Kedves Győző!
Köszönöm a reagálást, de én nem Slideshow-ban szeretném lejátszani, hanem egyenként szeretnék lapozni a képek között.
Olyan, mint a nextgen.boelinger.com-on van az új [random=2] lehetőségnél: csak 2 kép van kitéve, de ha rákattintasz bejön egy 6 képes galéria.
Szervusz vargac!
Pedig te pontosan azt kérdezted, amire válaszoltam: 
Fogsz egy albumot, amiben a kívánt kettő galéria van. Minden galériánál kijelölsz egy képet, amit gondolsz, hogy a "fő kép" legyen.
Az albumot jelenteted meg:
Szervusz Győző!
Kipróbáltam, sajna ez sem az amit szeretnék. Megpróbálom pontosabban leírni.
Ha egy sima [nggallery id=x]-et rakok egy oldalra, akkor megjelennek a galéria kis képei. Ha rákattintok vmelyik képre, akkor megjeleníti nagyban és kattintgatva megnézhetem az összes képet. Na mármost én azt szeretném, hogy ne jelenjen meg az összes kicsi kép az elején,hanem csak 1, és arra kattintva viszont legyen lehetőségem a galéria összes képét egyenként megnézegetni nagyban.
http://nextgen.boelinger.com/2009/02/ -en a [random max=2] alatti képre kattintva teljesen egyértelmű lesz remélem, mit szeretnék kinyögni. Ott, ha a képre kattintasz egy 6 képes galériának a képnézegetése indul el, még sincs ott mind a 6 kicsi kép a galériából.
Mellesleg nem is a random hatása, és az oldal forrását nézve nem is alkalmazták azt. Sima href kis képről nagyra.
Remélem sikerült egyértelműen leírni mit szeretnék! Elnézést, ha nem voltam érthető!
A galériáim albumokba vannak rendezve. Itt egy példa egy albumra: egy példa. Azt szeretném, ha pl rábök valaki a “Wind mintasálak” galériára, akkor amikor megjelenik a galéria, akkor fent a címben ne az szerepeljen továbbra is, hogy “Mintasálaink”, hanem hogy: “Mintasálaink -> Wind mintasálak” vagy legalább ez: “Wind mintasálak”
Tud erre valaki megoldást? Jelenleg 1.1.0-ás NextGEN Gallery van fent, de a napokban fogok frissíteni 1.2.0-re.
Ha máshogy nem megy, érdekel kód átírás is, próbáltam is már, de nem találom hol rakja össze a NextGen a címet…
Feltettem már ezt a kérdést, egy új témában, de gondoltam itt is megkérdezem. 
Ingyenes tárhelyet használok, 000webhost.com-ot. Előre is köszönöm a segítséget. :)
Wp-mu egyik lapomnál feltettem a ng. Sajnos nem megy, a probléma az option menüben nem lehet beírni
a path. Megnéztem másik sablonnal is, de hiba ugyanaz. Próbáltam feltolni képeket, fel is megy, de nem az alapértelmezett könyvtárba kerül, hanem a gyökérbe. Hiába másolom be a content/gallery-be, nem látja.
Az ng verzió 0.99.1 ez az utolsó verzió amelyik fut wp 2.5.6 alatt.
Tudtok segíteni ?
Sziasztok!
Az után érdeklődnék hogy egy feltöltött, működő galérián belül hogy lehet a képek sorrendjét változtatni?!
Köszi: Pista(Viktorio haverja)
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy a www.kathy.hu oldalon miért nem látni a nextgen gallery-s képgaalériát explorer alatt?
http://www.kathy.hu/?page_id=30
Előre is köszi a válaszokat.
üdv, Ashen
Az után érdeklődnék hogy egy feltöltött, működő galérián belül hogy lehet a képek sorrendjét változtatni?!
Köszi: Pista(Viktorio haverja)
A NGG beállításainál a Gaéria kezelésnél (Gallery manage) galériánként beállítható, hogy a képek milyen sorrendben legyenek. Az egyedi beállítást kell választani, és drag-and-drop módszerrel beállítható a megjelenés sorrendje, majd a módosítást elmenteni.
Van valakinek ötlete, hogy a www.kathy.hu oldalon miért nem látni a nextgen gallery-s képgaalériát explorer alatt?
http://www.kathy.hu/?page_id=30
Előre is köszi a válaszokat.
üdv, Ashen
IE8 alatt tökéletes. FF3 alatt is szintén. Operával nem teszteltem. :)
IE7 alatt nem látszik semmi...
Csak Pista barátomnak a Save Changes gomb mellől hiányzik még 1-2 gomb.

Hello,
Hogyan tudom egy galérián belül egyszerre az összes képnek törölni a “Alternatív- & Címszöveg / Leírás (alt & title text/description)” szövegét?
Alapból minden képhozzáadáskor az EXIF adatok alapján a fényképezőgép tipusát rakja oda. De én üresen szeretném hagyni. Viszont csak egyesével tudom törölgetni ami nagyon időigényes…
valami kepkezelo progival torold esetleg elotte az exif infot? talan adobe lightroom-ot mondanam igy hirtelen
Persze... Ez így egyértelmű lenne, de nekem szükségem van ezekre az EXIF infókra is. Csak nem tudom lebeszélni a NextGEN-t, hogy ne rakja be oda a fényképezőgép tipusát...
És utólag egyenként molyolni meg nagyon sok idő.
Ezért kellene olyan megoldás ami az adott albumban az összes képnél egyszerre ezeket a bejegyzéseket ki tudja törölni.
Help:S nem hiszem el, hogy mostanába ennyi probléma van: pff
Szóval ha rámegyek a bejegyzés szerkesztőben a nextgen ikonjára, ugye felugrik egy kis ablakocska.
ez az ablakocska hibaüzentet ír, mégpedig ilyet:
Internal Server Error
Directory “/akyyy/web/wp-content” is writeable by group
suPHP 0.6.2
hát ez epic fail:D
Internál Server Error mindig a szerverszolgáltató gondja.
Sziasztok.
Tudja valaki, hogy ezeket a templates-t hogyan lehet elővarázsolni?
http://nextgen.boelinger.com/templates/
Ez ugye nem elég: [nggallery id=1 template=sample1] , mert ilyen fájlom nincs a tárhelyen: /wp-content/themes/default/nggallery/gallery-sample1.php - honnan lehet beszerezni az ilyen fájlokat?
Az az oldal hivatkozik a Web Designer Wall oldalra (http://www.webdesignerwall.com/tutorials/css-decorative-gallery/) , de amit ott lehet letölteni .zip fájlt, hát abban egy deka php fájl sincs.
Ãtolvastam itt mind a 7. oldalt, de még csak meg sem említette senki. Ãgy hát bátorkodtam megkérezni…, ugye, valakinek van egy jó ötlete erre? : )
a
fájl alapján kell létrehozni egy gallery-sample1.php fájlt és azt módosítani a letöltött nextgen sablonok mintájára.
fájl alapján kell létrehozni egy gallery-sample1.php fájlt és azt módosítani a letöltött nextgen sablonok mintájára.
Megpróbálom, bár nem igérem, hogy ez sikerül is fog : )
De azért köszi, legalább már kapisgálom, ez hogy menne, ha menne...
(nehéz lett volna a készítőnek ezt a pár darab php fájlt előre elkészíteni? :) )