Tud valaki estleg NGGalleryhez “user-friendly links” (seo) plugint?
(Látom neked sem szép ez a része a linkeknek - nincs tipped?)
Szervusz erdokerulo!
őszintén szólva, nekem nincs tippem, ezen kívül: http://codex.wordpress.org/Search_Engine_Optimization_for_Wordpress 
Azt gondolom, hogy a SEO egy külön tudomány, melybe ugyan bele lehet kotnyeleskedni (lásd: SEO kuruzslók, keresőoptimalizáló varázslók :)), de én ettől óvakodnék; felkészültségem, tudásom ehhez kevés, igyekszem az oldalaimat úgy összeállítani, hogy semmiféle SEO-kitiltó szabálytalanságot ne kövessek el, ne tiltson ki egy kereső se sehonnan.
Eddig - bármit is csináltam - mindenféle sablon, bővítmény próbálkozásom megbukott minden validáción, tehát, ebbéli irányban történő próbálkozásaimat feladtam.
A honlapjaim olyan szerényen kicsik (értds: látogatottság), hogy - szerintem - nem éri meg a ráfordított energiát a gyári értékekkel és SEO-pluginokkal történő beavatkozásokon túli munka.
Ha pedig - valami csoda folytán - tetemes lesz a látogatottság, akkor inkább komoly szakemberhez fordulok.
[Keresgéltem a Net-en NextGEN és SEO kapcsolatáról, de érdemi anyagot nem találtam. Ha Te rábukkansz valamire, akkor - légyszíves - tedd közkinccsé, itt a Fórumon, mert vannak itt Nálam sokkal komolyabb, hozzáértőbb emberkék (sőt, szerintem csak azok vannak ;)), és ők majd le tudják fordítani mezei felhasználói értelmi színvonalamra.]
Szép napot!
Szia Győző,
Kösz a gyors választ,
Hidd el, kerestem, csak nem sokat - találtam sok request-et, h valaki csinálja má meg:)
Valóban nem is seo plugint keresek, csak gyakran így hívják - nekem végül is “csak” annyi kéne, h a link ilyenforma legyen:
(WP alap link +) Album/galléria/képnév/képleírás
Ez az amit tud a zenphoto: ez kell nekem:)
http://www.zenphoto.org/zenphoto/demo-gallery/
Amúgy a seo nem nagy örödöngősség, néhány tesztoldallal, meg sok olvasással, és idővel ki lehet tapasztalni a gulglit... nézz el a seo pont forum pont hu -ra, egyrészt web és wp témákkal is találkozhatsz, másrészt seo is van - elég:) Nem vagyok érdekelt ebben, csak tetszik a hangulat:) Meg amennyit te kommentálsz, (ami jó a tagoknak, de a legjobb a fórum üzemeltetőjének, hiszen szállítod a tartalmat, miden fórum egy dolgot csinál: összehozza az embereket:)) hamar vezető tag lehetsz ott is:)
Amúgy tényleg felesleges egy Joomla vagy WP, vagy Drupal... stb, esetében a + seo - egy normális, jó tartalmaú oldal magától megy felfele a létrán, a gugli indexeli, mint a kisangyal.
A képek "keresőbaráttá tevésére" meg kiváló a NGGallery, dióhéjban:
Változtatható title és alt, satát meta, + méretek, + reklámként/copyright-ként vízjel
Más nem is kell, csak a jó link, de végül is így is hivatkozható:)
Ja, és a seo/sef-ről a legjobb
-ingyenes, csak a szilárd alapokat tartalmazó,
-részletes, de nem túlzottan
-alapszintű, érthető
összefoglaló
-magyarul
itt van: http://keresomarketing.fpn.hu/ker.htm
szerintem ha ezt eleolvasod, kb. többet megtettél, mint sokan mások,
- Talán azért nem vagyok offtopic, mert van benne szó a képek optimalizálásáról, ami egy ngggallery-s kérdés - de hagyjuk ezt a seo-t ebben a topicban.
Maradjunk az NGGallerynál!
Hogy oldható meg, hogy egy Galéria nevű wp oldalon van pl:
[album = 1] benne gallery 1-5
[album = 2] benne gallery 5-8
Ha beírom, hogy
Képek egy:
[album = 1]
Képek kettő:
[album = 2]
Akkor fellistázza az egész gallerry 1-8-at!
Én azt szeretném, hogy az usernek csak 2 leírás legyen, ne az összes galéria!
Tehár az oldalon legyen (az összes al-galéria helyett)
- album egy megnézése
- album kettő megnézése
és a katt után jöjjön elő a megfelelő gallerylista:
gallery 1-5
gallery 5-8
Remélem van megoldás, csak nem jövök rá! Pls help!
http://simbul.bzaar.net/zenphotopress/
ennyi - mindent tud, csak (max) le kell fordítani…
az a gond, h 250 mega klépet beletettem tegnap éjjel rendszerezve, stb
a készülő site-ba nggalleryvel…
egy nap meló ugrik, ha átállok - és persze az integrálással biztos lesz gond…
lehet nem érdemes - ha arra az album - gallery dologra rájövök, hagyom az ngg.-t ezen a site-on. De okulásképpen leírom, hátha valakinek megspórolok 2 napot:)
Csináltam inkább egy új topic-ot, a sok link miatt:
http://forum.word-press.hu/post/7995/#p7995
Ne spammeljem szét az nggal fórumát a ZenPhotoval 
Az album - gallery kérdés még él!
A fenti robléma: http://forum.word-press.hu/post/7990/#p7990
megoldva: [album=id,extend]
- ennyi a titok:)
Sziasztok!
Még mindig küzdök nem adom fel!
Valószinűleg a legutóbbi frissítésnél elszált a szerverem és ezért írja nekem ki a nextgen az admin felületre ahogy belépek ezt ki: NextGEN Gallery : Tables could not created, please check your database settings
Most néztem át a komplett adatbázisom!Minden oké minden a helyén!
Van erre valami megoldás?
Köszi mindenkinek elörre is!
Ezt az elszállt a szervert nem értem…
Ha jól emlékszem 3 vagy 4 táblát használ a plugin - zek nevében benne van a “nng” karakter
- elsőként nézd meg fut-e a mysql/apache stb
- Másodikként a wp configot
Ha ez oké,
- nézd meg phpmyadminnal,
hogy van-e a wp_nng táblábanadat/
majd próbáld a táblákat a phpmyadmin sql feltöltőjével visszaírni backupból…
Nekem ennyi ötletem van…
Az elszált a szerver azt jelenti,hogy frissítés közben megállt!Azóta írja ki ezt!
wp configba mit nézzek?
phpmyadminnal megnéztem és ott minden oké!Több blogot is üzemeltetek és mindenhol rendben van a nextgen és ezekkel vetettem össze az én ngg-s kiterjesztésemet és minden ugyan olyan!
Sajnos én nem csináltam backupot ezért nem tudom vissza írni!
Nekem két dolog hiányzik nagyon ebből a pluginből:
- Nem lehet áthelyezni a képeket más szerverre (kevés a tárhelyem, örülnék, ha a teljes méretű képeket máshol tarthatnám)
- Ha egy albumot beteszek egy oldalra, és ott az egyik galériára kattintok, akkor nem írja ki ennek a nevét, meg nincs visszalépés gomb stb. Ez nekem nagyon furcsa, hogy kimaradt. Nem tud valaki erre megoldást?
Szervusz Szucsati!
Utóbbi kérdésedre: a bővítmény beállításainál engedélyezni kell ezeket (vagy egyéb kívánt) funkciókat.
Előbbi kérdésedre - szerintem az adatbázisban átírható a képfile path, de nem próbáltam, csak a file neveket. Az ment.
Utóbbi kérdésedre: a bővítmény beállításainál engedélyezni kell ezeket (vagy egyéb kívánt) funkciókat.
Köszi a választ! De én bevallom, nem találom ezt a lehetőséget. Erre tippelnék: "Deactivate gallery page link", de ezzel csak azt érem el, hogy nem működik a link a galériára. Mást nem találok, amivel tudnám ezt engedélyezni.
És az adatbázisba meg belemászom megnézni a képek elérését. Bár ahogy nézem, csak nem kell hülyeségekkel telepakolni a tárhelyet, és bőven elég a 250 mega.
“Tables could not created, please check your database settings”
Béla, találtam egy lehetséges okot - többnyelvű a blogod és a karakterkódolás okozza:
"To use the Language Switcher plugin and have a bi-lingual blog in Japanese and English required changing the DB Charset line in wp-config.php to use an extended characterset.
From define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
To define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8_general_ci’)
Látom megy az angol, forrás: http://wordpress.org/support/topic/181695
Köszönöm!
Már kipróbáltam!
Sajnos nem megoldás nálam!
Amennyire sikerült megnézegetnem miért írja ki ezt a hibát az az ,hogy szerinte az adatbázisban nem talál meg 1 táblát.Pedig ott van!!!Próbáltam kézzel létrehozni a táblát de nem jó akkor se!Szóval várok türelmessen hátha valaki tud segíteni vagy esetleg ha kijön a frissítése az megoldja!
Az ngginstall.php-ben ezt a hivatkozást találtam!
// check one table again, to be sure
if($wpdb->get_var(“show tables like ‘$nggpictures’”)!= $nggpictures) {
update_option( “ngg_init_check”, __(‘NextGEN Gallery : Tables could not created, please check your database settings’,“nggallery”) );
return;
OKÉ - ezek az alaptáblák nálam - ez talán segít:
(Próbálkozol, tehát vagyol
)
--
-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_album`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_album` (
`id` bigint(20) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL,
`sortorder` longtext NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=11 ;
--
-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_gallery`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_gallery` (
`gid` bigint(20) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL,
`path` mediumtext,
`title` mediumtext,
`galdesc` mediumtext,
`pageid` bigint(20) default '0',
`previewpic` bigint(20) default '0',
PRIMARY KEY (`gid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=39 ;
--
-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_pic2tags`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_pic2tags` (
`picid` bigint(20) NOT NULL default '0',
`tagid` bigint(20) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`picid`,`tagid`),
KEY `tagid` (`tagid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
--
-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_pictures`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_pictures` (
`pid` bigint(20) NOT NULL auto_increment,
`galleryid` bigint(20) NOT NULL default '0',
`filename` varchar(255) NOT NULL,
`description` mediumtext,
`alttext` mediumtext,
`exclude` tinyint(4) default '0',
`sortorder` bigint(20) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`pid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=270 ;
--
-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_tags`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_tags` (
`id` bigint(20) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(55) NOT NULL,
`slug` varchar(200) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
UNIQUE KEY `slug` (`slug`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=2 ;
--
Hát én ezzel pluginnal aszem hiába próbálkozom!Nem boldogulunk egymással !
Táblák átnézve totál ok minden.
Közben kijött az1.0beta felraktam de el se akart indulni!Mondjuk ez beta szal semmi para!De akármit is csinálok mindig ott van az az idegesítő felirat! 
Sziasztok!
WP 2.7 béta2 alatt van telepítve a NextGen Gallery legújabb (mai) verziója. És ilyen furcsaságot produkál valami miatt:
http://mo.atw.hu/teszt.jpg
Össze vannak csúszva a képek a galériába. Van ötletetek?
Nem tudja valaki miért van az, hogy a 0.99.2-es NGG-vel beszúrok egy képet és a mellette lévő részre linket tesz?
Tehát bal oldalt van a kép, tőle jobbra semmi sincs, azonban a kép linkje van ha a kurzor fölé megy, mint egy réteg szerűen.
(Galériánál nem csinálja, csak ha 1 képet szúrok be…)
Nem tudom miért. 
Plusz miként állíthatom át az alap kép méretet a vizuális szerkesztőbe amikor a NGG ikonjára kattintok és csak 1 képet szeretnék beilleszteni? 320*240 túl nagy, de nem találtam, hol lehet ezt a méretet állítani.
(200db képet feltennem, igen egyesével beszúrva…
és uncsi mindig átírni…)