NextGEN Gallery

Be lehet állítani hogy a flashes slideshow az animációkat is lejátsza? (gondolok itt a gifekre)

Sziasztok!

Új vagyok wordpress - nextgen témában.

Perpill csak 1 galéria van feltöltve.

Valamiért nem mutatja a képet a hozzászólásban, ha a [nggallery id=1] szintaktikát beírom.

Ha a [singlepic=1,x] szintaktikát használom átméretezéssel, vagy anélkül, akkor bár mutatja a képet, de ha ráklikkelek, akkor viszont nem hozza be nagyban a képet.

Vagy beleragad a nagyításba-homokórázásba, vagy a 403 Forbidden

You don’t have permission to access /blog/wp-content/gallery/… hibaüzenet fogad.

Mi lehet a gáz ilyenkor? Hol lehet ezt a jogosultságot beállítani?

PHP5-öt használok.

köszi!

pet

1. htaccess

2. a könyvtárak attributumainál tudod állítani TCben (.htaccess-hez be kell kapcsolni a Hálózat > rejtett file látszik opciót)

htaccess látszik.

Mit írjak a htaccessbe pontosan? Milyen attribútum kell a képeknek, foldereknek?

Elég sok tippet találtam az utóbbi kérdésre angol fórumokban, nemtom, mi kell neki…

Szerintem tötöld ki a htaccess-t. (backupot készíts a htaccessről) A wp újragenerálja.

Nos. Adtam brutális 777-et mindennek, ezt majd később szűkítem.

Így most a galéria megjelenik, ha így postolom: [nggallery id=1]

Pontosítok: maga a NG galéria nem jön fel, csak kiteszi a thumb képeket a bejegyzésbe.

A thumbokra kattintva a böngésző nyitja meg nagyban a képeket, a NG galéria nem jön fel egyáltalán!

Singlepic szintaktikával pedig csak a kép linkjét teszi ki, amire ha rákattintok, megnyitja a böngésző nagyban a képet.

Viszont nem jelenik meg a kép a bejegyzésben. Erre van tipp?

Ja, töröltem a htaccess-t. Nem volt változás, így inkább visszatettem.

pet. Szerintem a gond azzal lehet, hogy nincs meg az átméretezett képed. Mint mondtad az eredeti képed megvan, de thumnail-t vagy méretrevágott képet nem generált… 1.Kijelöl> kép készítése 2. manualisan (irfanviewal) csoportos szerkesztéssel legenárold a képeket aztán hajrá…

De, generált thumbokat, szóval van kicsi és nagy kép is a szerveren.

Most viszont összecsinálta magát a WordPress Audio Player. :frowning:

Ezt a hibaüzenetet írja ki:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Pedig idáig működött szépen.

Semmihez nem nyúltan a galériás attribútumokon kívül. A htaccess-t pedig visszatettem, de nem segít…

Nemlehet hogy a Flash Player 9-et fel kéne telepíteni a lejátszáshoz?

ezt akkor írja ki ha nincs flash pluginod installálva elvileg…

Ahogyan az előbb írtam: idáig működött szépen, tehát fel van téve a Flash player!

Más oldal, amin van ugyanilyen lejátszó, megy szépen most is.

IE és Firefox alól sem megy viszont az én oldalamon.

De biztos hogy nem 8-as verziód van és csak a tiédnél tegyük fel elkezdett 9est kérni?

Ez a Flash Playerem verziószáma: WIN 10,0,22,87

Azaz 10.0

Nos az audio player- problémát bár nem sikerült még megoldanom, de ez itt végül is offtopic… (Bár ha van tipp, segítsetek légyszi).

De az alapkérdés változatlan: mi kell a NextGEN-nek, hogy rendesen működjön?

Elvileg ha a [nggallery id=x]-et beírom és a galériában több kép van, akkor a pluginnak gondolom, működnie kellene (klikk a képre > feljön nagyban és alul lehet jobbra-balra lépdelni a képek között).

Most ez jelenleg nem megy, simán csak a böngésző jeleníti meg egyenként a galéria képeit is.

Milyen beállítás kell a NextGEN-nek, hogy működjön? Netán kell valamilyen szerver oldali “varázslás”? Vagy friss WordPress telepítés után mennie kell egyből?

köszönet

A bővítmény beállításai menüpontban végig be kellene állítani mindent a saját kívánságodnak megfelelően. :wink:

Farkas Győző wrote:

A bővítmény beállításai menüpontban végig be kellene állítani mindent a saját kívánságodnak megfelelően. ;)

Melyik oldalra és beállításra gondolsz azon belül? Mindegyiken végigmentem többször.

* Általános beállítás

* Bélyegképek

* Képek

* Galéria >>> ez így jó?

Diavetítés integrálása: [Diavetítés indítása] [Képek megtekintése]

Elsőként ez látszik: Bélyegképek

* Effektek

* Vízjel

* Diavetítés

nem a galériád kis képéről van szó?

Galéria beállítások lenyitod > galéria kisképét kiválasztod a legördülő menüből… szerintem elég egyértelmű a használata…

Na figyu.

Szerintem nem vagyok igazából annyira kezdő, max a Wordpress terén.

A galéria beállításaim is okék, ill. már sokat variáltam itt is, de úgy tűnik, nem ez a probléma oka.

Az első képen látszik, hogyan néz ki bejegyzésben a singlepic és a nggalery:

http://img36.imageshack.us/img36/1443/25982320.jpg

Viszont a képre rákattintva NEM INDUL EL a NextGEN, hanem helyette a böngésző nyitja meg a képet:

http://img339.imageshack.us/img339/456/kep.jpg

Akármit reszelek a beállításokon, nem pattan fel a NG galériája a thumbokra kattintva.

Mi lehet ez? Nem kell a Wordpress lelkén valamit bűvölni, hogy menjenek a pluginok?

valamelyik JavaScripttel van a gond azért nem jeleníti meg rendesen a képet. Mármint összeakad. Az hogy egymás alá teszi őket az pedig valami css gond.