Hogy lehet megcsinálni azt...

A hiba a WP POT file-ban, tudom. Nincs a .potban és ezért nem fordítódik le a motorral.

Továbbá a sablonszerzők lusták, és a comments_popup_link tagban (ami felelős az 1 komment, 2 komment stb. megjelenítéséért) általában csak 3 paramétert használnak, penig 5 nekije! És az utolsó épp a “comments off”

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/comments_popup_link

Tehát egyszerű a dolog: a fenti oldalon tekintsd át a megadott példákat, és az 5-ik paraméterhez írjál kedvedre való magyar szöveget. pl.

<?php comments_popup_link(‘Még senki nem beszélt vissza’, ‘1 komment’,

‘% komment eddig’, ‘comments-link’, ‘KUSS LEGYEN!’); ?>

:smiley:

jólvan, jólvan, kussolok, értem a célzást! :wink:

…és kösz, holnap munkaidőben ( :smiley: ) ki fogom próbálni…

the_content(‘Tovább’ . the_title(’’, ‘’, false) . “’”);

ahogy tanácsoltad sikerült a dolog, de a bejegyzésem címe még mindig ott éktelenkedik mellette. :frowning: így valahogy: TovábbZárt ajtókÂ’

Okosan kitöröltem azt, hogy the title, meg is nézhettem magamat, mert minden bejegyzésem eltűnt. Én nem értek a php-hoz, de érdekelne, hogy mi a fenét rontottam el. Ott tartok, hogy amit nora131 javasolt, még mindig elfogadhatobb megjelenést biztosít számomra, annak ellenére, amire felhívtad a figyelmet, vagyis nem változtatunk a wp core filbe. Mi a véleményed?

Az a véleményem, hogy meg kellene tanulni olvasni…

Pontosan megírtam fentebb, hogy az egész létező sor helyett mit használj:

Quote:

the_content("Continue reading '" . the_title('', '', false) . "'");

nos, a fenti, 71-ik sor helyett használd azt, hogy

the_content('tovább');

Mükszik! :slight_smile: Köszönöm az oktatást!

Sziasztok! Nekem elcsúszik a sablonom, mi okozza ezt, mit tegyek? http://jana93.atw.hu/wordpress-2.5-hu/

Köszi előre is a segítséget!

moshu, most jutottam el a tesztelésig, és tényleg ez volt a megoldás, köszike! :smiley:

“Má’ elnézést, de az egetverő marhaság, hogy egyetlen szó fordításáért WP core file-ba belepiszkálni.”

Kösz Moshunak.

Lehet, hogy ez a te véleményed. Az enyém az, hogy amit egyszerűen beállíthatok és alap dolog, azt a motorban. Így theme-váltáskor nem kell átalakítani mindig, minden alap dolgot.

Az is igaz, hogy sose használok akárki amatőr által összegányolt theme-t, csak profiktól. Vagyis nem kavar alá a theme az alapmotornak. Pl. Luka Cvrk, nagyon profi theme-i vannak.

Most frissítettem a motort több honlap alatt 2.5-re, és az általam javasolt módszerrel írtam át a more_link_textet. És kiválóan működik.

Szóval ízlések és pofonok…De a lemarhaságozással óvatosan.

Kedves Nóra !

A “lemarházgatás” és a " Má’ elnézést, de egetverő marhaság" között ég és föld a különbség.

Az első pejoratív értelmű, míg az utóbbi egy kedves, régi, magyaros szófordulat egy saját vélemény bevezetésére.

Amúgy pedig ízlések és pofonok tényleg különbözőek;Két vélemény olvasható, kétféle megoldási javaslattal, mindkettő működik, a kívánt eredményt elérte.

Mindenki - ízlésének, további terveinek függvényében - eldöntheti, hogy számára melyik az ésszerű megoldás.

Mindenesetre - szerintem - a motorban (forrásban) csak végszükség esetén kell(ene) belepiszkálni.

A theme-t aránylag ritkán váltogatja az ember (hacsak nem kísérletezgetik), de az építgetés közben milliómnyi kicsi, apró dolgot szeretne elrendezni, és - persze - mindenki mást, és mást.

Aztán az egyik ötletünkről kiderül, hogy annyira átszabtuk már a forrásfájlt, hogy soha többé nem tudjuk, hogy hova, milyen tapaszt tettünk. :slight_smile:

Pl. mi van akkor, ha csak egyszerűen többnyelvűvé tennék az oldalunkat ? A forrásmatatástól megőrülne az oldalunk… :slight_smile:

Vagy nemes egyszerűséggel egy idő után elfelejtjük, hogy mi is volt a megoldás, de szükségünk lenne visszacsinálni (azért egy fórumjelszót is sikeresen el tudunk felejteni, nem ám egy összetettebb művelet részleteit).

Bár, ettől még Nórának is igaza lehet. Tehát - ismétlem -, mindenki ízlése és jövőbeni tervei szerint… és nyugodtan… :slight_smile:

Szép hétvégét !

Igen, Nóra, én sem feltétlenül értek veled egyet. A motort elvben javallott rendszeresen frissíteni.

A marházás jelen esetben egyáltalán nem volt sértő, nem is értem, hogy neked miért szúrt szemet, hiszen nem személy ellen irányult, hanem lehetőség felé, a WP meg nem szólt vissza moshunak, így nekünk sem lehet egy szavunk sem! :smiley:

Ellenben plugineknél sűrűn kell magát a plugint szerkeszteni, mert a kért hatás csak így valósul meg, és ilyenkor mindig remegek, hogy emlékezzek mi mindent piszkáltam meg, hogyha frissítés jön, akkor meg tudjam ismételni a folyamatot! :wink:

• a legjobb, ha az ember magának csinál theme-t, az az igazi! :o

Yesss, Mano !

Ez most éppen be is jött, hisz’ megjelent a 2.5.1-es verzió, melyre mindenképpen illik frissíteni - egy eddig még nyilvánosságra nem hozott súlyos biztonsági hiba miatt.

2008. júliusra van előrejelezve a 2.6-os, és 2008. novemberre a 2.7-es verzió. Tehát ez háro jóképű motorfrissítés. Nóra is leírta a frissítés lépéseit, én korábban itt, egy másik topikban - http://forum.word-press.hu/viewtopic.php?id=702 - elég részletesen, és látszik, hogy a frissítés mindazon átépítést “veszélyeztetheti”, amit a motorban barkácsolgatunk. :slight_smile:

Éppen az járt a fejemben, hogy leírom a pluginok és theme-k szögelése miért előnyösebb, azon túl, amit írtam, de Mano megelőzött; hát pont azért. :slight_smile:

Üdvözlettel:

Sziasztok, lenne pár kérdésem nagyjából ezzel a “Tovább!” témával kapcsolatban.

1. Feltettem egy szebb sablont az oldalamra, a linket lásd aláírásban. Sajnos a szerző úgy készítette, hogy ha a kategóriákra kattintok (nekem bal oszlopban “Témák” címen van), és bejönnek az adott kategória bejegyzései, akkor ott már nem szerepelnek az “Olvass tovább” linkek, csak a bejegyzéscím alapján lehet továbbjutni a teljes szövegre. Hol tudom beszúrni ide a mit (Melyik php lap, és milyen parancssor)

2. Már a régi sablonnál is volt egy bejegyzés, nevezetesen az egészséges táplálkozás témakörben lévő, ami furcsán viselkedik: nem ott tette ki a “Tovább” linket, ahova megadtam, hanem előbb és ilyen formában: Tekintsük át, […]

Köszi, ha tudtok segíteni, nagyon hálás vagyok!

home vagy single php

nézd meg a különbséget az index php-hez képest ami a “more” tag-et illeti.

ahonnan hiányzik a , oda rakd be! :smiley:

elvben ezután már Tovább-od kell legyen, nem …-od

Szia mano, köszi, hogy ismét segítesz! Home.php-m nincs, a single.php-ben már eleve benne van az a rész, amit írtál, mégsem jelenik meg az “Olvass tovább” lehetőség a honlapomon, ha a kategóriából (a honlapomon Témák címen vannak az egyes kategóriák) hívom elő a postokat, se a kommentelési lehetőség. Hol lehet a baj?

(ez a single.php-m ide vágó része)

<?php the_content('

Olvass tovább! »'); ?>

<?php link_pages('Pages: ', '', 'number'); ?>

Témák: |

Köszönöm még egyszer!

Gábor

szedd ki belőle a formázást, hátha!

<?php the_content(‘

Olvass tovább! »’); ?>

helyett

Sajnos nem sikerült, hiába töröltem ki a formázást. Továbbra sem jelentik meg se a “Szólj hozzá!” se az “Olvass tovább” link. Csak a bejegyzés címe, meg a szöveg első pár sora a “more” tag beszúrásáig.

csomagold már be a témádat és add ide, megnézem…

Héhé, lehet h hülyeséget beszélek, de szerintem singel.php akkor van ha már megnyitottad a postot, tehát csak egyet látsz (ezért single), amikor még több van egymás alatt, az jelen esetben a category.php lesz, vagy ha az nincs akkor az archive.php. Ott nézelődj.

Dani

Sziasztok, azt hiszem tényleg az archive.php a lényeg. Bemásolom az ide vonatkozó részletet. A kódokból látszik, hogy a címre kattintva lehet tovább ugrani. De én ugyanúgy szeretném, mint a főoldalon. Bemásolom most ide először az archive.php-t, majd az index.php-t, de azért elkezdek agyalni, hátha megoldom valahogy. Köszi mindenkinek!

(archive.php-m ide vágó része)

Blog Archives

<h3 id="post-"><a href="" rel="bookmark" title="Olvass tovább: ">

Not Found

(index.php-m ide vágó része)

<h1 id="post-"><a href="" rel="bookmark" title="Permanent Link to ">

Írta: |

Téma: |

Tessék parancsolni, szépen commentelt a kód: "

" erről van szó.

Dani