Én úgy értettem, hogy a szerveren valószínűleg már eleve van valami, amivel a rendszergazda adminisztrálja az adatbázisokat. Ebben az esetben adhatna neked egy a wp-nek szánt adatbázist, felhasználóval.
Kezdő tudással én nem nagyon ajánlanám (sőt!..), hogy te magad telepítsd és konfiguráld a phpMyAdmin-t. Ennek valószínűleg a rendszergazda sem örülne. 
Ettől függetlenül itt egy link a hivatalos dokumentációkhoz (magyar ott nincs, de lehet, hogy találsz neten valahol).
De erre nincs gyors fejtágítás. Ez egy szakma. 3-4 évig tanulják fősulin, vagy egyetemen (oké ebből gondolom csak néhány tárgy az ide vonatkozó tudás, de gondolom érted mit akarok mondani…).
Használni egy előre konfigurált rendszert (ftp, phpMyAdmin, ilyesmik…) nagyon nem ugyanaz, mint szervert adminisztrálni és konfigurálni.
Úhh értem, akkor az adatbázis részét rábízom a rendszergazdára. És tegyük fel megkaptam az adatbázist és a felhasználót, utána mi a következő lépés? Hogyan fogom összehozni a wordpressel (bocsi de a leírás az oldalon kicsit hiányos, én meg még tényleg nagyon új vagyok a témában).
Onnantól már viszonylag egyszerű a dolog. Letöltöd innen az épp legfrissebb verziót.
Kicsomagolod a zip-et, és feltöltesz minden fájlt a szerveren abba a mappába, ahova szeretnéd. Aztán csak meg kell nyitnod egy böngészőben a címet és követned az utasításokat. Magyarul van, teljesen egyértelmű, nem igényel semmi különösebb informatikai tudást.
Utána meg választhatsz sablont, pluginokat, mindenfélét az igényeid szerint.
Sziasztok!
Telepítéskor ezt a hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Call to undefined function is_multisite() in /home/a5709782/public_html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 505
Most mit lehet tenni?
Megpróbáltam újra feltölteni, nem segített… 
Senkinek sincs ötlete?
márpedig valami file hiányzik… szerintem sérültek a fennt levő file-jaid…
márpedig valami file hiányzik... szerintem sérültek a fennt levő file-jaid..
Total Commanderrel is megnézetem mindent, ami felkerült.
A méretek nem mindenhol stimmeltek, de azokat újra feltöltöttem. Minden jó, és még mindig kiírja.
Ezt az egy fájlt már legalább 10x újra feltöltöttem.
Nem biztos, hogy attól még az a fájl a hibás. Egyébként töröld le az egészet, és tölts le egy filezillát és töltsd fel azzal. Ne felül irogasd, hanem töröld le az egészet és úgy töltsd fel zillával.