A WordPress telepítése

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) A WordPress telepítése című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: A WordPress telepítése]

Szia Győző!
Nagyon jó kis leírás lett gratulálok hozzá, mert valóban hiánypótló! Ha nem haragszol, akkor pár apróságot még hozzáfűznék: mivel konkrétan a 000webhost-ot mutatod be, így a
b1.-s ponthoz lehetne alternatívaként a Filezilla-t javasolni, mert sokan tört TC-t használnak és az ha eltárolja a jelszavakat akkor abból baj lehet. A jelszavak mentése egyébként sem javasolt.

b3.-s ponthoz annyi, hogy a default.php fájlt kell törölni. Illetve van egy elírás is itt (esetlehgesen)

Még annyi, hogy ez egy amerikai tárhely és néha előfordul, hogy átmenetileg elérhetetlen lesz az oldal. De ezt az ingyenességért és a reklámmentességért talán lehet vállalni. Mindenesetre gyakorolni és ideig-óráig megfelelő, bár van itthoni alternatíva is (dtsh.hu).
Üdv:Ian :slight_smile:

Szervusz Ian!

Köszönöm szépen a dicséretet! Igyekeztem normálisan megcsinálni, ha már belekezdtem… :slight_smile:

A 3. b1.) pontnál valóban ajánlhattam volna a FileZilla-t is, de akár a SmartFTP-t, vagy mást is. Leírtam, hogy nekem ez a kedvencem a koromból (értsd: én még a Norton Commanderrel is dolgoztam…). Ambrits Tamás, a Total Commander hazai atyja, bizonyára csóválná a fejét: a Total Commanderből elég nehéz tört verziót használni, tekintve, hogy az eredeti oldalon is és a hivatalos hazai oldalán is (meg sok mindenhonnan) letölthető, a TC shareware program, amelyet 30 napig ingyenesen szabad használni, majd utána regisztrálni kell(ene), vagy törölni.
A 30 nap lejártát követően “csak” jogsértővé válsz, de a program használata nincs korlátozva.
Az FTP jelszó eltárolása pedig kifejezetten felhasználófüggő; senki más nem tudja elmenteni a jelszót, csak a felhasználó akarata. :slight_smile: Az egy másik kérdés, hogy ez is, mint oly’ sok más is, nagyon nem javallott, a jelszólopó ótvarok miatt.

A 3. b3.) pontban a *.php fájlban az általad említett default.php is beletartozik. Mivel inkább általános tárhely-jellemzőt próbáltam írni, mint az adott tárhely-specifikumot, ezért nem nevesítettem. Vannak tárhelyek, ahol éppen index.php, vagy index.html nevű fájl lakozik, vannak olyanok, amelyekben más fájlok, vagy éppen semmi sem.

Teljesen véletlenül jött ez a szolgáltató, és hangsúlyozottan nem is az ő “reklámozásuk” volt a cél, sőt - ellenkezőleg! Csak ebben éppen te, és (ha jól emlékszem) arany nevű Fórumtársunk a hibás; a Fórumon láttam a párbeszédeteket, és az inspirált, hogy megírjam már ezt az írást, amit kb. a 3.0 megjelenése óta tervezek. :slight_smile: :slight_smile:
arany lakótárs pedig éppen ezen a szolgáltatón nyűglődött (meg korábban is volt egy próbatelepítés ezen szolgáltatónál, teszt jelleggel - meg kell mondjam, az akkori szenvedéshez képest most pikk-pakk volt minden.

Szia! Segítség kellene… Fetettem egy friss WP az alábbi helyre egy havernak, de nem tudok belépni, ha gondolod nézd+ mit ír ki http://xxxxx.eu klikk a belépésre…
HELP PLEASE! :slight_smile:
Üdv.
Frenky

Kedves Frenky!

Köszönöm szépen, hogy kérdéseddel megtiszteltél!

Az ilyen jellegű kérdéseket legközelebb inkább az erre hivatott oldalon, a WordPress Magyarország hivatalos támogatói Fórumán kellene feltenned. Ott is úgy, hogy leírod a hibaüzenetet, mert abból már sokszor lehet következtetni a történések, orvoslások lényegére.

Az sem árt, ha egy hibaüzenetet beírsz a Google, vagy Bing, vagy Ask, stb. keresőbe (attól függően, hogy melyiket szoktad használni), és majdnem biztos, hogy a kisebb jelentőségű kérdésekben kész megoldásokra lelsz, nem elpazarolva értékes órákat az életedből a válaszra várakozással…

Esetünkben, ha beírod a Google-ba a hibaüzenetet, valahogy így: “wp cannot modify header”, akkor a mintegy 2,96 millió találat közül az első éppen a megoldáshoz vezet; mit ad Úristen, pont erre az oldalra, ahova beírtad a kérdést! :slight_smile:
Hogyan javítsuk a WordPress Cannot Modify Header…hibát?

Hi! THX a helpet, már megy is :slight_smile:

Na, ugye, hogy ugye? :slight_smile:

Örülök, hogy sikerült, további jó szórakozás-tanulás-munkálkodás-blogolást kívánok! :slight_smile:

Hálás köszönetem!!!
Igy már világos hogy mit rontottam el :slight_smile:
Jó leirás!!!

szia, egy maxer wp tárhelyre probálom feltölteni a wp-t követve az írásodat. leszögezném, h. az eléggé laikus kategóriába tartozom. asszem nem jön létre az ftp kapcsolat. koromnál fogva:-)nem nagyon értek a tc-hez, de kitöltötem az adatokat, majd a kapcsolódás gombra kattintás után azt írja ki: 530 Login authentication failed. nem tudom milyen bejelentkezési hitelesítés nem sikerült. mit csináltam rosszul? segíts kérlek! ill. amit még nem értek (most, később tuti lesz még több is), hogy azt írod" Az FTP kapcsolat létrejöttét követően első teendőnk az legyen, hogy megkeressük azt a helyet, ahova fel kell majd töltenünk a fájlokat; általában public_html az elnevezése…" hol kell megkeresni? bocs, ha totál alpvető dolgokat kérdezek. bocs a vasárnapi zavarásért és előre is köszi.

Szervusz criss!

Jó ebédhez szól a WordPress! :slight_smile: :slight_smile:

Még jó, hogy sok az egyezőség (kor, TC, Maxer, WordPress), talán tudok segíteni:

1. A Maxer-nál a tárhelyhez tartotó FTP adatokat a Maxer Control Center oldalán tudod megnézni:
    Vezérlőpult - Weboldal karbantartás – weboldal feltöltés (FTP adatok)

2. Az így kilesett adatok közül az FTP címet beírod a Total Commander FTPFTP kapcsolódásÚj kapcsolatKapcsolat címe részbe (A Kapcsolat neve részbe tetszőleges, a weboldalra jellemző, beszédes nevet adhatsz.)
    A Felhasználó neve és a Jelszó részbe, értelemszerűen, beírod a kilesett adatokat.

3. Passzív mód használata az átvitelhez (mint a böngészőkben) előtti jelölőnégyzetet kijelölöd (látszódjon benne a pipa), majd az OK feliratra kattintasz

4. Ráállsz a kurzorral a TC-ben az imént létrehozott kapcsolat nevére, majd a Kapcsolódás feliratra kattintasz.

Az FTP kapcsolat így létrejön, és azonnal a www könyvtárba jutsz, ami a Maxer.hu tárhelyén a fájlok feltöltésének helye (olyan, mint máshol pl. a public_html.

honnan tudtad? épp fasírtot sütök:-) no mindjárt nekiülök újra ennek az ftp-nek.

szia,ftp kapcsolat megvan.(köszi) asszem feltötöttem a fájlokat is, mert ott látom a másik ablakban őket. most itt a tc-ben kell még vmit csinálni?csak zárjam be? mert beírtam a böngészőbe, ami a maxer cc-ben ftp adatoknál az ftp cím után van,+enter, de nem adott ki semmilyen olyan oldalt, amit itt látok. hol tudom leellenőrizni, h jól feltöltöttem-e mindent? köszi

Bezárod, és az írás 4. b.) pontjától kezdve elvégzed a telepítés folyamatát.

sikerült. köszönöm!

Hurrráááááá!

Gratulálok! :slight_smile: :slight_smile:

Elment az eszem, hogy próbahonlappal foglalkozom a létező legalkalmatlanabb időben.
Nem tudtam semmit kezdeni a letölthető szerverrel, utána megpróbálkoztam ezzel az ingyenes tárhellyel, nem akart működni az általam egyáltalán nem kedvelt, frissen letöltött TC, egyáltalán, semmi nem ment zökkenőmentesen, még a másfél perces telepítés se. De végül összejött. Kedves FYGureout, nem állítom hogy éjjel-nappal egyfolytában, de mégiscsak 8 éve várok erre a pillanatra, hogy csupasz tárhelyre önállóan felkeveredjek, köszönöm szépen, jó éjt.

Szia, odáig eljutottam, hogy a megacp-nél lévő tárhelyre feltöltöttem a kicsomagolt wp-t. Aztán ha nagyképűen beírom az ip címet (domain meghirdetés alatt), akkor az oldal indexét kapom meg, nem a hőn áhított konfig fájl létrehozós oldalt. Mi lehet a baj?
Köszi!

szia!!!
én úgyan úgy csináltam mindent ahogy a képen és a szövegben magyaráztad,de mégis angol nyelven telepítete fel a wp-t…mért van és és hogyan tudom meg változtatni???

Kedves rolika!

Valamit mégsem úgy csinálhattál… :slight_smile:

Mondasz egy hivatkozást, ahol rá lehet tekinteni?

Kedves rolika!

Ezt olvastad már? - http://www.wordpress2you.com/2011/03/hogyan-beszel-magyarul-a-wordpress/