WordPress telepítés utáni beállítások - WordPress Általános beállítások

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) WordPress telepítés utáni beállítások - WordPress Általános beállítások című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: WordPress telepítés utáni beállítások - WordPress Általános beállítások]

Szia!

Én még így nem jártam, egyszer csak kisebbek lettek az admin felületen a betűk. Mitől lehet? Kerestem, hogy hol lehet beállítani, de nem találom sehol.

Köszi Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Gondolom, bekapcsoltál egy bővítményt, vagy sablont váltottál, de leginkább mindkettő elképzelhető. :wink: Az admin felület igyekszik hozzád alkalmazkodni. Nincs külön beállítási lehetőség az admin betűméretnek, de tedd fel ezt a kérdést a WordPress Magyarország Fórumán, hátha van valami megoldás.

Talán még annyi lehetséges, hogy a böngésződ “Nagyítás - Kicsinyítés” funkcióját használtad, ami pl. a Firefoxban a Ctrl +, illetve a Ctrl - billentyűkkel érhető el.

Kedves Wordpress Alapfokon szerkesztő! Kedves FYGureout!

Én egy abszolut kezdő vagyok. Telepítettem a wp3.2.1-et a leírt módon. Magyarítást is telepítettem. De se angol, se magyar változatban nem jelenik meg például a
WordPress —> Általános beállítások —> Tagság / Új felhasználó alapjogosultsága kategória. Nem tudok jogosultságokat állítani.
Még nagyobb probléma,hogy a WordPress —> Megjelenés —> Sablonok menü alatt nem lehet új sablon telepíteni, mert a Telepítő nem jelenik meg hanem a következő szöveg: Csak az aktuális sablon érhető el számodra. Keresd meg … adminisztrátort további sablonokkal kapcsolatoan. Adminisztrátorkén vagyok belépve :frowning:
Mit rontottam el? Vagy abszolút kezdőként láma vagyok?
Kérlek segítsetek! Már kb 10x telepítettem újra. Angol verz, magyar verz. mindent :(((

Köszönettel : Egy Láma

Rájöttem ,hogy jogosultsági problémáról lehet szó. Egyszerűen hiába lépek be az adminnal , valszeg nincs meg a teljes jogosultsága, ezért nem jelennek meg a menük, és lehetőségek. Sajnos jogokat sem tudok állítani, mert ilyen kateg sincs:(

Szervusz Attila!

Leírásod alapján nekem úgy tűnik, hogy a WordPress telepítése nem sikerült rendesen, valamelyik fájl a feltöltéskor sérülhetett, vagy nem került fel, vagy nem jó névvel került fel.
Leggyakrabban az szokott előfordulni, hogy feltöltéskor a nagybetűk kisbetűsre íródnak át (most mindegy is, hogy az FTP program vicceskedik, vagy a szerverbeállítások, stb.).
Az is előfordulhat, hogy ugyan a WP-t többször akarod telepíteni, de az adatbázisban marad valami szemét, vagy a .htacces fájl marad ott láthatatlanul, stb. - a lényeg, hogy a látszólag szűz telepítés mégsem szűz, és az elsőnek bekapott legyet tizedszer is sikerül reprodukálni… :wink:

Újratelepítés előtt tényleg pucolj ki mindent, új, más nevű adatbázist hozzál létre, változtasd meg a wp_prefixet. Ne egyszerre tedd fel az összes könyvtárat, hanem könyvtáranként, ha kell alkönyvtáranként (ha telepítés közben a feltöltés többször megszakad, akkor 99%, hogy hibás lesz egy-két fájl, akkor különösen indokolt 1. a -szinte - fájlonkénti feltöltés, 2. még inkább a tárhelyszolgáltató torkának azonnali elharapása, és otthagyása :slight_smile: ).

Látatlanban nagyon nehéz a segítségnyújtás; ha egy linket tudnál adni, hogy legalább rá lehessen nézni… :wink:

Általam mélyen tisztelt FYGureout!

Abszolute igaza volt látatlanban ! Mindent töröltem, újratelepítettem a leírás alapján és… SIKERÜLT! Nagyon szépen köszönöm! Egy kezdőnek ez a honlap pótolhatatlan!
Le a kalappal!
Mégegyszer nagyon köszönöm!

Kedves FY Gureot!
Telepítettem a WordPresst a leírás alapján, de nekem a Beállítások menüpontban http://www.domainnevem.hu/wordpress jelenik meg WordPress címként és Honlap címként. Ha átírom http://domainnevem.hu -ra, akkor az oldal elérhetetlenné válik, és még a Vezérlőpultba sem tudok belépni. Hogyan tudnám ezt módosítani?
üdvözlettel
Veronika

Kedves Németh Veronika!

A WordPress fájlait ez esetben a tárhely gyökérkönyvtárába kellett volna telepíteni, nem pedig egy Wordpress nevű alkönyvtárba. :slight_smile:

Most annyi lenne a teendő, hogy a wp-content, a wp-admin és a wp-includes alkönyvtárakat, valamint az összes fájlt a gyökérkönyvtárba kellene másolni (ez legtöbbször a tárhelyen a www, vagy public_html könyvtárat jelenti).

A phpmyadmin-nal be kell lépni a wp-options táblába, és ott a siteurl, valamint ahome értékét kell átírni http://www.domainnev.hu értékre.

Ha ez túl bonyolultnak tűnik, akkor - mivel még úgy sincs semmi tartalom a telepítésben - le kell törölni az összes fájlt, és a telepítést újból elvégezni, de már a gyökérkönyvtárba.

Szia!

Most építem a honlapom. érdeklődnék, hogy a fejrészben megjelenő cím betűméretét, efektjét hol lehet megváltoztatni?

Továbbá, az oldal címe megjelenik a tartalmi részbe, amivel nem is lenne gond, de annak szintén hol lehet a betűtípusán változtatni, ill. az efektjén? Ha az nem lehet, akkor, hol lehet kikapcsolni?

Előre is köszönöm a válaszod!

Scott

Kedves Scott Károly!

Amennyiben arról a honlapról van szó, amelynek hivatkozásár megadtad, azaz a mantra sablonról, akkor a Megjelenés —> Mantra beállítások —> Szöveg beállítások.

A továbbiakban javaslom az ilyen kérdésekhez a WordPress Magyarország Fórumát felkeresni. Kicsit gyorsabb lesz… :slight_smile:

Szia!

Köszi, akkor írok a WordPress Magyarország Fórumába, mert amit ítál, azzal már eddig is próbálkoztam, de nem vezetett eredménye egyik esetben sem. De ha van más ötleted, szívesen veszem javaslatod!
Köszi!
Scott

Szia!

Telepítés problémám lehet?
A weboldalamat most költöztettem át magyar szolgáltatóhoz az ingyenes tárhelyről. Eddig úgy működött,hogy amikor időm engedte, megírtam a bejegyzéseket, melyeket egy hétre előre időzítettem.

A költöztetés után az időzítéskor nem jelennek meg a bejegyzések, az összes bejegyzés nézetben látszik egy piros üzenet: Hibás időzítés.

Elvileg minden beállítás (idő,időzóna) megfelelő.
Tudom hogy van egy időzítést vizsgáló plugin, de miért használnám, ha ennek alapesetben működni kell?

Legfrissebb wp és friss pluginek.

Kérlek segíts, ha van valami ötleted!
Köszi,
Kati

Kedves Bokori Zoltánné!
Kedves Kati!

Megtisztelő a kérdésed és bizalmad! Ilyen, technikai jellegű kérdésekre a WordPress Magyarország Fórumán gyorsabb és szakszerűbb választ kaphatsz.

Próbáld meg, hogy egy bármilyen bejegyzést írsz, és 5-10 percre előre időzíted a megjelenítését, majd megnézed, hogy megjelenik-e. Amennyiben igen, akkor nincs más teendőd, mint az időzített bejegyzéseidet újra időzíted, frissíted a beállítást és lesed a megjelenését.

Amennyiben nem jelenik meg, akkor arra kell gyanakodni, hogy a tárhelyszolgáltatónál (fizetős?) nem megy az időzítéshez szükséges lehetőség, vagy nincs bekapcsolva - érdeklődj a szolgáltatónál.

Köszönöm!
A tárhelyszolgáltatónál érdeklődtem,nem tudják mi a hiba. Mit kell a szerveren bekapcsolni, hogy menjen az időzítés? Az biztos hogy valami Cron job, vagy ilyesmi. Én azt tudom ellenőrizni felhasználóként valahogy?

Az előre időzítést már próbáltam, semmi.

Megyek a fórumra…

Köszi az eddigieket!

Szia!

A Te oldalad az első, ami segített felülkerekedni az aggodalmamon, nekiálltam feltölteni ftp-re az általad leírtak alapján a wordpress-t, (mobicom-nál fizetős tárhelyem van) addig el is jutottam, h felment, azonban amikor a Firefox-ba beírtam a honlapom nevét, annyi jelent meg, h Hello World! és itt megállt a tudományom, sejtésem sincs, innen hogyan tovább, mert a WordPress oldal, aminek fel kellett volna jönnie, nem teszi. Hol találok erről leírást, h ne Téged gyötörjelek, hisz valszeg ezerszer leírtad már. (csak nem találtam meg) Még totál “honlap-szűz” vagyok, most kapiskálom a dolgokat. Részt vettem egy kezdő online wordpress tanfolyamon, így az alapokról már van némi segédfogalmam, de hogy odáig hogyan jutok el, az most homály és rémület. Tudnál segíteni? (van ugyan egy honlapom, de az nem wp, és aki megírta, már SzentPéternek programoz :frowning:
Előre is nagyon köszönöm, ha irányba tudnál löködni.

                                 Éva deZ

Kedves Éva!

Köszönöm a dicséretedet, és bizalmadat!

Így, látatlanban, rettentő nehéz megmondani, hogy mi lehet a bibi. Ha a “Hello Word” jelenik meg, akkor valami el van keffentyűzve, vagy éppen az angol nyitóoldalt is láthatod, ami viszont furcsa lenne telepítés nélkül.

Adj egy hivatkozást légyszíves, hogy legalább lássam, hogy mit látsz. :slight_smile:

Szia, egy iskola weboldalát szerkesztem, és nem rég tértem át a manuális belepiszkálós szerkesztésről az egyszerűbb wordpress-re. Könnyű kezelni meg minden, viszont van egy aprócska problémám. Az oldal url-je amit gondozok:
http://users.atw.hu/altisk-sztp . Azért írtam így le, mert csak így jelentkezik a probléma. Na ennyi bevezető után, végre le is írom már, hogy mi is a bajom :slight_smile:
Az a helyzet, hogy beállításoknál a honlap nevéhez beírtam, hogy Általános Iskola, a honlap egysoros leírásánál pedig a település nevét adtam meg. Viszont ha a megadott url-en lépek az oldalra, akkor a lap neve így néz ki:
Általános Iskola | településÁltalános Iskola
pedig így kéne kinéznie, nem? :
Általános Iskola | település … érdekes, nem? Hogyan lehetne ezt megoldani, hogy így nézzen ki, mint amit a végén írtam? Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Gab93!

Nagyon megtisztelő, hogy kérdésedet itt teszed fel, de ez tipikusan olyan kérdés, amit a Fórum oldalon kellene feltenned, hiszen az a “szervizpont”. :slight_smile: