NextGEN Gallery

Írok egy példát azért. Pl: élő fellépés - > 2012.08.12 Olimpiai Záróünnepség (ez lenne az album címe és ebben lennének a fotók)

Elnézést a két egymás utáni hozzászólásért ,de nem tudtam már szerkeszteni az előzőt.

Albumot kell csinálnod! Hozd létre a galériákat majd van olyan hogy “album” menüpont. Ott csinálj albumokat és dobáld bele a galériákat. Ha meg van akkor egy oldalt hozz létre és abba hívd meg az albumot.

Két fajta album van:

[album id=1 template=extend]

[album id=1 template=compact]

Köszönöm, kipróbálom

Sziasztok!

Frissítettem a plugint tegnap, azóta nem tudom bekapcsolni.

A bővítmény bekapcsolása nem sikerült, mert végzetes hibát generált.- ez az üzenet fogat?

Korábbi verziót tudok telepíteni újra ha ezt töröltem? Előtte jól működött minden.

Köszönettel!

JDF

Szia,

Gondolom nem futott végig a frissítés!

Megoldási tipp: töltsd le a plugin-t a honlapjáról:

http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

kitömöríted a gépeden

ftp-n felkapcsolódsz

felmásolod a file-okat. és felülírod ami szükséges.

figyelj, hogy minden felmásolódott-e vagy eldobta időközben a kapcsolatot…

friss rendberakott fordítás 2 héten belül várható…

Nagyon köszi a tippet! Hogy én erre miért nem gondoltam.:slight_smile:

Üdv!

Több kérdésem is lenne; de először leírom hogyan telepítettem a plugint.

Felmásoltam a nextgen plugint; aztán bemásoltam a lang mappába a nyelvi fájlokat.

Aktiváltam a plugint.

Elvben megy is; de funkcionális problémák vannak.

1: nem tudok képet feltölteni (6-os hibakó); csak ftp-vel megy; viszont ott csomót kell kattintgatni hogy észrevegye hogy van kép; és bélyegképet készít…

2: a megjelenített képeket kirakja a menü alatt az oldalon; viszont ha rákattintok az animálás nem megy; és ha rányomom a slideshow-ra visszairányít a főoldalra… Feltettem a /wp-content/uploads/imagerotator.swf-t és meg is találja; de úgy látom ez kevés…

A harmadik kérdésem; hogy miért rakja be újra és újra a reklámcsíkot az oldal; ha kattintgatok?

Előre is köszönöm a segítséget…

Az oldal neve boginails.atw.hu

És akkor mit tanácsolsz? Hova tegyem az oldalt; ami ingyenes?

Artisteer-t azért használok mert azzal könnyen lehet weboldalt csinálni…

Esetleg más alternatíva helyette?

Más lehetőség: fizetős tárhely.

Ingyenesből jelenleg nincs normális…

Figyelem: az alternatíva eredeti jelentése két lehetőség között kell vagy szabad választani egyet.

Inkább használjuk helyette a választás, lehetőség, választási lehetőségek, stb szép magyar kifejezéseket, ha már ilyen szép anyanyelvünk van… :wink: :slight_smile:

A galériákat nem dobja ki találatként az oldal keresője. Azt szeretném ha beírok egy keresőszót és szerepel ez egy galériába is akkor dobja ki. Van erre megoldás?

Pl.: http://wordpress.org/extend/plugins/search-everything/

Telepítve van ez a bővítmény, egy másik problémát oldottam meg vele. Arra, hogy a nextgen galériáim is lássa a kereső, hogy kell beállítani? Nem találtam semmi megoldást.

Sziasztok problémám a következő: van az oldalamon 3 galéria benne x darab kép! S szeretném a főoldalon megjeleníteni mindhárom galéria legutolsó 5 db képét. Remélem érthető voltam és köszönöm a segítséget!

http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-how-to-show-the-latest-picture-of-an-album-or-a-gallery

https://www.google.hu/search?q=nextgen+gallery+show+recent+photos&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Újabb problémába ütköztem tehát: az oldalamon a

felel az oldal címének megjelenítéséért. De amikor rákattintok egy albumra, akkor ezt írja ki a függvény: Album1 << Galéria 2 << Galéria, ahelyett, hogy megjelenítené az adott galéria címét.

Tudtok erre valami megoldást?

felel az oldal címének megjelenítéséért. De amikor rákattintok egy albumra, akkor ezt írja ki a függvény: Album1 << Galéria 2 << Galéria, ahelyett, hogy megjelenítené az adott galéria címét.

Tudtok erre valami megoldást?

Erre gondoltál? http://www.position-relative.com/2010/wordpress/adding-album-and-gallery-titles-to-nextgen-gallery-in-wordpress/

Már majdnem jó csak sajnos nem az oldal címének a helyén jelenik meg, hanem közvetlen a képek felett, de már ez is haladás! :smiley: Köszönöm!

Még 1 kérdés egy diavetítés szerettem volna berakni az egyik bejegyzésbe de nem jelenik meg, és ugyanez a helyzet a galériákkal is!

Tehát azon az oldalon ahol a bejegyzéseim vannak, ott semmi de ha rákattintok a tovább olvasom gombra és a teljes bejegyzés látom, akkor minden jó. Ötlet? :frowning:

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy az alábbi hiba miért jelentkezik? Ha a képeket töltöm fel akkor is hibát ír ki valamint ha a galériát hozza létre magáól akkor is, viszont feltöltődnek és létrehozódik a galéria magától hibátlanul.

Ha van ötletek kérlek segítsetek.

Köszönöm.