WordPress 3.0 hálózat

Átváltani akkor vált át, ha nem találja a languages könyvtárban a magyar nyelvi fájlokat (3 db-nak kell lenni belőle, nevükre, kis- és nagybetűkre nagyon kell ügyelni - egyébként a *.mo fájlokat keresi).

Fogd meg a sablont és csinálj belőle másolatot.

A másolatot nevezd át valamire, kalapáld át tetszésed szerint és más néven tedd fel, majd a főoldalnak csak ezt teszed meg és a hálózatban nem engedélyezed a megjelenítését.

Nagyon köszönöm a gyors választ!

A kinézet dolgot sikerült is megoldani, az tökéletesen megy úgy ahogy mondtad.

A magyar résszel viszont újabb problémába ütköztem.

Megvan a 3 db *.mo magyar file, név szerint:

continents-cities-hu_HU.mo

hu_HU.mo

ms-hu_HU.mo

ezenkívül 3 db. ugyen .po file van.

A super adminban az optionsnál be van állítva hogy default language : Hungarian

Tehát sajna azzal nem haladtam előrébb.

Remélem sikerül rá választ találni.

Elüre is köszi: Nyúl

Sziasztok!

Nem kívánok sürgetni senkit és alázattal köszönöm a segítségeket, de egy napja kaptam választ.

Ha valamit nem írtam le jól kérdezzetek rá és leírom.

wp-config.php ben van egy WPLANG nevű konstans,

ennek az értékének hu_HU -t kell felvennie.

A Super adminban beállított default érték vajmi keveset ér egyébként,

mivel ez a jövőben létrehozandó oldalakra vonatkozik csak, a már beállítottakra nem.

A már meglévő oldalakra ezt az “Edit sites” részben (/wp-admin/ms-sites.php?action=editblog&id=1)

szintén a WPLANG nevű mezőre rákeresve tudod átírni, feltéve ha nem akarsz egyesével belépni mindegyik oldalba és a beállításoknál (nem super adminban) átállítani.

Nagyon köszönöm!

Megoldódott.

És elnézést a sürgetésért.

Bizonytalan vagyok a megoldásunk korrektségét ill. teljeskörűségét illetően, ehhez kérem tanácsotokat.

A problémát azt hiszem multisite+multidomain témakörbe sorolják a hozzáértők (én inkább önképzett amatőr vagyok wp-ben), láttam is egy postot ezen az oldalon is (emlékezetből valami otto… a webcim, de nem reagálta le senki, hogy az OK-e, vagy sem és fennakadt a kereséseim során még egy multidomain-ra készitett plugin is, no arról meg végképp semmit nem tudok). Ráadásul azt hiszem többen azt jelezték előre, hogy a WP 3.1 ezen a téren fontos változásokat hoz? vagy sem - szóval ezek a kiindulópontjaim, lássuk a tényállást:

Beüzemeltünk egy multisite-ot - nevezzük multisite.hu-nak. Feltettünk jópár témát, ingyenes, fizetős, szóval többfajta.

Demo céllal elindult rajta több alsite, az alkönyvtáras megoldással, tehát www.multisite.hu/alsite1, www.multisite.hu/alsite2, stb. szépen működnek. Ezt látva, jön az egyik barátom és azt mondja tetszik neki az alsite2 oldal, mondom wellcome. De van rá saját domainje is, és én üzemeljem tovább, tehát nem vinné el saját tárhelyre (off/ bárcsak sok ilyen barátom lenne /off).

Most mi legyen? A domain DNS-ének átirányitása a domainszolgáltatójánál> kész. Az én wordpress szolgáltatómnál “új tárhely” a www.alsite2.hu névre> kész, aztán abba egyetlen fájlként belerakott htaccess, hogy “301 redirect a multisite.hu/alsite2 mappába”> kész. Voila: beirom a böngészőbe www.alsite2.hu, vagy csak alsite2.hu és máris a kivánt helyen vagyok, ahol üzemel a téma, hiszen a cimsorban látom, hogy www.multisite.hu/alsite2….

Ha majd lesz 30 ilyen barátom/ügyfelem, akkor is ez az optimális megoldás? Menedzselés szempontjából nekem (superadmin) jó, mert nem kell egy új wp-ket telepiteni, (talán pont erre van kitalálva a multisite?) stb. de pl. seo szempontból tök nem tudom rendben van-e, vagy a preciz énemnek az átirányitott cimsor sem 100-as, hiszen ott www.multisite.hu/alsite2…-t látok kirva, pedig ugye én a www.alsite2.hu-t irtam be, de hát jelenleg csak ennyire telt. Szerintetek maradjon igy, vagy van jobb megoldás?

Domain mapping plugin :slight_smile:

Igen köszönöm - atyavilág ennyire gyorsak vagytok?

Meg persze éppen ez volt amit megtaláltam korábban, de akkor úgy itéltem meg mivel azt sem tudom jó lenne-e, meg azt is felmértem első blikkre (a 2 oldalnyi angol IT+WP zsargonból) hogy esélytelen vagyok, ezért könnyen lemondtam róla.

De most +50% javulás van: tudom, hogy jó lenne és ha nem jelentkeznék egy éven belül az eredménnyel, akkor nem sikerült :slight_smile:

:smiley: köszi a segitséget, multisite-multidomain téma kipipálva …

Helló sziasztok.

Van egy hatalmas problémám a multisite dologgal. Bekapcsoltam a funkciót, minden okésos. Ámde mikor megcsinálok egy oldalt és rámegyek hogy lépjen be az admin felületére vagy ugyan ez a szituáció mikor meg akarom simán nézni az oldalt olyankor az van hogy szét van esve az oldal grafikailag. Se sablon beállitva, se alap sablon, semmi. Össze vissza minden. A demó cikk is eléggé hokin néz ki.

Az admin menüből is kidob erre az oldalra. Nem tudok rájönni mivan vele. Angol oldalakon is kerestem utána meg szinte mindenhol de megoldás nincs. Vagyis nem találtam. Sürgős lenne a segitség.

köszi előre is!

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni. Az itteni útmutatásoknak hála sikeresen feltettem egy mu-t a tárhelyemre, a telepítőben leírtaknak megfelelően beállítottam a wp-config file-t és a htacces-t és a blogs.dir könyvtárat is megcsináltam. Ugyanakkor akármit csinálok vele nem akar működni, ha az aldomaines megoldás választom. Tehát: valaki.énoldalam.hu beállítás esetén az oldal nem található, ha az aloldalas, tehát: énoldalam.hu/valaki a beállítás akkor simán megy. Mi lehet az ok? Előre is köszönöm!

dedikált ip kell és egy wildcard domain *.akarmi.tld-nek kell arra a domainre mutatnia ahol a mu van(ehhez a (sub)domain-hez kell rendelned a dedikált ip-t. Én mostanában csináltam meg magamnak próbaképp: mu.hgrg.info & a hgrg.hu-t kezeli pld…

'hgrg' wrote on '2011-02-16:

dedikált ip kell és egy wildcard domain *.akarmi.tld-nek kell arra a domainre mutatnia ahol a mu van(ehhez a (sub)domain-hez kell rendelned a dedikált ip-t. Én mostanában csináltam meg magamnak próbaképp: mu.hgrg.info & a hgrg.hu-t kezeli pld..

Köszönöm, sajnos túl sok mindent nem értettem meg belőle...megpróbálom visszaadni, hátha jó irányba tapogatódzom:

a telepítéskor csináltam aldomaint, *.énoldalam.hu formában. jól értem csináljam meg ez helyett *.énoldalam.tld néven? és ez mellé csináljak egy mu.énoldalam.info-t? de ez mi? aldomain? és a & jel is kell a végére? szóközzel? így gondoltad?

előre is köszönöm

No akkor megpróbálom érthetően leírni:

Szökséged van egy ip címre ami a domainedre mutat. Hogy másképp megfogalmazzam ha beírod az ipcímet megkapd a domaint.

Pld ez én esetemben:50.23.14.200 beírod és megkapod a mu.hgrg.hu-t

Ez nem jár automatikusan együtt a domain-el. dedikált IPcímet külön kell kérni, külföldi szolgáltatók csomagtól függően viszonylag olcsón szoktak adni.

No ezt az ipcímet a domainhez kell rendelni (lehet hogy te kell csináld cpanelen, de lehet hogy már megcsinálják az ügyfélszolgálaton, lehet hogy más felület van stb)

Ha ez lezajlott, akkor lesz szükség arra a bizonyos *-os dns bejegyzésre. Ez pld az én esetmben a multisite wordpress helye a mu.hgrg.info. A bejegyzés: *.mu.hgrg.info A record ami a 50.23.14.200 -ra mutat. ezért történik az, hogy kiszolgálja a salata.hgrg.info-t is holott ilyen nem is létezik. ugyanis gyakolatilag úgy viselkedik mint egy subdomain, de valójában nem subdomain csak úgy csinál. :slight_smile: Ezért van rá szükség, hogy tudja hogy hova menjen a kérés. No de hogyha csak egy shared=több felhasználó, vagy akár egy felhasználó de több domain között megosztott IPcím van akkor nem tudja a WP lekezeleni…

Még egyszer a lépések:

1. megbizonyosodni, hogy a domainedhez, vagy ha aldomain-re szeretnéd tenni a multisite fő admin felületét akkor az aldomain-hez van-e egyedi, dedikált IPcím rendelve(nagyon csodálkoznék ha lenne.) Nos először ezt kell megoldanod.

Kérj segítséget a szolgáltatódtól.

2.A wildcard subdomain (*.aholamultisitewordpressedvan) én más tartalmakat tartok a hgrg.info-n ezért tettem subdomainre. De te természetesen teheted rendes fő domainre. A tld a legfelső szintű domainnév, egyszerűen megfogalmazva a domained “vége” ami az utolsó pont után áll: pld a mu.hgrg.info-ból az info. Csak nem akartam azt írni, hogy honlapod.hu mert lehet az sokféle .com .org .net .info stbstbstb[szintevégtelenlista] :slight_smile:

Tehát a *.domained A record ami az IPcímre mutat.

Ez után ha létrehozol egy új site-ot (nincs lefordítva :frowning: ) akkor onnantól úgy működik mint egy aldomain.

Remélem így kicsit tisztább

Köszönöm még egyszer a segítséget, Sikerült megoldani a problémát!

Hogy mások is okulhassanak belőle leírom a megoldást. Nem kellett fix IP cím, a gondot az okozta, hogy a *.éndomainem.hu aldomain címzése nem volt rendesen beállítva… smile.gif

Nálam a MU egy hozzárendelt domainre mutatott, ugyanakkor amikor aldomaint hoztam létre az automatikusan a public-html-re mutatott. Ezért az aldomaines megjelenítés nem működött, csak az aloldalas. A *.éndomainem.hu létrehozásakor a public_html/éndomainem címet kellett megadni és ezzel rendbe jött minden.

Remélem segíthettem a következő generációnak!

Oh értelek, de akkor gyakrolatilag nem egy A recordot adtál hozzá hanem egy * subdomaint…

hát igen smile.gif

ezt észre se vettem, csak örültem, hogy megy a gép…

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy feltelepitettem a wordpress 3.1-et és ha megnyitom a weboldalam bejelentkezek akkor fölül megjelenik 1 admin sáv azt hogyan tudom kikapcsolni arra már rájöttem, hogy eggyenként kitudom pipálni a felhasználóknál de az nem megoldás mert 1 új regisztrált tagnak ugyan úgy megjelenik én teljesen elakarom tüntetni.

A választ előreis köszönöm.

a mai nap volt már téma…

hát ha megtalálnám:)