Hostgator tárhely

Köszönöm végül minden megoldódott… :slight_smile: És aki hasonló cipőben járna:

A tárhely havidíja így volt a legkedvezőbb, hogy 36 hónapot egyben kifizettem mivel így havi 7.95$-ra jön ki. Ehhez még hozzáadódik a domain 15$-os díja melyet nem lett volna muszáj szintén 3 évre kiváltani de ha már egyik megvan akkor nehogy már ezen hasaljunk el ha épp elfeledkezünk róla és eltűnik az oldal.

Tehát a domain 45$ a tárhely 286.2$ mai veszteség: 331.2$ de legalább 3 évig semmivel sem kell foglalatoskodni csak azzal, hogy valamit kezdjek is a tárhellyel… :slight_smile:

tud valaki olyan kupont mellyel 25% kedvezményt vagy ennél többet kaphatok vps szerver bérlésénél? akarok egyet bérelni most próbaként és 30 cent miatt nemtok :frowning:

Sziasztok,

OK, egyértelművé váltak a dolgok, váltok, azaz átjövök a Hostgator-hoz.

Az lenne a kérdésem, ha *.hu-s domain-emet át karom hozni akkor az hogy megy?

Megveszem a tárhelyet és “be x-elem”, hogy meglévő domaint hozok át.

A domain átirámyítást ki és mikor végzi el? Azaz ha megveszem a tárhelyet, szépen feltelepítek és beállítok mindent,

ráérek akkor szólni a jelenlegi szolgáltatómnak, hogy irányítsa át?

Értitek mire gondolok? Mennyi időm van az új helyen újra felépíteni mindent mielőtt beélesedne, hogy a látogatók számára zökkenőmentsebb legyen az átállás.

Segítségeteket előre is köszönöm!

"Megveszem a tárhelyet és “be x-elem”, hogy meglévő domaint hozok át. "

Én nem így tenném…, hanem mivel:

1. Egy új domaint ajándékba adnak regisztrációkor, miért ne használnád ki?

2. Az ekkor, az első regisztrációkor megadott domain lesz az elsődleges hostgator domained a Cpanel-ben…, nos, ezt majd ezek után (az elsődleges domain nevet) nem lehet csak úgy pity puty hozni vinni, költöztetni…, hanem igen sokat kell (angolul) levelezni a supportal stb.stb… - én emiatt nem szeretem a hostgatoron az elsődleges domain nevet. Az elsődleges domain név esetében már nem én vagyok a “webmester”, hanem a hostgator supportja kell segítségnek…, kiszolgáltatott állapot.

Ám ezek után korlátlan domain hozzáadás lehetőségével (megfelelő csomag esetében) már minden további domain név felett én rendelkezek (ezeket a domain neveke a name.com oldalon kezelem) viszem hozom kedvem szerint. stb.stb…

Szóval, én regisztrálásnál hozzáadnék egy vadi új kevésbé fontos domain nevet, majd amikor elkészül a regisztráció (mindenről és az elérhetőségről E-mailt kapsz) akkor majd a Cpnaleben a domain hozzáadásánál hozzáadnám a valami.hu vagy más már meglévő domain nevet.

Na most, ezek után, totál élesben nem tudod tesztelni az oldalad (amíg a domain név nincs ráirányítva a hostgator táhelyére), mert pl. a weblapon szereplő linkek (kategóriák, cimkék, bejegyzések) mind a valami.hu domain névre mutatnak, így amikor a tesztweblapon bárhová klikkelsz, mindig a régi éles valami.hu domain névre fogsz jutni - ez ugye érthető.

ám, minden új domain hozzáadásánál (cpanel-ben) plusz létrehozza az elsődleges domain név aldoman formáját…, mondok rá példát, úgy érthetőbb:

Hostgator új regisztrációkor vadi új domain nevet regisztrálsz (és hozzá a megfelelő csomagot), legyen ennek neve:

elsohostgatordomainnevem.com = ez lesz a Cpnaelben az elsődleges domain név.

miután kész a regisztráció, a cpnaelben hozzáadom a:

regimagyardomain.hu domain nevet = ekkor a cpanel létrehozza ennek mappáját (regimagyardomain.hu), és ennek az aldomainjét is, így:

regimagyardomain.elsohostgatordomainnevem.com

Ezek után átviszem ide a Cpanelben létrehozott mappába (regimagyardomain.hu mappába) a meglévő éles honlapod fájlait, + a cpanelben létrehozol neki egy új adatbázist, és az adatbázist is átköltözteted.

Utána nézel itt a fórumon, hogy az adatbázisban (két helyen is) hol kell átírni a weblap elérhetőségét domain költöztetés esetében (easy), és az elérheőséget átírod erre: regimagyardomain.elsohostgatordomainnevem.com

Megnyitod a böngészőben a regimagyardomain.elsohostgatordomainnevem.com oldalt, és voálá, élesben tesztelheted a a weblapodat (bárhová klikkelsz, mindig itt maradsz a tesztoldalon) hozzászólhatsz, cikket létrehozhatsz, bármit tehetsz… ám gyorsan hozzáadnám az “Átalakitás miatt zárva plugint” : http://sw-guide.de/wordpress/plugins/maintenance-mode/

és e bekapcsolása után tesztelném az új helyet (mert a google még mindig egy buta állat, képes beindexelni ezt a regimagyardomain.elsohostgatordomainnevem.com aldomaint, és majd később igen nehéz töröltetni a google adatbázisából…

Minden leteszteltem, minden okés… (a footerbe elhelyezek egy apró kis információt arról, hogy ez az új tárhely, hogy majd lássam mikortól érhető el az új hely, és mikortól nem értehő el a régi hely + Átalakitás miatt zárva plugint kikapcsolom), majd ezek után akkor felmegyek az adatbázisba, és (két helyen is) átírom ennek a tesztweblapnak az elérhetőségét erre: regimagyardomain.hu - majd ezután felmegyek Cpnaelben, és az aldomain menüpontban, a regimagyardomain.elsohostgatordomainnevem.com aldomaint egy gombnyomásra átirányítom erre a címre (redirect menüpont) : regimagyardomain.hu

Írok egy levelet a regimagyardomain.hu domain kezelőjének, hogy a regimagyardomain.hu domain nevet irányítsák át erre és erre az IP címre (én IP címeket irányitok mindenfelé, én ehhez szoktam hozzá), ám mindenki más a Name Servers módosítja, Tégy te is így (e-mail-ben is megkaptad a Name Servers címedet): Cpanelbe felmész, bal oldalt lent: Account Information boxban találod a Name Servers címeket. Kimásolod, és elküldöd a mostani domain kezelőjének: írják át erre az elérhetőséget.

24-48 óra múlva egyszer csak egy olyan regimagyardomain.hu weblap tárul eléd, ahol a footerban találod azt a kis apró információt, amit elhelyeztél a hostgator tárhelyen annak érdekében, hogy lásd: a domain már a vadiúj hostgator tárhelyedre mutat.

finish…

nem olyan nehéz, mint első olvastarta látszik, tavaly augusztusban két nap alatt 30 ilyen weblapot költöztettem így át (igaz, akkor nekem könnyebb dolgom volt, hiszen hostgator tárhelyről hostgator tárhelyre költöztettem, így a szervert nem kellett tesztelgetnem - de te ugye ezt nem kerülheted el, mert magyar szolgáltatók igen csak speciális szerverbeállításokkal rendelkeznek… emiatt lehetnek majd még gondok…)

Elég kimerítő volt a válaszom? :smiley: Ha nem, csak kérdezz rá konkrétumokra, és ha tudok, segítek. Sok mindenhez nem értek, de a Hostgatort már elég jól kenem vágom (most is épp két új WP telepítek (új domain nevekkel), és egy meglévő oldalamnak a domain nevét módosítom)

Köszönöm Szépen! Ez igazán részletes és érthető magyarázat volt.

Belevágok!

Hitetlen!

Ez nagyon szép ívű, és nagyon hasznos útmutató volt; nagyon szépen köszönjük, és ment is érte a +1. :slight_smile:

Azt még hozzátenném, hogy magyar szolgáltatótól való költöztetés esetében, az estek nagy %-ban el van állítva sok minden… fájlok is, adatbázis is. Nem törvényszerű, de volt már ilyennel dolgom.

Ekkor a legjobb, legegyszerűbb, legcélravezetőbb, két nap után :slight_smile: feladni a “hackelgetést” és

1. a hostgatoron zsír új WP telepíteni, majd régi sablon hozzáadása (ez lehet a régi weblap átmentett sablonja). Pluginok pótolása (eredeti pluginokat a wordpress.org -ról, és nem a régieket) / telepítése.

2. Képek (média) mappáját átmásolni.

3. WP-Adminban a beállításokat végigzongorázni.

Így kapok egy friss WordPress-t (sablont kivéve), amely tutira jól fog menni a Hostgatoron.

Ezzel fájlok letudva, rendben is fog menni.

4. Adatbázis is legyen rendbe. Ezt úgy tudjuk megcsinálni, hogy nem a régi adatbázist (SQL) költöztetjük, mert akkor ismét hozzuk vele az “elrontott” bugos dolgokat, hanem a régi weblapon: WP-Admin > Eszeközök > Export

Új tárhelyen WP-Admin > Eszeközök > Import

Így friss, és 99,99%-ban nagyon jól működő adatbázist kapunk vissza.

Ezzel a módszerrel egy vadiúj WordPress motorunk lesz (új fájlok, új adatbázis) - így 99%-ban kizárt, hogy gond legyen ezek után.

A WP-ben többek közt ez a szép…, hogy zsír új motort lehet úgy készíteni, hogy a régi honlap tartalmát XML-ben emelhetjük át, és nem pedig a már BUG-os régi adatbázist.

Új fájlok,

új adatbázis,

a tartalom még is a régi.

kell ennél több? :smiley:

A hostgator meg WP rajongó, új WP-vel ott még sosem volt gondom.

Ez a módszer akkor nagyon jól jön, amikor a költöztetett WP nem akar életre kelni.

E módszer segítségével tutira rendbe jön minden probléma.

'hitetlen' wrote on '2010-01-03:

A hostgator meg WP rajongó, új WP-vel ott még sosem volt gondom.

Hitetlen meg - szerencsére - Hostgator-rajongó, és pontgyűjtő! :)

Ezt is köszönjük szépen!

Ez mind szep es jo, csak a legfontosabbat hagytad ki… Szepen ugyesen megirja a juzer az uj hostgatoros szerver cimeit, ns1 ns2-t a magyar szolgaltatojanak, aki azzal a lendulettel fogja visszavagni, mivel a domain.hu ellenorzo proceduraja nem fog lefutni, mivel az MX Server SOA rekordjat Te NEM tudod megvaltoztatni, es ez szukseges a .hu regisztraciohoz… ezert az angol nyelvu supportnak kell konyorogni. ha jo napjuk van megcsinaljak, ha nincs jo napjuk kozlik, hogy ez csak a dedikalt szerver szolgaltatasukkal lehet megoldani. 48 db .hu domainem lett atkoltoztetve, van nemi gyakorlatom…

:wink:

:slight_smile: jó móka. én körülbelül 1 hónapot szórakoztam egy [nemreklámozok :slight_smile: ].hu-nál vásárolt (de ők dns admint rendelkezésre nem bocsátanak) domain godaddy acc-hoz való hozzárendelésével. nekem a végső megoldás a 000webhost volt, itt lehet mx recordot átírni > így létre tudtam hozni a postmasteres mail acc-ot . Ezzel pedig már nem problémázott a domain.hu regcheck-je (ja mert a godaddy-s mail fiók addig nem volt üzemképes amíg nem rá mutat az mx record…)

Szóval végül off-site-dns szolgáltatásukat üzembehelyezve frankón működik minden…

Azért volt kb 1 hónap (3hét) mert, a supportok egymásra mutogattak :slight_smile:

Domain-hez nem értek…, illetve nekem emiatt és sok más okból kifolyólag már nincs magyar domain nevem. Kenjék a hajukra…

Jahhh, ámbátor dolgozok magyar domain névvel… - fizetős melóm volt/van vele, de én megírtam a megbízónak, hogy mi a Hostgator IP-cím, amire irányítsák, és azóta gond nélkül működik… - vagy hát nem tudom, ns1 ns2 -hez nem értek, én itt IP-címet írtam a megbízónak… (viszont a hostgator supportal nem kellett emiatt leveleznem)

De aki csak megteheti, fogadjon meg egy jó tanácsot: húzzon el jó messze a magyar domainekről külföldire, egy 301 -es átiránytás, és kész.

Egyetértek :slight_smile:

laci Vps-en hol lehet feltelepíteni a cpanelt?

Nekem a Mediacenter-el vannak csak hazai tapasztalataim és véleményem szerint még az is könnyedén be tudja állítani az ő általuk kínált DNS Admin oldalon azt, hogy mi merre fele menjen és stb…

Személy szerint én minden esetben legyen szó .hu-s vagy .net-es címben úgy kezdtem, hogy a Hostgator szerver IP címét írtam be és nem a DNS-t és így is tökéletesen működik minden. Jelen esetben több aldomain is hozzá van rendelve egy adott címhez így külön külön van ahol több cím is be van állítva A típus alatt.

Emiatt könnyedén létrehozhatok olyan aldomaineket is amik vagy a Hostgator vagy pedig a Mediacenter szervereire hivatkoznak. Szerintem egyszerű és nagyszerű talán az lehet zavar, hogy néha (furcsa módon) egyes hostneveket nem fogad el ehelyett IP címet kell beírni azonban ez szerintem annyira nem nagy kényelmetlenség legfeljebb ha baj van kicsit zavaró lehet hisz ha nagyon sok rekord van beállítva és minden IP címekre hivatkozik nem feltétlen könnyű megtalálni, hogy melyik hova is tartozik és tart. Name.com se sokkal bonyolultabb mindössze ott vannak olyan plusz lehetőségek is amik jelen esetben a Mediacenternel nincsenek de egyszerű DNS szolgáltatás üzemeltetéséhez és igénybevételéhez talán nem is kell más az igénybe vehető A - CNAME - MX - TXT típusokon felül.

Egészen pontosan ezeket a Rekordokat/Típusokat lehet a Name.com-on igénybe venni: A - MX - CNAME - NS - SRV - TXT - IPV6 (AAAA) és az itt beállított értékek ha minden igaz és hát miért ne lenne akkor az összes Name.com névkiszolgálón meg fog jelenni (NS1.NAME.COM, NS2.NAME.COM, NS3.NAME.COM, NS4.NAME.COM) nem sokkal később pedig a távolabbi egyben az internet szolgáltatóink által kínált DNS szervereken is.

Persze itt már sok múlik azon is, hogy melyik szolgáltató mennyire tartja karban és mennyire foglalkozik azzal, hogy a saját DNS szervere naprakész és gyors legyen. Mivel (sajnos) személyes tapasztalat, hogy volt egy Vodafone Mobilnetes elérésem még annak idején, aminek a DNS szerveréhez egy Name.com-os DNS módosítás több mint egy nap alatt ért el. Ezzel szemben a UPC és T-Mobile UMTS DNS szerverekhez az általános 4-24 órás időintervallum helyett néha pár perc alatt elér a változás.

Tipp: Azonban aki saját személyes kapcsolatának DNS kiszolgálóját biztos kezekben akarja tudni ami (talán) biztonságosabb és megbízhatóbb is egyben az válassza a Google immáron már egy ideje nyilvánosan is elérhető DNS szolgáltatását amit a nagyon egyszerű és megjegyezhető DNS1: 8.8.8.8 és DNS2: 8.8.4.4 címen érhet el. Mindössze az aktív és használt hálózati kapcsolatunknál írjuk át a DNS címeket és ezzel nem hagyjuk, hogy felcsatlakozáskor szolgáltatónk DNS szerverétől kérje le gépünk az adott címhez tartozó IP címet. Router esetében természetszerűen a Router kezelőrendszerében kell beállítani a már említett DNS1 8.8.8.8 és DNS2 8.8.4.4 kiszolgálók címeit. Nekem szimpatikus és csak ajánlani tudom… :slight_smile: További információ is található a Google DNS szolgáltatásáról: http://code.google.com/intl/hu-HU/speed/public-dns/

'hitetlen' wrote on '2010-01-04:

Domain-hez nem értek..., illetve nekem emiatt és sok más okból kifolyólag már nincs magyar domain nevem. Kenjék a hajukra...

Jahhh, ámbátor dolgozok magyar domain névvel... - fizetős melóm volt/van vele, de én megírtam a megbízónak, hogy mi a Hostgator IP-cím, amire irányítsák, és azóta gond nélkül működik... - vagy hát nem tudom, ns1 ns2 -hez nem értek, én itt IP-címet írtam a megbízónak... (viszont a hostgator supportal nem kellett emiatt leveleznem)

De aki csak megteheti, fogadjon meg egy jó tanácsot: húzzon el jó messze a magyar domainekről külföldire, egy 301 -es átiránytás, és kész.

Ez EGÉSZEN BIZTOS hogy ÍGY NEM működött... mx rekord nélkül a magyar domain regcheck nem fut le, a nélkül meg nincs senki mo-n aki hu-t regisztral, vagy ns-t valt. az mx-et meg csakis egyedul a hostagotor support tudja atirni, kiveve ha dedikalt szervered van naluk... ne vezessuk felre kerlek az olvasokat mert ez egy HYPER CSUNYA NAGY szivas :angry:

:slight_smile: megnyugodtam, hogy a teljes havi szívás szükséges volt. És mindenki a regcheckről beszélt :slight_smile: és mindenki azt mondta, hogy amíg azon meg nem felel addig nem irányítanak sehova semmit

'obolony' wrote on '2010-01-05:

Ez EGÉSZEN BIZTOS hogy ÍGY NEM működött...

hxxp://wellnessmedical.hu

Csak a Hostgator IP-címet küldtem el a megrendelőnek, majd másnapra már csinálhattam is. A domain magyar szolgáltató kezében van, a tárhely meg nálam, a Hostgator-on. (igaz, a megrendelőt azóta nem tudom elérni, de ez most nem ide tartozik)

Csomagom: http://www.hostgator.com/shared.shtml // Business Plan

Hostagotor support-al ez ügyben nem leveleztem.

Mutassak még ilyet?

Az egyetlen, még megmaradt magyar domain-em: hxxp://www.generatorok.hu (hamarosan elintézem, ez se legyen magyar domain)

A tárhely a hostgatoron van. A magyar szolgáltatónak (nem azonos az előzővel) csak a hostgator tárhely IP-címét küldtem el. (admin[kukac]generatorok.hu is működik)

Hostagotor support-al ez ügyben nem leveleztem.

Van még...

hxxp://madonna.co.hu (nem az én tulajdonom) - a tárhely nálam van, Hostgatoron... - speciel ennek volt/van a magyar szolgáltatónál domain kezelő felülete, így hát felmentem oda, és saját magam átírtam az IP-címet a Hostgator IP-címre..., voálá, egy kis idő múlva már az én tárhelyemet mutatta az domain. (és igen, az E-mail bigyó is működik)

Én még soha nem szaladtam bele ebbe a magyar domain bigyóba, hogy nem működne, vagy valami... - nem is tudnám ,mit kellene tenni, ha nem lenne jó (pl. nem tudom, mit is kellene kérni a Hostgator supporton, vagy valami - mondom, ismétlem: nem is értek még elméleti szinten sem a domain technikához)

Találtam még egyet a tárhelyemen, az is egy teljesen más magyar szolgáltatónál regisztrált magyar domain…, nekik is csak a hostgator IP-címet küldtem el. Na mindegy, ha a fejedbe vetted, hogy ez nem lehetséges, úgy sem tudlak meggyőzni.

@hitetlen:a meggyőzés nekem szól?

Természetesen minden lehetséges és működik.

Csak meg kell felelni a RegCheck-en.

Gondolom azért nem volt gondod ilyesmivel, mert a hostgator alapból létrehoz egy email aliast(?) a postmaster@domain címre.

De rengeteg más tárhelyen ez nem játszódik le autómatikusan. A mail címet nem tudod létrehozni amíg nem mutat rád a domain, a domaint meg addig nem irányítják rád… :slight_smile: ennyi…