WordPress MU 2.8.X

Még nem találtam ki, hogy mennyire kívánatosnak gondolom a nyelvi fájl megosztását. Még folyamatban van a jogi utánanézés (GPL-es mű nyelvi fájlját is GPL alatt kell kiadni vagy sem)

Úgyis Forbiddent mondott a link… Addig kiveszem. :slight_smile:

igen, amíg eldöntöm addig 403

Kivettem, már az előző hozzászólásod hatására… :slight_smile:

Győző teljesen értem a MU kapcsolatos üzlet politikát. Én a MU-t nem üzleti célra használom, hanem egy közösségi portált működtetek saját sponzorálásban, de ez legyen az én dolgom :slight_smile:

Ameddig nem lesz fordítás tudnál segíteni, hol tudom átírni, a blogokon főoldalon megjelenő widget címeket,

magyarra.

Köszönöm, megtaláltam :slight_smile:

Nalátod; mennyivel gyorsabban ment, mintha belebeszéltem volna? :slight_smile:

ejj, Győző, már, megint fórumszabályzatot szegsz…

Sziasztok!

Van lehetőség az MU verziót futtatni localhoston? A “simát” sikerült, ám az előbbi “Installing to http://localhost/ is not supported. Please use http://localhost.localdomain/ instead.” hibaüzenettel leáll.

Köszi

Működő WP szingliből tudok MU-ra váltani? Hogyan? Mennyire kockázatos?

File ill adatbázis mentés kötelező? :wink:

Freelance71

Figyu. Elkezdtem fórumot olvasni h no micsoda élet van itt és 3 topicban is ugyanezzel a hszeddel találkozom… adatbázismentés “csak” azért erősen ajánlott mert ha valami rosszul sül el… te tudod. Ajánlani tudom én is csak.

A ‘konvertálás’ e szerint a következő:

1. Kimented az adatbázist

2. törölsz minden file-t

3. feltöltöd a mu-d

4. abban készítesz egy új blogot (vagy a mainbe) importálod az adatbázisod, mindössze figyelj a táblanevekre…

Eredmény: érdemes feltenni egy MU-t próbaképp majd a látott adatbázisstruktúra alapján felépíteni az új oldalt.

'kukacmuki' wrote on '2009-10-07:

Sziasztok!

Van lehetőség az MU verziót futtatni localhoston? A "simát" sikerült, ám az előbbi "Installing to http://localhost/ is not supported. Please use http://localhost.localdomain/ instead." hibaüzenettel leáll.

Köszi

Localhost helyett így írd be:

Code:

http://127.0.0.1/vmi

Helló mindenki

Amit eddig csináltam:

Létrehoztam egy adatbázist(000space.com),

feltöltöttem ftp-n az MU(2.8.5.2.)fáljait,

telepítettem(az adatbázis információk jók).

Elindítottam,és el is indult

Beléptem (igaz angol)

Senki más nem tud regizni,se blogot,se csak usernevet.

Nem hozza létre az aldomainokat ,pl a http://rozi.vbull.000space.com/wp-login.php

NOT FOUND

valamit biztos elb.xtam a telepítésnél,de mit?

azzal se vagyok tisztába hogy hogyan is kell használni helyesen.

Ha valaki tud, segítsen.(az is lehet, hogy a szerver nem jó neki)

Köszönöm előre is

Hm

Az érdeklődés hiányában , feladtam(de lehet,hogy én fogalmazok zagyván):S

Azonkívül(mivel tombol a segítőkészség) igazán leírhatná valamelyik “közösségi” tag, hogy mi is a Wordpress, -a Wordpress MU és mi a BuddyPress (és mi az eltérés).

Nekem személyszerint (információk hiányában) egy fél napos guglizás volt, mire úgy-ahogy tudom mi az.

Valaki nem ilyen türelmes

Köszönöm a segítséget, viszlát.

Jáj Istenem. Miért türelmetlen mindenki ennyire. :slight_smile: Ne legyél az kedves baroteam. Ingyenes tárhelyen minden bizonnyal a MU nem fog futni.

MU: "Valaha álmodtál már arról, hogy több száz, vagy több ezer blogot üzemeltess egyetlen webtárhelyen? Bizonyára igen, hisz manapság az ilyen jellegű oldalak igen nagy népszerűségnek örvendenek.

WordPress MU, vagy multi-user (több felhasználó), pont ezzel a céllal jött létre. A WordPress több felhasználós verziója mindent tud, ami szükséged lehet egy ilyen Blog hálózat felépítéséhez. A legnagyobb ilyen hálózat WordPress.com -on üzemel. "

Buddypress: WordPress MU-hoz egy nagyon nagy plugin, amely mondhatni közösségi oldallá varázsolja a wordpress mu-dat. Segítségével leveleket tudnak küldeni egymásnak a felhasználók, csoportokat alakíthatnak ismerősnek jelölhetik egymást és még sorolhatnám a funkcióit.

WordPress: “A WordPress egy modern publikációs platform, ami az esztétikát, a webes szabványokat, és a használhatóságot tartja szem előtt. A WordPress egyszerre ingyenes és szabadon felhasználható.” Vagyis a wordpressel nem tudnak több blogot létrehozni a felhasználók, mint a MU-ban. Ezek a különbségek. :wink:

Kedves Efrud !

Nem rólad van szó(akinek nem inge…)

Te nagyon segítőkész vagy (voltál-leszel)(lásd előző HSZ-eid).

Nem vagyok türelmetlen(talán ez az ami abszolúte nem jellemez), ha tűrelmetlen volnék már rég feladtam volna. Így olvasgattam-“kupálódtam”-próbálgattam.:wink:

Először saját tárra raktam fel többször(a legújjabb version nem működött).

Feltettem free tárra is egy régebbit(hátha).

Mindenféle beállítást kipróbáltam,de nekem (lámának) nem működött.

Minden tiszteletem a Tied(te legalább válaszoltál), de Én (sajnos) feladtam, a problémám nem oldódott meg.

Mégegyszer köszönöm (mindenkinek)!

:huh:

A nem megy, nem sikerült, nem tudom, stb. konkrétan mikor, melyik verziónál, milyen hibaüzenettel jelentkezik? Csak localhoston, vagy tárhelynél is.

Biztos, hogy lépésről-lpésre jól követted a telepítési leírást, nincs betűcsere, elírás, stb? Wildcardot megcsináltad, szerver (szolgáltató) engedte, engedi megcsinálni?

És 16 óra múlva ne add fel véglegesen, mert csak magadra fogsz haragudni a kitartás hiánya miatt, és a Közösségen vered el a port… :slight_smile: :slight_smile:

Nos pár (3db) sima Wordpresst telepítettem.

Először a saját tárhelyemen létrehoztam egy ' wpmu ' nevű könyvtárat, majd csináltam neki adatbázist . Feltöltöttem a legújjabbat (wordpress mu 2.8.5.2.) FTP-n.Telepítettem, a kért adatbázis adatokat jól kitöltöttem. Működött, velem (admin).A párom megpróbált regisztrálni először konfirmációs emaillal, a user ott volt de a blogját seholse találtam.Majd Én mint admin beregisztráltam (admin menüből) egy rozi nevü usert,nem volt konfirmációs email,de az eredmény ugyanaz.A usert láttam de blogja sehol ,ill. az általa(wordpress mu) létrehozott könyvtár nem létezik (rozi.baroteam.info) a user nem is tud belépni,mert nincs ' rozi.baroteam.info/login.php '.Pedig kiírta az admin-menüben, hogy 2 user(Én és rozi),meg 2 blogs (de a blogja rozinak sehol sincs).

Megpróbálom megint a saját táron (lehet hogy az al-könyvtár a baja?)

És elnézést attól,akit nem érint.

Szerintem itt a gond.

Ez mi?

éppen itt a vége. Itt nincs gond. Sikeresen telepítetted a Mu-dat a jelszó pedig ami ki van jelölve.