NextGEN Gallery

Sziasztok!

Szeretnék slideshow-t tenni a fejlécembe, de nem a teljes fejlécben szeretném futtatni. Azt tudom, hogyan lehet a teljes fejléc képét lecserélni slideshow-ra…András szuper Wp-videójából. Viszont nem tudom megoldani, hogy a fejléc grafikáján fusson egy kis ablakban pl. jobb oldalon egy diavetítés.

Köszönöm, ha tud nekem valaki segíteni.

Réka

Sziasztok!

Új vagyok én is. Becsületesen elolvastam az ide vonatkozó bejegyzéseket, de a problémám nem oldódott meg. A NextGEN Gallery nem akar nekem diavetítést készíteni. Azt mondja,hogy az omagerotator.swf file nincs a wp-content/uploads könyvtárban. Pedig ott van nagyon is… Sőtt! Már minden alkönyvtárba helyeztem ilyet, hátha valami varázslatos módon legalább egyet megtalál. A wp-uploads könyvtár elérési jogosultsága 755. Találtam egy ide vonatkozó megoldást itt:

1.Turn off Permalinks by going to WordPress Administration > Options > Permalinks and setting the radio item to Default – We do this as WordPress masks the true error disabling Apache’s internal server error log recorder

2.Paste the dynamic URL to imagerotator.php file in your browser just as NextGEN Gallery does (e.g. http://www.example.com/wp-content/plugins/nextgen-gallery/xml/imagerotator.php?gid=1), make sure the URL is correct and Gallery ID (gid) is included – We do this so that Apache can write the error log to the server error log and we can diagnose it

3.Open up cPanel and view the Server Error Logs

4.Look at the most recent records, this should give you an indication of the directory/file permissions you need to make

5.Set the permissions on the wp-content directory to 755 – We do this as some shared server environments enforce strict security rules and when files abuse these they are terminated and return a 500 Internal Server Error

6.Set the permissions on imagerotator.php to 755 – We do this for the same reason as above

7.Turn on Permalinks again by going to WordPress Administration > Options > Permalinks and setting the radio boxes to your previous radio item

Végigmentem ezen is, de semmi változás. Enélkül a kis hurvinyek oldalam nem ér semmit. Kérlek segítsetek!!!

Üdv.

Balázs

A fájl tvábbra sem lokalizálható…

Meglett…

Leég a képemről a bőr Ideteszem, hátha más is napok óta vért pipil emiatt a triviális hiba miatt.

auxano bejegyzése.

My apologies if you already knew this, but I thought I would just add that you have to go to Gallery > Options > Slideshow (which is in the horizontal top menu) to get the slideshow working. I didn’t see that top menu after I was in the Options menu and was going crazy trying to figure out why the slideshow wasn’t working.

'Réka' wrote on '2010-02-26:

Szeretnék slideshow-t tenni a fejlécembe, de nem a teljes fejlécben szeretném futtatni.

A sablonod header.php fájljában helyezz el egy hasonló div-et:

Code:

Ez azt mondja, hogy az 1-es galéria képeit (ID=1) 320x107px-es (320,107) méretben vetítse le a fejlécben.

A style.css-ben "játszod be", hogy hol is jelenjen meg pontosan:

Code:

#kepvalto {

position:absolute;

left:830px;

top:137px;

height:107px;

width:320px;

}

Természetesen a számokkal úgy kísérletezel, ahogyan számodra a legmegfelelőbb lesz a kinézet.

Győző!

Nagyon köszönöm a segítséget! :rolleyes:

Réka

Sziasztok…

Nagyon kezdő vagyok és a NextGen bővitménnyel nagyon elakadtam… vagyis 3 napot tanulmányoztam de mivel hogy az angol nyelv nem az erőssegem igy fogalmam sincs az egészről. ha valaki magyarul leirná a részleteket, vagyis hogy pl. A képek menübe hogy tudom betenni a galleryt azt nagyon megköszönném. Vagy csak simán a lépéseket…

Köszi elére is.

Üdv. DjRoca

Ha itt végigolvasod az előző 1-17 oldalig, akkor már professzor is lehetsz. :slight_smile:

Tedd be a magyar nyelvi hu.mo fájlt a bővítmény lang könyvtárába, aztán a bővítmény beállításainál menjél végig: a felajánlott lehetőségekre vagy kattintani kell, vagy nem kattintani. :slight_smile:

Az elérési utat ne feledd beírni (mármint a képfeltöltését), általában, normális esetben wp-content/uploads.

Ne feledd az imagerotator.swf fájlt sem feltölteni az uploads könyvtárba (a NGG figyelmeztet is rá, és meg is adja az elérési helyet), mert a slideshow csak ezzel működik.

A képeket a bejegyzésbe / oldalba sima rövid kódokkal illesztheted be. Itt találsz mintát a kódokra, és arra, hogy mi, hol és hogyan fog megjelenni: http://nextgen-gallery.com/gallery-page/

Widgetet is használhatsz, akkor csak a kívánt képméretet kell megadni, valamint azt, hogy a képeket melyik könyvtárból vegye, illetve melyikből ne vegye.

Nagyon köszönöm a segítséget!

Roca

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!

Először is gratulálok a fórumhoz, nagyon szuper! Gratula a wp-nek is. Könnyen kezelhető és értelmezhető még nekem is.

Új vagyok, minden téren. Nem vagyok programozó vagy webmester, de már a második honlapomat készítem a Wp-el. Azért tanulom már hónapok óta, mert Webáruházakat (webshopokat) fogok üzemeltetni. Mielőtt belevágnék ebbe az új vállalkozásba szeretném átlátni a rendszert. Ezért beiratkoztam egy html programozó tanfolyamra (is), ami ősszel kezdődik. Az első oldal amit készítettem egy egyszerű oldal bővítmények nélkül. Igazából reklám céllal készítettem amin van egy partnerprogram hirdetés. Megtanultam a kereső optimalizálást, és két hét után már az első oldalon szerepel googliban, több kulcsszóval is. Most készítek egy komolyabb oldalt a kedvenc hobbimról a pókerről. Már megvan minden plugin ami kell, és már be is állítottam mindent a ti segítségetekkel. Mármint sokat olvastam a fórumot. Nagyon hasznos!!!

Viszont egy dologgal nem tudok megküzdeni, kérlek segítsetek. Már DNS nevű felhasználó is feltette a kérdést de sajnos nem kapott rá választ vagy csak én nem találtam, akkor bocsi.

Minden egyes kép feltöltésénél a következő hibát dobja: (Error : exec() or passthru() is not allowed. Could not execute Imagick)

Ingyenes tárhelyet használok, 000webhost.com-ot.

Köszönöm a válaszokat.

üdv.: egy újabb wp szerelmes tag

NextGen Gallery:

Minden egyes kép feltöltésénél a következő hibát dobja: (Error : exec() or passthru() is not allowed. Could not execute Imagick)

Ingyenes tárhelyet használok.

Köszönöm a válaszokat.

üdv.: egy újabb wp szerelmes tag

[/quote]

Haliho!

Nos a válasz szóról szóra ott rejtőzik az általad beillesztett üzenetben:

“Hiba: exec ill passthru függvények nem engedélyezettek. Nem tudom az ImageMagic-et futtatni”

Megoldás: írj nekik, hogy legyenek szívesek engedélyezzék neked az exec vagy passthru fgv-eket… vagy mondják meg mely más módon használhatod az imagemagic-et :smiley:

Sziasztok!

Frissitettem automatikusan a NextGEN Gallery-t az 1.5-re.

De azota nem lehet elerni az OPTIONS menut, vagyis bejon, de a fules megoldanal ha rakattintok az egyes menupontokra, nem jelenik meg semmi.

Csak siman egymas mellett megjelennek:

General Options Thumbnails Images Gallery Effects Watermark Slideshow

Ez miert lehet?

Sziasztok!

Jó sok albumot szeretnék megmutatni egy oldalon. Azt szeretném, ha mindegyikről csak egy kép lenne kint alapból, és azt kattintva jelenne meg a PicLens, vagy valami hasonló… Szóval a lényeg, hogy ne a teljes képlista legyen az oldalon, hanem csak egy szem kép. Tudtok segíteni?

Köszi szépen!

Ezt akarom valahogy normalizálni:

http://nemezoo.hu/?page_id=6

Balee007!

6-tal feletted már ott volt a válasz: http://nextgen-galle…m/gallery-page/

Suni!

A NextGen (nem emlékszem melyik verzió óta, de nem annyira régóta) az 5.x PHP-t kéri a szervertől, egyébként korlátozottak bizonyos funkciói.

Ha nem ez a kiváltó ok, akkor javaslom, hogy kézzel töltsd fel az új verziót, lehet, hogy sérült valamelyik fájl.

Szia Győző!

És az a durva hogy már olvastam is korábban… Formám a régi.

Köszi szépen!

Sziasztok.

Egy kérdés. Szólt a wp, hogy van frissítés a NextGen Gallery-hoz. ha rányomok az automata frissítésre, akkor a képek, beállítások,…, megmarad? Előre is köszönöm.

kepzavar

Megmarad minden igen. Ebben az esetben mindig a bővítmény a program fájljai frissülnek.

@Efrud: Köszönöm. Akkor bátran frissítek.

Azért a frissítés előtt (különösen az ilyen nagyobb lélegzetű frissítés előtt) csinálj egy biztonsági mentést a gépedre (havonta legalább egyszer nem is ártana): mentsd el a wp-config.php és a .htacces fájlokat, valamint a wp-content könyvtárat és egy sql adatbázis-t.

Ezzel felfegyverkezve bátran neki lehet vágni bármilyen frissítésnek.