, hiszen mindent magad intézel.
Köszönöm szépen a részletes választ. A hitetlen.com a te oldalad? A nevedből ítélve gondolom igen. Beírtam .hu-val és tényleg átugrik .com-ra. Ha nem a te oldalad, akkor is erre akartál kilyukadni, ha jól értelmeztem, amit írtál.
Tehát:
- name.com-on megveszem a domaint. (valami.com)
- Hostgator-nál beírom ezt a valami.com domaint, és azzal igényelem a tárhelyet. Ilyenkor is át kell irányítani a tárhelyre?
- Mindenképpen fontos lenne a .hu is. Szóval, ha már fut az egész, valahol beregelem ugyanezt valami.hu néven és megkérem majd őket, hogy irányítsák a tárhelyre.
Erősíts meg kérlek.
“1. hostgator-on a vásárolt csomaghoz - vagy ott rendelek egy új domaint nevet, vagy már meglévőt veszek fel a rendszerbe -, de megpróbálom ezt kevésbé fontos domain névvel eljátszani (hogy később ezt a domain nevet ne kelljen költöztetni)” - Ez nem teljesen tiszta. Mit próbálsz meg kevésbé fontos domainnel eljátszani, és miért?
Köszi!
Szia.
Már kapiskálod, jó lesz az.
- Ok.
- Igen, miután 24 órán belül megkapod a hostgator csomaghoz az adatokat, kap a tárhelyed 1 IP. és 1 (kettő) name szerver címet (a cpaneledben majd szépen látni ezeket az adatokat). Ezután, ezekkel az adatokat a name.com-on (majd megmutatom hová,) beírod a megfelelő helyre, és azután a domain már majd a tárhelyedre mutat.
- Igen, bingó.
"Mit próbálsz meg kevésbé fontos domainnel eljátszani, és miért?"
1. A hostgatoron a Baby és Business csomaghoz korlátlan domain hozzáadási lehetőséged van (veszed sorban a domain neveket a name.com-on, azután sorban a tárhelyedre irányítod ezeket a domain neveket, és így akármennyi weblapod lehet ugyanezért a pár dolláros árért - nekem egy csomagban 15-20 weblap is működik, és mindig ugyanannyit fizetek a hostgatoron. Eddig ok?)
2. Ezeket a további domain neveket a hostgator csomagodban (a cpanelben) úgy veszed fel, vagy törlöd, vagy rakod át, vagy költözted másik csomagba, ahogy csak a kedved tartja) Azt csinálsz velük amit csak akarsz... kivéve!
3. Kivéve az első domain nevet ami beviszel a rendszerbe (van ennek egy hivatalos neve) legyen default domain név.
3a. Ha a hostgatoron rendeled a default domain nevet (ott is veszed meg új domain névként) nem fogsz tudni hozzáférni pl. a name szerve címekhez..., te magad nem fogod tudni átirányítani máshová, vagy te magad nem fogod tudni eladni a domain nevet..., ezeket csak a hostgator supportal tudod elintézni (pl. levelezéssel) - nem könnyű.
3b. Ha a hostgatorra viszel magaddal egy deafult domain nevet (mint ahogy most is tervezed), bár a name.com oldalon magadnak el fogod tudni iránytani máshová ezt a domain nevet, (pl. a domain nevet el fogod tudod adni), a weblapot is el tudod költöztetni, ám itt a hostgatoron a cpanelben akkor is ez a név marad a deafult domain név. Ennek cseréje más domain névre (ezt a default domain nevet), valami 5 dolláros költség mellett teheted meg, és szintúgy levelezni kell a supportal.
A hostgatoron minden álom, csak ez nem az. A deafult domain névvel mindig gondok lehetnek (addig nem, amíg nem akarsz valamin változtatni ezzel kapcsolatban), ezért én úgy szoktam, hogy kevésbé fontos domain névvel kezdek a hostgatoron (aminek az eladása, a költöztetésének esélye kicsi).
De ezután minden szuper, további "értékes" domain nevekkel már dolgozni álom, hiszen ezek után (hogy kiválasztottam mi legyen a default domain név), már minden megy ezerrel. Költöztetés, eladás, stb. nem probléma.
Az első domain név amit az első csomag regisztrációkor hozzáadsz a hostgor rendszerében, olyan legyen, amelyik domain névnek a későbbi költöztetésének, eladásának esélye kicsi. (nem kötelező ez tenned, de pár hónap, vagy 1-2 év múlva ezt a domain nevet macerés lesz elköltöztetni, vagy a deafult státuszát kicserélni másra)
Hitetlen.com, igen, az enyém, de már kezdem szégyellni, mert már pár éve nem frissítettem (legutóbb vagy 1.5 éve hogy joomla oldalról wordpress-re költöztettem a tartalmat, de aztán úgy is maradt minden, azelőtt pedig vagy 1 évig sem frissítettem)
Ami publikus lapom, az még a sorozatok-foruma.com (igen, elérhető a sorozatok-foruma.hu alatt is), de nekem már ez sem tetszik, bővíteni szeretném..., de már ezzel mindenképpen meg akarom várni a WordPress3.0 verziót, hogy ne legyen túl bonyolult az új rendszerre való átállás (WordPress MU-t és egyebet (közösségi plugint) akartam feltenni, de aztán jött a hír, hogy a WP3.0 verzió ezt a multi-user funkciót magától tudni fogja, így hát akkor inkább megvárom ezt)
WordPress MU, vagy multi-user (több felhasználó) blogrendszer jelent.
http://forum.word-press.hu/topic/3389-multi-blog/
http://mu.word-press.hu/
Valószínűleg a 3b opciót választom, különben venni kéne még egy domaint, de még meglátom, mivel ezt nem egyedül döntöm el.
Nekem is pont ez a közösségi plugin (BuddyPress?) kéne majd. Még májusban várható a wordpress 3.0 - nem béta - verziója?
Nekem csak annyira lenne szükségem, hogy a felhasználók tudjanak adatlapot csinálni maguknak és feltölteni képeket, videókat, stb.
Arra viszont nincs szükség, hogy blogot csináljanak maguknak. Feltétlen kell így is a Multi-user WP, vagy elég a sima WP + ez a közösségi cucc? (BuddyPress?). Úgy tudom, már működik a simával is, de itt a fórumon írta valaki, hogy a Buddyt a simával összehozni nincs értelme. Ha mégis elég a sima wp, akkor is inkább várjam meg a 3.0-át szerinted?
Kösz még egyszer a részletes domain fejtágítást. 
Üdv.
Tudtommal az új Wordpress (3.0 verzió) “csak” a több felhasználói blogrendszert lesz képes kezelni. Közösségi funkció bevezetéséről nem tudok.
BuddyPress nekem kevésbé tetszik, mert ahogy itt olvasgattam, igencsak érteni kell hozzá, hogy az jól és szépen működjön (mintha nehéz lenne testreszabni, vagy mi)
Én ezt néztem ki magamnak: Mingle WordPress Plugin
http://blairwilliams.com/mingle-wordpress-plugin/
szerintem ez kell neked is (bár fotó és videó feltöltést nem láttam benne).
Ahogy a demó oldalon: http://wpmingle.com/
és a demó videókból kivettem: http://www.poeticlabyrinth.com/mingvid/video/index.html
http://dubupee.com/wp-content/uploads/2009/12/mingle.swf
ez adatlapot kezel, és barátokat (olyasmi, mint a twitter? nem tudom), de a Friends mintha erre utalna. De hogy mit lehet kezdeni a felvett barátokkal, még nem tudom.
Ha tudsz angolul: create profile pages, user friending, profile page posts, profile activities, social comments, email notifications (with privacy settings) and a full directory of members.
ha nem, akkor próbáld ki a demó oldalon, vagy saját weblapodon. De én ezzel is meg akarom várni az új WordPress verziót, mert lehet, hogy abban nem is fog (egyelőre) működni.
Közben arra az elhatározásra jutottam, hogy rendelnék egy domaint, csak nem tudom hol. A lényeg az lenne, hogy ne legyen túl drága és lehessen neten keresztüli átutalással vagy sms-ben fizetni (nem paypallal, nem bankkártyával).
Tudtok ilyet?
Miért nem csinálsz magadnak egy PayPal accountot? Ingyenes, ízi és akkor gyakorlatilag bárhol tudsz domaint intézni. Nem nagyon tudok olyan regsiztrátorról, ahol sima transzfert vagy SMS-t elfogadnak - igaz a magyar regisztrátorokat nem nagyon ismerem…
Mert ahhoz tudtommal dombornyomott kártya kell, az meg most nem kivitelezhető. Gondolom nem működik az átutalási mód, hogy feltöltsem a kreditem. Vagy mégis?
Rohadtul nem kell hozzá semmi, csak egy bankszámla. 
Megcsinálod a PayPalt, bankszámláról ráutalsz forintot, ha kell, akkor átváltod USD-re/EUR-ra/GBP-re/bármire és fizetsz. Gyakorlatilag ugyanaz, mint az utalás, csak van benne egy köztes állomás. Annyi, hogy átváltásnál általában középárfolyamot használ, így Forint>valuta átváltásnál veszítesz pár Forintot, valuta>Forint átváltásnál megy nyersz egy párat…
Ezt nem tudtam, mert régebben akartam paypalt használni, de akkor azt mondták, hogy csak kártyával lehetséges.
Ja akkor tudtok ajánlani valami olcsó külföldi oldalt, ami domain regisztrációval foglalkozik?
Viszont már csak egyet nem értek, ne hurrogjatok le. De ha lesz egy domain-em, akkor a választott tárhely honnan fogja tudni, hogy én azt a domaint használom?
Az én .net domainem pl. a name.com-tól van.
Hát úgy, hogy a domain adminisztrációs cuccainál majd jól beállítod, hová mutasson. Meg esetleg a tárhelyszolgáltatód közreműködése is kellhet, ha engedélyezniük kell a top level domain használatát.
Értem, köszönöm, és ha közben mondjuk elköltözik az oldal mennyiért írják át, hogy az új helyre mutasson?
Szerintem azt te írod át.
Bocs a hülye kérdésekért
Csak még ez nekem új.
Sziasztok!
Olcsó .hu domain regisztrátort keresek. Tudnátok írni ilyeneket?
Én ezt találtam: fieberhost.hu
Ez jó szerintetek?