NextGEN Gallery

Az admin felületén az alapbeállításoknál beállítható minden kívánt méret, effekt, alaprendezés, stb.

Nem kell feltöltened egyesével, hiszen repeszt rajta a flash-alapú feltöltés is, ha csak nincs valami elkettyintve :slight_smile: Azzal a 200-at is feltöltheted egyszerre (limit kérdése :)).

Valamiért a flash nekem nem akaródzik menni. :frowning:

Amúgy beállításoknál csak a vetítés alapért. méretét tudom állítani. Melyik fülön lehet az egyesével beszúrt képeket?

• még mindig fenn áll a köv gond:

Nem tudja valaki miért van az, hogy a 0.99.2-es NGG-vel beszúrok egy képet és a mellette lévő részre linket tesz?

Tehát bal oldalt van a kép, tőle jobbra semmi sincs, azonban a kép linkje van ha a kurzor fölé megy, mint egy réteg szerűen.

(Galériánál nem csinálja, csak ha 1 képet szúrok be…)

Emberek!

Van valami amivel lehet localhost-ról a NGG-t áthelyezni normál tárhelyre, hogy közbe ne keljen 120 képet újra betennem? :S

syska wrote:

Emberek!

Van valami amivel lehet localhost-ról a NGG-t áthelyezni normál tárhelyre, hogy közbe ne keljen 120 képet újra betennem? :S

Most ez lehet, hogy hülye kérdés, de az MySQL tárhelyre gondolsz?

Na, hosszas habozás után végre letöltöttem én is azt a NG plugint, ha már annyi mindenki vele bajlódik, gondoltam, megnézem, mi ez…

syskának: én avval próbálkoznék, hogy a NG saját tábláit (ötöt alkotott nálam) “exportálnám” phpMyadminból, és aztán futtatnám az SQL parancsot, hogy importáljam a .sql fájlt a ‘normál tárhelyen’.

(ha a tábla prefix ugyanaz, akkor sima az ügy, ha különböző, akkor importálás előtt az elmentett .sql fájlban le kell cserélni a régi prefixet az újra: keres, lecserél funkciónak kell lennie minden rendes szerkesztőben)

Aztán, ha a táblák ottvannak az új helyen, akkor ftp-vel felnyomod a wp-content alá a gallery foldert minden tartlamával és változatlan struktúrával;

aztán ha ez is megvan, és a plugin is fel van töltve az új helyre, akkor aktiváld: normálisan meg kellene találja a táblákat.

Nálam ez működött (egyik helyi installról a másikra alapon) - csupán a gallery Setup paneljében kellett egy kicsit piszkálni, hogy beinduljon: magyarán újra mentettem néhány beállítást, és onnan kezdve ment mint a karikacsapás…

Hmm ezt megfogom próbálni. :slight_smile:

Köszönet!

Sziasztok!

Nemrégiben csatlakoztam én is a Wordpressel készülő blogok, weblapok körébe. Nagyon kezdő vagyok és kérdéseimre, talányaimra rendkívül sok hasznos és új információt szereztem itt nálatok a fórum olvasgatásával.

Szeretném kérni most a segítségeteket a következő problémámhoz:

NextGen Galleryt használok és a WP 2.7 felrakása után a Nextgen legújabb verzióját is szerettem volna felrakni. Kettő weblapomnál minden probléma nélkül rendben ment, de a harmadiknál nem. (Ezen a weblapomon nagyon sok fotó van. 177 galériában összesen 5000 db.) Elkezdi az aktualizálást, de nem tudja soha befejezni.

Egyszer kiírt egy hibaüzenetet: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /mnt/web7/32/26/5915726/htdocs/electroluna/wp-includes/wp-db.php on line 447

Olvastam, hogy a php.ini-ben kell a 30s megemelni. Nálam ez nem lehetséges, mert a tárhely szolgáltató nem teszi lehetővé.

Mit kellene tennem, hogy sikeres legyen az aktualizálás?

Előre is köszönöm válaszotokat.

Sziasztok!

Használja valaki a plugin legújabb változatát magyar Wordpress-szel és természetesen magyar nyelvű tartalommal?

Egészen 1.0.2-ig semmi gondom nem volt a pluginnal, de az 1.1.0(-vel a Thickboxban rossz karakterkódolással jelennek meg a képaláírások. Ezt most nem tudom demonstrálni, mert visszatettem a régi verziót, mert nem találtam meg, hogy melyik fájl tehet erről. Az adatbázisban jól szerepelnek a szavak, az admin felületen is, de megjelenítve már nem :slight_smile:

Kicsit buherált a thickbox is, mert azt is lefordítottam és állítottam a css-en, de eddig nem volt vele gond, szóval minden bizonnyal a plugin a bűnös :slight_smile:

Előre is köszi!

ui. ha már itt tartok, van valami módszer arra, hogy a bejegyzésekbe ágyazott galériák indexképei középre igazítva jelenjenek meg? css-ben tudtommal a float-tal kell játszani, de eddig nem sikerült összehoznom. Most (majdnem) kitölti a szövegtörzs teljes szélességét a soronként 4 egymás mellé rendezett kép, de úgy lenne az igazi, ha a 4 kép között nem lenne hézag, a “táblázat” pedig keskenyebb lenne, mint a szöveg.

karakterkodolas lesz rossz valamelyik fileban a nextgennel

galerianal nem a float hanem a margin lesz a megoldas…

ui. forrasoldallal konnyebb lenne…

Török Zoltán wrote:

karakterkodolas lesz rossz valamelyik fileban a nextgennel

erre gondoltam én is, megkerestem azokat a fájlokat, amelyekben szerepel a 'caption' és átállítottam a kódolásukat, de ez nem oldotta meg a dolgot. Persze lehet, hogy valahol máshol kell keresni a megoldást.

Török Zoltán wrote:

galerianal nem a float hanem a margin lesz a megoldas...

Köszi, ezt megvizsgálom!

Török Zoltán wrote:

ui. forrasoldallal konnyebb lenne...

A regisztráció során kitöltöttem, ott van a link az avatar alatt. Ha nem erről lenne szó, akkor jeleztem volna, de a http://misuracing.liveforspeed.hu-ról van szó.

nem talaltam a galeriat, azert kerdeztem ((=

de meg mindig nincs meg nekem… I=

Török Zoltán wrote:

nem talaltam a galeriat, azert kerdeztem ((=

de meg mindig nincs meg nekem... I=

A "galériával" nem egy külön szekcióra gondoltam, hanem a Nextgen gallery terminológiáját használtam, ami megkülönbözteti a singlepic-et, a gallery-t meg az albumot. Lehet, hogy kicsit bonyolult, de végül is nem én alakítottam így :)

Itt van mondjuk egy galéria

Nem tudom, hogy jó ha ehhez írom vagy újat kellett volna kezdenem, meglátjuk.

Az a gondom, hogy eddig jól működött a galériám. Ezen az oldalon: http://sfk.pgw.hu , de pár napja vettem észre, hogy a kis képek nem jelennek meg. Album nézet ok, csak ha belemegyek, akkor nem látszanak a kis képek. Ott vannak, mert, ha az egérrel rámegyek, még meg is lehet nagyban nyitni, csak a nyitott album nem látszik.

Találkozott már valaki ezzel?

Próbáltad másik másik nextgen css-sel?

Sziasztok!

Egy olyan képgalériát szeretnék, amiben a postban alapvetően egy kép látható, majd arra kattintva előjön egy lightbox szerű felület, ahol egy csomó képet meg lehet nézni egymás után.

A NextGenGallery-vel csak olyat sikerült alkotnom, ahol az összes kép thumbnail-je kint van az oldalon, és ezután működik a lightbox. Mivel elég sok képet szeretnék közzétenni, ez nem jó.

Meg lehet ezt csinálni ngg-vel vagy más pluginnal?

előre is köszönöm a válaszokat!

Igen, meg lehet csinálni a NextGen-nel: http://alexrabe.boelinger.com/wordpress-plugins/nextgen-gallery/ az oldal második felétől kezdve keresgélj, és alul a mintákat is láthatod, illetve további példákhoz vezet.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy megoldható az a nextgen (1.1.0) ne egymás alá hanem egymás mellé rakja ki a képeket? Bejegyzésbe illesztékor nem nyomok a képek között sortörést(entert nem ütök) és mégis egymás alá rakja ki az elmentett bejegyzésbe.Szerkesztéskor is jól (egymás mellet) vannak a képek!

Köszönöm

A képek méretén kellene változtatni, valószínűleg.

Feltehetőleg a bejegyzésed megjelenítésének szélessége kevesebb, mint a megjelenítendő képek szélességének összmérete.

Farkas Győző wrote:

A képek méretén kellene változtatni, valószínűleg.

Feltehetőleg a bejegyzésed megjelenítésének szélessége kevesebb, mint a megjelenítendő képek szélességének összmérete.

Ha a bélyegképekre gondolsz az sajnos nem oldotta meg a problémám.A teljes kép méretét is módosítsam esetleg?

A teljes, megjelenő kép méretére gondoltam.

Ha a bejegyzés szerkesztésében rákattintasz a képre, akkor a bal oldali ikonra kattintva szerkesztheted a megjelenést. Ott láthatod, hogy mekkora lesz a megjelenítendő képed mérete.

Remélem legalábbis, hogy egyről beszélünk… :slight_smile:

Ha a bejegyzésben megjelenő bélyegképekre gondolsz, akkor az NGG beállításaiban megadható, hogy mekkora legyen a bélyegkép mérete, mennyi jelenjen meg belőle, milyen stílusban.

Ott is úgy kell sakkozni, hogy a bélyegképek méretének összege egy sorban kevesebb legyen, mint a bejegyzés szélessége. Az összegzésnél nem szabad kihagyni a számításból a képek egymástól való távolságát sem.