WP3 telepítés

A wordpress sablonokat használ.

Egy váz amibe beletöltöd a tartalmat.

Nos ezek a sablonok(=themes) a wp-content (minden tesztreszabási dolog itt tárolódik! a wp-config.php valamint a .htaccess fileok kivételével csak ebben a mappában kell turkálnod ill. módosítgatnod a wp használata során!) mappában találhatóak. az alapértelmezett anno a default volt :slight_smile: ami mára a twentyten vagy valami ilyesmi mappába került. az alapcsomag része még a classic nevű sablon is. Sablonokat -kezdetként- az automata telepítővel avagy innen tölts le http://wordpress.org/extend/themes/

Akkor egy sablon a asaját kedvemre át tudok alakítani (saját képekkel stb)?

elvileg természetesen :slight_smile:

illetve akkor létre tudnék hozni olyan oldalt mint a www.5percangol.hu?

egy hasonlót mindenképpen :slight_smile: valószinűleg egy magazin stilusú sablon kellene hozzá.

elkezdtem telepíteni a leírtaknak megfelelően, de sajna nem tudom, hogy mi a gond: olyat írt ki hogy:

nem sikerült kiválasztani az adatbázist!

Sikerült kapcsolódni az adatbázis szerverhez (ami azt jelenti, hogy a felhasználónév és a jelszó helyes), de nem sikerült kiválasztani a(z) teszt adatbázist. Mi akkor az adatbázis?

(/teszt oldal lett a neve almappába bepakolva)

Az adatbázis egy adatbázis (szakadjak meg, ha ezt magyarosabban tudom mondani) , amit a telepités előtt neked kell megcsinálni a tárhelyed phpMyAdminjában. Ott meg kell adni az adatbázis nevét, az adatbázist felhasználó nevét és jelszavát. Ezeket le kell irni valahova (pl. kimásolni egy txt file-ba) azzal a host névvel együtt, amit az adatbázis létrehozásakor kiir neked a phpMyAdmin.

Az adatbázis létrehozásánál lényegtelen, hogy milyen mappába pakoltad be a WP-t. Mert lehet a mappa neve pl teszt, az adatbázis neve meg akár cica is :slight_smile:

Csináltál adatbázist???

http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-kovetelmenyek

mi alapján töltöm ki a wp-config.php-t? ha azt írja MySQL beállítások - Ezeket a szolgálatótól lehet beszerezni.

nem csináltam adatbázist :smiley:

hogy tudok készíteni egy adatbázist, nem is nagyon találom a myadmin php-t

adatbázis köll!!! phpMynAdminban!!!

és hol tudom megkeresni a phpMyAdmin-t? a tárhelyen van valahol? vagy a wordpress könyvtárban van ahol a wp_config.php?

egy kis segítség jól jönne!

A PhPMyAdmin-t a szolgáltató “adja”, nem a te tárhelyeden van, hanem a szolgáltatói szerveren. Olvasd el a szolgáltató leírását, amit a feliratkozáskor/előfizetéskor kaptál. Abban benne kell lennie.

Belépés után (a jelszót és az azonosítót általában szintén levélben megkaptad, gyk. ugyanaz lehet, mint a mysql felhasználóneved és jelszavad) a főoldalon kell lennie egy adatbázis létrehozása résznek.

'cavey85' wrote on '2010-08-04:

és hol tudom megkeresni a phpMyAdmin-t? a tárhelyen van valahol? vagy a wordpress könyvtárban van ahol a wp_config.php?

egy kis segítség jól jönne!

A wp-configban leírtuk hogy a mysql adatokat a SZOLGÁLTATÓDTÓL tudod beszerezni. Elárasztod a témát a kérdéseiddel, ahelyett, hogy írnál nekik egy mailt, és megkapnád az adatokat...

Sziasztok!

Nem is tudom hol kezdjem…

A következő lenne a problémám: A napokban lett rám bízva egy honlap folyamatos frissítése/karbantartása ( http://www.mehok.uni-miskolc.hu/btkhok/ ) megy is tökéletesen, dreamweaverrel ügyeskedek benne, de egy kicsit macerás. Ezért gondoltam, át kellene helyezni az egészet WordPress alapokra. Legelső problémám az lenne hogy szeretném kideríteni, hogy ez a tárhely alkalmas-e a WP telepítésére, az útmutatóban olvastam, hogy “* PHP v4.3, vagy újabb * MySQ 4.0, vagy újabb” szükséges hozzá. Ezeket a dolgokat miként tudom lecsekkolni?

(Sajnálom ha rossz helyre írtam, esetleg nagyon hülye kérdés, ebben a témában nem vagyok túl jártas)

Sajat szerveren van a honlap, vagy tarhelyet bereltek? Ha sajat suerver, akkor a rendszergarazda meg fogja tudni mondani. Ha berelt hely, akkor meg a host fog tudni leinformalni.

Azt hiszem, hogy saját szerveren van tehát nem bérelt. Holnapi nap folyamán megérdeklődöm a főrendszergazdánktól. Esetleg még lenne valami amire rá kellene kérdeznem annak érdekében, hogy telepíteni tudjam?

'adye' wrote on '2010-10-21:

Azt hiszem, hogy saját szerveren van tehát nem bérelt. Holnapi nap folyamán megérdeklődöm a főrendszergazdánktól. Esetleg még lenne valami amire rá kellene kérdeznem annak érdekében, hogy telepíteni tudjam?

Megtudtam, hogy a szerverünk teljesen alkalmas a WP3 futtatására! Neki is szeretnék kezdeni. Ugyebár adatbázis és felhasználó létrehozása az első lépés. Ezt hogyan tudom megtenni? Illetve milyen programra van hozzá szükségem?

phpMyAdmin a legtöbb esetben. De lehet, hogy a rendszergazda is megcsinálja neked, ha megkéred. Ezen kívül csak a tárhelyhez kell hozzáférned, de gondolom az megvan, mert írtad, hogy dreamweaverrel már szerkesztettél benne.

Igen minden bizonnyal megcsinálná! De szeretnék kicsit jobban jártas lenni a témába. ^^

Letöltöttem a phpMyAdmin-3.3.7 -t és így elsőre kicsit kesze-kusza az avatatlan szememnek. Esetleg valami leírás-féleséget vagy egy gyors fejtágítást kaphatnék, hogy mi a teendőm vele?