NextGEN Gallery

A következő honlapra integráltam a NextGEN Gallery kiegészítőt:http://huntakraw.extra.hu/?page_id=6Firefox alatt tökéletesen működik a Thickbox effekttel, de IE7 alatt az effekt nem működik, csak simán megjeleníti a képet a keret nélkül. A Lightbox effekt egyik böngészőben sem működik! :frowning:Mi lehet az oka? Tudna valaki segíteni?Legalább a Thickbox effektet jó lenne működésre bírni IE7 alatt!

bár én az inline_gallery_lite-ot használom, abban sem működött a “hozzá adott” lightbox.

sőt, több variánsa sem, egyedül a wp_lightbox_2 (0.6.2) volt hajlandó menni vele.

szóval rakd be mellé a külön lightbox plugint… hátha!

Igazad lett! Feltettem a WP lightbox 2 plugin-t a NextGEN Gallery mellé, beállítottam benne a Lightbox effektet és most működik IE7 alatt és Firefox alatt is a galéria!Ügyes ötlet, köszi!

Közben alaposabban megnéztem a Alex Rabe (NextGEN Gallery alkotója) honlapján a FAQ oldalt és ott is azt írja, hogy a Lightbox effekt nem működik automatikusan a programban, fel kell telepíteni a Lightbox JS Plugin-t, de a WP lightbox 2 plugin-nal is működik.

:smiley:


'memberjoe wrote:

Közben alaposabban megnéztem a Alex Rabe (NextGEN Gallery alkotója) honlapján a FAQ oldalt és ott is azt írja' date=' hogy a Lightbox effekt nem működik automatikusan a programban, fel kell telepíteni a Lightbox JS Plugin-t, de a WP lightbox 2 plugin-nal is működik.[/quote']


Hmm..sajnos nekem így sem oldotta meg a dolgot. A tűnetek azonosak; Firefox, Opera és IE6! alatt is jó mind a thickbox, mind a lightbox, de IE7 alatt semmi...
A tárhelyem (linkelni egyelőre nem tudom) ugyanúgy az extrán van pedig:(

öööö, az extra nem linkelhető?

vagy egyelőre nem akarod megmutatni a nagy műt? :wink:


mano wrote:

öööö, az extra nem linkelhető?


vagy egyelőre _nem akarod_ megmutatni a nagy műt? ;)

röviden: Az extra linkelhető, a mű nem nagy, és még nincs kész, így nem mutogatom;)

Egyébként nem igen jutottam előre, valszeg a tárhellyel lesz valami gubanc, mert más oldalakon megy IE7 alatt is ez a funkció, nomeg localhoston nálam is jó.

Sziasztok!Nem találtam magyarítást a NextGEN-hez, úgyhogy elkezdtem magam magyarítani.

Viszont egyvalamit nem találtam meg: amikor az albumot nézzük az oldalon, és kiírja, hogy melyik galériában hány fotó van (tehát pl. 20 Photos) azt hol lehet átírni magyarra?

Vagy mégegyszerűbb lenne, ha tudna valaki magyarítást a pluginhoz.Köszi

Az miért van, hogy ha képeket adok hozzá (elore feltoltom, és ugy), akkor nem abc-ben, hanem osszevissza adja hozza? Ez eléggé idegesíto, foleg ha idorendi sorrendben vannak a képek és azt cseszi szet.

Sziasztok!Feltettem ezt a NextGen galleryt, de nekem már rögtön az eleje nem tiszta. Pontosan mit kell hová beírni? Követem a hivatalos FAQ utasításait, de sehogy nem működik. Új oldalra szeretném kitenni a képeket.

2.1.3-as wp, K2-vel, de vizuáleditor nincs, vagy azt se találom… worry.gifSegítséget kérek!

ha azt akarod, hogy megjelenjen vhol a galéria, akkor ezt kell oda beirnod: [gallery=id]

az id helyett a galeria azonositoja. értelemszeruen ha oldalba akarod rakni, akkor oda irod be.

amugy megcsinalja magatol is azt, a Manage Gallery > galéria > Create new page:

Nagyon köszönöm, sikerült! :slight_smile:

Szia Mindenki !

Én

is elakadtam, valaki szájbarágósan mondja el már nekem miért nem muxik “rendesen” IE7 alatt ?

http://debrecen-jozsa.hu/jozsaikepek/az-alsojozsai-notanacs/

Közben megtaláltam a megoldást: ha telepítve vannak a hozzávalók amiről fentebb is szóvan akkor, én simán ftp-vel feltolok egy megfelelő méretű képet (thumbsnak) majd képet beilleszt és erre egy sima link a kép url-jével . Igy tudtam megoldani .


Franz wrote:

Sziasztok!

Nem találtam magyarítást a NextGEN-hez, úgyhogy elkezdtem magam magyarítani.


Viszont egyvalamit nem találtam meg: amikor az albumot nézzük az oldalon, és kiírja, hogy melyik galériában hány fotó van (tehát pl. 20 Photos) azt hol lehet átírni magyarra?


Vagy mégegyszerűbb lenne, ha tudna valaki magyarítást a pluginhoz.

Köszi

én is nekiláttam most favágó módszerrel :) 60% körül most abbahagytam, mert érdekelne, hogy a .mo fájlt hogyan kell generálni :) ha ez megvan, akkor talán vagy a Te vagy az én verziómmal vadászhatnánk, hogy hol van az a bejegyzés :)

'Misu wrote:

érdekelne' date=' hogy a .mo fájlt hogyan kell generálni[/quote']


Miért, mivel szerkeszted/csinálod a fordítást? Nem poEdittel? Az rögvest csinál egy .mo fájlt, amikor elmented a .po-t - már ha rendesen bé van állítva...


'moshu wrote:Misu wrote:

érdekelne' date=' hogy a .mo fájlt hogyan kell generálni[/quote']


Miért, mivel szerkeszted/csinálod a fordítást? Nem poEdittel? Az rögvest csinál egy .mo fájlt, amikor elmented a .po-t - már ha rendesen bé van állítva...

lelkes amatőrként nekiugrottam a notepad-del, de aztán menet közben észrevettem, hogy ez valszeg nem a legtutibb megoldás, szóval letöltöttem a poeditet, de az meg most mentésnél közli, hogy msgfmt: found 8 fatal errors (a részletekben duplicate message definition... ...this is the location of the first definition)

ha kikapcsolom az automatikus mo generálást, akkor nem találom, hogy hol tudom kézzel megcsinálni, lehet, hogy az elkövetett hibák miatt :)

mindegy, holnap nekiesek megint immáron a poedittel, nem szeretném szétoffolni a plugin topicját :)

elkészültem a plugin fordításának első verziójával, ez életem első plugin fordítása, szóval csak SAJÁT FELELÕSSÉGRE ajánlom :slight_smile:letöltésÖtlet, javaslat stb természetesen örömmel fogadva :slight_smile:[update] Javított verzió

én ha új albumot hozok létre, a következőket irja ki.Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/a/ak/akyyyyy/wwwroot/wp-content/gallery/ in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/a/ak/akyyyyy/wwwroot/wp-content/gallery/ in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16Directory wp-content/gallery/ didn’t exist. Please create first the main gallery folder !

Check this link, if you didn’t know how to set the permission : http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissionsmint látható extrán van, de ha másnak müködik nekem miért nem jó?:frowning:

ha jól értem, akkor nem találja (nem létezik) a wp-content/gallery/ könyvtáratBTW frissítettem a fordítást