Domain-Zóna

Szerencsére a pénzemet viszonylag gyorsan sikerült visszautalniuk. Én egy hétvége alatt összesen 40 percet fértem hozzá a blogomhoz.

Ez a tárhely egy rakás xar! Senkinek nem ajánlom, aki komolyabb oldalt akar üzemeltetni. Ma is ez fogadott az oldalamon: 500 Internal Server Error. Ez már nem az első esett, kezd elegem lenni belőlük. Azt hiszem, hogy jövőre már nem itt bérelek szervert… :angry:

Egyszóval , ez a szolgáltató nem megbízható… :angry:

Levettem őket a tárhely oldalról. Több panaszkodó levelet is kaptam, és mivel itt a fórumban is hasonlóakat olvasok, úgy gondolom nem kell reklámozni őket. A probléma az, hogy hiába írok nekik leveleket, nem válaszolnak rá. :angry:

CSAK olyan szolgáltató kerülhet ki a http://word-press.hu/tarhely/ oldalra, akit korábban teszteltünk, vagy közvetlen ismerjük a szolgáltatót. Személyesen én néztem át a domain-zona ajánlatát és szerverét, amikor kiraktam őket az oldalunkra. Akkor nem volt gond vele, sőt egészen korrektnek tartottam. Sajnálom, ha bárkit kár ért a hirdetésük miatt!

igazán nem Te tehetsz róla, Laci :slight_smile:

Tárhelyem.net-ről milyen véleményetek van? Gondolkozom, hogy keresek egy viszonylag olcsó fizetős tárhelyet. Vagy tudtok ajánlani tárhelyet WP 3.0.1-hez?

Illetve úgy látom, hogy kell hozzá domain is (jól jönne egy kis útmutatás). Szóval tudnátok ajánlani azt is? Néhány ezret rá tudnék szánni a dologra, de nem igazán ismerem az árakat.

Évekig itt voltam: http://tarhelypark.hu/

“olcsó” és “gyors”. Joomla oldalt 1000 látogatóig kibírta, afelett már szóltak. Azaz alap WordPress-t elvileg 4-5 ezer látogatóig ki kell bírni. Mondjuk ez már pár éve volt, de ki lehet próbálni. (bár ahogy látom, fejlődtek, mert van már Cpanel és egyebek, akkoriban nem volt)

Most már itt vagyok: http://www.hostgator.com/

A gatornál én sem tudok jobbat! Mindenem ott van nekem is.

Értem, hogy jó, de úgy látom az árait, hogy arra nincs jelenleg keret. Ahogy nézem az árakat a tarhelypark és a tarhelyem.net jöhet szóba csak ki tudja melyik lenne a legjobb választás; vagy szétnézek az ingyenes tárhelyek között is még hátha lesz nekem megfelelő.

Robertooo.

Hostgator-nál havi 10 dollárért korlátlan domain hozzáadása lehetőséged van (persze a domain nevet neked kell regisztrálni) - azaz 4 honlapot hozzárendelsz, máris negyed ár költsége esik egy weblapra. Ha 10 lapot adsz hozzá, már csak tizede…

tarhelypark-nál régen volt havi fizetés is, kérdezz rá a supportnál, él e még ez a lehetőség. (valami 400 Ft-ot fizettem havonta egy weblapért anno)

'Robertooo' wrote on '2010-10-11:

Értem, hogy jó, de úgy látom az árait, hogy arra nincs jelenleg keret. Ahogy nézem az árakat a tarhelypark és a tarhelyem.net jöhet szóba csak ki tudja melyik lenne a legjobb választás; vagy szétnézek az ingyenes tárhelyek között is még hátha lesz nekem megfelelő.

Szia,

--- a pénz a tárhelyszolgáltatóra nemigen számít (!) - főleg kezdőknek ---:

Szerintem a drágának tűnő és az olcsó, vagy ingyenes között nincs akkora árkülömbség, mint amekkora kárt, bosszúságot okoz egy nem , vagy akadozva működő szolgáltató.

Itt most éves szinten 2-10 ezer forintról beszélünk.

Ha hat hónap kínlódás után szolgáltatót váltasz az biztosan többe kerül, mint az eredeti árkülömbség.

Plussz bónuszként kihullik a hajad a működésképtelenség és a bánásmód miatt megtépázott idegtől.

Számomra kezdőként a legnagyobb nehézség az volt, hogy nem tudtam miből adódik a probléma, így állandóan a saját munkámban kerestem a hibát - nem is gondoltam eleinte, hogy a szolgáltató is lehet béna.

.

Idő, idő és sikerélmény az olcsó szolgáltató ára.

Válassz profi, 24 órás technikai szolgálattal működő, tartalékszervert alkalmazó nagy céget, amelyiknél technikai hiba esetén a "tartalék-gép" azonnal átveszi a feladatok elvégzését. Te pedig semmit sem veszel észre. A kis cégek másra valók.

.

.

Sziasztok!

Ez egyik olyan tárhely szolgáltató tulajdonosa vagyok, amelyikről itt beszéltek. Nem írom le a nevünk, így remélem nem számít reklámnak, annyit azonban elárulok, hogy nem rólunk szól a téma főcíme.

Mivel innen sokan kattintottak az oldalra, és a hozzászólások is jók, mi pedig úgy szeretünk fejleszteni, hogy nektek jó legyen, ezért kérdésem, hogy a meg tudnátok-e fogalmazni mitől jó egy tárhely? Sok dolog elhangzott, amiről úgy gondolom is-is, de nem teljes a kép. (akár egy külön téma is lehetne). Ha van rá energiátok, pontozni is lehetne az egyes szolgáltatásokat fontosság szerint.

Számomra a legérdekesebb észrevételek, amik a hozzászólásokból látszanak:

• Az ügyfélszolgálat nem mindenkinek fontos, hiszen külföldi szolgáltatót emlegettek. De azért jó felhívni valakit, ha nem megy az ftp?

• A külföldi szervert általában nem szeretitek, de miért? A ping tényleg számít? Nem mindig függ össze az oldal betöltési idejével.

• Az ár fontos, de tényleg hajlandó a többség fizetni mondjuk redundáns szerverért vagy külső SAN háttértárolóért? Ugye itt akár milliókról beszélünk, ami az árban igencsak meglátszik.

Bármilyen észrevételt, ötletet szívesen veszek, szabad a pálya kitalálni az álom szolgáltatást!

Nekem hostgator.com tökéletes. ~ már közel 150-170 weblapot tárolok náluk, nincs vele semmi gond. (árban ez nem haladja meg a havi 12ezer forintot)

Viszont többeknek az vele a probléma (ez probléma?) hogy “csak” bankkártyával lehet fizetni.

Ilyen kellene magyar szolgáltatóban, rózsaszín csekkes fizetési megoldással. De tényleg.

Bár igaz ami igaz, anno 5-6 éve én is ilyet (rózsaszín csekkes fizetés) kerestem, ezt a tarhelypark.hu elődjénél találtam meg (már a nevükre nem emlékszem), (aztán valahogy átadtak, eladtak? nevet váltottak? lényegtelen)

Most a tarhelypark.hu jónak tűnik, van Banki átutalás és PayPal, remek, de rózsaszín csekkes fizetés már sajnos nincs.

Meg ahogy látom, havi fizetés sincs. Régen úgy volt, hogy a hosting csomagot magam állítottam össze egy kalkulátorral, majd azt rendeltem meg, és fizettem be postán. Olcsó volt, pár száz forint volt, de épp emiatt, mert csak 3-400 forintot kellett feladni postán, rendeltem tőlük egy rakattal, a végére (ugyehogyugye) havonta fizettem 6000 forintot is.

Bár a 990.00 Ft évente (100 Mb)költséget már sehogy nem lehet havira lebontani, de ami érdekesebb csomag (1000 Mb), az 3900.00 Ft évente és azt már el lehetne osztani 12 hónappal.

A kliens úgysem áll meg havi pár száz forintnál, de az ügyfélnek nem mindegy, miért ad ki egy összegeben 4000 forintot.

• 1 csomagért ami egy évre szól.

vagy

• 5 csomagért, amiért havonta kell fizetni.

Utóbbi jobb.

Végezetül megtaláltam a nevet: CodePlay volt a cég neve, ahogy látom, még ugyanaz, csak más a weblap és cég imázs.

De amúgy szinte csak az ingyenes tárhely amire kapnak az emberek, nem számít, hogy lassú, nem számít a felső idegen banner, a lényeg, hogy a wordpress simán menjen fel rá. Inkább szenvednek vele. Ezért (ingyenesség) képesek más valakinek a domain nevét építeni (aldomain rendszerben a cég domain nevét építik)

Dobjatok fel itt a fórumon az első 10-20 WordPress jelentkezőnek ingyen egy kisebb (100 Mb) hosting csomagot, garantált lesz a siker :smiley:

Amúgy rengeteg magyar tárhelyen, tényleg elképesztő helyzetek vannak, pl. nem, vagy alig megy a WordPress.

/tmp és egyéb problémájuk akad még most is. (pont a hétvégén szaladtam bele ismét egy magyar tárhelybe, tmp kezelése még mindig problémás náluk - alapból egyszerűen nem megy a WP)

hitetlen nem tudom adminisztráltál-e már életedben servert… beszélni könnyű :smiley:

Na, hát ezért nincs normális hazai szolgáltató sem.

Hitetlen,

a bankkártyás fizetés az bizony fő probléma itthon. Ha az emberek fizetnének vele, valószínűleg lenne havi fizetés is. De rengeteg olyan ügyfelünk volt, aki tényleg képes volt havi 400Ft-os csomagot rendelni, amit ha postán fizetett be, azért volt drága, ha közvetlenül a bankba, akkor szintén tőlünk vontak le, ha átutalta, akkor meg tőle. Egy ilyen költség kb. 100-120 Ft ami a 400 Ft-nál igen magas százalék. Ja, és a többség még a banki utalásnál sem képes feltüntetni, hogy mit is fizet ki. Itt meg jön a rengeteg adminisztráció, ami szintén nem elhanyagolható.

A saját csomaggal szintén az adminisztrációs idő a gebasz szolgáltató oldalról, vevő oldalról, pedig nem tudják mi az. Egyszerűen a vevők többsége elakad ott, hogy a megrendelő lapon van száz opció, amiből nyolcvan nem mond neki semmit.

Ingyen csomag, tárhely? Ingyen semmi sincs. Valaki mindig fizet valahogyan. A kérdés ki vállalja. Aki ebből akar élni, az csak azért vállal ilyet, hogy később vagy máshogy húzza le az ügyfeleit, amivel aztán kockáztatja a hírnevét. Az ügyfél meg amikor átmenne máshoz, rádöbben, hogy a költözésre fordított idő többe kerül, mintha eredetileg fizetőset választott volna (de ezt már írta zara). A BIX kapcsolat, a szerverek, az ügyintézők, adminisztrátorok, szoftverek mind pénzbe kerülnek.

A cég neve PMP Computer volt :slight_smile:

Hát jó, de a legfontosabb tényező itthon az ár. És anno én is kisebb havi költségű hostot kerestem, és úgy találtam - igen, tényleg ez volt -, a PMP Computer cégre.

Meg a marketing (pl. keresőoptimalizálás olcsó tárhely kulcsszóra) meg hát ez olyan mint a fodrász. Hiába jó, ha nem ismerik. A fodrászt döntően ajánlják. Szóval az esetek döntő többségében webhostingot is mások ajánlásra próbálják ki az emberek.

hgrg.

hxxp://2.hgrg.info/wordpress-tarhely // The requested URL /wordpress-tarhely was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Na, én is erről beszélek.

törött link, megesik… épp költözök… szerintem nem fáj senkinek. aki akar úgyis megtalál…

miről is beszéltél?

A domainzona.hu tárhely szolgáltatót mindenki kerülje el messzire. Írtam nekik egy panasz levelet, erre letiltották a hozzáférésemet és az oldalunkat sem tudjuk elérni. És ez tuti, hogy szándékos a részükről. Nem válaszolnak a leveleimre és fogalmam sincsen, hogy mit lehet ilyen esetben csinálni. Tiszta ideg vagyok. :angry: