Wordpress Localhoston

Sziasztok!(Boldog Karácsonyt Mindenkinek!)Nem, nem vagyok megőrülve, hogy localhoston akarok blogolni, viszont itt akarom a saját Theme-t kifejleszteni.A baj az, hogy amikor megnyitom a wordpress mappámat a böngészőben, mindig annak a tartalma jelenik meg, nem a wordpress.Sikerült installálni, mert megnyitottam a index.php-t. Sikerült belépni mert megnyitottam az wp-login.php-t utánna meg egy másik index.php-t. de megnézni a blogomat nem sikerült még. (A default témát.)Gondolom v.mit az Apache-ban kell változtatni.(A Xampp-ot nem szeretem ,mert eddig sosem állitotta be rendesen a PHP-t, bár ezt javasolják az angol nyelvű oldalak.)Tudom, hogy ez inkább apache próbléma , de hátha segit v.ki

Lehet, hogy hülyeséget mondok (szal, lőjetek le, ha igen), de szerintem a Beállítások -> Általános részénél kell, mégpedig a Blog címe (URL):, ami eltér a WordPress címe (URL). tehát gondolom, az elöbbinél az index.php-t is oda kell írni!

Igen, igen, hülyeséget mondolsz, és méghozzá NAGYOT!

SOHA ne adj tanácsot olyasmiben, amivel pillanatok alatt szét tudja robbantani valaki a blogját!A 2 db. URL mindig ugyanaz legyen (kezdőknek ez így jó!), és soha, soha nem végződhet fájlnévre (index), hanem mindig csak könyvtár névre.Tibor problémája csak annyi, hogy nem tudja, hol kell a szervert beállítani, hogy alapból lássa a .php indexet is.

Akkor bocs! :slight_smile: Pedig régebben, még kb 1 éve, én is localhoston teszteltem a WP-t, de nekem megjelent egyből.

Aztán vhogy mindig szemet szúr, hogy miért kér két URL-t, és reméltem azért, mert néhol csak az index.php-re jön be az oldal. Akkor tényleg bocsi… Csak a józan paraszti ész szólt belőlem.


'tibor1987 wrote:

Nem' date=' nem vagyok megőrülve, hogy localhoston akarok blogolni, viszont itt akarom a saját Theme-t kifejleszteni. ...[/quote']

2 tanács:


-1. NE KÉSZÍTS THEME-t LOCALHOST-on!


-2. Ha mégis akkor appserv nevű programot ajánlanám. Elég hülye vagyok szerver beállításhoz és ez a "műszerver" szoftver ingyenes és alapba jól van beállítva. (Csak a permalink struktúra nem megy rajta, azt nem bírtam életre lehetni.)


syska wrote:
-1. NE KÉSZÍTS THEME-t LOCALHOST-on!
Pedig minden theme designer xampp --> localhoston tervez, tesztel theme-eket...

Én a xampp-ot nem próbáltam. Viszont localhost-os theme készítéssel ráfáztam. :frowning:

Huh, menjek inkább egy Apache fórumra?Próbálkoztam Az “Alias” (URL megfeleltetés) utasítással, de így sem jó.Marad a Xampp? frown.gif

Milyen OS-n akarod? Windows, Linux?

Windows-on.


syska wrote:

-1. NE KÉSZÍTS THEME-t LOCALHOST-on!
Miért? Mindig mindent localhoston csinálok (csináltam), nem értem miért tanácsolod amit tanácsolsz! :o

Én EasyPHP-t használok, bevált...

Windows operációs rendszeren leginkább a wamp-ot ajánlják.Úgy, ahogyan azt letöltöm, és telepítem, alkalmas a feladata betöltésére. Magyarul is képes beszélni hozzád, megkönnyítve ezzel a használatot.Alaphelyzetben, ha nem akarsz nagy kunsztokat, akkor gond nélkül megjeleníthető a WordPress (vagy bármelyik CMS, Fórun, Gallery, stb.).Nyugodtan lehet sablont fejleszteni (próbálgatni, kísérletezgetni) vele.

Nem bírom követni némelyek gondolatmenetét… Akár easyphpt, akár xampp-ot, akár wamp-ot használsz, vagy netán manualice felillesztett apachet és tsait - MINDIG localhost a vége = saját géped műxik mint szerver, ahol fut PHP. Benne van a nevében: local = helyi, helyben, azaz a saját masinádon.

Ezért nem értem azt a szembeállítást, hogy xampp vs. localhost. Nonszensz.

Bocsi, úgy értettem, hogy Xampp vagy saját magad által létrehozott fejlesztői környezet.Különben köszönöm szépen a wamp tippet nekem bejött! smile.gif


mano wrote:
Miért? Mindig mindent localhoston csinálok (csináltam), nem értem miért tanácsolod amit tanácsolsz! :o

Én EasyPHP-t használok, bevált...
Én DW '08-al szerkesztettem. Azonban a sok böngésző típus hiába ment mind local-on, felnyomta és vmelyik böngészővel mindig volt valami...

Syska!Olvasni kell a helyes megoldást: :slight_smile:

Moshu wrote:

localhost a vége = saját géped műxik mint szerver
Wampserver, Xampp, EasyPHP talán a legnépszerűbb localhost programok.

Mit is jelent ez?

Egy számítógépen (illetve telepített webszerver programon) alapból nem lehet futtatni a PHP kódot, de ha telepíted a megfelelő “hozzávalókat” (ami jelen esetben a PHP-t jelenti), le lehet majd futtatni őket minden gond nélkül. A telepítéshez a fentebb ajánlott csomagok tartalmazzák a webszervert (apache), a PHP-t, illetve az adatbázist (MySQL).

Hogy éppen a próbálgatást, fejlesztgetést mivel is végzed (Notepad, pspad, Dreamweaver, stb., - ebből a szempontból - szinte teljesen mindegy, de azt ne feledd, hogy egy másik webszerverre töltöd fel a megszületett végeredményt, és annak a szervernek nem biztos, hogy azonosak a beállításai a Te otthoni gépeden kialakított szervered beállításaival, tehát lehetnek megjelenési, funkcióbeli eltérések is.


Legtöbbször vannak is... :)

Farkas Győző wrote:
Wampserver, Xampp, EasyPHP talán a legnépszerűbb localhost programok.
Én mindent Xampp-ben csináltam, és Dreamweaver-ben szerkesztettem a kódokat. Nekem minden működött. Aztán feltöltöttem, és működik.


Egyébként nem vagyok egy apache guru, de ha localba felteszel egy apache, és egy mysql szervert, akkor az apache configjában kell beállítani, hogy olvassa a .php kiterjesztést. Mennie kell mindennek. Ezek a programok ugyan ezt csinálják, csak nem neked kell beállítgatni. Azt már megcsinálták mások.

(Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek)

'syska wrote:

Én DW '08-al szerkesztettem. Azonban a sok böngésző típus hiába ment mind local-on' date=' felnyomta és vmelyik böngészővel mindig volt valami...[/quote']

jaaa, dw... ;)

Üdv mindenkineka problémám:

Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.ezt mért írja ki nekem?locahoston használnám…

php.ini-ben be köllene’ kapcsolni MySQL extension-t, gondolom.