wp-useronline 250

feltelepítettem a wp-useronline 250 plugint hogy tudom megoldani hogy a weboldalon magyarnyelvű legyen

A wp-useronline-hu_HU.mo fájlt elhelyezed a bővítmény gyökérkönyvtárába.

Pl. innen: http://svn.wp-plugins.org/wp-useronline/i18n/

köszönöm letöltöttem bemásoltam de még mindig angol kell még álítanom valamit

Volt már olyan pluginom, ahol nem a nevezetes bővítmény gyökérkönyvtárába, hanem egy szinttel feljebb, a pluginok könyvtárába kellett raknom a fordítást, és akkor volt jó (már nem tudom melyik plugin-fordításánál volt ez így, de így volt) - nagyon megérne ez a próba egy misét…, próbáld csak ki.

Ha akkor sem, akkor én kipróbálnám, hogy az eredeti angol fájl nevére írnám át a magyar fordítás fájl nevét, majd felölteném (előtte az eredeti angol fordítást átnevezném másra, hogy megmaradjon biztonságban) - ez a próba ugyancsak megérne egy misét…

bár ezek csak próbálgatások, de kipróbálásuk nem kerül semmibe.

Hello Kovipeti

Nekem működik a plugin és a fordítás is.

A Győző által megadott linkról leszedtem a .mo fájlt és …wp-content/plugins/wp-useronline/ könyvtárba bemásoltam.

És… :smiley:

András

Szoktam félrebeszélni, de most tudatosan írtam, hogy a bővítmény gyökérkönyvtárába tedd a .mo-fájlt, frissítsed az oldalt és menni fog.

Kivéve, ha maga a wp angol nyelvű… :wink:

wp-useronline-hu_HU.mo nem mindegy a kisbetű, nagybetű sem. Ellenőrizd le, hogy a feltöltésnél nem viccelt-e meg az FTP kliensed, és alakította át pl. hu_hu-ra…

angol nyelvű a wordpressem tudom magyarítani újra telepítés nélkül

Remélhetőleg egy kérdő mondatnak szántad, és nem kijelentő mondatnak, tehát, én az előbbit feltételezem:

Igen, bármilyen, általad kiválasztott, tetszőleges nyelvre. A nyelvi fájl-választék itt található.

1. A /wp-content könyvtárban létrehozol egy /languages alkönyvtárat

2. A kívánt nyelv .mo fájlját bemásolod ebbe a könyvtárba

3. A wp-config.php fájlt megnyitod egy szerkesztővel (nem a word-del!, hanem pl. a PSPad-del, vagy a notepad++-szal, vagy hasonlóval), és a 24. sor tájékán (ha magyar nyelvet szeretnél) átírod a

Code:

define ('WPLANG', '');

kifejezést

Code:

define ('WPLANG', 'hu_HU');

kifejezésre, a magyar nyelv bekapcsolásához. [Kis- és nagybetűkre szíveskedjél ügyelni - nem mindegy!]

4. Az átírást követően mentés, böngészőnek egy frissítés, és máris magyarul beszél a WordPress. :)

Kérdő mondatnak szántam

Nagyon köszönöm a segítséget

Szívesen!

Természetesen, a magyar WordPress használata után a wp-useronline is magyarul fog beszélni, meg a többi, fordítással rendelkező bővítmény és sablon is.

Ha nincs az adott bővítményhez, vagy sablonhoz …hu_HU.mo fájl, akkor a létező …pot, vagy …po fájlt kell lefordítani, ha azok sincsenek, akkor a .php fájlokban kell átírni a szövegeket magyarra. [Vigyázva arra, hogy csak a szövegeket írjuk át, a függvényeket ne nagyon… :)]

Sajnos, a sablonok túlnyomó többsége nem rendelkezik .pot, vagy .po fájllal (bár lehet alkotni hozzájuk, de az egy egészen másik történet - Patai Laci ígért részletes útmutató írást valamikor).

mégegyszer köszönöm a segítséget de még mindig nem tökéletes a plugin működése a nyelvi problémák újra előjöttek

Mit értesz az alatt, hogy nem tökéletes, és milyen nyelvi problémák jöttek elő? Mondanád konkrétan?

újra angolul szólal a plugin

pedig a nyelvi fájlt bemásoltam és egyszer magyar lett a plugin de most újra angol

Melyik rész szólal meg angolul? (Maga a blog magyar?) Az üzeneteket az admin felületen neked kell megadni magyarul (vagyis átírni).

lehet hogy valamit nem jól állítottam be?

de amit javasoltatok azt végig csináltam feltelepítettem a plugint és bemásoltam a gyökérkönyvtárába a magyar nyelvi fájlt

látogatók száma

2 User Online

1 User Browsing This Page.

Users: admin

Sziasztok,

végignéztem a fórumot, és úgy fest, hogy ez a topik áll a legközelebb az általam kérdezni kívántakhoz:

néhány órája már én is használom ennek a pluginnek a legújabb (2.61-es) verzióját. A magyarítás nálam működik az adminfelületen, egy bajom van vele: azt a kiírást, amit az oldalra lehet generáltatni (widget nélkül) nem fordítja le magyarra. Konkrétan erre a kódrészletre gondolok (ezt a plugin készítője javasolja a kiíratásra):

Code:

Ez a következő formában írja ki a dolgokat:

Users: JonC, 2 Guests, 1 Bot

Ehelyett szeretném, ha kicsit magyarosabb lenne (pl. "Jelen vannak: JonC, 2 vendég, 1 bot"), de ezt nem tudom hol kell átírni, pedig feltúrtam a plugin php file-jait is. A gond csak az, hogy nem értek hozzá, és nem akarom tönkrevágni.

Hogyan és mit kéne átbuherálni a pluginben? Feltételezem, hogy a wp-useronline.php-t kell módosítani, de nem tudom hogyan. Tudnátok segíteni?

Köszönettel:

JonC

( http://raktalicska.hu/ )

JonC: van ennek a pluginnak egy beállitási linkje az admin panelben, a Beállitásoknál. Ott az “Elnevezési szabályok:”-nál irtam én át magyarra a régi verzióban!!!

Affene … megint nem tudom szerkeszteni… Nem olvastalak figyelmesen. Én widgetben használom.

semmi gond, a szándék a fontos! köszönöm, hogy próbáltál segíteni!