Nem pontosan értem de mi akar lenni ez a napijo.com.coreftp:21? Ez akar lenni a cím amin keresztül próbálkoznál az FTP eléréssel? TC-ben a beiríandó címnél írd be egyszerűen ftp.napijo.com és ha minden igaz a felhasználóneved is: napijo lesz, a jelszavad pedig amit kaptál ami a visszaigazoló levélben van.
Ha nem módosítottál semmit sem az FTP Accounts résznél akkor működnie kell. Próbáld meg Total Commander-ben vagy valami használható FTP programban pl. FileZilla-ban…
Ne érezz állandó késztetést arra, hogy feleslegesen idézed az előtted hozzászólót!
sztem sikerült :D, emailcímet kelett beirni fehasználónévnek
DE van 1 ujabb problémám, a kezdőlapom a "Hosthator, Getting Started" oldal, feltelepítettem a WP t de az oldal megjelenítésénél ismét ugyan az az oldal :S Miért?
Már csak az a gondom hogy a kezdőlapra a “Hostgator, Getting started” nevezetü kezdőoldalt hozza be, hogykell beállítani hogy a WP legyen kezdőoldal?
Ha feltelepítek most ezután 1 Joomla t akkor tudom majd váltogatni, leellenőrizni élesben hogy sikerült-e a beállítás, vagy sikerült e közzétenni a bejegyzés.
emelett van oylan lehetőség, hogy nem teszem közzé a weblapot hnem csak én érhetem el, és a közönség előtt vlm “Hamarosan…” html jelenjen meg?
Sehogy…, alapból jónak kell lennie. FTP-n a public_html mappába felöltött fájlok rögtön megjelennek a Hostgator weblapodon. Valószínű nem oda telepítetted a WordPres-t.
Tesztelni weblapot: hozz létre neki a Cpanel-ben egy AlDomain-t. Cpanel: Domain doboz: Subdomains menüpont
Beírod neki pl. akarmi > ezután automatikusan létrehozza ennek a mappáját (akarmi mappa) - amit FTP-re bejelentkezve láthatod, a böngésződben pedig így érheted el: akarmi.weblapodneve.hu
Ha a Joomla-t ugyanoda akarod telepíteni, ahol most a WP blogod van, akkor szerintem tedd azt egy mappával beljebb.
" emelett van oylan lehetőség, hogy nem teszem közzé a weblapot hnem csak én érhetem el, és a közönség előtt vlm “Hamarosan…” html jelenjen meg? "
Ha a WP-d főkönyvtárába(ahol az index.php van) feltöltessz egy index.html -t ,valami"hamarosan" tartalommal, akkor az oldalnév beírásakor az index.html jön be a index.php helyett.(félmegoldás)
Ha valaki a WP teljes elérési útját( hxxp:// …/index.php ) írja be, akkor a WP jön be.
De ha nem ír a végére index.php -t , akkor automatice az index.html-t tölti be.
Ha majd nem kell, töröld az index.html-t oszt kísz.
Küldtem magamnak 1 e-mail és mikor megnézetem WebMailen, nem kaptam meg, de amit én küldök WebMailen külső e-mailre azt az üzenetet megkapják, csak amit én kapok azt nem kapom meg, ez miért van?
És ha csinálni akarom másnak e-mail címet akkor az illető hogyan tud belépni a saját címével és jelszavával amit adok neki ?
Tehát az E-mail cím és fiók létezik, hiszen ha nem létezne, nem kaptad volna meg.
A WebMail az mi? hol érhető el? Annak a UPC a szolgáltatója? Ha igen, akkor szerintem csak várnod kell pár órát, hiszen magyar szolgáltatónál ez bevett szokás. Regisztrálj itt magadnak mail fiókot, többre mész vele: http://mail.google.com // és sokkal gyorsabb, mint bármelyik magyar szolgáltató.
Ha nem akarsz ott regisztrálni, akkor várj türelmesen, szerintem 4-6 óra múlva megkapod.
Email cím étrehozásnál kell adni jelszót, nem? Na, akkor vagy: a hostgator levelezőfiókjába lépve (ott az elérhetősége valahol a Cpanelben, több is van neki, van olyan, ami még magyarul is tud), vagy úgyszintén létrehozásnál olyat is kapsz, hogy: POP protokol vagy ilyesmi, azoknak az adatoknak a segítségével más email fiókból is lekérheted a leveleket. Pl. én is a mail.google.com címen regisztrált fiókban kérem le a hostgatoros leveleket:
Gmail fiókban > Beállítások > Fiókok és importálás > Levelek ellenőrzése POP3 segítségével
itt amit most megadtam útvonalat, azután kell megadnod a hostgatoron mail cím létrehozáa után kapott POP3 adatokat…
Amikor a napijos emailről küldök levelet akkor megkapom, de amikor válaszolok akkor nem tudja elküldeni.
Ezt írja ki:
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 No Such User Here (state 14).
Original message
MIME-Version: 1.0
Received: by 10.223.97.220 with SMTP id m28mr859841fan.36.1264854322983; Sat,
hitetlen ahogy mondtad megakartam csinálni a Gmalon importálást de a hostgatoron ezek a portok vannak:
Outgoing Mail Server: mail.napijo.com (server requires authentication) port 26
Outgoing Mail Server: (SSL) *.hostgator.com (server requires authentication) port 465
és amikor ki kell választani a portot akkor nincs se 26 se 465, s ezt irja ki:
Hiba részletei A szerver a következő hibát találta: "SSL protocol error. Please try disabling SSL, or contact your other provider to verify the correct port settings."
hozz már létre még egy mail címet: akarmi@napijo.com (számok aláhúzás bla.bla… nélkül)
Nem akarom elhinni (de kipróbáltam, tényleg hibát jelez a gmail) - hiszen én már kismillió e-mail címet hoztam létre a hostgatoron a cpanelben…, sosem volt ilyen gondom.
ennek menni kell. (létrehozásnál meg megkapod a POP adatokat, másold ki magadnak)
Nem lenne egyszerűbb megoldás ha a cPanel-en belül az Mail-os résznél az MX Entry-re kattintva megkönnyítve a saját dolgod és átirányítanál mindent a Google Mail rendszerére? Ha így döntesz akkor felkeresed a Google Alkalmazásokat (https://www.google.com/a/) és értelem szerűen regisztrálsz.
Valahogy az MX résznél akkor így kell majd, hogy kinézzen legalábbis elvileg:
Change MX Entry: Change MX for napijo.com Priority: 0 to: aspmx.l.google.com a bepipálandó részhez pedig pipa egészen pontosan ehhez: Always accept mail locally even if the primary mx does not point to this server.
Ha pedig minden jó akkor pár órán belül (1-2) már a leveleket a https://mail.google.com/a/napijo.com címen tudod elérni ugyanazon a már ismert Gmail-os felületen keresztül ugyanazokkal a lehetőségekkel.
Outgoing Mail Server: mail.napijo.com (server requires authentication) port 26
Outgoing Mail Server: (SSL) *.hostgator.com (server requires authentication) port 465
Supported Incoming Mail Protocols: POP3, POP3S (SSL/TLS), IMAP, IMAPS (SSL/TLS)
Supported Outgoing Mail Protocols: SMTP, SMTPS (SSL/TLS)
Mit irjak a SMTP serverhez?
Amugy, csináltam 1 e-mailt, "valami@napijo.com, erre a címre küldtem mailt a gmailos címemről és megkaptam, ugyan akkor az alap címemre nemtudok küldeni:S
Ezután jobb oldalon van egy regisztrációs fül amire kattintasz és követed az instrukciókat amiket felkínál neked a rendszer. Amire figyelj, hogy ne regisztrálj Prémium csomagot mert nem érdemes még ha adnak 30 nap kipróbálási lehetőséget akkor sem. Maradj az egyszerű és egyben ingyenes legfeljebb 40 felhasználót kiszolgáló változatnál. (De ha gondolod ezt is választhatod csak azért javaslom, hogy ne mert valószínűsítem, hogy nem szeretnél fizetni a Google Alkalmazások Prémium csomagjáért ha már feltetted a kérdést, hogy fizetős -e?)
Ez röviden annyit fog jelenteni, hogy létre fogsz tudni hozni akár 40 különálló e-Mail címet és mindegyik kaphat 7-8GB (nem tudom pontosan most hol tart) Gmail fajta tárhelyet és üzenetküldési felületet. De amúgy a Hostgator cPanel-je rendkívül sokat tud segíteni hisz majdnem minden egyes részhez van súgója és nem szabad elfeledkezni a 0-24 órában elérhető Hostgator Ügyfélszolgálatról sem akiknek bármikor bármi kérdést feltehetsz azonnal és készséggel állnak a rendelkezésedre és segítenek vagy megoldják a problémákat.
Korábbi kérdésedre pedig a legegyszerűbb megoldás az, hogy ameddig csak te saját magad akarod elérni az oldalt létrehozol egy .htaccess fájlt (mivel a Hostgator támogatja ezt is) és abban megszabod, hogy csak te tudj belépni a még el nem készült oldaladra. Ez a legegyszerűbb megoldás se Plugin nem kell hozzá se nem html fájl.
De azt már végképp nem értem, hogy miként kerül képbe a Joomla? Csak gondolom és értem is de inkább egy WordPress-es Fórumon szóba se érdemes hozni hisz nálunk a WordPress a legjobb és legnagyobb és ez igazából így is van. Ha kettő rendszert akarsz telepíteni akkor mindenképp el kell választanod egymástól a telepítendő fájlokat.
Tehát nem teheted meg azt (illetve megteheted csak nem célravezető), hogy ugyan abba a mappába amiben a WordPress telepítő fájlai vannak (ami kevesebb mint 2.000 fájl) nem teheted bele a Joomla telepítő fájlait (ami talán már több mint 10.000 fájl) hisz mindegyik rendszernek vannak hasonló PHP fájlai pl. a legkézenfekvőbb a legközvetlenebbre az index.php-ra gondolni.
Lépj be a cPanel-be ott a Doamin résznél megtalálható az Aldomain ikonja arra kattintva pedig végig is futhatod, hogy mit írnak és javasolnak az új aldomainok létrehozásánál és persze létre is hozhatod az új címet. Amire érdemes figyelni, hogy ne kerüljön a fődomain public_html könyvtárába. Semmiképp sem lépj vissza egy szintet és máris létrehozhatsz ott egy könyvtárat így semmiféle keveredés nem fordulhat elő.
van az E-mail cím, admin@napijo.com, és mikor irok vlk nek akkor a nevemet írja ki am it megadtam, hogy lehet azt megcsinálni hogy "Napijo.com ot irja ki vagy más szöveget? Mármint ha irok neked levelet akkor nem a nevem látszik hanem “Napijo.com” jött a levél.