bocsi nemírtam, fáradt voltam mikor a kérdést postoltam :S
Szóval arra kellene ez az egész, hogy a content div fölé beraknék egy ilyen slidert és random pár képet mutogatna 
Sajnos a flash nem jöhet szóba, ugyanis processzor gyilkoló, és flash bővítmény nem mindenhol van. Jqueryre (AJAX) gondoltam, nézegettem is pluginokat, de nem az igaziak. Mindegy, azért még keresgetek. 
Köszi a választ! 
Annyi hibádzik még a pluginoddal kedves Győző, hogy a monoslideshow fizetős sajnos :S
Ãlljon meg a menyegzői menet! Pöcse van a menyasszonynak! - nem az én pluginom.
Meg használható is.
Ha annyira kell az a fránya nyíl, akkor 25 € nem olyan nagy durranás érte. (Amúgy, a NextGen alapbeállításai között szerepel, hogy megjelenjen-e a szöveg, a vezérlés, vagy sem.)
Az hogy minden galéria, kép egy könyvtárba (Galéria útvonala) van az nem gond?
Egy idő után a bejegyzéseknél a könyvtárak kilistázása is már rengeteg idő lesz.
Nincs valami amivel át lehet könyvtárakat rendezni úgy hogy a hivatkozások nem változnak meg?
A galériákat albumokba lehet rendezni, és vagy egyedi képet, vagy galériát, vagy albumot meg lehet jeleníteni.
Azt vettem észre, hogy ie9 alatt sehol sem működik, a lightbox funkció.
Ez konkrétan miben, hogyan nyilvánul meg? Mit tapasztalsz, mi a hibaüzenet, melyik wp verzióval, milyen sablonnal, milyen url címmel? 
Nem a wp-ben keresendő a hiba, az ie9 verzió nem jeleníti meg a lightboxot, sokaknál megnéztem gondoltam szólok. Maga a nextgen gallery demó oldalon is a képre kattintásnál új lapon jelenik meg. Kompatibilis nézetben jó, de azt meg ki fogja használni. Az összes többi böngészőben rendesen funkcionál.
Sziasztok!
Nagy problémám van! Nem tudom értelmezni a leírásokat sem… Szeretnék létrehozni az oldalamon egy Galéria menüpontot.
A menüponton belül pedig több mappában szeretném dátum szerint elhelyezni a képet, de sehogy sem megy. Létrehozok egy galériát pl 2011 január, feltöltöm a képeket ez ok. Létrehozok egy galériát 2011 február mappát. Azt akarom megoldani hogy ez a két (és később a többi) galéria egy oldalon jelenjen meg, úgy hogy egy kis thumbnail kép legyen mindegyikről amit ugye be lehet állítani.És ha a kis képre kattintok, kiadja a mappa többi képét. Tényleg megnéztem a videókat leírást, de valami nem megy. Olyan leírást meg nem találtam, hogy egy teljesen galéria mentes oldalba hogyan rakosgatják bele az albumokat. Segítségeteket előre is köszönöm.
mint például ezen az oldalon.
http://www.tomyka.net/fenykepek/vegyes-kepek
az egészet próbáltam e szerint a leírás szerint:
http://webdesign.tomyka.net/wordpress/nextgen-gallery-leirasa
de nem ment
Ha már feltelepítetted a NextGen Gallery-t, akkor töltsd le hozzá a NextGen admin oldalánán Maxx és hgrg barátaink magyar nyelvi fájljait, majd nagyon figyelmesen menj végig a beállításokon.
Ha elolvasod és értelmezed a lehetőségeket, akkor amire a végére érsz a beállításoknak, már 90%-ban kész is vagy. 
Amit érdemes tudni a NextGen Gallery-vel kapcsolatban, annak felépítése: a feltöltött képeket a NG galériákban tárolja, és a galériák albumokba rendezhetőek. (persze, mód van egy-egy kép megjelenítésére is pl. egy bejegyzésben, vagy egy oldalon).
A fényképeidnek a WordPress-sel csinálsz egy oldalt, pl. Képtár néven, amelyet a menüpontban jelenítesz meg.
Mondjuk, a Képtárban a képeidet évenként, azon belül eseményenként szeretnéd megjeleníteni. Többféle megoldás is elképzelhető: pl. minden évnek létrehozol egy alkönyvtárat a Képtár oldalon:
Képtár
2011
2010
2009
stb.
Pl. 2010-ben a következő eseményeket fotóztad: Tavasz, Nyár, Åsz, Tél. A NextGen Gallery-ben csinálsz 4 galériát, szépen-sorban: 2010 Tavasz, 2010, Nyár, 2010 Åsz, 2010 Tél nevet adod nekik.
Ezt követően a számítógépeden már kiválogatott, vagy ki nem válogatott) képeid közül a NextGen feltöltés funkciójával feltöltöd az összes 2010. évben, tavasszal készült képeket a 2010 Tavasz képgalériába. Majd szépen a többit is a megfelelő helyre.
Majd a Nextgen Gallery Galéria —> Galériakezelés részbe bemész, két okból is:
- Megjegyzed az egyes galériák ID-jét
- A galéria nevére kattintva szerkeszthető a galéria leírása pl.
Ezeken a fotókon a 2010. év csodálatos tavaszi pillanatai láthatóak.
Ugyanitt lehet beállítani, hogy melyik legyen a sok kép közül az, amelyik bélyegképszerűen megjelenjen (amelyre kattintva majd láthatóak a galéria miniképei).
Ugyancsak ezen a képen lehet minden egyes képhez külön-külön rövid leírást adni, amely beállítástól függően meg is jelenik, illetve itt lehet a kép tartalmával releváns címkéket is megadni.
Amikor a galériákkal elkészültél, akkor a Galéria ---> Album részbe mész, ahol az albumok kezelése végezhető.
Elsőként létrehozol egy új albumot pl. 2010 évszakok néven (Új album létrehozása ---> beírod a kívánt nevet ---> Hozzáadás).
Második lépésként az Album kiválasztása menüpont legördülő listájából kiválasztod a kívánt albumot, majd a Galériák közül áthúzód az albumba a kívánt galériákat, és megjegyzed az album ID-jét.
Mindezeket követően a WordPress admin felületén az Oldalak --- > Képtár ---> 2010 oldalt megnyitod szerkesztésre, és eldöntöd, hogy az albumot, vagy a galériákat jeleníted-e meg.
Amennyiben az albumot, akkor az oldalra annyit írsz:
X = értelemszerűen, az album ID-je
Amennyiben a galériákat akarod megjeleníteni, akkor az oldalra ezt írod:
X = a galéria, amelyet meg akarsz jeleníteni, ID-je (nem az albumé!!)
Természetesen, egy oldalon több albumot, vagy képet is megjeleníthetsz, a kód ugyanaz, csak az ID változik.
Megjelenítésre mintákat és kódokat itt találsz: http://alexrabe.de/wordpress-plugins/nextgen-gallery/
Köszönöm szépen a részletes útmutatást!
Nagyon szívesen! Remélem, hasznos is, nem csak részletes! 
Sziasztok! Jön a látogató regisztrál az oldalra, onnantól tud feltölteni képet.
Viszont a képfeltöltésnél fájl névnél nem adja meg a nevét, így nem tudom, hogy ki töltött fel képek.
Van erre valami megoldás, hogy ha már csak regisztrált tölthet fel képet, akkor a regisztrált nevét látni lehessen a feltöltött képeknél, anélkül, hogy ő a nevét beírta volna bármelyik feltöltött képhez?
Mi van evvel a nextgennel? Nem képes pontos méretre vágni a thumb képeket. :S
Bezzeg a gyári WP képkezelő az a miniatűröket tudja 150x150px re
de itt a nextgennél hibába veszem ki vagy rakom be a pipát a miniatűrök újra generálásánál a Fix méret beállításnál hogy
“A képarány figyelmen kívül hagyása, ne legyenek portré-bélyegképek” megadom neki 98x75 erre csinál 3db 98x75-ös képet és egy 82x75-öst
http://film-ajanlo.info/szinesz/bradley-cooper
vagy ha a pipát kiveszem akkor 3 álló és 1 fekvő képem lesz.
Másik oldalamnál még vészesebb a helyzet 130x85px -es kis kép kellene, erre az 1600x1200px esből 113x85 és a 1280x1024px es képből 106x85px es miniatűrt készít.
Mi a hibajavítása?
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan Nextgen hibával, hogy az adminban pl. a galéria hozzáadása menüben ha rákattintok egy opcióra, akkor az alatta lévő nyílik meg? Pl. 'Add new gallery' -nél az az 'Upload a Zip-File' nyílik meg és így tovább. Egyébként eltűnnek az opciók is, pedig szerintem ott kéne maradnia. A beállítások ugyanilyen alapon működik és ott is hibázik.
- Add new gallery
- Upload a Zip-File
- Import image folder
Csomót böngésztem itt a fórumon, meg máshol is, újratelepítettem, megnéztem több gépen, több böngészőn, töröltem sütiket, stb. de semmi.
Most a kódot böngészem, a div-ek láthatósága működik rosszul, JS hibára tippelek, de ha tudtok jól bevált megoldást, akkor inkább nem írnék bele.
Köszi előre is!
Bocs, helyesbítek: a felette lévő nyílik meg, így az első soha.
Sziasztok!
Következő a gondom e neves pluginnal: a képeket képböngészővel lehet megtekinteni, de van egy kis bibi. Ha megszeretném osztani az adott képet valamelyik csatornán (facebook, twitter, gmail stb.) akkor nem a kép url címét másolja be jelen esetben a Shareaholic, hanem a bejegyzés url-jét tehát ezt kellett volna megosztani: hxxp://webcim.hu/kategoria/bejegyzes-cime.html?pid=32889 ehelyett csak ezt illeszti be: hxxp://webcim.hu/kategoria/bejegyzes-cime.html
Külföldi oldalakon keresgéltem megoldást, de nem találtam egyelőre. Hátha itt van valaki aki tudja hogyan lehet orvosolni ezt a kis bakit.
Nem tud senki megoldást erre a problémára? Azért csodálkozom, mert úgy tudom elég sokan használják ezt a plugint világszerte.
Sziasztok,
Teljesen kezdő vagyok. Egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom ezt a gallery plugint az oldalon használni? Egy külön menüpontot szeretnék ahol megjelennek a feltöltött képek.