A WordPress telepítése

Szia Győző!

Elakadtam a névszerver átállításnál, mivel a technikai ellenőrzésnél ezt a hibát írja ki:
“check for postmaster failed at ALL MX records”

Mi ilyenkor a teendő?

Kedves Nándi!

Hogy miért éppen a WordPress telepítésről szóló írásunkhoz tetted fel ezt a kérdést, azt nem tudom? Ilyen problémákra a választ a Fórumon kellene keresni.

Létrehoztad a postmaster nevű email fiókot?

Próbáltam bemenni a fórumba, de az oldal folyamatosan lefagyott. A postamester e-mail fiókot nem tudom, hogy hogy kell létrehozni. Ezt kérdeztem ott is, ahol a domain-t regisztráltam, de nem tudták megmondani. Az volt a válasz, hogy ők nem használják a postamestert.

Kedves Nándi!

Az nem postamester, hanem postmaster. :wink:

Valami más gondod lehet, ha a ide tudsz írni, és a Fórumba nem. A Fórum nem szokott lefagyni, nem az a jellemzője. :slight_smile:

Jelezd a tárhelyszolgáltatódnak egy email-ben a hibaüzenetedet - szó szerint idézve - kérd a segítségüket a beállításhoz.

Szia Győző!

Köszönöm a segítséget, de időközben megoldódott a problémám 3 napi küzdelem után. :slight_smile:

Szervusz Nándi!

Azt is elmondanád a nagyérdeműnek, hogy mi volt a gond, és hogyan sikerült úrrá lenni rajta?
A leírással lehetséges, hogy sokat segítsél másoknak abban, hogy ők elkerülhessék ezt a gödröt. :wink: :slight_smile:

Nagyon jó leírás, Köszönöm!
Mindent betartottam és dobott egy hibaüzenetet:
Allowed memory size of *** bytes exhausted…
Ezt a következőképpen lehet orvosolni (hosszas keresgélés után akadtam rá):
A .htaccess file-ba a következő sort kell beszúrni:
php_value memory_limit 128M
Üdv

Üdvözlet.

Nem minden tárhely szolgáltató engedélyezi az egyedi .htaccess fájl használatát. Célszerű jelenteni a szolgáltatónak a hibát, és megkérni emelje a memória limitet. Általában 128MB elég szokott lenni. De ez függ elég sokmindentől.

Szia!
Végig csináltam mindent amit mondtál amikor rá klikkelek arra hogy telepítse a wp-t akkor ezt a hibaüzit kapom : Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 491520 bytes) in /home/a1055354/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 249

ilyenkor mi a teendő?

Elképzelhető hogy 64 bit-es rendszerrel van a baj?

Kedves Szóráti!

A rendelkezésedre álló tárhely memóriája több, mint amennyit szeretnél felhasználni. (Magyarul: kevés a művelethez a memória.)

Ha a tárhely-szolgáltatód engedi, akkor növeld meg a memória limitet, ha te nem tudod állítani, akkor írjál a szolgáltatódnak, hogy tegye meg.

Amikor valami hibaüzenetet kapsz, akkor próbáld meg értelmezni; legtöbb esetben utal a hiba okára is. Allowed memory size = engedélyezett memória méret.
Keress rá a Fórumban, vagy a Google-ba, és szinte már meg is gyógyítottad a honlapodat. :slight_smile:

Sziasztok!

Feltelepítettem a wp-t, minden sikerült, elkezdtem az oldal feltöltését tartalommal, ám a kívánt domain névhez kapcsolódott egy /wordpress tag is. Próbáltam a permalink szerkesztésével, de azóta nem tudok belépni az admin felületre sem.

Töröltem a tárhelyen a wp-t és újra feltöltöttem, újratelepítéskor azonban azt a hibaüzenetet kaptam, hogy az oldal már létezik. Fel is kínálta a belépés lehetőségét, megadva a felhasználónevet és a jelszót azonban egy ilyen hibaüzenet érkezett:

Not Found

The requested URL /index.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Most mit tudok csinálni?
A segítséget előre is köszönöm!

Üdv:

Gábor

Kedves Gábor!

A wp-t, amikor letöltöd, egy csomagban találod, nagyjából úgy, hogy a wp3.6.1 egy csomag, amiben lakik a wordpress elnevezési csomag, amiben laknak a wp fájlok.

A letöltést követően ki kell csomagolni ezeket, és csak a ‘wordpress’ csomagban lévő cuccokat kell feltölteni abba a könyvtárba, amelyikben szeretnéd használni., vagyis a domain-ed könyvtárba a
wp-admin
wp-content
wp-includes alkönyvtárakat, meg a
wp-fájlokat kell feltölteni.

Tedd meg azt, hogy FTP-n keresztül letörölsz mindent, a phpMyAdmin-on keresztül letörlöd (eldobod) a korábbi adatbázist (vagy újat hozol létre), majd az említett módon feltöltöd a fájlokat, és újra telepíted úgy a wp-t, ahogyan azt az írásunkban leírtuk.

Kedves Győző!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Így most már működik.

Üdvözlettel:

Gábor

Kedves Gábor!

Azért elsősorban magadnak mondj köszönetet, hogy nem adtad fel, volt türelmed és kitartásod.

Remélhetőleg a további WordPress-faragcsálások is sikerélményt adnak számodra (is)!

Kedves Győző!

Rackhosttól kaptam tárhelyet, megvan a domain, létrehoztam az adatbázist, letöltöttem ftp-hez programot, beállítottam az ftp felhasználónevet és jelszót, sőt letöltöttem a legfrissebb wordress verziót… Ám közben eszembe jutott, hogy az egy .zip fájl, nekem pedig Linux van a gépemen, így aztán nem próbálkoztam a kicsomagolással. A kérdésem tehát: ha a gépemen Linux Mint operációs rendszer van, akkor mi a teendőm?

Kedves rula!

A Linux Mint is rendelkezik fájlkezelővel, vagy telepíthető hozzá másik. Kicsomagolod vele a wordpress zip-elt fájlt, és úgy töltöd fel.

Köszönöm szépen! :slight_smile:

Sikerült telepíteni a Wordpress-t a cikk alapján. Köszönöm! :slight_smile:

Kedves rula!

Hát még én hogy örülök! Egyszer csak be kell jönnie valakinél annak, amit írtunk a telepítésről! Ugyebár? :slight_smile: :slight_smile:

Legyen sok örömed a WordPress-ezésben!