WP 2.6.2 magyar telepítési gond

Sziasztok!

Most telepítek először WP-t, és elakadtam. Először feltettem a magyar verziót, a telepítés felment, de az adminba nem tudtam belépni, halom hibaüzenet után megállt. Megnéztam a fórumot, “Ócsó” webhost (de SugarCRM megy rajta, és ott jól kódol).

Sebaj, angol verzió fel, hibátlanul működik, magyar nyelvű forditás telepítése (hu_HU.mo file a languages könyvtárban, wp-config.php editálva)

Minden kiválóan működik, de továbbra is angolul!

Most akkor mit tegyek?

Köszi!

Sziasztok!

Újra csak én! Nem tudom, hogy mit csináltam, nyilván valamit elszurtam, de most megjelent a magyar nyelvű verzió!

Köszi a biztatást!

Igen. Két dolgot szúrtál el:

1. Nem bíztál magadban.

2. Nem bíztál a WordPress-ben.

Pedig az egyiknek csak be kell jönnie, nem? :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Sziasztok!

Én speciel mindkettőben bízok, mégis valahogy nem akar összejönni :slight_smile:

A mostani kezdeményezésem a 2.6.3. magyar csomaggal történt.

Feltettem egy tárhelyre ahol már működik egy az óta sikeres WP projektem.

Az innen letöltött magyar verziót, a másik WP projekt által használt 2.6.2 magyar verzióját és még egy régebbi, de magyar verziót.

Eddig mindegyikkel ugyan az volt a gondom:

Wp-config.php frankón az itteni samplenak megfelelően:

define (‘WPLANG’, ‘hu_HU’);

A hu_HU.mo fájl a helyén.

És a telepítés angol nyelven jelenik meg. onnantól kezdve az admin felület az alap blog minden angol.

Adatbázist minden telepítés előtt ürítettem.

Mi egyéb probléma lehet?

Előre is köszönöm.

Hova rakod a language fájlod?

Ugye két helyen is lehet. a wp-content/languages/ ben, illetve a wp-includes/languages/ ben is.

Ahogy az innen letöltött csomagban alapban van. az includes-ban

Tegyem át a contentbe is?

Sziasztok!

A Wp-vel még csak most ismerkedem. Sokat hallottam róla, és ajánlták, hogy próbáljam meg. A gondom már az első lépéseknél akadtak, mert sehol nem találta a pontos leírását, hogyan kell telepíteni.

Awp-config-sample-ben beirogattam, amit kell, és fel is töltöttem, de amikor Firefoxban kinyitom az install.php-t, akkor ezt irja ki:

‘.(‘Already Installed’).’

'.
(‘You appear to have already installed WordPress. To reinstall please clear your old database tables first.’).’

‘);} switch($step) { case 0: case 1: // in case people are directly linking to this display_header(); ?>

ReadMe documentation at your leisure. Otherwise, just fill in the information below and you’ll be on your way to using the most extendable and powerful personal publishing platform in the world.’), ‘…/readme.html’); ?>

error) ) wp_die($wpdb->error->get_error_message()); display_header(); // Fill in the data we gathered $weblog_title = stripslashes($_POST); $admin_email = stripslashes($_POST); $public = (int) $_POST; // check e-mail address if (empty($admin_email)) { // TODO: poka-yoke die(’

‘.(“ERROR: you must provide an e-mail address.”).’

‘); } else if (!is_email($admin_email)) { // TODO: poka-yoke die(’

'.
(‘ERROR: that isnÂ’t a valid e-mail address. E-mail addresses look like: username@example.com’).’

‘); } $wpdb->show_errors(); $result = wp_install($weblog_title, ‘admin’, $admin_email, $public); extract($result, EXTR_SKIP); ?>

admin

‘.__(‘Note that password carefully! It is a random password that was generated just for you.’).’’; ?>

Itt nem tudok tovább jutni.

Kérek segítséget egy kezdő Word-Press-esnek! Hálás köszönet!!! smile.gif

Nehogy má… http://dokumentacio.word-press.hu/telepitesi-utmutato

Amúgy, ha azt mind látod, amit idenyomtál, akkor nem fut a PHP azon a szerveren. Vagy nincs is installálva.

Üdvözlök mindenkit a WordPress világában…

Kérlek segítsetek, mert elakadtam már a telepítés elején…

Tehát amit csináltam és sikerült:

Letöltöttem.

Kitöltöttem. (wp-config-sample.php)

Elmentettem. (wp-config.php)

Ki akartam nyitni (/wp-admin/install.php)

és kaptam egy nagy csomó zagyva szöveget a lokális winyomról… Aztána próbáltam így: http://www.webhogyan.hu/wp-admin/install.php

és az is error…

Saját webszerverem van és a domain amire szeretném ezt célozni az a webhogyan.hu.

Nem értem mit csináltam rosszul…

Köszönöm előre is…

Oké nem kerestem körbe a forumot de hát ennyire az eléjén elekadni ez minimum vérciki… Hálás volnék ha enek ellenére valaki segítene elindulni…

olvass, ne csak nézz

Szia nikolity,

tök ugyanígy jártam én is… most várom, hogy egy profi WordPress mágus megmondja, hogyan tovább … addig is tartsunk össze :slight_smile:

Üdv

'mano wrote:

olvass' date=' ne csak nézz[/quote']

Egy linket légyszíves, hogy mit is olvassak? Vagy ez azt jelentené, hogy forum > keresés > "olvasás" ...? Probálok körülnézegetni ... de én úgy akadtam el, hogy nem hogy az ajtón nem tudok bemenni de még a kilincset sem találom... (lehet fel kéne kapcsolnom a lámpát:))

wp-config.php rendesen be van lőve?

define(‘DB_NAME’, ‘adatbázisodneve’); // Adatbázisod neve

define(‘DB_USER’, ‘felhasználóneved’); // MySQL felhasznlóneved

define(‘DB_PASSWORD’, ‘jelszavad’); // …és a MySQL jelszó.

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); // 99%-ig biztos, hogy ezen nem kell változtatnod.

Viktorio!

Amit ide írtál az nagyon jó! Tényleg így kell beállítani. De mit akartál kérdezni? Szerinted ebből valaki meg tudja mondani, hogy hol a tárhelyed, és pl. a DB_HOST-hoz mit kell írnod? Mert van szolgáltató, ahol ki kell tölteni.

neo wrote:

Saját webszerverem van és a domain amire szeretném ezt célozni az a webhogyan.hu.

Nem értem mit csináltam rosszul...

Köszönöm előre is...

Helló Neo!

Szerinted, ha saját webszervered van ki fogja tudni megmondani a beállításokat? Manó szerintem arra célzott, hogy néz utána, hogyan kell beállítanod a wp-config-ot.

Szerintem nem tud csatlakozni az SQL szerverhez, mert nem jó neki az, hogy "localhost".

Szerintem.

Sziasztok.

Webszerverednek megfelelő mappájába másoltad a WP-t???

Milyen szervert használsz?

Adatbázist létrehoztad a php myadminban?

A szerver egyáltalán el van indítva?

LOCALHOST elvileg működnie kéne egy saját szerveren is…

de Felhasználónév? Jelszó?

Ha minden stimmel és jól van belőve ezek közül, akkor más gondja nem nagyon szabana legyen.

sok sikert

Szia,

akkor leírom pontosan, hogy mit csináltam … és ebből majd az is kiderül, hogy teljesen zöld vagyok… de azért remélem így is segítesz (meg bárki más aki ezt látja és segítene) nekem…

Megkaptam a domaint. Miután nem értek a webszerverem beállítgatásához írattam skripteket a linuxos szakértő barátommal és azzal csinálok mindent…

Tehát amikor megvolt a domain … “apacsoltam” ettől megvan a www.webhogyan.hu… utána csináltam ftp elérést ehhez a könyvtárhoz (megint csak skript) … utána létrehoztam egy webhogyan adatbázist és utána ehhez az adatbázishoz felhsználót és jelszót…

Itt akár egy kis bibi is lehet mert amikor webböngészővel felmentem a “phpmyadmin”-ba ott láttam, hogy az adatbázis létrejött de tábla az nincs benne egy sem…

…de úgy gondoltam, hogy az az install pakol majd ide táblát … gondolom az admint amivel majd az oldalt tudom építeni???

…ezekután átjavítottam euzt: wp-config…

ezt

define(‘DB_NAME’, ‘adatbázisodneve’); // Adatbázisod neve

így javítottam

define(‘webhogyan’, ‘adatbázisodneve’); // Adatbázisod neve

Ez így jó?

Ezt meg így hagytam:

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); // 99%-ig biztos, hogy ezen nem kell változtatnod.

Mert reménykedtem a 99%-ban … de lehet, hogy itt a hiba…

Még röviden a kérdéseidre a válaszaim (ahol egyáltalán tudok válaszolni):

Webszerverednek megfelelő mappájába másoltad a WP-t???

***a www.webhogyan.hu könyvtárba tettem…

Milyen szervert használsz?

***egy PIV-es PC wan az interware szervertermében ilyen 4-es verziójú PHP-val és egyebekkel, fut rajta egy csomó weboldal saját és egyébb vállalkozások oldalai

Adatbázist létrehoztad a php myadminban?

***igen ez sikerült csak tábla nem ment bele…

A szerver egyáltalán el van indítva?

***persze megy jelenleg is futnak rajta a fent említett oldalak, statikus és dinamikus oldalak egyaránt

LOCALHOST elvileg működnie kéne egy saját szerveren is…

***ezt nem értem:)

de Felhasználónév? Jelszó?

***igen csináltam

Ha minden stimmel és jól van belőve ezek közül, akkor más gondja nem nagyon szabana legyen.

***valami biztos nincs jól mert nem megy…

Köszi, előre is

Quote:

define('DB_NAME', 'adatbázisodneve'); // Adatbázisod neve

így javítottam

define('webhogyan', 'adatbázisodneve'); // Adatbázisod neve

Ennek nem így kellene kinézni, hanem

Quote:

define('DB_NAME', 'webhogyan'); // Adatbázisod neve

amennyiben az adatbázis nevének a "webhogyan" nevet adtad... :)

Vigyázz! A kis- és nagybetűk számítanak!

Azért az jó lenne, ha kicsit keresgetnél, mer akkor ráleltél volna hamar erre az írásra: WordPress telepítési útmutató magyar nyelven

Nyomtasd ki magadnak, tedd magad elé, figyelmesen olvasd át, majd lépésről-lépésre kövesd az utasításokat.

Fog az menni... ! :) :)

Nagyon köszönöm… Akkor kardinálisan fordítva írtam a dolgokat…

Kijavítom, kinyomtatom, olvasok… bízok…

Üdv

Igen, így sikerült. Feltelepült kaptam jelszót, beléptem és

…kaptam egy üres oldalt

… ((http://www.webhogyan.hu/wp-login.php))

Azt hittem itt lesz valami adminfelület szerű dolog…

…lassacskán megy de azért jól haladok…