Hostgator tárhely

Bonyolítjátok rendesen.

Magyar domain külföldi tárhelyen = Magyar domain + magyar névszerver + átirányítást kérni a külföldi szerverre.

De szerintem hitetlennek igaza van. Nincs nagy értelme a magyar domainnek. Vesződjön velük meg az egész domain regisztrációs folyamattal meg a felügyelettel az akinek hat anyja van egy faluban. Sajnos olykor muszáj.

'hgrg' wrote on '2010-01-05:

@hitetlen:a meggyőzés nekem szól?

Nem, hanem obolony -k.

megnyugodtam :slight_smile:

'hitetlen' wrote on '2010-01-05:

Találtam még egyet a tárhelyemen, az is egy teljesen más magyar szolgáltatónál regisztrált magyar domain..., nekik is csak a hostgator IP-címet küldtem el. Na mindegy, ha a fejedbe vetted, hogy ez nem lehetséges, úgy sem tudlak meggyőzni.

Hát drága pajtásom te itt aztán osztod rendesen az észt a domain reggel kapcsolatosan... csak ahogy látom kb alapvető elképzelésed NINCS RÓLA.

El kell keserítselek, az általad idézett .hu domainek közül EGYIK SINCS a hostgatornál NS szinten.....

1., generatorok.hu http://www.domain.hu/domain/regcheck/?dname=generatorok.hu&host=&K%E9rdezz%21=K%E9rdezz%21 ez valami swi.hu-nál van (magyarország) amúgy hibásan is van beállítva az ns, talán kéne szólni az swi-s adminnak...

2., wellnessmedical.hu http://www.domain.hu/domain/regcheck/?dname=wellnessmedical.hu&host=&K%E9rdezz%21=K%E9rdezz%21 ez valami alfanet.hu (magyarország)

3., madonna.co.hu http://www.domain.hu/domain/regcheck/?dname=madonna.co.hu&host=&K%E9rdezz%21=K%E9rdezz%21 ez valami ghost.hu szintén magyarország.

Mind a három ha a te hostgatoros domainedről fut, akkor http átirányítással fut onnan, és nem NS (regisztrátori szintű) átirányítással. Ez egu egy soros kis head tag a html-ben.

szal kérlek ha nem értesz hozzá, akkor NE OSSZD már az észt ilyen szinten, hogy mi kell a magyar .hu domain reghez, vagy mi nem.

köszönöm :blink:

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!"

azért mutatok egy hostgatornál NS (szerver) szinten lévő .hu domaint:

http://www.domain.hu/domain/regcheck/?dname=vcm.hu&host=&K�rdezz!=K�rdezz!

gondolom email cimeket se tudsz a sajat cPaneledbol felvenni a .hu domained ala, hanem a magyar szolgaltatodtol kell kerjel… ez ezert van, mert csak html atiranyitasod van, a domain nincs amerikaban.

szal kerlek mielott belekotsz valakibe, vagy valamibe, akkor azt ugy tedd, ha elegendő információval és tudással rendelkezel az adott témában.

köszönöm :blink:

“Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!”

'Efrud' wrote on '2010-01-05:

Bonyolítjátok rendesen.

Magyar domain külföldi tárhelyen = Magyar domain + magyar névszerver + átirányítást kérni a külföldi szerverre.

De szerintem hitetlennek igaza van. Nincs nagy értelme a magyar domainnek. Vesződjön velük meg az egész domain regisztrációs folyamattal meg a felügyelettel az akinek hat anyja van egy faluban. Sajnos olykor muszáj.

szerintem meg aki magyarorszagon akar elerni jo helyezest a google-ben annak nagyon is fontos a .hu

hogyne lenne ertelme... ekkora butasagot...

amugy meg ez a html atiranyitgatas is okos dolog, fizeted a magyar tarhelyet, illetve a hostgatort is (vagy mas kulfoldit).

aztan amikor a magyar szerver megadja magat, vagy lerohad vmelyik kozpont, akkor a te oldalad se erheto el, mivel hiaba van a tokeletesen mukodo usa szerveren a tenyleges tartalom ha oda egy gyenge magyar szolgaltaton keresztul ersz el, es nem kozvetlenul...

tessek kicsit gondolkozni ha mar kulfoldi tarhelyeket berelgettek... meg alapveto hosting tudas, es angol nyelvtudas sem art hozza....

'obolony' wrote on '2010-01-06:

szerintem meg aki magyarorszagon akar elerni jo helyezest a google-ben annak nagyon is fontos a .hu

hogyne lenne ertelme... ekkora butasagot...

Látod látod, ehhez meg te nem értesz..., de maradj meg abban a tudatban, hogy ez így van, miközben meg nem :)

Magyar tárhelyet meg nem fizetek...

és akkor mivel ezt jól kibeszéltük, téma részemről lezárva :) Viszont örülök, hogy találkozhattam az életemben egy ilyen okos emberrel is. Köszi.

Magyar tárhelyem max akkor lesz, ha hosting céget alapítok :smiley:

Feltehetően az igazság a túloldalon van. Mindenki felől nézve. :slight_smile:

Nagy butaság kijelenteni, hogy nem kell magyar tárhely, éppen olyan nagy butaság, mint azt kijelenteni, hogy csak magyar tárhely kell.

Véleményem szerint ez is kell, meg az is kell. Kinek ez, kinek az, kinek meg amaz.

Ebből - talán - az is kiviláglik, hogy nekem mindkét megoldás működik kiválóan: kb. 2/3-1/3 arányban van Maxer.hu- illetve Hostgator.com-tárhelyem, .hu-, .com és .net domainem, ami kb. 20 honlapot jelent, tehát nem is sok, de elégséges a tapasztalatok gyűjtéséhez, a tapasztalatok szerzéséhez, és a tapasztalatok közreadásához.

Talán célszerű lenne a kiindulópontot helyesen megválasztani, és akkor a végső döntés nem fog annyira szerteágazó, szélsőséges lenni. Az a felhasználó, akinek nincs más célja, mint mint életét, cégét, küszködését megjeleníteni az interneten, annak - általában - egy jó magyar tárhelyszolgáltató elegendő. Miért is? Mert a célközönsége tipikusan, majdhogynem kizárólag magyarországi. Ügyfelei, olvasói, megcélzott rétegei Magyarországon élnek, magyar körülmények között, magyar (technikai) sajátosságokkal. Magyar keresők indexelik, magyar oldalakról kapnak és adnak találatokat, linkeket. Magyar átlagsávszélessége van, magyar nyelvi sajátosságokhoz beállított (?) eszközei vannak. Magyar nyelven általában jól kommunikál, magyar nyelvi kezelőfelületet vár el. Az egy-két weblapját fejlesztgeti, csinosítgatja, puszilgatja, nem webfejlesztésből (és rokonaiból) él, hanem őt “csak” kiszolgálja a weboldal.

Teljesen egyértelmű, hogy neki egy jó minőségű, megfizethető magyar szolgáltatóra van szüksége.

Más a helyzet azokkal, akik mintegy hivatásszerűen foglalkoznak az internettel. Ők nem csak, hogy tudják értékelni, hanem el is várják azokat a magas színvonalú szolgáltatásokat, amit pl. egy Hostgator nyújt, nyújtani képes; óriási tárhely, minden irányban nagy sávszélesség, valódi kiegészítő szervízszolgáltatások, hatalmas skálázhatóság.

Valljuk be őszintén, hogy az átlagfelhasználó nem csak, hogy nem tudja, de nem is érdekli az NS1, az NS2, vagy az MX, vagy 301-es, de még csak a .htacces, vagy .ftpacces sem, csak menjen elfogadhatóan, aztán csókolom.

Olyanoknak van egy Hostgatorra szüksége, akiket én, magamban, “kütyümániásnak” hívok, mert ezt a szót mindenki érti, illetve a mögöttes tartalmat; állandó bűvölés, csesztetés, fúrás-faragás, megoldások kitalálása, működtetés - és mindehhez, néha a sok bosszúság és szívás mellett - kataris-szerű élmények zuhataga, hogy uralni tudom, hogy használni tudom tudatosan, hogy kihozom belőle a maximumot és még azon is túl.

Ami érzelmileg befolyásolhatja az embert az, hogy Magyarországon - gyakorlatilag - nincs meg az a szolgáltatói kultúra, amit kinntről - teljesen magától érthetően, és értelemszerűen - alapból megkapunk. Pl. a Hostgatornak is, és a többi nagynak is olyan Support Live Chat-je (élő támogatási vonala) van, hogy a fal adja a másikat, nálunk az egyik legnagyobb szolgáltató, a “T-izé”, az aktatáskáját nem viheti sohasem (és szégyenletes az UPC, a Diginet, a Fibernet, a Datanet és a többiek supportja is).

A cPanel olyan, hogy már-már zavarbaejtő az a bőség, amit oda bepakolnak, cikkekkel és videóanyagokkal dúsított segédanyagok az eligazodás segítésére.

A magyarországi net-kultúra vészesen alacsony, a szolgáltatási színvonal megdöbbentően alacsony, az emberek hozzászoktak, hogy jellemzően a találékony magyar sufnituninggal találkoznak, amelyek olyanok, mint a magyar narancs: kicsi is, sárga is, savanyú is, de mégis a miénk… :frowning:

Szájbarágós segítséget kérek!

Hostgator megvolt. regidomain.elsohastgator.com domain megvan

Wordpress átlöltöztetve beállítva, új adatbázis kész (üres)

Régi fájlok, képek mappa (470MB - de sokáig tartott )

wp-config beállítva.

Na most jönne az hogy áthozom az adatbázis. Egy elfekvő blogomon csináltam egy tesztet, totál bukta,

ha wordpressből az Exportot választom (majd import)akkor csak a azokat a szerzőket és (írásaikat ) hozza át akik már

írtak valamit. Azok a szerzők akik még semmit, vagy azok akik még csak subsciber kategóriában vannak nem jönnek át.

Tehát gondolom én régidomain MySQL export (megvolt), most jönne az import , de hol mit mire kell átírni?

Továbbá a regidomain.elsohastgator.com/wp-admin/config.php-ban lévő upload_path -ot sem találom (nincs ott ilyen) wp.2.8.4-ről van szó

'horvathx' wrote on '2010-01-06:

Tehát gondolom én régidomain MySQL export (megvolt), most jönne az import , de hol mit mire kell átírni?

Nem kell semmit átírni, a MySQL importba be kell tallóznod a mentett sql fájlodat. (a "valami" adatbázis legyen teljesen üres, az, ahová fel szeretnéd tölteni az sqp fájlt)

majd az adatbázisban (két helyen is) át kell írni a domain elérés címét az új címre. (ez a domain elérés átírását előtte is megteheted, miután lementetted az sql fájl, de én import után szoktam átírni)

elméletben ennyi az egész.

'hitetlen' wrote on '2010-01-06:

Látod látod, ehhez meg te nem értesz..., de maradj meg abban a tudatban, hogy ez így van, miközben meg nem :)

Magyar tárhelyet meg nem fizetek...

és akkor mivel ezt jól kibeszéltük, téma részemről lezárva :) Viszont örülök, hogy találkozhattam az életemben egy ilyen okos emberrel is. Köszi.

Na ujra mondtal egy jo nagy butasagot. de te vagy itt az ugyeletes eszoszto...

a google.hu a talalati sorrendben bizony bizony .hu domaineket hoz elore, es utana minden mast, de te egy nagy megmondo emberke vagy, ehhez is ertesz mint a ns adminhoz :D :D :D

'hitetlen' wrote on '2010-01-06:

Nem kell semmit átírni, a MySQL importba be kell tallóznod a mentett sql fájlodat. (a "valami" adatbázis legyen teljesen üres, az, ahová fel szeretnéd tölteni az sqp fájlt)

majd az adatbázisban (két helyen is) át kell írni a domain elérés címét az új címre. (ez a domain elérés átírását előtte is megteheted, miután lementetted az sql fájl, de én import után szoktam átírni)

elméletben ennyi az egész.

Hol van az a két hely?

Obolony: Hitetlen egy nagyon segitőkész ember itt. És szerintem még sose állitotta magáról, hogy mindentudó lenne. Szerintem kár, hogy ügyeletes észosztónak nevezted … :frowning:

'varnyu' wrote on '2010-01-06:

Obolony: Feleslegesen ne idézz! Különösen ne, ha az előtted lévő hozzászóláshoz fűzöl véleményt!

Szerintem ha téves infókat ad az NEM SEGÍTSÉG hanem szivatás. de ez még nem is lenne nagy baj, csak amikor valaki elmondja hogy ez nem ugy van, akkor agresszivan lehulyezi, es megprobalja megmagyarazni az igazat. ami teves. error. ez a ugyeletes eszoszto forumtroll sajatossaga, innen ismerszik meg.

en is van h marhasagot hiszek, vagy irok. de ha jon vki aki nalam jobban vagja a temat, es kijavit, akkor megkoszonom, es nem eroltetem a sajat igazamat.

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!"

Uraim!

Állj a túlérzékenységgel és nyugi, mert szétültetlek benneteket! :wink: :slight_smile:

'horvathx' wrote on '2010-01-06:

Hol van az a két hely?

http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html

Végefele...

* lemented a WP installációt és az adatbázist a régi helyről

* a lementett .sql fájlban megkeresed a site_url és a home értékeket, szerkeszted az új domain és/vagy installáció helyének megfelelően

* alternatíva: a lementett adatbázist importálod az új helyen és a phpMyadmin-ban szerkeszted a wp_options táblában a fenti két értéket

* feltöltöd a WP fájlokat az új helyre

* ha szükséges, előtte szerkeszted és módosítod a wp-config.php fájlt.

tehát a tennivalód:(szerintem ez a legegyszerűbb)

export (mint mondottad megvolt)

majd szövegszerketővel pld notepad++ megnyitod, Csere (ctrl-h Notepad++ban) és lecseréled az összes hxtp://regidomain/-t a hxtp://ujdomain/-re :slight_smile:

// a felső mezőbe a régi, az alsó mezőbe az új domain-t írod és összes cseréje. Tadaaam az adatbázis készen áll az importálásra.

(phpMyAdmin, adatbázis nevére klikk baloldalt, jobboldalt fennt import, tallózás, végrehajt, boldogság :slight_smile:

Karakterkódolásra ügyelj amikor mentesz.

Ha pedig csak a két ominózus értéket szeretnéd átírni azok a wp_options > siteurl illetve home mezői…

[off]

http://forum.word-press.hu/topic/1563-hostgator-tarhely/page__view__findpost__p__24724

…szólt a láncfűrészes gyilkos :P[/off]

'Farkas wrote on '2010-01-06:

Uraim!

Állj a túlérzékenységgel és nyugi, mert szétültetlek benneteket! ;) :)

Így van, hagyjuk bent a téves infókat a fórumban, csak mert valaki olyan irja aki mar tobbszor hozzaszolt. Aztan majd a csoro user jol elolvassa, es jol megszivja. Igaz. De nehogy szegeny tobbszorbutasagothozzaszolo kis lelke seruljon mar, hiszen o itt az ugyeletes megmondoember, es csakis igaza lehet. mx rekord nelkul lehet ns-t atregelni, google.hu-nal nem er semmit a .hu domain, stb...

ez a het vicce, az IT guru megmondja :D :D :D :D