A WordPress telepítése

Szia!
Nekem az volna a kérésem mi a teendő olyan esetben, ha már van egy működő, bejáratott ingyenes wordpress blogom, de telepítettet szeretnék, mert az ingyenesen nem lehet javascript meg reklám. ilyen esetben az egész korábbi munkám, a korábbi posztok mind el fognak veszni? ilyen módon csak új blogot lehet indítani? előre is köszi a választ.

Kedves wilwaren!

Nem fog elveszni semmi, ha figyelmesen végzed a WordPress költöztetését az új tárhelyedre. :slight_smile:

Szervusz!
Először is köszi, hogy létrehoztad ezt a kis ismeretterjesztő oldalt, nagyon hasznos és érthető.
FTP-kapcsolattal lenne gondom, minden regisztráció addig a lépésig sikerült, FTP Login and Upload Details is megvan, azonban az új ftp-kapcsolat létrehozása után a kapcsolódáskor ennyit ír ki: nem találom a kiszolgálót…
Mi lehet elrontva?

Köszi!

Kedves Szilágyi Sándor!

Valami el lett akkor írva; kisetű, nagybetű, minden pont és alulvonás, meg miegymás nagyon is számít. :slight_smile:

Fuss neki mégegyszer. :wink:

Köszönöm a választ, közben sikerült is megoldani.
Nagyon tetszik egyébként ez a wordpress dolog, és az itteni leírások érthetőek és követhetőek. Úgy tudom, teljesen egyedi oldal is létrehozható a wordpress-el, fizetős tárhely, add-to-cart, facebook és tumblr plugin-ok is érdekelnének.
Ezekkel kapcsolatban nem találtam még itt írásokat, és érdekelne, összefoglahatom-e privátban, mire lenne szükségem. Lehet, hogy nem lesz hozzá türelmem/időm, hogy mindent maga csináljak meg, ezért megrendelésben is gondolkodok.
Címemet megadtam a bejegyzéskor.
Köszi!

Szia,
Szupi a leírás! Segítségre lenne szükségem. Az a helyzet, hogy már feltelepítettem egy wordpress-t egy tárhelyre. Minden működne is csak egy baj van, nem tudok feltölteni képeket wp-én keresztűül, a képek nem haladják meg a 2M-át. A domainnak a tárhelye, úgy van ki alakítva, hogy egy ftp felhasználonak, több domainja van, tehát az én adott könyvtáram egy adott domain nevű folderben van. De ennek a foldernek nem tudok külön ftp felhasználót adni, így oda kellene vezetnem a wp szerintem, de nem akar sikerülni. A wp-ben nem volt uploads könyvtáram sem, de csináltam. Magán a config php-ben egyébkén nem is volt ftp meghatározó rész, meg pass hely, de azt is írtam bele, de ugye, az csak a főkönyvtárba visz. Tudnál nekem ebbe segíteni? Képet egyenlőre csak úgy tudok megjeleníteni, hogy URL-le adom meg, de ez nem jó a wp stílusához. A másik bajom, hogy nem tudok themeseket sem felinstallálni, mert a akkor is azt írja, hogy nem éri el a foldert. Ezt már feltöltöttem ftp-én keresztül, de ugye pont a galériahoz ez nem jó.
NAGYON HÁLÁS LENNÉK, HA TUDNÁL SEGÍTENI!
Üdv,
Andrea

Kedves Kirko!
Kedves Andrea!

Köszönjük szépen a dicséretet, és a bizalmat, mellyel a kérdésed kapcsán hozzánk fordultál.

A feltett kérdésedre/kérdéseidre leginkább a WordPress Magyarország Fórumán találhatsz válaszokat.
A leírás alapján az a nagy gyanú, hogy nincs megfelelő módon/megfelelő helyre telepítve a WordPress, ezért ez a sok kalamajka.

A WordPress-t nem kell sehova sem “vezetni”, a telepítésből ő nagyon jól tudja, hogy hol az ő helye. Úgy gyanítjuk, hogy a tárhely egy public_html nevű könyvtárában van telepítve a wp, és a több domain okán van több könyvtár, ahova mindegyik könyvtárba kellene telepíteni egy-egy wp-t (mindegyik domainhez), hacsak nem MultiSite-ot használsz.

Nagyon ritkán van az, hogy meg kell adni a wp-nek az FTP tárhely adatait, de azt nem a wp-config.php fájlba kell megtenni. (Ez lenne a frissítésekhez/telepítésekhez.)

Látatlanban, a leírások alapján az a véleményünk, hogy vagy az egészet, vagy egy részét újra kellene telepíteni; azaz leradírozni előtte mindent, és újra nekifutni. Ha nincs még fenn vagonnyi tartalom, akkor érdemes ezt az utat járni, hogy később ne legyenek alapvető gondjaid.

Sokat segítene, ha mondanád a tárhelyszolgáltatódat, mutatnád a honlapod/honlapjaid domain címét, a WPHU Fórumán is úgy fognak majd tudni segíteni neked.

Köszönöm a segítséget és a hozzászólást! Ma frissítettem a wordpresst és minden probléma megoldódott. :slight_smile:

Üdv,
Kirko

Szia,

Koszonom a segitseget nagyon jol vegigvezettel, szerintem ez az iras nelkul nem ment volna. Egyenlore meg csak ismerkedem a rendszerrel.

Megegyszer gratulalok az irashoz.

Ilad

Hogy is kezdjem… Egyszerű bölcsészként, vénen mint az országút… ment a dolog… :smiley: Nagyon köszönöm a szájbarágós magyarázatot, ez nekem nagyobb segítség volt, mint bármi más… CSak a köszönetem tudom kifejezni…

Igazán örülök Dimitrij, hogy segíthettünk. Reméljük, hogy többször is visszatérsz bennünket olvasgatni! :slight_smile:

Hali!
Nekem egy olyan hülye kérdésem lenne hogy ha van egy word press alapú honlap sablonom, akkor én azt hogyan tudom feltenni tárhelyre?

Kedves Igor!

Nyakon ragadsz egy FTP programot, és a /wp-content/themes könyvtárba felmásolod vele a sablonod fájljait, majd a Vezérlőpultodra lépsz, ahol a Sablonok menüpontra kattintás után láthatod a létező sablonok között. Kiválasztod, majd aktíválod (bekapcsolod az adott sablont).

Köszi szépen a segítséget!! Sikerült!!! :))

Kedves Igor!

Hurrráááá és hurrráááá! Egyszer nekünk is sikerülhet egy jó tanácsot adni! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
És - ugye - nem azt jelenti, mert sikerült, hogy többé felénk sem nézel? :wink: :slight_smile:

Kösszépen!
Jól a számba rágtad :slight_smile:
még ráadásul műxik is!!!

Kedves István!

Én is bíztam benne, hogy - legalább egyszer - nekem is bejön valami. :slight_smile:

sok örömet, sok sikert, jó tanulás és jó szórakozást a wordPress-szel!

Hát nekem nem megy, fél napja csinálom. Többszöri nekifutásra tölti csak fel a tárhelyre, aztán hibát ír ki. Most meg már nem is enged letörölni két könyvtárat, és az oldal beírásánál ezt a bentragadt könyvtárszerkezetet hozza fel. Hogy töröljem?

Kedves Rita!

Melyik tárhelyen, és melyik wordpress-t szeretnéd feltenni? (Remélhetőleg, a legfrissebbet… :slight_smile: )

Ugye, a feltöltés előtt nem felejtetted el kicsomagolni a letöltött csomagot?

Mivel próbálod feltölteni?

Ha nem engedi törölni, akkor lehet, hogy nem jó helyre tetted; pl. nem a www könyvtárba kell feltenni egyes tárhelyeken, hanem a public_html könyvtárba, és onnan is kell törölni.

Kedves Rita!

Ha követed lépésről-lépésre a leírást, akkor sikerülnie kell! :wink:

Ha pedig továbbra sem boldogulsz, akkor nézz körül a Fórumon, és ott tedd fel a részletekről szóló kérdéseidet.