Hogy lehet megcsinálni azt...

Köszi srácok, profik vagytok :slight_smile:

Gábor

Szenvedek valamivel, rápislantanátok?

Azt szeretném, hogy a szülőkategóriához képest az alkategória kicsit beljebb kezdődjön, ne egy vonaban vele, mert összefolynak.

Lefogadom, hogy a style css-ban van a megoldás, mégpedig a l_sidebar részben. De hol és mit kell tennem? Talán a list_style-t kell átírnom valamire? Köszi előre is!!!

#l_sidebar { background: #F0FBFF url(images/sidebar_bg.jpg) top center repeat-x; width: 195px; float: left;

position:relative; margin-top: 30px; margin-bottom: 20px; margin-left:0px; margin-right:1px; padding: 15px 15px 15px 15px;

border: 0px solid #000000; font-family: Trebuchet MS, Verdana, Helvetica, Arial, Sans-Serif; font-size: 12px; }

#l_sidebar h2 { color: #333333; font-size: 15px; font-family: Georgia, Verdana, Helvetica, Arial, Sans-Serif;

font-weight: bold; list-style: none; padding: 5px 0px 5px 0px; margin: 0px; border-bottom: 1px dotted #0066cc; }

#l_sidebar ul { list-style: none; margin: 0px; padding: 0px 0px 20px 0px; }

#l_sidebar li { list-style: none; margin: 0px; padding: 0px; }

#l_sidebar ul li { list-style: square inside; margin: 0px; padding: 5px 0px 0px 0px; }

#l_sidebar ul li a { color: #0E5F7D; text-decoration: none; }

#l_sidebar ul li a:hover { color: #507AA5; text-decoration: underline; }

hat egyszerubb lenne mukodes kozben latni, de a megoldas az “ul li” -hez kell adni egy kis bal margint

Köszi, sikerült, viszont a sorköz megnőtt, pedig mást nem állítottam a margin-on kívül…

Ha visszanullázom a margin-t, minden újra visszaáll a szokásos sorközbe. Ez a kettő egymástól nem függetleníthető?

margin: fent jobb lent bal;

igy kell meghatarozni, ha csak egy erteket adsz meg akkor az osszesre fog vonatkozni

vagy egyszeruen margin-left -el adod meg es akkor csak az fog valtozni ((=

Köszi Zoli, sikerült, így sokkal jobban néz ki!!!

Sziasztok,

Olyan kérdésem van, hogy van a peking.artwork.hu blogunk, és van az utolsó bejegyzés, és valamiért teljesen elcsúszik az egész… Értem itt, hogy a képek nem középre kerülnek, hanem egybe vannak a szöveggel, stb… (Wordpress 2.5 van feltelepítve).

A képeket megpróbáltam

tagokkal elválasztani, hátha … de nem sikerült!

Bármilyen megoldást előre is köszönök.

Üdvözlettel,

Gábor

vadaszg,

az első dolog, amit ajánlanék, hogy ne M$ Wordben írjátok meg a szöveget, és ne onnét illesszétek be.

Ha mégis így tesztek, használjátok a szerkesztő Paste from Word funkcióját.

Ezen kívül a “p img” CSS definició elbírna egy “clear: both” -t. Így nem csúsznak a képek egymásra.

A “div.sociable” tulajdonság elbírna még két tulajdonságot “clear:both; float:none;” .

A sidebarodban lévő szétcsúszás ellen pedig a “#sidebar ul” CSS tulajdonságra kellene ezeket felvenni:

display: block;

float: none;

clear: both;

DjZone: köszi a segítséget, csak sajnos ennyire nem értek a wordpress-hez, hogy hol kellene ezeket megadni… Illetve nem találtam a szerkesztőben a Paste from word menüpontot…

:slight_smile:

wp-content/themes/beijing_olympics_03/ könyvtárban található style.css -ben kell eszközöni ezeket a beállításokat. (Azért erről készítenék egy biztonsági másolatot)

A Past from Word akkor jön elő, ha vizuális szerkesztőt használsz és megnyomod az utolsó ikont. Ez megnyit még egy sor menüt, és ebben meg fogod találni.

Srácok, miért van az, hogy az oldalamon a smiley (meg gondolom a többi hangulatjel is) elcsúsztatja a sorokat. A postban is, meg a kommentekben is. Olyan, mintha 2 sor helyet igényelne, és emiatt “utat tör” magának a hangulatjel, tehát beszúr még egy üres sort. Ha a smiley-val fejezem be a szöveget, akkor az utolsó sor felé szúrja az üres sort, ha az első sorban van, akkor az első sor alá. Már nem merek smiley-t írni néha, ez viszont nagy gáz, mert nem lesz olyan közvetlen a szöveg nélkülük…

Köszi!!!

vedd ki a margint es a paddinget az img tagnal a css-bol

hasznald a firebugot, megmutatja hogy pontosan hol kell atirni

A blogom templétjéből kimaradt az alsó navi rész formázása, melyet megpróbáltam más templétekből összeollózni, most már kezd illeszkedni az oldalhoz az “Előző oldal” “Következő oldal” link, job és bal oldalon vannak, ez is jó. A bajom annyi, hogy nem egy sorban, hanem két külön sorban jelenik meg. Hogyan lehetne egy sorba varázsolni őket?

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy van egy page (esetünkben Képek névre hallgat) és azt szeretném, hogy ne töltsön be alá oldalt, hanem egyből új ablakban ugorjon egy galéria linkjére?! Segítségeteket előre is köszönöm!

Menübe lehet kézileg olyan menüpontot rakni oldalak közé, aminek olyan linket adsz meg, amilyet akarsz!

Vagy neked mindenféleképpen a “/?page_id=0123” page linkjére jöjjön be a galéria?

Akkor esetleg integráld a galériát abba az oldalba… (Pl így, ha már KOMIX a neved :smiley: : http://www.kepregeny.net/?p=2188&page=2 )

Hali!

Szeretném, ha a baloldalon is megjelenne a baloldali oszlop, mint a sablonon.

honlapom:

http://www.zemplentv.hu/

a sablon maga:

http://www.wp-themes.der-prinz.com/magazine/

leírás amiből nem egészen jöttem ki:)

http://www.der-prinz.com/2008/04/06/wie-man-die-sondermeldungen-erstellt-how-to-use-the-featured-articles/#english

előre is thnx

Kedves viktorio!

Nagyon sok szeretettel köszöntöm sátoraljaújhelyi TV-s Barátaimat! (Ha Te nem is ismersz személyesen, azért ezt-azt elkövettem a Helyi Televíziózásért… :slight_smile: )

Nagyon nehéz, de nagyon jó sablont (theme-t) választottatok, amivel megküzdeni egyáltalán nem annyi, mint az átlag felhasználóknak.

Mindenképpen tanácsolom, hogy töltsétek le az oldalról a részletes útmutatót, és gondosan tanulmányozzátok. (Ha jól emlékszem, itt a Fórumon, csabax-ék is ezt a theme-t szelidítik, vegyétek fel vele is a kapcsolatot.

A baloldali sablon megjelenésének pontosan az a nyitja, mint a többinek; el kell helyezni szöveget abba a kategóriába, amit oda delegáltatok (esetünkben az uncatagorized), és meg fog az jelenni.

Ezzel a theme-el nagyon sokat kell küzdeni, míg megszelídül. Nem azért mert rossz, hanem azért, mert rettentően összetett, bonyolult, és hatalmas tudású. Még a hagyományos Wordpress gondolkodást is újra kell gondolni. (Pl. biztosan egy oldalon akarjátok megjeleníteni a TV-műsort. Nekem logikusabbnak tűnne egy TV-műsor kategória. TV-sek lévén helyet kellene szorítani a featured videóknak is, mint egy kategóriának, és kiemelt kategóriának.

Szóval jó, kitartó munkát! :slight_smile:

fgy

óóó, ezt megnézem magamnak alaposabban…

átlapozgattam tanulmányoztam a demókat.

nagyon ötletes, komplett kis lapot lehet csinálni vele, csak egy bajom van vele, idő kell hozzá…

Hali!

Én meg üdvözlöm a pécsi tv-s kollégákat!:slight_smile:

8. éve dolgozom a Zemplén TV-nél, mint operatőr-vágó, és ifi magazin szerkesztő.

Korábban egy e107-es motor futott, de áttértünk WP-re, remélem nem volt rossz húzás.

Ha az e107-ről WP-re történő kérdés-félére vársz választ: az tényleg nem volt rossz húzás! Televíziósnak lenni… hmmm… :slight_smile: :slight_smile: :wink:

10 év Pécs TV gazdasági igazgató, 6 év Helyi Televíziók Országos Egyesülete gazdasági tanácsadó: ennyi a mentségem. :slight_smile: