NextGEN Gallery

Na látod ezt én sem értem, hogy ha már így is úgyis megcsinálta a példákat akkor miért csak azt írja milyen easy a dolog.

'Efrud wrote:

Na látod ezt én sem értem' date=' hogy ha már így is úgyis megcsinálta a példákat akkor miért csak azt írja milyen easy a dolog.[/quote']

Mondasz valamit, rákérdeztem a goolge-ben, és vannak példák (de ezek sem letölthetőek)

http://wordpress.org/support/topic/224536

http://alexrabe.boelinger.com/2008/11/25/new-in-version-100-templates/

valahogy innen már össze lehet rakni. De ez nálam már csak estére marad.

De köszi a gondolatébresztő postodat :D

Az alapján könnyű dolgod lesz csak pár class csere és kész is.

Sziasztok! ( ezt a témát találtam legközelebbinek a Lightboxhoz)

Problémám: telepítettem az innen letöltött magyar wordpress-t. Tökéletes - köszönöm a munkátokat:D

Ami a problémám: lightbox 2, shadowbox, és egyéb variánsai plugin közül egyiket sem tudom működésre bírni. Beállításoknál a menüben megjelenik a lightbox 2 -> telepítés csak jó. Szerkesztőbe megjelenik a shadowbox - tehát ennek is menni kéne, de egyszerűen nincs semmi hatás se régi, se új képeknél sem. Default, és sok egyéb témával próbáltam, de semmi. Gyakorlatilag új wp telepítés. Kell ezekhez a pluginokhoz valami esetleg a szerveren?

Vagy egyiket használod vagy másikat, együtt nincs értelme a dolognak. A másik az hogy, ha nincs beállítva a pluginba, hogy adja hozzá a “rel” tagot automatikusan akkor ezt neked kell megtenned. Lightbox esetében rel=“lightbox”-ot kell hozzáadni a képhez amikor linkeled. Shadowbox esetében ez :rel=“shadowbox”.

Efrud wrote:

Az alapján könnyű dolgod lesz csak pár class csere és kész is.

Már van amelyik sablon működik - majd jövök vissza, és elmagyarázom az olyan lámáknak, mint amilyen én is vagyok :D

Előre is köszönjük smile.gif

hgrg wrote:

Előre is köszönjük smile.gif

Nem sikerült - az ott található példák hibásak, és épp arról beszélnek, hogy mi lehet a hiba.

De furcsa, mert felkutattam a netet, sehol nincs rá példa a sablonokra.

Próbáltam "lelopni" a css fájlt

innen:

http://nextgen.boelinger.com/templates/example-2/

meg is van:

http://nextgen.boelinger.com/wp-content/plugins/nextgen-gallery/css/nggallery.css

de olyan érdekes, ho ebben a css-ben még csak utalás sincs a galéria sablon háttérképére:

http://nextgen.boelinger.com/wp-content/themes/default/images/watercolor-mask.png

tehát ilyen nincs benne:

background: url(images/watercolor-mask.png) no-repeat;

Már az is elég lenne, ha tudnánk, hogy hogyan lehetne hátteret adni ezeknek a kis képeknek..., többségében úgy is arról szólnak az ott található sablonok.

Természtesen én feltöltöttem az össze létező háttérképet innen (images mappában található):

http://www.webdesignerwall.com/tutorials/css-decorative-gallery/

és naná, hogy ebben css fájlok nincsenek.

, csak max kiszedni lehet a html sablon példákból, pl:

Code:

.gallery {

list-style: none;

margin: 0;

padding: 0;

}

.gallery li {

margin: 20px;

padding: 0;

float: left;

position: relative;

width: 212px;

height: 175px;

}

.gallery a {

text-decoration: none;

color: #666;

}

.gallery a:hover {

color: #000;

text-decoration: underline;

}

.gallery img {

padding: 20px 0 0 21px;

}

.gallery em {

width: 216px;

background: url(images/gold-frame.png) no-repeat;

display: block;

position: absolute;

top: -2px;

left: -2px;

text-align: center;

font: 100%/100% Georgia, "Times New Roman", Times, serif;

padding-top: 168px;

}

.gallery em { behavior: url(iepngfix.htc); cursor: pointer;

}

de ez így nem nyerő, ehhez már érteni is kellene.

Nem értem, hogy hogy nincsen egy letölthető sablon sem.

De majd megkérdem Lacit, mert nála már látható a kis képeket háttérkép:

http://provokativ.hu/nggallery/post/egy-csodalatos-bolygo-a-fold-the-earth-observatory // shadowAlpha.png

Helló!

A plugin bekapcsolása után, amikor képet szeretnék hozzáadni a következő hibaüzit kapom (add Gallery /Images):

“Fatal error: Call to a member function find_all_galleries() on a non-object in …/plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 80”

Ha a Manage Gallery-re klikkelek, semmi nem jön be.

Az “Album”-nál tudok albumot létrehozni.

1. plugin letöltve, bekapcsolva a bővítményeknél

2. imagerotator.swf megtalálva, aktiválva

3. “gallery” könyvtár létrehozva, jogok ellenőrizve, beállítva a settings-ben a path.

4. FAQ átolvasva - semmi válasz

5. Ez a fórum átolvasva. - semmi válasz

6. Táblák elleőrizve

7. Google -n keresés - nincs találat

Mit csinálok mégis rosszul, miért nem megy?

Köszi a segítséget előre is,

Balázs

Sziasztok,

Van egy kis problemam…

Szoval az oldallaom (http://www.bmwpower.rs) volt egy regebbi WP azt hiszem 2.1 koruli de nem is ez a lenyeg a NextGEN gallery tokeletesen mukodot de utanna frissitettem a NextGEN-t ujabbra akkor mar hibadzott egy kicsit kiirta, hogy szukseges hozza a 2.7 es WP verzio ekkor frisiitettem azt. Szoval most uj WP es a legujabb Nextgen van fent.

Kerdesem:

Miert nem jelennek meg a kepek az oldalakon? WP ben a galerian belul bent vannak a kepek az oldalon beirom hogy hanyas galeriat olvassa be es nem jonnek be e kepek ha megnezem a weboldalon.

nggallery id=x az újabbnál a kód

kbkuno wrote:

Helló!

A plugin bekapcsolása után, amikor képet szeretnék hozzáadni a következő hibaüzit kapom (add Gallery /Images):

"Fatal error: Call to a member function find_all_galleries() on a non-object in .../plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 80"

Megoldódott, az új verzió frissítése után rendben műkszik...

(mindenki nyaral?? :) )

B

Sziasztok,

a slideshow widgettel van némi problémám, a napokban frissítettem 1.3.1 verzióra a nextgent, és azóta az említett widget nem jelenik meg a honlapon. Előtte tökéletesen működött, próbáltam kikapcsolni és vissza, de nem vezetett eredményre. Valakinek van ötlete? Eléggé kezdő vagyokwp-ben, html programozásban meg még az se sajnos, ha ilyesmi szükséges, kérem részletesen írjátok le…

Köszönöm előre is

kerestesd meg vele az image rotator fájlt a beállításokban, hátha…

hű, köszi, megnéztem, nem volt egyáltalán az uploadsban (nemtom akkor eddig hogyan működött), viszont az a fura, hogy most is ha a keresésre nyomok a beállításokban, akkor azt írja, nem találja, de ha megadom az elérési utat és egyből elmentem, akkor működik az oldal… remélhetőleg maradandóan :slight_smile:

köszönöm :slight_smile:

Hát látod azt nem tudom, hogy miért nem találja meg, de ha így jó akkor jó is marad. :wink:

Wordpress Mu flash képfeltöltésnél ezt a hibát dobja a nextgen:

Code:

Fatal error: Call to undefined function wpmu_enable_function() in .../public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/admin/functions.php on line 841

Én már a jó Istent is megnéztem, de fogalmam sincs hogy mitől lehet ez a dolog.

szerk.:

Aki keres talál aznextgen adminjában a functions.php fájl 839. sorától a kódot ki kell cserélni erre:

Code:

function check_quota() {

// Only for WPMU

if ((IS_WPMU))

{

$ngg_options = get_site_option('ngg_options');

if($ngg_options && $error = upload_is_user_over_quota( false ) ) {

nggGallery::show_error( __( 'Sorry, you have used your space allocation. Please delete some files to upload more files.','nggallery' ) );

return true;

}

}

return false;

}

Hátha valakinek még kell...

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt szó erről a problémáról itt a fórumban, mindenesetre én nem találkoztam vele. Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a Nextgen-él meg lehet-e valósítani azt, hogy ha létrehozok egy képgalériát akkor a benne levő képekre kattintva ne a kép, hanem a képhez rendelt link által meghatározott oldal jelenjen meg.

Remélem érthető voltam. Ha ezt nem lehet a nexgen-el megvalósítani akkor tudnátok ajánlani más lehetőséget?

Köszönöm előre is a választ.

Hogy lehet azt beállítani NextGen-nél (legfrissebb verzió), hogy az adott galéria címe mindig látszódjon felül (kép nézésnél nem szükséges, de ha épp az adott galériát nézem, nagyon jól jönne, ha nem egyel kintebbi címet mutatna).

Ne idézz feleslegesen! Aztán magad meg fölöslegesen végképp ne légyszives!

Itt egy konkrét példa a mirox.hu honlapról: