Képernyő beállításaira klikk, és állítsd be, hogy látszódjon.
Na így már megvan. Nagyon szépen köszönöm! Interakcióban volt benne! Nagyon sokat segítettél. Köszönöm mégegyszer:)
Én is szeretném letiltani a hozzászólásokat, vagyis pontosabban azt szeretném, hogy csak Facebookosan lehessen hozzászólni a gyári WP félét pedig teljesen letiltsam, még csak regisztrálni se lehessen, semmi ilyesmit. Ez hogyan oldható meg?
Ideje lenne elolvasni a Vezérlőpult —> Beállítások részt!
És/vagy ezt: http://www.wordpress2you.com/2011/07/wordpress-telepites-utani-beallitasok-wordpress-altalanos-beallitasok/
Igen, ez a része sikerült is a dolgoknak, viszont a fogalmazásom a kérdéssel kapcsolatban rossz volt. Szóval a letiltás ezen része megtörtént, csak azt szeretném, hogy a hozzászólások kikapcsolva a bejegyzések alatt is eltűnjön. Tudom apróság, de nem nagyon találom ezt a részt. Az egész hozzászólásos dolog helyett az Facebook bővítményt szeretném használni majd.
Sablon neve?Honlapod elérhetősége (url)?
Bemész a sablon mappába, single.php-t megnyitod szerkesztésre és kitörlöd ezt a sort:
Köszi a segítséget, egy része eltűnt, de a képek alatt még mindig látszódik, hogy hozzászólások kikapcsolva. Azt is a single.php- ban keressem?
single.php= csak egy postot jelenít meg.
ha van még akkor archive.php stb…
legjobb ha végignézed az összes sablonfile-t
… és nem törlés, hanem csak kikapcsolás
Ergo most elég gondolom a true részt, false-ra állítanom. Az a gond, hogy nem igazán találok más részt, nem tudom milyen néven keressem ezt ami minden bejegyzés alá odaírja kicsivel, hogy hozzászólás kikapcsolva. Keresgéltem, mert ha ez meglenne, utána szeretném, hogy a címkék se jelenjenek meg az összes bejegyzés megtekintésekor, csak ha egy egy bejegyzésbe belementem akkor. Gondolom a kulcsa a kettőnek eléggé hasonló.
http://forum.word-press.hu/topic/6067-hozzaszolas-tiltasa/page__view__findpost__p__46867
itt megkaptad a választ mi nem világos?
Igen, ezt meg is köszöntem, de sajnos ez csak egy részét tünteti el a dolgoknak. Ãgy a postok alatt ugyanúgy ott marad a “hozzászólások kikapcsolva” felirat. Szóval ez csak a postok egy részén tüntette el a dolgokat.
akkor talán át kéne nézni a file-okat hogy milyen egyéb commentre vonatkozó dolgot hívnak meg…
Hát épp ez a baj, hogy nem találok ilyesmiket, eléggé kezdő vagyok a témában… :rolleyes:
Zozeei!
Türelem, mértékletesség és kitartás - valahol ezt már a napokban leírtam, de úgy látszik, nem árt ismételni.
A WordPress nem egy futó kaland, hanem egy tartós, mély kapcsolat - valahol ez a titka akár a hozzászólások, akár a címkék kikapcsolásának. A WordPress kezesbárányként duruzsol neked, ha hajlandó vagy megismerni, ha áldozol rá, ha hódolsz neki.
Ha átgondolom, hogy kezdőként a Fórumon miket kérdezel, mikkel foglalkozol, akkor rá kell jönni, hogy egyszerre akarsz megoldani mindent. Szeretnéd, ha pár nap alatt olyan honlapod legyen a rendszerrel, mint akár a legkomolyabb oldalak; ez is legyen rajta, meg az is, ezt is tudja, de azt is ám!
Ez rendben is van, sőt, nagyon is rendben van! Legyen olyan, mint senki másé!
Csakhogy, illene meg is ismerni a kicsikét, mielőtt meg… hmm, khmmm… megkérdezed, hogy akarja-e ő is.
A WordPress-nek (is) van egy bizonyos szerkezete, felépítése, amelyet tudni kellene. A fejrész megjelenéséért a header.php fájl, a bejegyzés megjelenítéséért a single.php, az oldal megjelenítéséért a page.php, a lábrész megjelenítéséért a footer.php, az oldalsáv megjelenítéséért a sidebar.php, a hozzászólások megjelenítéséért a comments.php, a főoldal (a hírfolyam) megjelenítéséért az index.php. a megjelenés formáiért, színeiért, külalakjáért a style.css fájlok a felelősek általában.
Ha valahol, valamit matatni szeretnénk, akkor el kell gondolkodni azon, hogy a honlapunk melyik területe az érintett, mi az érintett, és ott kell keresgélnünk, ott kell szerkesztgetnünk.
Köszi az infót, azt hiszem megváltoztatom kissé az álláspontomat. Csak, hogy saját szakmámat hozzam fel, kissé olyan ez mint az autószerelés, minden összefügg mindennel, és ha ez nem lenne elég, a legtöbbször nem is minden az, mint aminek látszik
De így CMS-ek körében is más a WP, amíg egy két cms olyan mint a piramis, a kezdet nehéz aztán egyre könnyebbé válik a kezelése, én a wp-nél kicsit fordítva érzem ezt, fordított piramis, a kezdet egész könnyűnek tűnt, azután egyre bonyolódnak a dolgok
No azt hiszem a következő napokat gondolkozással fogom tölteni egyenlőre.
@Zozeei:
Ahogy látod minden mindennel összefügg. Ezért érdemes egy teszt oldalt csinálni, ahol aztán lehet “garázdálkodni” és nem hullik ki a hajad ha valamit elrontasz
De ugyanakkor meg is szeretnélek nyugtatni: nem a WordPress lesz bonyolultabb, hanem neked vannak egyre érdekesebb ötleteid, melyek “mélyebbre merülést” kívánnak
Ez annyit jelent, hogy mint a kocsiknál, itt sem egyből szétkapod az egész motort, hanem csak leszereled a műszerfalat, hogy megnézd mi van mögötte // nekem sajna nem volt szerencsém a Mazda MPV-nk nem adta meg magát, pedig csak a rádió/CDlejátszó stb -t akartam kioperálni…
Gondolom neked 2 perc lett volna, nekem két és fél órám ráment és nem jöttem rá hogy kéne…(jó nem vagyok teljes analfabéta a mitshubishi lancer-ét anno simán megoldottuk )
Tehát ne add fel, nem olyan nagy dolog mint aminek látszik.
Utólagos elnézést, ha kicsit harapós vagyok néha…
Amúgy ha nem nagy gond az angol akkor érdemes sokat nézegetni:
http://codex.wordpress.org/Using_Themes
http://codex.wordpress.org/Templates
http://codex.wordpress.org/Template_Tags
Köszi neked is, olvasgatom a dolgokat, sajnos az angollal nem állok a legjobb szinten, alapvető dolgokat meg tudok oldani, de hosszabb szövegekben mindig elakadok. Próbálkozom, és reménykedem
Köszi mindenkinek!