Üdvözletem! És szép vasárnapot mindenkinek.
Feltettem egy Nextgen galériát. De nekem több tárhelyem is van. Azt szeretném elérni, hogy ez a Nextgen ne arról a tárhelyról hozza be a képeket, ahol a wordpress van, hanem egy másikról. Próbálkoztam, de nem sikerült. Van erre valami megoldás, vagy ne kisérletezzek. (A két tárhely egymástól független.)
Köszönöm a választ előre is.
Szerény véleményem szerint nem fog összejönni, de lehet valaki tud rá módot. 
Szerény véleményem szerint nem fog összejönni, de lehet valaki tud rá módot. :)
Tartottam tőle, de azért köszi szépen :)
attól függ: a különbböző tárhely pontosan mit takar… talán megpróbálhatsz rá symlinket létrehozni ha van hozzá egy statikus ipd stb… de elég reménytelen… habár kereshetsz vmi egyéb plugint, ha mindenképp más tárhelyről akarsz include-olni… végső eseT: cornba beraksz egy scriptet ami időnként másolgat, ha van új anyag 
symlinket ... egy statikus ipd stb... cornba ...
Ezt a választ is köszönöm, de az idézetben maradt szavaknak egyenlőre utána kell olvasnom a Google-ban ;)
Statikus IP-t azt meg tudom kérdezni a tárhelyszolg-tól (megacpn van)
Ebben a galériába be lehetne valamilyen módon építeni képeslapküldő szolgáltatást? Vagy képküldő “plugint”?
Meglehetne valahogy oldani, hogy amikor rákkatintunk a képlistán valamelyik képre akkor javascript nézetben nyíljon meg a képe, hanem képböngésző módba vigyen arra a képre melyre kattintottunk?
Ha arra gondolsz hogy nem akarsz mondjuk lightboxot akkor kapcsold ki a megjelenítési beállításoknál. Akkor új ablakban fog megnyílni effekt nélkül.
Ha arra gondolsz hogy nem akarsz mondjuk lightboxot akkor kapcsold ki a megjelenítési beállításoknál. Akkor új ablakban fog megnyílni effekt nélkül.
Hű, de hülyén fogalmaztam. Az a kérdésem, hogy amikor valamelyik képre kattintok, akkor megoldható-e, hogy a képböngésző jöjjön be nagyobb képpel, persze a kicsinyített változatával.
shutter-t állítsd be a beállításoknál, és megfelelő style-t, és azt is aktiváld.
Köszönöm az eddigi válaszokat. A következő kérdésem ezzel a galériával kapcsolatban: A képböngészés közben lapozáskor: ilyen a url cím ha rámegyek valamelyik számra: hxxp://xxxxxxx.hu/ngallery/post/kirandulas/page-2 Ebből, hogyan lehetne átírni vagy törölni a /post/ részt?
hxxp://xxxxxxx.hu/ngallery/post/kirandulas/page-2 Ebből, hogyan lehetne átírni vagy törölni a /post/ részt?
Ezt is megtudtam oldalni a rewrite.php átírásával. Az adminban az NGGALLERY áttekintésében kiírja, hogy össz-vissz mennyi kép lett feltöltve. Kilehetne ezt íratni, a honlapra is, a átlagos felhasználóknak? A footer.php-ba szeretném.
Van lehetőség a galérián belül a képek sorrendjének módosítására?
A Beállítások között azt megtaláltam, hogy kép ID, dátum, fájl név, stb. szerint generálja le a sorrendet, de én saját sorrendet szeretnék beállítani.
Bepipáltam a 'Saját elrendezés' fület, de nem látom, hogy hol lehetne ezt megváltoztatni… Köszi!
Belépés az admin felületre, majd Gallery --> Manage Gallery --> Sort gallery —> saját ízlésed szerint eltologatod a képeket --> Update Sort Order
Köszönöm a gyors választ! 
Üdvözlet egy kétbalkezes wordpress-el ismerkedőtől.
3 problémába futottam bele pár óra ismerkedés után.
1. a free témák "hivatalosan" használhatók olyan célra hogy én a saját vállalkozásunkat népszerüsítsem vele az interneten egyáltalán a wordpress-t szabad-e ?
2. amikor egy nextgen gallery-s bélyegképes galériát szúrok be egy hozzászólásba ott a képek kis fehér keretét és szürke kontúrját tudom-e változtatni valahogy?
3. widget-ként az oldalsávba tettem egy nextgen gallery-t, lehet-e úgy kalibrálni a dolgot hogy minden "oldalon" ez a galéria külön mappából gazdálkodjon.
nem engedi szerkeszteni a hozzászólás így ide írom, megpróbáltam minél gondosabban végigolvasni a topic-ot, ha elkerülte volna a figyelmem és szakállas dolgokat kérdeztem akkor elnézést.
sziasztok
- ez a sablontól (theme=sablon a fórumon közmegegyezés szerint
)függ. Amikor felteszed mindig ki van téve egy link a sablon/készítő weboldalára.
- A stíluslapjában (CSS=Cascading Style Sheets ha jól emlékszem) kell átállítanod . Vagy a sablonodban állítod be (és bírálod felül) ezeket a beállításokat, vagy a NextGen stílusait szerkeszted(ez utóbbi a “szebb” megoldás, ill. így ha sablont váltasz maradnak ezek a beállításaid). /a)Megjelenés > Szerkesztő > Stíluslap | Nextgen > Megjelenés/
köszi, rátaláltam a dolgokra azt hiszem menni fog . :rolleyes:
Sziasztok
Van egy kis gondom a NGG-vel: album es gallery oldalakon a thumbok csak a sidebar aljaval egyvonalban kezdodnek. Gondolom hogy ez valami div nesting problema lehet, viszont mas oldalakon (pl postok) egyaltalan nem jelentkezik, illetve ha valami szoveget irok a gallery vagy az album kod ele az adott oldalra az is normalis helyen, felul jelenik meg, csak a thumbok csusznak le, attol fuggoen hogy milyen hosszu a sidebar. Valami otlet, latott mar vki hasonlot?