Hostgator tárhely

Itt a hostgator -on, először mindenképp kell egy domaint és egy csomagot egyben vásárolni? Vagy lehet indítani mindjárt tárhelybérléssel - mert ez utóbbit nem találtam, eddig ha kellett új tárhely, minden esetben kellett vennem náluk egy domaint is (de a domain-ket egyébként meg máshol kezelem, kezelném - tehát domain regisztrációra amúgy itt a hostgator oldalán nem lenne szükségem)

Nem kell domain. Írják, két verzió van 1. ott regeled, 2. már van.

'Patai wrote:

Nem kell domain. Írják' date=' két verzió van 1. ott regeled, 2. már van.[/quote']

Jahhh, de láma vagyok valóban :P

Akkor ..., egy name.com kérdés is jöhet ide?

Átregisztrálni másnak a nevére..., pl domain eladásnál..., van erről valakinek valami tapasztalata?

oks, átírom a tulajdonos nevét, eddig ok (esetleg ugye offline szerződét is kötünk a domain eladásról - erről a neten találni egy rakat szerződés dokumentumot), de hogy lehet vagy másik name.com accountba "átnyomni" a domaint, vagy ne adj isten, egy teljesen máshol található domain kezelőhöz?

Akár az index.hu-t is beírhatod, kutya nem foglalkozik vele, azonosításra kell csak a main domain.

Dedikált ip címet vett valaki már a hostgatornál? Mi a hátránya és mi az előnye ha valakinek saját van?

tomi319 wrote:

Dedikált ip címet vett valaki már a hostgatornál? Mi a hátránya és mi az előnye ha valakinek saját van?

Hátránya nincs, miért is lenne. Előnye, hogy egy egyedi IP-címet kap a weblapod, amit csak te használsz, más nem. SEO-nál lehet ennek jelentősége.

Szerintem 2 dolcsit megér nem?

Persze, hogy megéri hisz nagyon sok szempontból jó ha egyedi IP címmel rendelkezel és nem olyannal amihez még kitudja hány webtárhely tartozik. Hirdetési rendszereknél is számíthat ez, hogy van -e vagy sem.

Ne idézgess feleslegesen.

Tapasztalat van a rendeléssel kapcsolatba? mert nem szeretném ha napokig elérhetetlen lenne az oldalam jövő hónapba rendelek egyet szerintem a régi ip-n is elérhető marad az oldalam?

A jelenlegi IP címeden most sem jön be az oldal hanem egy Hostgator szerver üzenet mely nem a te oldalad. Maga a domain cím alapján hivatkozik a tárhelyedre az adott szerveren a központi címen belül.

Én rendeltem már régebben és kb… 2 óra alatt át is állt és egy perc kiesés sem volt semmi. Tökéletesen működött utána.

oké köszi tényleg nem jön be az oldalam?

Egyszerű PING:

PING: gtaxtreme.info = IP: 174.120.22.91

PING: elitgamer.net = IP: 174.120.29.123

Na és akkor most következik az, hogy nyisd meg ezeket az oldalakat illetve címeket:

http://174.120.22.91

http://174.120.29.123

És mivel találod szembe magad? :slight_smile: Egy egyszerű Hostgator féle 404-es az Oldal nem található hibaüzenettel.

Vagy ha közvetlen az azonosítódra, felhasználónevedet beírod utána akkor egyből megjelenik az oldalad ilyen kontextusban:

http://174.120.22.91/~azonositod

és ha saját ip címem van akkor az oldalam jön be ha beírom az ip címet?

Sziasztok!

Végigolvastam a témát, és biztató dolgokat irtatok, de azért biztos ami biztos kérdezek:)

Egy WP MU alapokra fektetett oldalnak keresek tárhelyet, két dolog fontos számomra (fontossági sorrendben)

1. megfelelő sebességgel legyen elérhető egy átlag hazai netező számára

2. stabilitás, mysql down és ehhez hasonló nyalánkságok ne forduljanak elő havi rendszerességgel

A végtelen tárhely számomra nem annyira csábító, viszont az ár nekem sem mindegy, ezért gondolkozom külföldi szolgáltatóban.

Hazai viszonylatban a -megbízhatóbb- szolgáltatok közül a MC középső csomagja van nagyjából egy árban a Hosgatoréval, s valószínűleg a sebesség/stabilitás szempontjából nem lenne velük gondom, de a tárhely mérete nagyon kicsi, valamint nem tudom, hogy mit szólnának nagyobbacska forgalmat bonyolító laphoz (gondolkodjunk pozitívan s készüljünk arra, hogy pörögni fog a lap :D)

Mit tapasztaltok mostanában, gyorsan el lehet érni itthonról a Hostgator által hostolt siteokat? (nézegettem pár ember lapját, de szerencsére elég jó netem van, így nálam nem nagyon vehetőek ki a különbségek) Nincs gond a rendelkezésre állásukkal? Meg lehet valahol nézni a pontos php beállításaikat? Kösz a választ előre is:)

Minden oldalam a hostgatoron van, több MU-t futtatok. Szerencsére a WP mu nagyon jól van optimalizálva és nem terhel annyira, hogy gond legyen a hostgatoron.

De hogy rendelkezésre állást és sebességet prezentáljak. Ez az oldal is ott fut :slight_smile:

Elvileg igen a te oldalad fog bejönni!

Ne idézgess feleslegesen mert le leszel osztva piros betűkkel! :slight_smile: Nevetség :o

Mi a gond PTS? Szolid lett az aláírásod.

Nincs semmi gond csak azt nem tudom ki és miért törli minden esetben az aláírásomat… Holott semmivel sem volt se bonyolultabb mint akár a tiéd! Vagy a szabályzat alól vannak kivételes aláírások is? :wink:

Ok és ezt úgy gondoltad megoldani, hogy a hostgator tárhely topikban felvetetted? :slight_smile: Írd vissza, had nézzem mi volt az :slight_smile: