e-commerce - még mindig :-(

UdVi86

Localhost sok mindennek lehet okozója, ecommerce-t pedig nem is tudsz rendesen letesztelni localon, mert a leveleket ugyebár nem küldi ki! :wink:

A súlyszámításban egyébként csak tapogatózom, ezt sosem próbáltam, csak az árnagyságot figyelembe vevő postaköltség emelést, és az gond nélkül ment.

Kupon törlés: edit coupon -> delete coupon ! :wink:

Kupon létrehozásánál az időintervallumon kívül nagyon oda kell figyelni, hogy milyen feltételekkel hozod létre, hogy mely termékekre akarod használni. Első körben nekem sem ment, úgyhogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! :rolleyes:

A tizedeseket én sem tudom eltüntetni, de a fránya magyar áfaszámolás miatt néha még mindig kijön egy .50 végződésű ár, és ezért inkább nem is szedem ki. Persze ha olyan árakat használsz, amikor ez kizárt, az más tészta!

(Talán Patai kollegának sikerült kigyomlálnia, ha erre jár, hátha elárulja a titkot ha tényleg ő szedte ki!)

mano

Jelenleg leginkább a bővítmény magyarosításán dolgozok (~80%-ban kész) és a felépítését vizsgálom, mit hol kell alakítani (php és css egyaránt). Ezekre a localhost is megteszi egyenlőre. A levélküldés tudom hogy ilyenkor nem megy.

Érdekes módon ma működött (ha nem is tökéletesen) a súlyfüggő szállítási modul, pedig nem csináltam semmit (kivéve 1 dolgot: a shipping/weightrate.php 80. sorában volt egy felesleges karakter: “function get_item_shipping(&$cart_item) {”). Azonban írja is ennél az opciónál, hogy a súlyt mindenképp fontban kell megadni, függetlenül a terméknél megadott mértékegységtől. Tehát ennek tulajdonítom a helytelen szállítási költséget. De használható, ha az ember kg helyett font súlyhatárokat ad meg a modulban.

Közben letöltöttem a WP E-Commerce Weight & Destination Shipping Modules bővítményt, ami gondoltam megoldja ezt a problémát is. Azonban a postaköltség kalkulálásnál továbbra is a másik modulban beállítottakat veszi alapul, pedig azokat az értékeket már töröltem. Talán az adatbázisban tárol valamit, de ezeket a mezőket nem találtam meg.

A kuponoknál logikus amit írsz, de a Szerkesztés gombra kattintva nekem nem csinál semmit. Az oldal nem frissül, a fenti mezők továbbra is üresek és Add Coupon gomb van. Viszont kipróbáltam pár perce ismét a kuponos árengedményt és működött. Lehet a dátumot adtam meg rosszul korábban. Ettől függetlenül jó lenne a lejárt kuponokat eltűntetni vagy használni a szerkesztés funkciót.

A tizedes jegy eltűntetést közben megoldottam. Ebben a fórum témában a 3. oldalon található a megoldás. Viszont kis módosításra szorul. A 3.7.7 verzióban az cart.class.php 1363. és a processing.function.php 81. sorában kell változtatásokat eszközölni.

cache-t üríts minden nap, akár többször is, amíg teszteled a e-commercet!

ez lehet még sok nemműködés/működés oka!

'mano' wrote on '2010-11-04:

tyforhelp:

html kódolva annyi képet raksz be, amennyit akarsz.

pl itt lapalja:

http://virusstop.hu/virusirto-vasarlas/webaruhaz/kaspersky/kaspersky-pure-2011-licensz/

Én naivan azt gondoltam, hogy integrálom a Nextgennel. Működik is, egészen addig a pontig, amíg meg kell jelennie. Ott a képek helyett csak a hívó kód olvasható. :( Van valakinek tippje mit tehetnék? A bejegyzéseknél működik, csak a store-ban van ez a probléma. Valami php kód kéne a sablonba??? De mi és hova?

Ha nem tudom megoldani marad a html-kód, de azt vhogy most nem tanulgatnám, ha nem muszáj...

Köszi előre is!

ne viccelj már, webshopot csinálni html alapismeretek nélkül?

mamám borogass… :rolleyes:

Én 98%-ig lefordítottam az e-commerce po-ját, ez a rész működik is, csak elképesztően sok a direktben angolul szereplő szöveg. (Az ausztrál posta részleteit kihagytam.)

Már hosszú listám van arról, mit és hol kell átírni ahhoz, hogy “magyarabbul” beszéljen a plugin.

A másik a tizedesek eltüntetése. Nekem működött:

Keresd végig az összes “number_format” függvényt, és a második paramétert írd át 0-ra. Több helyen, (paypal és chronopay) változóból veszi az értéket, de 5-10 sorral előtte tölti a változót a fix 2-es értékkel.

(Van kezdemény a kódban a yen és a Ft esetén a tizedes eltüntetésére, de látszik, hogy még nem vitte végig a folyamatot.)

'mano' wrote on '2010-11-10:

ne viccelj már, webshopot csinálni html alapismeretek nélkül?

mamám borogass.... :rolleyes:

Hát ez hasznos volt, köszi!!! ;)

Már csinálom egy ideje, de még nem tűnt fel, hogy html alapismereteken buktam volna el - megcsinálta helyettem a wp... amit meg nem, azt megtanultam, de a képbeillesztés html nyelven konkrétan még nem volt jelenség... ha az lesz megtanulom, megígérem!

Ennél bölcsebb???

nálam nincs bölcsebb! :slight_smile:

nem sértésnek indult, ne is vedd magadra, de így én emelem a kalapom, hogy úgy tudsz maradandót alkotni, hogy nem is értesz hozzá! :smiley:

tyforhelp:

figyu értem én, hogy csak használni akarod, de nem véletlen, hogy bizonyos dolgokat nem engednek használni mielőtt nem tanulod meg -alap szinten legalább- hogy hogy működik.

pl kocsihoz elvileg van műszaki alapismeret…

na most ezt ide átfordítva egy webshopot érdemes átnézetni az “autoszerelővel” mert ahol pénz van oda kell a biztonság :)…

ilyen környezetben a “hopp ezt elállítottam” vagy a próbáld ki nem igazán jöhet szóba…

Nagyon kedves tőletek ez a nagy aggodalom, egyet is értek. De ki mondta, hogy nem értek ahhoz amit csinálok??? Azért mert mert még nem használtam html képbeillesztést!? És akkor? Szerintem nem én vagyok az egyetlen fórumozó ezzel… de bocs ha igen.

Egy egyszerű nextgen kérdést tettem fel. De ha nem akartok válaszolni, megértem. Ha nem tudtok azt is. De nem értem ezeket a magas röptű “válaszokat”.

:rolleyes:

A nagy aggodalomra való tekintettel, és hálából a jó tanácsért, szeretném elmondani, hogy html beillesztéssel tökéletesen sikerült beilleszteni a képeket. És ezen kívül is tökéletesen funkcionál a bolt, még ha kókler vagyok akkor is, de ha jól tudom mindenki így kezdte.

DE! Azt a mennyiségű képet amit fel kell töltenem, nem fogom tudni így megoldani, arról nem beszélve, hogy elég gagyi a megjelenítése… a wp ennél jóval többet tud! Szóval továbbra is nagy szükségem lenne valami tippre a nextgen integrálásához, vagy egyéb ötlet, amíg meg tudom venni a golden cartot!!! Elég sürgős. :frowning:

Nagyon köszi!

hali

félreértesz

persze h mindenki így kezdi

csak nem webshop-al…

nincs gond. :slight_smile: EZ a 4.oldalam ha jól számolom és az első webshopom. Még mindig kezdő vagyok, de már nem annyira…

de a helyzet az, hogy nextgen integrálva és works beautifully!!! :smiley:

Itt a leírás, hogy kell csinálni, csak ha valaki más is olyan naiv lenne mint én. :wink:

régebben használtam html galéria generátort.

megadtam neki a képeket, és automatikusan legenerálta a táblaszerkezetet mindenestül.

esetleg egy ilyet lehetne minden esetben megcsinálni, más ötletem nincs jelenleg…

'Lelkes wrote on '2010-11-10:

Én 98%-ig lefordítottam az e-commerce po-ját, ez a rész működik is, csak elképesztően sok a direktben angolul szereplő szöveg. (Az ausztrál posta részleteit kihagytam.)

Már hosszú listám van arról, mit és hol kell átírni ahhoz, hogy "magyarabbul" beszéljen a plugin.

Szia(sztok)!

Hasonló dolog érdekelne engem is, és talán mást is. Tudnál ebben segíteni? Miket, hol kell átállítani, esetleg megosztani az eddigi fordítást?

Köszönöm előre is!

Üdv

Hello!

Én fordíthatóvá tettem az összes angol szöveget (na jó, lehet figyelmetlen voltam és 1-2 kimaradt). Már csak újra kell építenem a .po-t és az eddig lefordított szövegekkel frissíteni. Ha lehetséges, el tudnád küldeni a fordításodat? Én pedig szívesen elküldöm a javított fájlokat.

A tizedesek eltűntetése sikerült két módosítással, korábbi posztomban írtam is.

sziasztok!

én sajnos már az elején elakadtam, ugyanis végzetes hibát mond, és ezt írja mikor be akarom kapcsolni a bővítményt:

Fatal error: Allowed memory size of 44040192 bytes exhausted (tried to allocate 491520 bytes) in /home/ftp/joolless/public_html/joolless/wp-content/plugins/wp-e-commerce/languages/EN_en.php on line 494

ilyenkor mi a teendő? :S

köszi

szólsz a szolgáltatódnak hogy emeljék meg a memória limitedet!

Szia(sztok)!

WP e-Commerce 3.7.8…

Nincs valakinek fordítása??

(hu_HU.mo vagy hu_HU.po)

Üdv:Roland.