NextGEN Gallery

Tud valaki estleg NGGalleryhez “user-friendly links” (seo) plugint?

(Látom neked sem szép ez a része a linkeknek - nincs tipped?)

Szervusz erdokerulo!

őszintén szólva, nekem nincs tippem, ezen kívül: http://codex.wordpress.org/Search_Engine_Optimization_for_Wordpress :slight_smile:

Azt gondolom, hogy a SEO egy külön tudomány, melybe ugyan bele lehet kotnyeleskedni (lásd: SEO kuruzslók, keresőoptimalizáló varázslók :)), de én ettől óvakodnék; felkészültségem, tudásom ehhez kevés, igyekszem az oldalaimat úgy összeállítani, hogy semmiféle SEO-kitiltó szabálytalanságot ne kövessek el, ne tiltson ki egy kereső se sehonnan.

Eddig - bármit is csináltam - mindenféle sablon, bővítmény próbálkozásom megbukott minden validáción, tehát, ebbéli irányban történő próbálkozásaimat feladtam. :wink: A honlapjaim olyan szerényen kicsik (értds: látogatottság), hogy - szerintem - nem éri meg a ráfordított energiát a gyári értékekkel és SEO-pluginokkal történő beavatkozásokon túli munka.

Ha pedig - valami csoda folytán - tetemes lesz a látogatottság, akkor inkább komoly szakemberhez fordulok.

[Keresgéltem a Net-en NextGEN és SEO kapcsolatáról, de érdemi anyagot nem találtam. Ha Te rábukkansz valamire, akkor - légyszíves - tedd közkinccsé, itt a Fórumon, mert vannak itt Nálam sokkal komolyabb, hozzáértőbb emberkék (sőt, szerintem csak azok vannak ;)), és ők majd le tudják fordítani mezei felhasználói értelmi színvonalamra.]

Szép napot!

Szia Győző,

Kösz a gyors választ,

Hidd el, kerestem, csak nem sokat - találtam sok request-et, h valaki csinálja má meg:)

Valóban nem is seo plugint keresek, csak gyakran így hívják - nekem végül is “csak” annyi kéne, h a link ilyenforma legyen:

Code:

(WP alap link +) Album/galléria/képnév/képleírás

Ez az amit tud a zenphoto: ez kell nekem:)

http://www.zenphoto.org/zenphoto/demo-gallery/

Amúgy a seo nem nagy örödöngősség, néhány tesztoldallal, meg sok olvasással, és idővel ki lehet tapasztalni a gulglit... nézz el a seo pont forum pont hu -ra, egyrészt web és wp témákkal is találkozhatsz, másrészt seo is van - elég:) Nem vagyok érdekelt ebben, csak tetszik a hangulat:) Meg amennyit te kommentálsz, (ami jó a tagoknak, de a legjobb a fórum üzemeltetőjének, hiszen szállítod a tartalmat, miden fórum egy dolgot csinál: összehozza az embereket:)) hamar vezető tag lehetsz ott is:)

Amúgy tényleg felesleges egy Joomla vagy WP, vagy Drupal... stb, esetében a + seo - egy normális, jó tartalmaú oldal magától megy felfele a létrán, a gugli indexeli, mint a kisangyal.

A képek "keresőbaráttá tevésére" meg kiváló a NGGallery, dióhéjban:

Változtatható title és alt, satát meta, + méretek, + reklámként/copyright-ként vízjel

Más nem is kell, csak a jó link, de végül is így is hivatkozható:)

Ja, és a seo/sef-ről a legjobb

-ingyenes, csak a szilárd alapokat tartalmazó,

-részletes, de nem túlzottan

-alapszintű, érthető

összefoglaló

-magyarul

itt van: http://keresomarketing.fpn.hu/ker.htm

szerintem ha ezt eleolvasod, kb. többet megtettél, mint sokan mások,

• Talán azért nem vagyok offtopic, mert van benne szó a képek optimalizálásáról, ami egy ngggallery-s kérdés - de hagyjuk ezt a seo-t ebben a topicban.

Maradjunk az NGGallerynál!

Hogy oldható meg, hogy egy Galéria nevű wp oldalon van pl:

[album = 1] benne gallery 1-5

[album = 2] benne gallery 5-8

Ha beírom, hogy

Képek egy:

[album = 1]

Képek kettő:

[album = 2]

Akkor fellistázza az egész gallerry 1-8-at!

Én azt szeretném, hogy az usernek csak 2 leírás legyen, ne az összes galéria!

Tehár az oldalon legyen (az összes al-galéria helyett)

• album egy megnézése

• album kettő megnézése

és a katt után jöjjön elő a megfelelő gallerylista:

gallery 1-5

gallery 5-8

Remélem van megoldás, csak nem jövök rá! Pls help!

http://simbul.bzaar.net/zenphotopress/

ennyi - mindent tud, csak (max) le kell fordítani…

az a gond, h 250 mega klépet beletettem tegnap éjjel rendszerezve, stb

a készülő site-ba nggalleryvel…

egy nap meló ugrik, ha átállok - és persze az integrálással biztos lesz gond…

lehet nem érdemes - ha arra az album - gallery dologra rájövök, hagyom az ngg.-t ezen a site-on. De okulásképpen leírom, hátha valakinek megspórolok 2 napot:)

Csináltam inkább egy új topic-ot, a sok link miatt:

http://forum.word-press.hu/post/7995/#p7995

Ne spammeljem szét az nggal fórumát a ZenPhotoval :slight_smile:

Az album - gallery kérdés még él!

A fenti robléma: http://forum.word-press.hu/post/7990/#p7990

megoldva: [album=id,extend]

• ennyi a titok:)

Sziasztok!

Még mindig küzdök nem adom fel!

Valószinűleg a legutóbbi frissítésnél elszált a szerverem és ezért írja nekem ki a nextgen az admin felületre ahogy belépek ezt ki: NextGEN Gallery : Tables could not created, please check your database settings

Most néztem át a komplett adatbázisom!Minden oké minden a helyén!

Van erre valami megoldás?

Köszi mindenkinek elörre is!

Ezt az elszállt a szervert nem értem…

Ha jól emlékszem 3 vagy 4 táblát használ a plugin - zek nevében benne van a “nng” karakter

• elsőként nézd meg fut-e a mysql/apache stb

• Másodikként a wp configot

Ha ez oké,

• nézd meg phpmyadminnal,

hogy van-e a wp_nng táblábanadat/

majd próbáld a táblákat a phpmyadmin sql feltöltőjével visszaírni backupból…

Nekem ennyi ötletem van…

Az elszált a szerver azt jelenti,hogy frissítés közben megállt!Azóta írja ki ezt!

wp configba mit nézzek?

phpmyadminnal megnéztem és ott minden oké!Több blogot is üzemeltetek és mindenhol rendben van a nextgen és ezekkel vetettem össze az én ngg-s kiterjesztésemet és minden ugyan olyan!

Sajnos én nem csináltam backupot ezért nem tudom vissza írni!

Nekem két dolog hiányzik nagyon ebből a pluginből:

• Nem lehet áthelyezni a képeket más szerverre (kevés a tárhelyem, örülnék, ha a teljes méretű képeket máshol tarthatnám)

• Ha egy albumot beteszek egy oldalra, és ott az egyik galériára kattintok, akkor nem írja ki ennek a nevét, meg nincs visszalépés gomb stb. Ez nekem nagyon furcsa, hogy kimaradt. Nem tud valaki erre megoldást?

Szervusz Szucsati!

Utóbbi kérdésedre: a bővítmény beállításainál engedélyezni kell ezeket (vagy egyéb kívánt) funkciókat.

Előbbi kérdésedre - szerintem az adatbázisban átírható a képfile path, de nem próbáltam, csak a file neveket. Az ment.

Farkas Győző wrote:

Utóbbi kérdésedre: a bővítmény beállításainál engedélyezni kell ezeket (vagy egyéb kívánt) funkciókat.

Köszi a választ! De én bevallom, nem találom ezt a lehetőséget. Erre tippelnék: "Deactivate gallery page link", de ezzel csak azt érem el, hogy nem működik a link a galériára. Mást nem találok, amivel tudnám ezt engedélyezni.

És az adatbázisba meg belemászom megnézni a képek elérését. Bár ahogy nézem, csak nem kell hülyeségekkel telepakolni a tárhelyet, és bőven elég a 250 mega.

“Tables could not created, please check your database settings”

Béla, találtam egy lehetséges okot - többnyelvű a blogod és a karakterkódolás okozza:

"To use the Language Switcher plugin and have a bi-lingual blog in Japanese and English required changing the DB Charset line in wp-config.php to use an extended characterset.

From define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

To define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8_general_ci’)

Látom megy az angol, forrás: http://wordpress.org/support/topic/181695

Köszönöm!

Már kipróbáltam!:frowning: Sajnos nem megoldás nálam!

Amennyire sikerült megnézegetnem miért írja ki ezt a hibát az az ,hogy szerinte az adatbázisban nem talál meg 1 táblát.Pedig ott van!!!Próbáltam kézzel létrehozni a táblát de nem jó akkor se!Szóval várok türelmessen hátha valaki tud segíteni vagy esetleg ha kijön a frissítése az megoldja!

Az ngginstall.php-ben ezt a hivatkozást találtam!

// check one table again, to be sure

if($wpdb->get_var(“show tables like ‘$nggpictures’”)!= $nggpictures) {

update_option( “ngg_init_check”, __(‘NextGEN Gallery : Tables could not created, please check your database settings’,“nggallery”) );

return;

OKÉ - ezek az alaptáblák nálam - ez talán segít:

(Próbálkozol, tehát vagyol :wink: )

Code:

--

-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_album`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_album` (

`id` bigint(20) NOT NULL auto_increment,

`name` varchar(255) NOT NULL,

`sortorder` longtext NOT NULL,

PRIMARY KEY (`id`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=11 ;

--

-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_gallery`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_gallery` (

`gid` bigint(20) NOT NULL auto_increment,

`name` varchar(255) NOT NULL,

`path` mediumtext,

`title` mediumtext,

`galdesc` mediumtext,

`pageid` bigint(20) default '0',

`previewpic` bigint(20) default '0',

PRIMARY KEY (`gid`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=39 ;

--

-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_pic2tags`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_pic2tags` (

`picid` bigint(20) NOT NULL default '0',

`tagid` bigint(20) NOT NULL default '0',

PRIMARY KEY (`picid`,`tagid`),

KEY `tagid` (`tagid`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

--

-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_pictures`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_pictures` (

`pid` bigint(20) NOT NULL auto_increment,

`galleryid` bigint(20) NOT NULL default '0',

`filename` varchar(255) NOT NULL,

`description` mediumtext,

`alttext` mediumtext,

`exclude` tinyint(4) default '0',

`sortorder` bigint(20) NOT NULL default '0',

PRIMARY KEY (`pid`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=270 ;

--

-- Tábla szerkezet: `wp_ngg_tags`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_ngg_tags` (

`id` bigint(20) NOT NULL auto_increment,

`name` varchar(55) NOT NULL,

`slug` varchar(200) NOT NULL,

PRIMARY KEY (`id`),

UNIQUE KEY `slug` (`slug`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=2 ;

--

Hát én ezzel pluginnal aszem hiába próbálkozom!Nem boldogulunk egymással !

Táblák átnézve totál ok minden.

Közben kijött az1.0beta felraktam de el se akart indulni!Mondjuk ez beta szal semmi para!De akármit is csinálok mindig ott van az az idegesítő felirat! :frowning:

Sziasztok!

WP 2.7 béta2 alatt van telepítve a NextGen Gallery legújabb (mai) verziója. És ilyen furcsaságot produkál valami miatt:

http://mo.atw.hu/teszt.jpg

Össze vannak csúszva a képek a galériába. Van ötletetek?

Nem tudja valaki miért van az, hogy a 0.99.2-es NGG-vel beszúrok egy képet és a mellette lévő részre linket tesz?

Tehát bal oldalt van a kép, tőle jobbra semmi sincs, azonban a kép linkje van ha a kurzor fölé megy, mint egy réteg szerűen.

(Galériánál nem csinálja, csak ha 1 képet szúrok be…)

Nem tudom miért. :frowning:

Plusz miként állíthatom át az alap kép méretet a vizuális szerkesztőbe amikor a NGG ikonjára kattintok és csak 1 képet szeretnék beilleszteni? 320*240 túl nagy, de nem találtam, hol lehet ezt a méretet állítani.

(200db képet feltennem, igen egyesével beszúrva… :frowning: és uncsi mindig átírni…)