WP e-commerce nyelvi beállítás részleges

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, mert elakadtam, hogy egy webshopot sablon alapján megcsináltam (Balita), s a WP e-commerce plugint használom. A sablont “magyarítottam” poedit használatával, de így is egy-két elem angolul van, valamint csináltam próba rendelést, s visszaigazoló e-mail is egyik része magyar, másik része angol. Ezt hogyan és hol tudom beállítani. Valamint ha felmentek a www.kolyokjatek.hu oldalra, a termékekre klikkelve minden magyar csak a leírás és egyéb megjegyzés nem, ilyen nem is volt a po file-ban. Melyik ami a sablon s melyik amelyik az e-commerce pluginhoz tartozik, nem akarok simán belenyúlni, mert akkor borul minden.

Köszönöm előre is az ismételt segítségeteket:D

Boszimama

visszaigazoló emil beállításai benne vannak az adminban

minden további angol nyelvet a plugin nyelvi fájljának szerkesztésével írhatsz át.

wpsc-languages/wpsc-hu_HU.po

és mielőtt megkérded: http://www.poedit.net/

Szió!

Köszi:D

Bár nem ide tartozik, de azt megtudjátok mondani, h ha a fórumban írok kérdést, s bejellölöm, h küldjön e-mailt, ha valaki válaszol rá, nem kapok mégsem lvelet - ez hogy lehet? Mindig fel kell külön jönnöm s megnéznem, nem kapok értesítést.

Köszi Boszimama

#tipp: domain váltás-fórummotor frissítés volt könnyen lehet, hogy paraméterezési issue :slight_smile:

magyarán? mit lehet csinálni?? Köszi:D

Mano kérlek segíts, a poedit már használtam, megnéztem a magyar file-t, abban minden le van fordítva, a balita sablon file is mégis a termékeknél a desciption és az additional description nincs benne a po.file-ban, a szerkesztőben pedig átfutottam, de fogalmam sincs hol kellene átírnom.

Valamint a visszaigazoló mail pontosan melyikre gondoltál, mert többféle admin is van:)

És bocsi, ha tök alapvető dolgokat kérdeztem, de most ismerkedem a wp e-commerce meg én:D

Köszi

Boszimama

@boszimama:

Kérdés: “magyarán? mit lehet csinálni?? Köszi:D”

Válasz: http://forum.wpm.hu/ -n “Élet a WordPress-en túl” > “Levél a szerkesztőknek - Hibát találtál? Vagy csak szimplán kérdeznél valamit a szerkesztőktől?”

Kérdés2: “…de így is egy-két elem angolul van…”

Válasz2: Ezek nincsenek hardcode-olva? értsd nem fordítható szövegként kézzel belevésve a sablonba? pl

• Home
  • tipikus esete… ilyenkor ezeket fordítható formára kell hozni… persze általában függvényen belüli részleteket szokták elhanyagolni… az ilyen sablonokra szoktam írni, hogy ‘would like to be translate ready’ :slight_smile: ‘translate ready’ helyett…

Szia!

Nagyon köszi a gyors választ, megnézem, mert nem egyértelmű még, még keresgélem a megoldást… Csak azért nem értettem/értem, mert egyszerűen ha van hozzá magyar nyelvi file, akkor miért nem tesznek bele minden olyan elemet, ami fordítandó…de dolgozom az ügyön, s köszönöm a segítségeteket!

Boszimama:)

Sziasztok!

Még egy dolog: most vettem észre, hogy amikor új terméket töltök fel ezt írja ki: robotsmeta: index,follow

ez eddig nem volt, azt hittem a platinum seo kavart be, kitöröltem, de semmi változás. S.O.S kellene a segítség, mert már ismerik az oldalt, s új terméket nem tudok feltölteni, mert mindig ez van ott…

Köszi

Boszimama

plussz még ha megnézitek, felülre is beteszi a szöveget…:frowning: http://kolyokjatek.hu/termekek-2/logikai-jatekok/katicaverseny/

na rájöttem, bocsánat, h ennyi részletben…fel van telepítve a Dean's Editor, s amikor a szöveget beírtam, simán feltöltöttem, semmi gond nem volt, de amint más betűtípusra átraktam ezt írja ki, kipróbáltam egy másik termékkel is…az a gond, h utána azt a terméket nem tudom feltenni, mert valahogy megjegyzi és u.azt írja ki…ha valakinek van ötlete megköszönném…:smiley: Köszönöm!

Boszimama

Description + Additional Description

FILE szinten keress rá ezekre a szövegekre, tuti a sablon fájljaiban van benne fordítás nélkül…

okés, köszi, megnézem:D

“miért nem tesznek bele minden olyan elemet, ami fordítandó…”

Jó kérdés. Igénytelenség/időhiány/‘kilóra dolgozik’ sorolhatnám. Embere válogatja. De lehet akár olyan is, hogy a fordíthatóságot valaki olyan csinálta aki kezdő-nem tudja mindenről, hogy hogyan kell fordítani stb. az okokról maximum a fejlesztő tud nyilatkozni aki írta. Mi így utólag vadászhatunk a vaksötétben… … de fölösleges időrablás és céltalan…

:smiley: hát igen, nem oldja meg a problémát, nagyon köszi, h itt voltatok és segítettetek:D

Jó éjt!

Boszimama

Sziasztok!

Ha valaki esetleg hasonló problémába ütközne, a megoldás: descripition, additional descripition - magában a sablon szerkesztőjében át lehet alakítani, abban is a

wpsc-single_product.php file-ban tudja átírni,

Sok sikert:D

Üdv.

Boszimama

Nos akkor jól tippeltem, hogy hardcode-olva volt… fujj

Sziasztok!

Egy villámkérdésem lenne, lehet hogy teljesen kézenfekvő a megoldás, én mégsem találom…

Hogy tudom azt elérni, hogy egy termék megjelenítésekor ne jelenjen meg olyan tétel a termék adatlapján hogy szállítási díj? Az se legyen ott hogy 0 Ft… : Magyarán meg se jelenjen ilyen tétel a lapon.

Előre is köszönöm, ha valaki segítene.

Attila

adminban bolt beállításainál kapcsold ki a szállítás megjelenítését! :wink:

'mano' wrote:

adminban bolt beállításainál kapcsold ki a szállítás megjelenítését! ;)

Köszönöm!!