BudyPresst is frissíteni kell.
a postba javascript illesztésre meg nem ez a megoldás.
hozzá kell adni a filterhez, hogy ne szűrje ki. vagy unfiltered html de az veszélyes.
Köszi a tippet!
A 2.7.1 vissza lett állítva, mert a hibaüzenetet csak kidobta. Egyébként tudom, hogy a Buddypresst is frissíteni kell, de az oldalon azt írja, hogy előbb a wordpresst kell, és aztán jöhet a Buddypress frissítés. Ãgy az első lépésnél megakadtunk - hogy hol, azt ne kérdezd.
Egyébként a category megodódott. Az egyik felhasználó írta állandóan, hogy nincs ott a post mellet vagy környékén és küldött róla képernyőfotót is. Ma rájöttem, hogy a Screen Options-ban nem pipálta be. Mondjuk mivel én is új vagyok, így megértem, mert bár az elején én mindent bepipáltam ott, de azt nem néztem, hogy konkrétan miket lehet megjeleníteni velük - gondoltam így legalább mindent kipróbálok.
A jawascripttel kapcsolatban azt hiszem te vagy a megmentőm!
Ezt találtam: http://wordpress.org/extend/plugins/unfiltered-mu/ Fel is fogom majd tenni, de még nem tudom, hogy a többiek részére is legyen aktív vagy csak általam lehessen aktiválni, mert sajna nem tudom, hogy mi a veszélyes az unfilteredben.
Szerintem inkább csak azt engedélyezd, blogomba írtam róla, hogyan lehet ilyesmit, (a pluginos verziót nézd), ez alapján le tudod gyártani az engedélyezést. az unfiltered html nagyon veszélyes.
http://blogocska.org/charlie/2009-07-12/youtube-video-es-a-wordpress-mu/
Kipróbáltam, köszönöm a tippet biztos vagyok benne, hogy működik is, de nekem nem videos from Google, Flickr, Youtube to be embedded into Wordpress MU kellene, hanem egy google adsense keresési eredmények kódja into Wordpress MU. Azt ezzel is levágja.
hát figy, ha ebből nem tudod átírni arra, hogy javascriptet is elfogadjon, hát, akkor, nem is mondok semmit…
Ne is mondjál… Azért választottam a wordpresst, mert felhasználóbarát, és talán nem kell szégyelnem, hogy nem tudok programozni, ahogy neked sem, ha nem értesz más hobbijához-szakmájához… maradok a kaptafánál…
Ha segíteni szeretnél azt szívesen veszem, ha nem tudsz vagy akarsz… na mondegy…
Szóval a lényeg, hogy az ilyen pontokkal végződő leértékelést sejtető mondatokkal hidd el, nem jut senki előre!
Egyébként mindent nagyon köszönök, mert a segítségeddel tudtam meg, hogy mit is keressek ahhoz, hogy a js-et bele tudjam tuszkolni egy darab postba.
a WordPress MU már egyáltalán nem az a kategória amit könnyen el lehet kezelni…
Még jó, hogy nem te határozod meg, hogy mi a könnyű és mi a nehéz. A joomla-hoz mérve rövidebb idő alatt ki lehet ismerni, az eddigi tapasztalataim alapján.
De ez már kezd az off kategóriába átmenni, úgyhogy írok egy érdekes dolgot.
Az első 2.8.1-re frissítésemkor adta a fenti üzenetet, de kiderült, hogy valójában a frissítés megtörtént. Nem érzek gondot sehol a rendszerben és mivel dolgozni is kellene az odldalon, így nem frissítek mostanában.
Mindenkinek mindent köszönök!
Nagy rokonságom van - egy csomó egyéniség. Rávettek, hogy telepítsek és működtessek olyan blogrogramot (tárhely bőven van, weblap több is van), ahol összesen 11 rokonom (inkább értelmiségi jóbarátom) blogot indítana irodalomról, művészetről, tudományról, vallásról.
A lényeg az, hogy NEM a témákat, hanem a bloggereket kellene a középpontba állítani. Egy kis társaságot! Tehát nem sok bloggert, csak tizenegyet, esetleg tizenegynéhányat, ha bővül a kör. Nem igazán multiuser-igény. Teljesen tanácstalan vagyok. Hogy lehetne a Wordpress-el olyan blogszolgáltatást formálni, ahol a blogok egy tucat egyéniség körül (nagyon OTT!) épülnek fel és működnek.
Melyik szoftvert válasszam? A sima Wordpress-t vagy a Wordpress MU-t? Szeretném, ha tanácsot kaphatnék. És hogyan induljak el, ha van szolgáltatóm, vannak bloggereim, én pedig istenigazából a JÓ TARTALMAT szeretném menedzselni.
hát, én ezt az egyéniség körül dolgot nem értem…
Arra gondoltam, hogy a Wordpress megnyitása után azonnal a bloggereket látjuk fényképestöl, profilostól - és azt, hogy mit is írtak legutóbb, kitől mit érdemes kinyitni és elolvasni. Aztán azt is, hogy melyikhez ki szólt már hozzá, mondjuk délelőtt és délután, kialakult-e valamiről vita. Magyarán ez egy társasági blogprogram lenne, egy blogklub.
Mintha a Wordpress nem ilyen volna? Vagy meg lehet csinálni ilyenre? Jómagam eléggé hatökör vagyok hozzá. A zenéhez és az irodalomhoz valamicskét értek, de a számítástechnikához csak “szorgalmi” szinten. Bocs, ha valami zöldséget mondtam volna (biztosan mondtam is!)
megoldható, egy ilyen theme kell hozzá. ingyen nem tudom, hogy találsz ilyet, szóval először találd ki, hogy mennyit szánsz rá.
Még valami! Tegnap este készítettem egy kisérleti blogoldalt wordpress-sel egy honlapra. Felraktam 5 felhasználót adataikkal szerzőként, aztán belépegettem helyettük. Mindegyiknek csináltam egy 2-3 oldalas bejegyzést. Nem tematizáltam (kategorizáltam), csak címjegyzéket készítettem, plusz egy-két képet beszúrtam. Utána kiléptem adminként is, és nem regisztrált olvasóként megnéztem, mivel indul a blog. Egymás után jönnek a közzétett bejegyzések - semmi személyesség. Témák, címek, tartalmak - sehol egy szerző, illetve csak mellékesen. Hát ez így nem jó! Biztosan meg lehet csinálni másképp is! De hogy?
Ad Charlie
Kösz, ha jól működik, akkor eleget, hogy nekem dolgozzon.
Akkor szerintem a Munkát adok kategóriában itt a fórumon csinalj egy topikot, amiben vázolod a dolgokat.
Fájl letöltését ugye egy rewrite ruleval csinalja a wp mu, ami baromira nem jó.
a /files/2009/07/fajl.png-t ugye így nem közvetlenül kiszolgálja, hanem ez lesz belőle:
wp-content/blogs.php?file=2009/07/fajl.png
ami nagy méretben kicsit lassít. hogyan lehet ezt kiiktatni?
Megelent a WordPress MU 2.8.3
A feltöltés iszonyat lassú nálam is, ha nagyobb fájlt szeretnék feltenni - wordtube és a sima mediafeltöltés. Nem tudom megoldaná e, a frissítés, de a rendszer nem frissíti magától, se a BuddyPresst, se az MU-t. A kézi frissítésnek mostanában nem tudok nekiállni. Van valakinek ötlete?
Nem tudjátok lesz magyar fordítás a MU 2.8.x változatokhoz ?
Pillanatnyilag nem készül teljes lendülettel a hivatalos fordítás, mivel a Fordítócsapat ereje véges, és az a vélemény, hogy a MU-t üzemeltetők jelentős része üzleti célokhoz használja a programot, így az önkéntes munkával inkább a klasszikus, ingyenes felhasználókat igyekszünk kiszolgálni.
A WPMU legfrissebb nyelvi fájljai itt találhatóak:
http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/pot/mu/trunk/
Úgy tudom, hogy Charlie ilyen irányú fordítási munkái jó ütemben haladnak, Vele kell felvenni a kapcsolatot.