wp-useronline 250

sőt: meg is oldottad a problémámat: az a menüpont amit említettél így is működik, csak eddig nem vettem a fáradtságot, hogy utánanézzek :slight_smile: köszönöm! :slight_smile:

Akkor örülök, hogy segithettem :slight_smile:

Üdv újra!

Gyors kérdés:

ma frissítettem a plugin-t amelyről ez a topik is szól (2.72-esre), és azóta nem igazán funckionál… úgy fest, hogy eltűnt(?) a táblája az adatbázisomból, mivel az oldal tetején a következő hibaüzenet figyel (persze csak ha aktív a plugin):

Code:

WordPress database error: [Table '****_*****db.wp_useronline' doesn't exist]

DELETE FROM wp_useronline WHERE user_id = 1 OR timestamp < CURRENT_TIMESTAMP - 300

WordPress database error: [Table '****hu1_****db.wp_useronline' doesn't exist]

INSERT INTO `wp_useronline` (`user_type`,`user_id`,`user_name`,`user_ip`,`user_agent`,`page_title`,`page_url`,`referral`) VALUES ('member','1','JonC','***.***.**.***','Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 (CK-IBM) Firefox/3.6.3 ( .NET CLR 3.5.30729)','Ráktalicska » /','/','http://raktalicska.hu/')

WordPress database error: [Table '****_****db.wp_useronline' doesn't exist]

SELECT COUNT(*) FROM wp_useronline

(A csillagozást természetesen én követtem el.)

Szerintetek ha kézzel létrehozom a táblát az segíthet? Egyáltalán miért törlődött? Másnál is jelentkezett ez a probléma?

Nem tudok róla, hogy törlődne az adatbázis, persze, ez nem jelenti azt, hogy ne törlődhetne. Én több mint tíz honlapon használom bővítményként is, meg kóddal is, nem volt ilyen hibajelenségem.

Szerintem kapcsold ki a bővítményt, töröld FTP-vel, nézd meg PHPMyAdminnal, hogy tényleg törlődött-e a tábla is, ha nem, akkor töröljed, majd az újat tedd fel FTP-vel és kapcsold be.

Szerintem menni fog.

Valamiért nem használt, amit javasoltál… furcsa, hogy pont most, frissítés után adta meg magát, pedig a changelog szerint csak vmi update-nél előforduló fatal error-t javít a 2.72.

Egyelőre jegelem a dolgot, mivel nem vagyok biztos a dolgomban, és nem szeretnék beleturkálni az adatbázisba, hátha valamit tönkrecseszek (pl. új tábla létrehozásánál hány mezősnek kell lennie? ).

Mindenesetre köszönöm a segítséget!

Igazad lett, JonC!

A 2.72-nél valami prücök üthetett be, nekem is megállt az egyik oldalamnál - akárhogy fúrtam-faragtam. :frowning:

Annyira igaz lehet, hogy a Lesterchan oldalon a 2.73-alpha verzió a letölthető, de azzal is azonos a gond, eddig. Pédádat követve én is jegelem a kérdést, de figyelemmel fogom kísérni, és szólok, ha észlelem a változást.

Nem örülök neki, de valahogy azért kicsit megnyugtat, hogy nemcsak engem szivat a fatal errorral …

Ma benn az admin pultban felajánlotta a frissitést a 2.73-ra. Nekem már minden mindegy alapon frissitettem. És működik :slight_smile: Az egyik tárhelyemen. Mert a másikon még nem próbáltam :smiley:

Valóban, ahogyan Varnyu jelezte, a 2.73 működik 2.92-vel és 3.0 beta2-vel is.

Elkészítettem a fordítását is, amely a http://wordpress2you.com oldalon - egy regisztrációt követően - le is tölthető.

Annyi észrevételem van, hogy nem mindig sikeres a frissítés (valami prücök még mindig lehet), ekkor a javasolt üzembehelyezés:

1. Töröld a bővítményt FTP-vel

2. Töröld a PhpMyAdminnal a wp-useronline táblát

3. Szokásos módon telepítsd fel a WP Useronline-t

4. Töltsd le a magyar fájlokat és helyezd el a .mo fájlt a wp-useronline/langs könyvtárba

5. Kapcsold be a bővítményt és állítgasd kedvedre

köszönjük szépen! :slight_smile:

És mi ebből a tanulság: backup minden frissítés előtt!

Más, fontosabb plugin, kellemetlenebb problémákat is okozhat.

Azért, hogy ne legyen túl felhőtlen az örömöm … kipróbáltam a másik WP-men is, másik tárhelyen … Naná, hogy nem működött az új. Mérgemben visszaraktam a régit. Pedig úgy csináltam, ahogy Győző leirta :blink:

Néhány blognál nekem is hibát jelez, és üres az admin felület; nyomtam restore default-okat, a hibaüzenet maradt, de az egész el kezdett működni. :slight_smile:

nekem a sima useronline ír hibát ! de csak a frissítés óta! :frowning:

én azóta be se kapcsoltam, bár valahol hempereg a vinyómon egy régi verziójának a telepítője. ha esetleg kell valakinek az szóljon, és bevágok ide egy letöltőlinket hozzá!